Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

EMOTION είναι πτυχίο Master Erasmus Mundus , το οποίο συνυπάρχει με το πρόγραμμα Erasmus της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

EMOTION είναι ένας διάρκειας 120 ECTS, ο οποίος διδάσκει Αγγλικά και απονέμει πτυχίο διπλού πτυχίου σε φαρμακευτικά και καλλυντικά R

Προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο Piemonte Orientale (UPO, Ιταλία), το Πανεπιστήμιο Miguel Hernández (UMH Ισπανία), το Πανεπιστήμιο του Namur (UNAMUR, Βέλγιο) και το Πανεπιστήμιο Humboldt (HU, Γερμανία) μέσω συνεργασίας με τη Charité Universitätsmedizin Berlin . Κάθε ένα από τα τέσσερα πανεπιστήμια συμβάλλει στον τομέα της αριστείας με συμπληρωματική εμπειρογνωμοσύνη που καλύπτει τις κύριες πτυχές αυτού του διεπιστημονικού τομέα.

Η UPO θα είναι υπεύθυνη για τη διδασκαλία των βασικών γνώσεων, του R

EMOTION εκπαιδεύει την επόμενη γενιά του R

Το μάστερ θα διαρθρωθεί σε τρία διδακτικά μαθήματα διάρκειας ενός εξαμήνου σε δύο από τα τρία ιδρύματα, επιτρέποντας στους μαθητές να επιλέξουν κατά το τρίτο εξάμηνο αν η πνευματική τους κλίση είναι προς την προκλινική ή κλινική έρευνα και σε τρία θεματικά εργαστήρια που επικεντρώνονται σε μεταβιβάσιμες δεξιότητες. Το τελευταίο εξάμηνο, ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θα φέρει τον φοιτητή να εκτελέσει το έργο του / της διατριβής είτε στη βιομηχανία είτε στον ακαδημαϊκό χώρο.

Ένας ευρύς αριθμός υποτροφιών, τόσο για ευρωπαίους όσο και για μη ευρωπαίους πολίτες, παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή . Οι σπουδαστές που δεν θα είναι επιλέξιμοι για τις υποτροφίες θα μπορούν ωστόσο να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τις απαιτήσεις αξιολόγησης.

Δομή του προγράμματος και κινητικότητα

Το Master είναι δομημένο σε:

 • δύο εξάμηνα στην Ιταλία και ένα εξάμηνο στην Ισπανία ή το Βέλγιο, ανάλογα με το αν η πνευματική κλίση του σπουδαστή είναι προκλινική ή κλινική. Οι βασικές πληροφορίες θα παρέχονται από καθηγητές του Πανεπιστημίου, αλλά οι μαρτυρίες από τον παραγωγικό κόσμο θα βασίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την παροχή ενημερωμένων και πολύτιμων πληροφοριών για τη μετάβαση στο βιομηχανικό περιβάλλον και για να επηρεάσουν το R
 • τρία θεματικά εργαστήρια επικεντρώθηκαν σε μεταβιβάσιμες δεξιότητες. Τα εργαστήρια θα διεξάγονται κυρίως από επαγγελματίες που μεταδίδουν πρακτική εμπειρία σε συγκεκριμένα θέματα και θα είναι η ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα δίκτυο με τον παραγωγικό τομέα. Πράγματι, εκπρόσωποι του τομέα φαρμακευτικών και καλλυντικών θα παραστούν επίσης σε αυτά τα εργαστήρια. Τα τρία εργαστήρια θα αφορούν την περιγραφή των αγορών αναφοράς, τις δεξιότητες επικοινωνίας και αναζήτησης εργασίας και την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δεξιοτήτων τους. Τα εργαστήρια θα είναι επίσης η κορυφαία στιγμή για το έργο που έχει πραγματοποιηθεί κατά το προηγούμενο εξάμηνο.
 • ένα εξάμηνο ερευνητικό πρόγραμμα είτε στον ακαδημαϊκό χώρο (συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Humboldt στη Γερμανία) είτε στη βιομηχανία. Το έργο θα εκπαιδευτεί από ένα από τα μέλη του Δασκάλου αλλά οι δραστηριότητες θα είναι προσαρμοσμένες στις φιλοδοξίες του φοιτητή και θα εκτελούνται, συνεπώς, είτε σε ένα από τα τέσσερα Πανεπιστήμια, σε ένα διαφορετικό πανεπιστήμιο ή στη βιομηχανία. Το έργο που θα εκτελεστεί θα είναι το αντικείμενο της διατριβής ότι ο φοιτητής αναμένεται να γράψει και να συζητήσει για το τελικό του πτυχίο.

Ως εκ τούτου, οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε τουλάχιστον δύο χώρες, να αλληλεπιδράσουν με άλλες ομάδες και ταξίδια όπως επισημαίνεται από το ακόλουθο πρόγραμμα κινητικότητας:

Το πρόγραμμα διδασκαλίας έχει ως εξής:

ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ - Πρώτο εξάμηνο (όλοι οι φοιτητές)

1. Ανατομία και φυσιολογία του δέρματος και των προσαγωγών. Οι μαθητές θα μάθουν την ανατομία και την ιστολογία του δέρματος και των εξαρτημάτων και τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που ρυθμίζουν το διαθλαστικό σύστημα.

2. Παθολογικοί μηχανισμοί των δερματικών διαταραχών. Οι μαθητές θα μάθουν τη βάση της ανοσίας του βλεννογόνου, την παθογένεση των φλεγμονωδών δερματικών διαταραχών, είτε αυτοάνοσων διαταραχών ή αλλεργιών, και των κυτταρικών και μοριακών μηχανισμών που υποκρύπτουν την επούλωση πληγών. Οι φοιτητές θα αποκτήσουν επίσης γνώσεις σχετικά με το φυσιολογικό μικροβιακό δέρμα και τα κύρια παθογόνα που σχετίζονται με δερματικές παθήσεις.

3. Στατιστικές, ανάκτηση δεδομένων, εξόρυξη δεδομένων και επιδημιολογία. Οι φοιτητές θα συγκεντρώσουν βασικές πληροφορίες σχετικά με τις στατιστικές για τις βιοϊατρικές επιστήμες, θα διδαχθούν πώς να ανακτήσουν, να ταξινομήσουν και να χρησιμοποιήσουν πληροφορίες τόσο υπό εποπτεία όσο και χωρίς επιτήρηση. Αυτό θα περιλαμβάνει την τεχνογνωσία για τη διεξαγωγή συστηματικών ανασκοπήσεων της λογοτεχνίας και της μετα-ανάλυσης καθώς και των βασικών αρχών της επιδημιολογίας για την κατανόηση της θεραπευτικής ανάγκης. Τα θέματα αυτά θα ενοποιηθούν μέσω παραδειγμάτων και ασκήσεων υπολογιστών.

4. Οι πυλώνες της ανακάλυψης και ανάπτυξης φαρμάκων (I). Το μάθημα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ανεύρεσης και ανάπτυξης φαρμάκων, παρέχοντας τις γενικές αρχές του R

(i) Εισαγωγή στις γενικές αρχές του R

(ϋ) Οργανική Χημεία. Οι μαθητές θα εισαχθούν στις κύριες λειτουργικές ομάδες και τους ετεροκυκλικούς κύκλους, στις ηλεκτρονικές τους ιδιότητες και αντιδραστικότητα. Θα επεξηγηθούν επιλεγμένα παραδείγματα συνθετικών οδών προς φαρμακευτικές και καλλυντικές ενώσεις.

iii) Φυσικά προϊόντα. Τι είναι ένα φυσικό προϊόν και πώς να διακρίνουν τα φυσικά προϊόντα από τη συνθετική τους έκδοση; Βιοσύνθεση φυσικού προϊόντος φυτών. Βιοτεχνολογία φυτών για την παραγωγή φυσικών προϊόντων. Terpenes, αλκαλοειδή, φλαβονοειδή. Αρώματα και αρώματα.

(iv) Επιστήμη πρωτεϊνών και βιοτεχνολογία. Το μάθημα θα παράσχει το βασικό στοιχείο της βιοτεχνολογίας και της επιστήμης των πρωτεϊνών και θα επεξεργαστεί γύρω από την κεντρική ιδέα της σχέσης δομής-λειτουργίας πρωτεϊνών. Θα επιλεγούν επιλεγμένες βιοτεχνολογικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην επιστήμη των πρωτεϊνών και θα παρουσιαστούν παραδείγματα πρωτεϊνών φαρμακευτικού ενδιαφέροντος για την μεταφραστική καλλυντική και δερματολογική επιστήμη.

5. Γενικές αρχές της ρύθμισης των ναρκωτικών και των καλλυντικών. Η ενότητα αυτή επικεντρώνεται στα βασικά ζητήματα που αφορούν τους κανονισμούς και τη διάκριση μεταξύ του φαρμακευτικού και καλλυντικού κόσμου και των διαφόρων γεωγραφικών περιοχών.

ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ - Δεύτερο εξάμηνο (όλοι οι φοιτητές)

1. Οι πυλώνες της ανακάλυψης και ανάπτυξης φαρμάκων (II). Το μάθημα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ανεύρεσης και ανάπτυξης φαρμάκων, παρέχοντας τις γενικές αρχές του R

(i) Προκλινική και Κλινική Φαρμακολογία. Το μάθημα θα απεικονίσει τη διαδικασία ανακάλυψης φαρμάκων από φαρμακολογική άποψη και θα παρέχει στους φοιτητές τις έννοιες των κύριων κλάδων φαρμάκων. Το μάθημα θα παρέχει επίσης στους μαθητές τη δυνατότητα να διαβάζουν και να αναλύουν κριτικά προκλινικά και κλινικά δεδομένα.

(ϋ) Medicinal Chemistry. Το μάθημα θα παρέχει στους φοιτητές τις βασικές αρχές για την ανακάλυψη και βελτιστοποίηση μιας βιοδραστικής σύνθεσης, από το χτύπημα στο μόλυβδο, με έμφαση στο μεταβολισμό των φαρμάκων. Ο σχεδιασμός των προφαρμάκων και των μαλακών φαρμάκων για τοπική χρήση θα καλυφθεί. Θα παρουσιαστούν παραδείγματα επιτυχών ιστοριών δερματολογικών φαρμάκων.

(iii) ανακάλυψη και σχεδιασμός φαρμάκων σε silico. Το μάθημα θα απεικονίσει τους πολλούς τρόπους που μπορούμε να περιγράψουμε, να εκπροσωπήσουμε και να απεικονίσουμε μόρια στον υπολογιστή, τη σημασία της αναγνώρισης και κατανόησης της έννοιας της ομοιότητας και των φυσικοχημικών και τοπολογικών περιγραφικών δεικτών. Οι μαθητές θα μάθουν τη χρήση των προσεγγίσεων 3D Ποσοτικής Δομής-Δραστηριότητας (QSARs) ως παράδειγμα για τη συσχέτιση των μοριακών δομών με τα γνωστά τους βιολογικά τελικά σημεία. Θα περιγραφεί η βελτιστοποίηση In silico των νέων μοριακών οντοτήτων για την ενίσχυση της ισχύος ενάντια στην ενδιαφέρουσα περιοχή σύνδεσης ενζύμου.

iv) Αρχές φαρμακοτεχνικής μορφής. Το μάθημα θα παρέχει στους φοιτητές βασικές αρχές συνταγογράφησης, οι οποίες θα επεξηγούν πώς εφαρμόζονται οι αρχές της φυσικής φαρμακολογίας για την παρασκευή υγρών και ημιστερεών δοσολογικών μορφών που χρησιμοποιούνται για τοπική εφαρμογή φαρμάκων και καλλυντικών (κρέμες, αλοιφές, πηκτές, κολλοειδή, επιθέματα και αντιηλιακά σκευάσματα ).

2. Αρχές δερματολογικών συμπτωμάτων και γήρανσης του δέρματος. Οι φοιτητές λαμβάνουν γνώση των δερματολογικών συμπτωμάτων και των κλινικών χαρακτηριστικών των διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της φωτογήρανσης του δέρματος και της φωτοπροστασίας. Το μάθημα θα επισημάνει τις τρέχουσες ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες.

3. Στρατηγικές για τη σύνθεση, την εκχύλιση νέων ενώσεων, τη σύνθεση και την ανάλυση δερματολογικών προϊόντων. Αυτό το μάθημα κάνει χρήση επίσημων διαλέξεων καθώς και πειραμάτων στο εργαστήριο. Στο τέλος αυτού του μαθήματος, οι φοιτητές θα μπορούν να διεξάγουν μια σύνθεση, από τη ρύθμιση της αντίδρασης έως τον καθαρισμό του προϊόντος, να εκτελούν εκχύλιση και απόσταξη φυσικών πηγών, να διαμορφώνουν ένα δερματολογικό προϊόν, να αξιολογούν την ποιότητά του και να ερμηνεύουν τα δεδομένα. Ειδικότερα, οι φοιτητές θα λάβουν:

i) τις κύριες αρχές και τεχνικές ασφάλειας που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση οργανικών ενώσεων (ρύθμιση της αντίδρασης, απομόνωση του προϊόντος και καθαρισμός) ·

ii) τις αρχές και τις τεχνικές για την απομόνωση των οργανικών ενώσεων από τις φυσικές τους πηγές ·

iii) τις τεχνικές για τη σύνθεση καλλυντικών και δερματολογικών προϊόντων ·

iv) τους βασικούς τομείς του ποιοτικού ελέγχου των καλλυντικών και δερματολογικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της χημικής και φυσικής ανάλυσης (π.χ. υγρή χρωματογραφία, φασματοφωτομετρία Uv-Vis), τη σταθερότητα του προϊόντος και τους παράγοντες που επηρεάζουν την αποθήκευση και τη διάρκεια διατήρησης.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΤΟΣ - Πρώτο εξάμηνο

Επιλογή Α - Καλλυντική και Φαρμακευτική Έρευνα (μισοί φοιτητές)

1. Καλλυντικά και δερματολογικά προϊόντα στην αγορά. από τη μοριακή βιολογία στην αγορά. Στο τέλος του μαθήματος ο φοιτητής θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει βιοδραστικά μόρια σε προϊόντα που βασίζονται σε αξιόπιστη επιστήμη, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση συστατικών που προέρχονται από τη βιοτεχνολογία, το γενετικό προφίλ για την ατομική φροντίδα του δέρματος, τα προϊόντα με βάση τα βλαστοκύτταρα και τις θεραπείες για την αναγέννηση ιστών γήρανσης ή για μηχανική κυττάρων και ιστών. Επιπλέον, το μάθημα θα επικεντρωθεί επίσης στη διείσδυση στην αγορά, στην πρόταση αξίας και στην ανάπτυξη αξίας των προϊόντων.

2. In vitro μοντέλα δέρματος για δοκιμές και αξιολόγηση. Ο κύριος στόχος αυτού του μαθήματος είναι να παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την επικύρωση βιοενεργών ενώσεων από τις προβολές της βιβλιοθήκης σε καλλυντικές και δερματολογικές εφαρμογές για την απόκτηση αποτελεσματικών και σταθερών προϊόντων για εκμετάλλευση. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι μαθητές θα είναι εξοικειωμένοι με τα πιο ενημερωμένα κυτταρικά και πολυκύτταρα in vitro μοντέλα που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας, της ασφάλειας και του μηχανισμού δράσης των βιοδραστικών μορίων και άλλων συστατικών.

3. Αξιολόγηση της ασφάλειας. Το μάθημα θα εξετάσει πιθανές επιπτώσεις εκτός στόχου καθώς και γνώσεις σχετικά με τον τρόπο πραγματοποίησης αξιολογήσεων ασφάλειας και τοξικολογικών προφίλ καλλυντικών και δερματολογικών προϊόντων, αξιολογώντας τους κινδύνους από την εφαρμογή τους στο υγιές ανθρώπινο δέρμα υπό κανονικές και προβλέψιμες συνθήκες χρήσης.

4. Προκλινικά θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης και ποιότητας σε παγκόσμια κλίμακα. Ο φοιτητής θα είναι εφοδιασμένος με τους κύριους νόμους και κανονισμούς για καλλυντικά και φάρμακα για εκμετάλλευση, συμπεριλαμβανομένων των ορθών εργαστηριακών και κατασκευαστικών πρακτικών, των απαιτήσεων για την καταχώριση και την επισήμανση.

5. Επιστημονικές δεξιότητες σε προκλινικές μελέτες. Ο φοιτητής στο τέλος του μαθήματος θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την επιστημονική βιβλιογραφία και με τη συγγραφή επιστημονικών εγγράφων, τη διάδοση και τις δεξιότητες μάρκετινγκ.

Επιλογή Β - Κλινική Ανάπτυξη (οι μισοί μαθητές)

1. Κλινικές δοκιμές. Ο φοιτητής θα πάρει μια επισκόπηση της όλης διαδικασίας της κλινικής ανάπτυξης φαρμάκων. Οι ισχύοντες κανόνες και κανονισμοί εξηγούνται και τίθενται σε ιστορική προοπτική. Το μάθημα θα διδάξει πώς συμμετέχουν οι διάφοροι παράγοντες στην κλινική έρευνα φαρμάκων, τους αντίστοιχους ρόλους και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Μέσω κάποιων πρακτικών ασκήσεων και επισκέψεων στη φάση 1, CRO και φαρμακευτικές εταιρείες, ο φοιτητής θα έχει καλύτερη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο διανέμονται, αποθηκεύονται και χορηγούνται τα φάρμακα σε υποκείμενα, πώς γίνεται ο συντονισμός στα Κέντρα Κλινικών Δοκιμών και ποια είναι τα διαφορετικά έγγραφα πηγής . Το μάθημα θα συζητήσει μερικά ηθικά ζητήματα, νέες τάσεις στην Κλινική Ανάπτυξη, καινοτόμους τρόπους πρόσληψης υποκειμένων σε κλινικές δοκιμές, προσαρμοστικά σχέδια, ιδέα Lean και τις τελευταίες τάσεις στην κλινική έρευνα. Θα εξετάσει επίσης τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για τις κλινικές δοκιμές.

2. Διασφάλιση ποιότητας: GMP, GCP, GLP και έλεγχος. Περιγράφονται οι αρχές διασφάλισης της ποιότητας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της ανάπτυξης φαρμάκων. Το διεθνές πρότυπο ISO17025 αναθεωρείται λεπτομερώς για να δώσει μια πλήρη εικόνα ενός συστήματος ποιότητας με οργανωτικές και τεχνικές απαιτήσεις. Θα καλύπτονται τα διάφορα πρότυπα GxP: οι ΟΕΠ (καλές εργαστηριακές πρακτικές) για τις προκλινικές μελέτες. GCP (καλές κλινικές πρακτικές) και GCLP (καλές κλινικές εργαστηριακές πρακτικές) για τις κλινικές μελέτες. GMP (καλές πρακτικές παρασκευής) και το ΑΕΠ (καλές πρακτικές διανομής) για την παραγωγή και διανομή φαρμάκων. Τέλος, οι σπουδαστές θα εισαχθούν στην έννοια της επικύρωσης υπό την ευρεία έννοια του όρου, για να καλύψουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις ανάγκες προετοιμασίας ή επικύρωσης (εξοπλισμός, διαδικασία, μέθοδοι, συστήματα πληροφορικής ...).

3. Βιοηθική. Αυτό το μάθημα θα απεικονίσει τις δεοντολογικές απαιτήσεις για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών στη σύγχρονη επιστήμη, δίνοντας επίσης μια επισκόπηση των ιστορικών πυλώνων που οδήγησαν στην αλλαγή των νομοθεσιών και των απόψεων.

4. Διαχείριση της κλινικής μελέτης. Αυτό το μάθημα δίνει έμφαση στην πρακτική των θεωρητικών εννοιών. Θα εξηγηθεί ο ρόλος του διαχειριστή της κλινικής μελέτης. Θα εξηγηθεί επίσης το εφαρμοστέο σύστημα λογισμικού που χρησιμοποιείται από τις βιοτεχνολογικές και φαρμακευτικές βιομηχανίες, με έμφαση στις λειτουργίες σχεδιασμού, εκτέλεσης και αναφοράς, μαζί με πληροφορίες επικοινωνίας με τους συμμετέχοντες, παρακολούθηση προθεσμιών και ορόσημα. Το μάθημα υπογραμμίζει τα ακόλουθα θέματα: αποτελεσματική πρόσληψη συμμετεχόντων στη δοκιμασία. τη σημασία της εκπαίδευσης και του έμπειρου προσωπικού μελέτης · δημοσίευση των δοκιμαστικών αποτελεσμάτων και διάδοση.

5. Εκπαιδευτική συσχέτιση με την κλινική έρευνα. Το μάθημα θα παρέχει στους φοιτητές τη βασική εκπαίδευση που απαιτείται για τους συνεργάτες της κλινικής έρευνας. Το μάθημα έχει την προστιθέμενη αξία που επιτρέπει στους φοιτητές να παρακολουθήσουν μια πρακτική άσκηση σε έναν οργανισμό κλινικής έρευνας σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, αν είναι στη θέλησή τους.

6. Διαχείριση κλινικών έργων. Οι σπουδαστές θα εισαχθούν στο ρόλο, τις δεξιότητες και τις ευθύνες ενός Διευθυντή Κλινικού Προγράμματος (σκληρές δεξιότητες, μαλακές δεξιότητες και πώς να βελτιστοποιήσουν τις κλινικές δοκιμές).

7. βιοδείκτες, βιοτραπεζικές αγορές, εξατομικευμένα φάρμακα. Οι μαθητές θα εισαχθούν στον ορισμό και τη συνάφεια των βιοδεικτών. Το πρόγραμμα αυτού του μαθήματος παρέχει βασικά στοιχεία για τη χρήση βιοτραπεζών για την ανάπτυξη ερευνητικών έργων, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας, των κανόνων δεοντολογίας και των απαιτήσεων όσον αφορά την ποιότητα των δειγμάτων που χρησιμοποιούνται. Στο τέλος αυτού του μαθήματος, οι μαθητές θα διδαχθούν τα πλεονεκτήματα και τα θέματα της δημιουργίας ενός εξατομικευμένου φαρμάκου.

8. Διαχείριση έργου: ανάπτυξη βιολογικών δεικτών. Οι κανονιστικές πτυχές που συνδέονται με την ανάπτυξη βιολογικών δεικτών εξετάζονται σε βάθος. Διάφορα ερευνητικά έργα παρουσιάζονται για να επεξηγήσουν: τα βήματα προς τα πάνω στο πειραματικό έργο. την ποικιλομορφία των πειραματικών προσεγγίσεων που μπορούν να ληφθούν.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Μέγεθος, χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες των δερματολογικών και καλλυντικών αγορών. Αυτό το εργαστήριο θα εισαγάγει τους φοιτητές στη φαρμακευτική και την καλλυντική βιομηχανία, στους κύριους τομείς επενδύσεων των εταιρειών καθώς και στον κόσμο του μάρκετινγκ. Αφιερωμένες διαλέξεις σχετικά με τις στρατηγικές μάρκετινγκ, την κοινωνική επικοινωνία, το ψηφιακό εμπόριο και τον εμπλουτισμό των κοινωνικών δεδομένων θα παραδοθούν παράλληλα με διαλέξεις που απεικονίζουν το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά των διαφόρων αγορών.

Επικοινωνία και αναζητήσεις δεξιοτήτων εργασίας. Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν μια προσωπική στρατηγική για την αναζήτηση εργασίας. Το εντατικό πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες για: (i) κατανόηση και διερεύνηση εργαλείων και καναλιών πρόσληψης, (ii) να βελτιώσουν την κατανόηση της προσωπικής πρότασης. (iii) ανάπτυξη μιας πιο στρατηγικής προσέγγισης για την αναζήτηση εργασίας και τη δικτύωση · (iv) σχεδιασμός διαδικασίας για τη διαχείριση του βήματος σταδιοδρομίας. v) καλύτερη κατανόηση και χρήση των αρχών των σχέσεων ανθρώπινου δυναμικού · vi) πρακτικές ασκήσεις. Μέρος του χρόνου θα διατεθεί επίσης για τις παρουσιάσεις των μαθητών σχετικά με την Μελέτη περίπτωσής τους.

Επιχειρηματικό σχέδιο και επιχειρηματικότητα. Οι φοιτητές θα λάβουν διαλέξεις από μη ακαδημαϊκούς επαγγελματίες σχετικά με τον ιδεασμό και την κατασκευή επιχειρήσεων με επίκεντρο τα καλλυντικά και φαρμακευτικά προϊόντα, με παραδείγματα επιτυχιών καθώς και αποτυχίες. Μέρος του χρόνου θα διατεθεί επίσης για τις παρουσιάσεις των μαθητών στο Επιχειρησιακό τους Σχέδιο και στην Κλινική τους Δοκιμή.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μελέτη περιπτώσεων και διαχείριση έργου (Πρώτο έτος, δεύτερο εξάμηνο). Το μάθημα θα διεξαχθεί με δασκάλους. Οι φοιτητές θα λάβουν ένα καλλυντικό ή φαρμακευτικό προϊόν και θα πρέπει να διερευνήσουν: (i) το βιολογικό δυναμικό, (ii) το δυναμικό μάρκετινγκ · (iii) τη βιβλιογραφία που υποστηρίζει τυχόν αξιώσεις. iv) να προτείνει μια στρατηγική για την εμπορία του προϊόντος · και (ν) να παράσχει R

Έναρξη μιας επιχείρησης: το επιχειρηματικό σχέδιο (Δεύτερο έτος, πρώτο εξάμηνο, Επιλογή Α). Οι σπουδαστές, που εργάζονται σε ομάδες, θα πρέπει να αναπτύξουν ένα επιχειρησιακό σχέδιο για μια πιθανή νέα εταιρεία που επιθυμούν να δημιουργήσουν γύρω από τα ενδιαφέροντά τους. Θα τύχουν διδασκαλίας σχετικά με τις επιστημονικές και επιχειρηματικές πτυχές του έργου. Το έργο θα κορυφωθεί στο τέλος του εξαμήνου κατά τη διάρκεια ενός από τα εργαστήρια σε ένα γήπεδο που θα παραδοθεί σε μη ακαδημαϊκούς επαγγελματίες που θα παίξουν το ρόλο των επενδυτών.

Τι είναι η πνευματική ιδιοκτησία και πώς την προστατεύει (Δεύτερο έτος, πρώτο εξάμηνο, Επιλογή Α). Οι μαθητές θα μάθουν τις προϋποθέσεις για την ανακάλυψη, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και την κατοχύρωση με δίπλωμα Η δομή μιας αίτησης για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα αναθεωρηθεί και οι έννοιες όπως η αντικειμενική καινοτομία, η αρχή προτεραιότητας και το εφευρετικό βήμα θα αναθεωρηθούν και θα απεικονιστούν με παραδείγματα. Θα δοθεί έμφαση στις αρχές και τις στρατηγικές σε σχέση με την προετοιμασία των αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, με βάρος για τους τύπους απαιτήσεων και τη διαμόρφωσή τους. Διάφορες επεξηγηματικές ιστορίες θα αναθεωρηθούν και θα εργαστούν σε ομάδες και οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους.

Μελέτη περιπτώσεων κλινικής δοκιμής (Δεύτερο έτος, πρώτο εξάμηνο, Επιλογή Β). Οι σπουδαστές θα κληθούν να σχεδιάσουν μια κλινική εξέλιξη (Φάση I, Φάση II και Φάσης ΙΙΙ μελέτη) για ένα φάρμακο που μόλις ολοκλήρωσε τις προκλινικές έρευνες. Οι μαθητές θα χωριστούν σε μικρές ομάδες (2-3). Η μελέτη περίπτωσης θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια ενός από τα εργαστήρια.

ΤΕΛΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

Κατά το τέταρτο εξάμηνο, οι φοιτητές θα ολοκληρώσουν ένα εκλεκτικό πρόγραμμα στη βιομηχανία ή σε ένα ερευνητικό εργαστήριο. Η πρακτική άσκηση διαρκεί 22 έως 26 εβδομάδες.

Ευκαιρίες καριέρας

EMOTION εκπαιδεύει να γίνει επαγγελματίας στον φαρμακευτικό ή καλλυντικό τομέα, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα .

Προβλέπεται ότι οι περισσότεροι πτυχιούχοι θα απασχολούνται στους ακόλουθους τομείς , που σχετίζονται με φαρμακευτικά ή καλλυντικά:

 • R
 • Βιομηχανοποίηση;
 • Διασφάλιση ποιότητας;
 • Ρυθμιστικές υποθέσεις ·
 • Κλινική έρευνα;
 • Φαρμακοεπαγρύπνηση;
 • Πρόσβαση στην αγορά ή μάρκετινγκ ·
 • Διοίκηση επιχείρησης.

Απαιτήσεις εισδοχής

Η είσοδος στο EMOTION απαιτεί:

 • Πτυχίο Bachelor ή ανώτερο από αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ισοδύναμο με Ευρωπαϊκό πτυχίο 180 ECTS - 6 εξάμηνα) σε τομέα που σχετίζεται με την περιοχή EMOTION (π.χ. Φαρμακευτική, Ιατρική, Βιολογία, Βιοχημεία, Χημεία, Φαρμακευτικές Επιστήμες, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Γενετική, Μοριακή Βιολογία). Ο μέσος όρος της προηγούμενης μελέτης πρέπει να αποδειχθεί υψηλός τίτλος του αιτούντος.
 • Η απόδειξη της αγγλικής επάρκειας τεκμηριωμένη από διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό (τουλάχιστον επίπεδο B2). *

Τα αποδεκτά πιστοποιητικά είναι:

 • IELTS (ακαδημαϊκή δοκιμή): ελάχιστο μέσο σκορ 6,5
 • TOEFL (χαρτί): 560
 • TOEFL (Internet-based ή iBT): 88
 • Πιστοποιητικό επάρκειας του Cambridge (CPE), βαθμοί Α, Β ή Γ
 • Πιστοποιητικό στα προχωρημένα αγγλικά (CAE), βαθμοί Α, Β ή Γ
 • Πρώτο πιστοποιητικό Cambridge, βαθμός Α ή Β

Αυτές είναι οι μόνες δοκιμές που γίνονται δεκτές ως απόδειξη της αγγλικής επάρκειας. Οποιοδήποτε άλλο είδος διπλωμάτων δεν θεωρείται έγκυρη απόδειξη της αγγλικής επάρκειας.

Οι υποψήφιοι είναι υπεύθυνοι για την εκπλήρωση των απαιτήσεων θεώρησης για τις χώρες στις οποίες είναι εγκατεστημένο κάθε ίδρυμα υποδοχής, παρόλο που η γραμματεία των πλοίαρχων θα παρέχει συμβουλές.

Διαδικασία εφαρμογής

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιο του Piemonte Orientale.

Πρέπει να μεταφορτώσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο ηλεκτρονικό σύστημα εφαρμογής Πανεπιστημίου Piemonte Orientale.

Όλα τα απαιτούμενα έγγραφα υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Όταν υποβάλλετε αίτηση, πρέπει να επισυνάψετε ένα αρχείο PDF μικρότερο από 50 MB, παρέχοντας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα με τη σειρά που καθορίζεται εδώ.

Μόνο πλήρεις ηλεκτρονικές αιτήσεις είναι επιλέξιμες και μπορούν να αξιολογηθούν.

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικών εφαρμογών μας ανοίγει στις 1 Φεβρουαρίου 2019 .

Όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέσω της πλατφόρμας εφαρμογής μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019 .

Για τους υποψηφίους που δεν έχουν συμμετάσχει στην υποψηφιότητα για υποτροφίες EMJMD:

EMOTION προσφέρει εγγραφή σε ευρωπαίους κατοίκους που δεν έχουν συμμετάσχει στην αίτηση υποτροφίας EMJMD.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μεταξύ 2 Μαΐου και 28 Ιουνίου, 2019.

Επιλεγμένοι υποψήφιοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail μέσω 15 Ιουλίου, 2019.

Κόστος συμμετοχής

Προκειμένου να εγγραφούν στην EMOTION , οι εισαγόμενοι σπουδαστές, εκτός από τους υποψηφίους υποτροφιών EMJMD, πρέπει να πληρώσουν το κόστος συμμετοχής στο Πανεπιστήμιο του Piemonte Orientale.

Το κόστος συμμετοχής για το 2019-2021 είναι € 4.500 ανά ακαδημαϊκό έτος (συνολικά € 9.000).

Τα έξοδα συμμετοχής καλύπτουν μόνο τις διοικητικές αμοιβές και τα ακαδημαϊκά έξοδα του προγράμματος. Δεν περιλαμβάνουν τα έξοδα για τη διαβίωση, τη στέγαση και τα ταξίδια.

Για την πρόσληψη 2019/2021, το μάθημα θα είναι αφιερωμένο σε 30 μαθητές κατ 'ανώτατο όριο.

15 Υποτροφίες Erasmus EMJMD EMOTION είναι διαθέσιμες, οι οποίες καλύπτουν πλήρως τα δίδακτρα και καλύπτουν επίσης τα έξοδα ταξιδιού, εγκατάστασης και διαβίωσης. Αυτά είναι διαθέσιμα τόσο σε ευρωπαίους όσο και σε μη ευρωπαίους πολίτες και απονέμονται αποκλειστικά με βάση την αξία τους.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά
EMOTION
Τελευταία ενημέρωση April 16, 2019
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
2 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
4,500 EUR
ανά ακαδημαϊκό έτος
Deadline
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
This is the deadline for applying for EMJMD scholarships
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ιούνιος 28, 2019
This is the deadline for applicants that have not participated in the application for EMJMD scholarships

Σεπτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
This is the deadline for applying for EMJMD scholarships
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ιούνιος 28, 2019
This is the deadline for applicants that have not participated in the application for EMJMD scholarships
Ημερομηνία λήξης
Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη