Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Σχετικά με

Από το 1991, το πρόγραμμα έχει προσελκύσει φοιτητές από περισσότερες από 70 χώρες στην Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας) και τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Αυτή η παγκόσμια πρόσληψη έχει γίνει μια σημαντική επιρροή στη διδασκαλία και την έρευνα μας, ενώ οι Σουηδοί και οι διεθνείς επαγγελματίες της δημόσιας υγείας μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο.

Καθώς διάβαζα

Οι 60 μονάδες (πρόγραμμα ενός έτους) είναι σχετικά καινούργιες. Βασίζεται στο διετές πρόγραμμα για το οποίο τα μαθήματα πρώτου έτους είναι τα ίδια με αυτά του μονοετούς προγράμματος.

Υπάρχουν υποτροφίες για μη ευρωπαϊκούς φοιτητές.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Δημόσια Υγεία περιλαμβάνει μια σειρά από μαθήματα σχετικά με τις παγκόσμιες συνθήκες υγείας, την ανάλυση των συστημάτων υγείας, τις σχέσεις μεταξύ κοινωνικών συνθηκών και υγείας και τις μεθόδους που χρειάζεστε για τη διεξαγωγή δημόσιας υγείας. Το πρόγραμμα παρέχει στους επαγγελματίες της δημόσιας υγείας και στους ερευνητές τις δεξιότητες που απαιτούνται για να κατανοήσουν και τελικά να συμβάλουν στη βελτίωση και διατήρηση της κατάστασης της υγείας του πληθυσμού.

Πολυδιάστατο

Από τη φύση της, η Δημόσια Υγεία είναι διεπιστημονική, βασιζόμενη στις κοινωνικές επιστήμες και την ιατρική, χρησιμοποιώντας ποιοτικές και ποσοτικές μεθόδους για τον εντοπισμό και την αξιολόγηση συγκεκριμένων κινδύνων για την υγεία πριν από το σχεδιασμό και την εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών για τη δημόσια υγεία. Παραδοσιακά με βάση τα πεδία της μικροβιολογίας, της εντομολογίας, της παρασιτολογίας και της διαχείρισης και του ελέγχου των μολυσματικών ασθενειών. Στον σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο, αντιμετωπίζουμε συνεχώς νέες προκλήσεις δημόσιας υγείας που συνεπάγονται αιτιώδη συνάφεια και πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

Ενεργός αναζήτηση γνώσης

Η μελέτη στο πρόγραμμα σημαίνει μια ενεργή αναζήτηση γνώσης, επίλυσης προβλημάτων και κρίσιμων αναλύσεων με βάση μια επιστημονική προσέγγιση. Οι μέθοδοι εργασίας ποικίλλουν μεταξύ μεμονωμένων εργασιών μελέτης, ομαδικής εργασίας, σεμιναρίων και διαλέξεων. Στις αξιολογήσεις που κάναμε, οι μαθητές εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση για τη συνεργασία μεταξύ φοιτητών από διαφορετικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό υπόβαθρο.

Ένας φοιτητής στο πρόγραμμα έχει, βεβαίως, εγγυημένη εγγραφή σε όλα τα μαθήματα του προγράμματος. Ορισμένα από τα μαθήματα βασίζονται μεταξύ τους και, κατά συνέπεια, πρέπει να λαμβάνονται με συγκεκριμένη σειρά.

Πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα με φοιτητές που προέρχονται από πολλές χώρες. Όλες οι διδασκαλίες γίνονται στα αγγλικά.

Περιεχόμενο προγράμματος

Το μονοετές πρόγραμμα περιλαμβάνει τα δύο πρώτα εξάμηνα. Στο δεύτερο μέρος του δευτέρου εξαμήνου, ο χρόνος είναι διαθέσιμος για την εργασία των διατριβών, η οποία δίνει 15 μονάδες. Στο διήμερο πρόγραμμα, οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διδακτορικές διατριβές, εκάστη των οποίων αποτελείται από 15 μονάδες, ή να κάνουν μία διατριβή που περιλαμβάνει 30 μονάδες.

Φθινοπωρινό εξάμηνο

Παγκόσμια δημόσια υγεία, βιοστατιστική, επιδημιολογία, ποιοτική μεθοδολογία στη δημόσια υγεία.

Εαρινό εξάμηνο

Συστήματα Υγείας: Οργάνωση και χρηματοδότηση, μέθοδοι οικονομικής αξιολόγησης της υγείας, κοινωνικές Pathways στην υγεία και προαγωγή της υγείας, Διδακτορική διατριβή, πρώτο έτος.

Δύο χρόνια πρόγραμμα στη Δημόσια Υγεία

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει 60 μονάδες (ένα έτος). Προσφέρουμε επίσης ένα διετές πρόγραμμα (120 μονάδες) για το οποίο τα μαθήματα πρώτου έτους είναι ίδια με αυτά του ετήσιου προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι ένας φοιτητής που εγγράφεται στο πρόγραμμα ενός έτους μπορεί, αν το επιθυμεί, να υποβάλει αίτηση για να συνεχίσει το διετές πρόγραμμα.

Ευκαιρίες καριέρας

Η ικανότητα που παρέχει αυτό το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς οργανισμούς. Πολλοί απόφοιτοι θα εργαστούν στον δημόσιο τομέα σε τοπικούς και κρατικούς θεσμούς, από π.χ. νοσοκομεία μέχρι Υπουργείο Υγείας. Οι θέσεις μπορεί να είναι όπως π.χ. στρατηγικοί, αξιολογητές και αναλυτές.

Οι απόφοιτοι που βρίσκουν θέσεις εργασίας σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μπορεί να εργάζονται π.χ. με την υπεράσπιση της υγείας, την πολιτική ή την έρευνα για οργανισμούς όπως ο Ερυθρός Σταυρός. Άλλοι απόφοιτοι θα πάνε στον ιδιωτικό τομέα που εργάζεται π.χ. για φαρμακευτικές εταιρείες ή για εταιρείες ασφάλισης υγείας. Μία μελλοντική πανεπιστημιακή σταδιοδρομία στην έρευνα είναι μια άλλη πορεία.

Συνέχιση της έρευνας για τη δημόσια υγεία

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για όσους ήδη εργάζονται ή σχεδιάζουν να γίνουν, επαγγελματίες της δημόσιας υγείας, καθώς και για όσους αναζητούν καριέρα στην έρευνα για τη δημόσια υγεία. Περαιτέρω μελέτες μπορούν να οδηγήσουν σε πτυχίο Licentiate (περίπου δύο χρόνια πλήρους φοίτησης) ή PhD (τουλάχιστον τέσσερα χρόνια).

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά

Κοιτάξτε5 περισσότερα μαθήματα αποUmeå University Faculty of Medicine »

Τελευταία ενημέρωση November 8, 2018
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
1 Έτος
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
148,400 SEK
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Σεπτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη