Μεταπτυχιακό στη Βιοϊατρική Μηχανική

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Οι βιοϊατρικοί μηχανικοί χρησιμοποιούν τις τεχνικές γνώσεις και την κατανόησή τους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν μακρύτερες, υγιέστερες και πιο ευτυχισμένες ζωές. Μπορείτε να μάθετε ένα ευρύ φάσμα τεχνικών δεξιοτήτων, να αναπτύξετε την ικανότητά σας να συνεργαστείτε και να λύσετε προβλήματα και να εργαστείτε σε έργα στον τομέα της ιατρικής και της βιολογίας με δυνατότητες αλλαγής ζωής.

Μελετάτε πολλά μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών, των μηχανικών, της νανοτεχνολογίας, των βιοϋλικών, της ηλεκτρονικής μηχανικής, της φυσιολογίας, του προγραμματισμού και του σχεδιασμού. Αναπτύσσετε μια βαθιά κατανόηση των βασικών αρχών της μηχανικής και μια εκτεταμένη γνώση του τρόπου λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος.

Καθώς προχωράτε στην πορεία προχωράτε σε πιο προηγμένες μελέτες μηχανικής που εφαρμόζουν τις ποσοτικές πτυχές της ανάλυσης και του σχεδιασμού μηχανικής σε ένα ευρύ φάσμα βιοϊατρικών προβλημάτων.

Έχετε επίσης πρόσβαση σε μια σειρά υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων. Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν πρακτικές δραστηριότητες σε όλα τα θέματα που καλύπτονται από αυτόν τον τομέα. Αυτό δημιουργεί μια διεπιστημονική κοινότητα από την οποία είστε πολύ μέρος.

Πρόγραμμα σπουδών

Όλοι οι φοιτητές της Βιοϊατρικής Μηχανικής ακολουθούν ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα σπουδών για τα πρώτα δύο χρόνια, καλύπτοντας θεμελιώδη θέματα μηχανικής όπως τα μαθηματικά, την πληροφορική, την ηλεκτρονική και τη μηχανική και αναπτύσσουν την κατανόηση του ανθρώπινου σώματος.

Στο δεύτερο έτος, εφαρμόζετε αυτές τις δεξιότητες σε πρακτικά προβλήματα μέσω ενός σχεδίου μηχανικού σχεδιασμού, στο οποίο εργάζεστε σε ομάδες για την επίλυση τοπικών και παγκόσμιων προκλήσεων όπως η ανάγκη για βοηθητική τεχνολογία χαμηλού κόστους στον αναπτυσσόμενο κόσμο ή ο σχεδιασμός εξοπλισμού για να βοηθήσετε τους Παραολυμπιακούς.

Στο τρίτο και τέταρτο έτος, επιλέγετε μονάδες προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντά σας και μπορείτε να εξειδικεύσετε σε μία από τις τέσσερις Pathways :

 • Βιοιατρική μηχανική
 • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
 • Μηχανολογία
 • Υπολογιστική Βιοϊατρική (νέα για το 2020)

Καλύπτεστε τις βασικές και προαιρετικές ενότητες και ένα ομαδικό πρόγραμμα φέτος. Όποια Pathway επιλέγετε, μελετάτε ένα μείγμα βασικών και προαιρετικών ενοτήτων.

Η μελέτη σας φτάνει στο επίπεδο του Δασκάλου το τέταρτο έτος, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων ενοτήτων από το μάθημα MSc στη Βιοϊατρική Τεχνολογία, το οποίο διδάσκουμε από το 1991. Η μελέτη σε αυτό το επίπεδο σημαίνει ότι οι απόφοιτοι απαιτούν λιγότερα χρόνια εργασιακής εμπειρίας για να γίνουν Chartered Engineer.

Επιπλέον, ένα σημαντικό μεμονωμένο έργο στο τελευταίο έτος σας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσετε τις δεξιότητές σας στον τομέα της έρευνας και της διαχείρισης έργων. Αυτό ξεκινά στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους και διαρκεί περίπου μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Μεταφορά μεταξύ μαθημάτων

Προσφέρουμε επίσης αυτό το μάθημα με ένα έτος στο εξωτερικό και ένα χρόνο στη βιομηχανία. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για αυτές τις ευκαιρίες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για αυτό το μάθημα (BH9C) σε πρώτη φάση. Η μετάβαση στο έτος στο εξωτερικό ή στη βιομηχανία είναι δυνατή μέχρι τις αρχές του τρίτου έτους, μετά την ολοκλήρωση του κοινού προγράμματος σπουδών στα έτη ένα και δύο. Πρέπει να πληρούνται ορισμένες ακαδημαϊκές απαιτήσεις ώστε να είναι επιλέξιμες για μεταβίβαση στο μάθημα του έτους στο εξωτερικό.

Το Τμήμα προσφέρει επίσης ένα νέο MEng στη Μοριακή Βιοϊατρική. Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτού του μαθήματος και του νέου μαθήματος είναι ότι η Βιοϊατρική μηχανική ακολουθεί μια προσέγγιση από την κορυφή προς την κορυφή, κοιτάζοντας πρώτα σε ολόκληρο τον οργανισμό, τραυματισμό ή πρόβλημα και στη συνέχεια εργάζεται προς τα κάτω σε κυτταρικό επίπεδο. Αντίθετα, η μοριακή βιοϊατρική χρησιμοποιεί μια προσέγγιση από τη βάση προς τα πάνω, εξετάζοντας πρώτα τα κύτταρα και τα μόρια, στη συνέχεια δημιουργώντας από τους ιστούς και τα όργανα σε ολόκληρο τον οργανισμό ή τον άνθρωπο.

Η μεταφορά μεταξύ της Βιολογίας της Βιοϊατρικής και της Βιολογικής Μηχανικής είναι σπάνια και θα πρέπει να πληρούνται οι απαιτήσεις εισόδου και για τα δύο προγράμματα.

Αν είστε διεθνής φοιτητής, η μετάβαση σε διαφορετικό μάθημα θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στη βίζα σας Tier 4.

129009_photo-1567427018141-0584cfcbf1b8.jpgMichael Longmire / Unsplash

Επαγγελματική διαπίστευση

Το πτυχίο αυτό είναι επαγγελματικά διαπιστευμένο από τις ακόλουθες οργανώσεις εξ ονόματος του Συμβουλίου Μηχανικών:

 • Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας (IET)
 • Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών (IMechE)
 • Ινστιτούτο Υλικών, Ορυκτών και Μεταλλείων (IOM3)
 • Ινστιτούτο Φυσικής και Μηχανικής Ιατρικής (IPEM)

Η διαπίστευση θα σας προετοιμάσει για μια σταδιοδρομία στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της βιοτεχνολογίας. Παρέχει ένα τεχνικό υπόβαθρο για τη σταδιοδρομία στη μηχανική, αποδεικνύοντας ότι έχετε επιτύχει ένα αναγνωρισμένο από τη βιομηχανία πρότυπο ικανότητας.

Η επίτευξη ενός επαγγελματικά πιστοποιημένου πτυχίου Master (MEng) σημαίνει ότι έχετε ικανοποιήσει το πρώτο βήμα για να γίνετε Chartered Engineer (CEng) στον τομέα που επιλέξατε ικανοποιώντας τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις της επαγγελματικής εγγραφής. Για να αποκτήσετε την ιδιότητα Chartered, θα χρειαστεί να αποδείξετε την ικανότητά σας να αποκτήσετε συμπληρωματικές ικανότητες μεταπτυχιακού επιπέδου που περιγράφονται στο UK-SPEC Engineering Council.

Ένα CEng είναι ένα ιδιαίτερα σεβαστό προσόν που αποκτήθηκε από επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα της μηχανικής, που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα δυνατά κέρδη και καλύτερες προοπτικές σταδιοδρομίας.

Η επαγγελματική εγγραφή φέρνει επίσης τη διεθνή αναγνώριση των προσόντων σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους σπουδαστές που προετοιμάζονται για μια σταδιοδρομία στο εξωτερικό.

Επιδιώκουμε τη διαπίστευση από το Ινστιτούτο Μηχανικών Σχεδιαστών (IED), αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το πετύχουμε.

Συνεργασία

Εκτός από το βασικό σας αυτοκρατορικό δίπλωμα, θα λάβετε επίσης το βραβείο του Συνδέσμου του City and Guilds of London Institute (ACGI) μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος.

Το City and Guilds του Λονδίνου Ινστιτούτο είναι ένα από τα τρία ιστορικά κολέγια που συναντήθηκαν για να σχηματίσουν το Imperial College London το 1907.

Δίδακτρα και χρηματοδότηση

Χρεώνουμε τα δίδακτρα για κάθε χρόνο που διαρκεί το μάθημά σας. Το τέλος που θα χρεωθείτε βασίζεται στην κατάστασή σας, η οποία καθορίζεται από κυβερνητικούς κανονισμούς.

Δίδακτρα (φοιτητές στο σπίτι και στην ΕΕ)

Είσοδος 2020

£ 9.250 ετησίως

Παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι το τέλος που πληρώνετε μπορεί να αυξάνεται ετησίως κατά ποσό που συνδέεται με τον πληθωρισμό και εγκρίνεται από το Κοινοβούλιο σύμφωνα με τους κανονισμούς για τα τέλη φοιτητών (Inflation Index, 2006) - σήμερα το μέτρο του πληθωρισμού που χρησιμοποιείται είναι το RPIX.

Κρατική χρηματοδότηση

Εάν είστε φοιτητής στο σπίτι, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δίδακτρο από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να καλύψετε το συνολικό κόστος διδασκαλίας για κάθε έτος της πορείας σας.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για ένα δάνειο συντήρησης που έχει δοκιμαστεί βάσει μέσων για να σας βοηθήσει να καλύψετε τα έξοδα διαβίωσής σας.

Σπουδαστές της ΕΕ / ΕΟΧ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι οι φοιτητές της ΕΕ / ΕΟΧ που αρχίζουν από το κολλέγιο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 θα συνεχίσουν να πληρώνουν το δίδακτρο Home για τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Αυτό περιλαμβάνει την πρόσβαση στο δίδακτρο των σπουδαστών της ΕΕ που έχουν διαμείνει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο για τουλάχιστον τρία έτη πριν από τη μελέτη και η πρόσβαση στο δάνειο συντήρησης για σπουδαστές της ΕΕ έχουν διαμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τουλάχιστον πέντε έτη.

Για τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά με τις συνέπειες του «Brexit», ανατρέξτε στις ιστοσελίδες της Imperial και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δίδακτρα (σπουδαστές στο εξωτερικό και νησιά)

Είσοδος 2020

£ 31,750 ετησίως

Θα πρέπει να περιμένετε και τον προϋπολογισμό για τα δίδακτρα σας αυξάνεται κάθε χρόνο κατά ένα ποσό που συνδέεται με τον πληθωρισμό. Το μέτρο του πληθωρισμού που χρησιμοποιείται θα είναι η τιμή του δείκτη λιανικών τιμών (RPI) τον Απρίλιο του ημερολογιακού έτους κατά το οποίο αρχίζει η ακαδημαϊκή συνεδρίαση. Για παράδειγμα, η τιμή RPI τον Απρίλιο του 2019 θα ισχύει για τα τέλη για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Καριέρα

Η Forbes κατατάσσει τη βιοϊατρική μηχανική ως την καλύτερη δουλειά στον τομέα της μηχανικής και της πληροφορικής (εκτιμήσεις δεκαετούς διάρκειας που υπολογίζονται από το αμερικανικό γραφείο στατιστικών εργασίας). Τα πτυχία μας όχι μόνο θα σας προετοιμάσουν για μια σταδιοδρομία στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της βιοτεχνολογίας, αλλά θα παρέχουν επίσης ένα τεχνικό θεμέλιο για σταδιοδρομίες στη μηχανολογία, την ηλεκτρική και ηλεκτρονική μηχανική, την τεχνολογία υλικών και την ιατρική φυσική. Μερικοί απόφοιτοι ξεκινούν επίσης τις δικές τους εταιρείες εκκίνησης, ενώ άλλοι ισχύουν για να εισάγουν μεταπτυχιακά ιατρικά προγράμματα.

Πρόσφατοι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν γίνει:

 • Μηχανικός ανάπτυξης συσκευών, Roche
 • Μεταπτυχιακός Μηχανικός, Jaguar Land Rover
 • Διδάκτωρ, ETH Ζυρίχη
 • Προγραμματιστής Ερευνών, MIT
 • Ακαδημαϊκός Κλινικός Επιστήμονας, Νοσοκομείο King's College
Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

A community of problem-solvers dedicated to finding innovative solutions to the world's biggest challenges. Imperial College London is a world top ten universities with an international reputation for ... περαιτέρω

A community of problem-solvers dedicated to finding innovative solutions to the world's biggest challenges. Imperial College London is a world top ten universities with an international reputation for excellence in teaching and research. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη