Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Σχετικά με

Σε όλο τον κόσμο, τόσο στις χώρες υψηλού εισοδήματος όσο και στις χώρες με χαμηλό εισόδημα, υπάρχει τεράστια ανάγκη για ειδίκευση στην οικονομία της υγείας. Οι οικονομολόγοι της υγείας μελετούν και αναλύουν όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι πόροι και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει την υγεία, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι πόροι, ώστε να εξασφαλιστούν τα μέγιστα οφέλη για την υγεία. Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι οικονομολόγοι υγείας έχουν δουλέψει με συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, αλλά η ανάγκη ειδίκευσης στην οικονομία της υγείας αυξάνεται στις εργασίες δημόσιας υγείας και στις πολιτικές δημόσιας υγείας.

Η εξειδίκευση στην οικονομία της υγείας είναι επίσης πολύτιμη με οργανωτικές αλλαγές και αλλαγές στο σύστημα ή με αναλύσεις συστημάτων υγείας και ιατρικής περίθαλψης.

Για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε με αυτά τα θέματα, είναι απαραίτητη η γνώση των θεωριών και των μεθόδων τόσο στην οικονομία της υγείας όσο και στην δημόσια υγεία - πώς μελετάται η υγεία του πληθυσμού και οι εξελίξεις του. Εκείνοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής είναι εκείνοι που έχουν βασική δημόσια υγεία από το Πανεπιστήμιο Umeå ή από άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα / ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αυτό το πρόγραμμα αντιστοιχεί στο δεύτερο έτος του προγράμματος Μάστερ στη Δημόσια Υγεία με εξειδίκευση στην οικονομία της υγείας (120 μονάδες). Το πρόγραμμα αποτελείται συνήθως από τέσσερις όρους (2 έτη), που αντιστοιχούν σε μαθήματα συνολικά 120 πιστωτικών μονάδων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προϋποθέτει ότι το μισό έχει ολοκληρωθεί σε προγενέστερη ημερομηνία, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόγραμμα αποτελείται από 60 πιστωτικές μονάδες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει δύο υποχρεωτικά μαθήματα στην οικονομία της υγείας και μια σειρά από μαθήματα επιλογής στην Επιδημιολογία και την Παγκόσμια Υγεία και στη Σχολή Επιχειρήσεων και Οικονομικών της Umeå.

Στη συνέχεια, αποκτάται Πτυχίο Μεταπτυχιακών Σπουδών (120 μονάδες ECTS), Κύριος Τομέας Μελέτης: Δημόσιας Υγείας, Ειδίκευση: Οικονομικά της Υγείας. (Όνομα για το πτυχίο στα σουηδικά: Ιατρική μάστερ, Οικολογία, Χημεία).

Από εκείνους που μελετούν την οικονομία της υγείας, πολλοί έχουν ένα υπόβαθρο στην υγειονομική περίθαλψη, όπως γιατροί, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, διαιτολόγοι ή οδοντίατροι. Πολλοί έχουν επίσης μια προπτυχιακή εκπαίδευση για την κοινωνική ή τη συμπεριφορική επιστήμη, όπως κοινωνικοί λειτουργοί, οικονομολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες ή ψυχολόγοι.

Για τους μη ευρωπαίους φοιτητές διατίθενται υποτροφίες.

Το πρόγραμμα Μάστερ με εξειδίκευση στην Οικονομία της Υγείας έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Κλινικής Ιατρικής και της Σχολής Επιχειρήσεων και Οικονομικών της Umeå. Οι μελέτες πρέπει να χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό ανεξαρτησίας, ενεργό αναζήτηση γνώσεων, επίλυση προβλημάτων και κρίσιμες αναλύσεις και αξιολογήσεις με βάση μια επιστημονική προσέγγιση. Οι μέθοδοι εργασίας ποικίλλουν μεταξύ μεμονωμένων εργασιών μελέτης, ομαδικής εργασίας, σεμιναρίων και διαλέξεων. Ένας φοιτητής στο πρόγραμμα έχει, βεβαίως, εγγυημένη εγγραφή σε όλα τα μαθήματα του προγράμματος. Ορισμένα από τα μαθήματα βασίζονται μεταξύ τους και, κατά συνέπεια, πρέπει να λαμβάνονται με συγκεκριμένη σειρά. Τα προγράμματα σπουδών δηλώνουν τις προϋποθέσεις για κάθε μάθημα. Πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα με φοιτητές που προέρχονται από πολλές χώρες. Όλες οι διδασκαλίες γίνονται στα αγγλικά.

Ευκαιρίες καριέρας

Το πρόγραμμα μπορεί να οδηγήσει σε μια καριέρα σε μια ποικιλία δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Πολλοί απόφοιτοι θα συνεχίσουν να εργάζονται σε εθνικούς, περιφερειακούς και τοπικούς δημόσιους οργανισμούς, από το Υπουργείο Υγείας έως τα νοσοκομεία, π.χ. ως σχεδιαστές, στρατηγικοί, αξιολογητές και αναλυτές και ελεγκτές. Οι πιθανοί διεθνείς εργοδότες περιλαμβάνουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον ΟΟΣΑ και μια ποικιλία μη κυβερνητικών οργανώσεων, όπως η υπεράσπιση της υγείας, η πολιτική, η αξιολόγηση ή η έρευνα. Άλλοι απόφοιτοι θα εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα, για φαρμακευτικές ή ασφαλιστικές εταιρείες υγείας. Μία μελλοντική πανεπιστημιακή σταδιοδρομία στην έρευνα είναι μια άλλη πορεία.

Το πρόγραμμα εξοπλίζει τους σπουδαστές με δεξιότητες στην οικονομία της υγείας, επιδημιολογία, βιοστατιστική, μεθόδους αξιολόγησης, τεχνικές συνέντευξης και ακαδημαϊκή γραφή. Αυτές οι δεξιότητες θα αποδειχθούν χρήσιμες τόσο για εκείνους που εισέρχονται στην αγορά εργασίας για πρώτη φορά, όσο και για εκείνους που σκοπεύουν να επιστρέψουν στους προηγούμενους χώρους εργασίας τους μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά

Κοιτάξτε5 περισσότερα μαθήματα αποUmeå University Faculty of Medicine »

Τελευταία ενημέρωση November 8, 2018
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
1 Έτος
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
148,400 SEK
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Σεπτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη