Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Σχετικά με

Οι οικονομολόγοι της υγείας αναλύουν τη χρήση των πόρων, τις συνέπειες για την υγεία και πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους πόρους για να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη για την υγεία. Μέχρι πρόσφατα, οι περισσότεροι οικονομολόγοι υγείας έχουν επικεντρωθεί στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης, αλλά έχει καταστεί εμφανής η ανάγκη για οικονομικές ικανότητες στον τομέα της υγείας στο πλαίσιο της πρακτικής και της πολιτικής για την δημόσια υγεία.

Καθώς διάβαζα

Μελετήστε ένα ή δύο χρόνια

Στο πρώτο έτος, οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα δημόσιας υγείας, επιδημιολογίας, βιοστατιστικής, ποιοτικών μεθόδων, ανάλυσης συστημάτων υγείας και κοινωνικών Pathways στην δημόσια υγεία, καθώς και ένα μάθημα σε μεθόδους οικονομικής αξιολόγησης της υγείας.

Πτυχίο Master of Science, 60 μονάδες

Μετά από αυτό το πρώτο έτος, όσοι επιθυμούν θα απονεμηθούν το πτυχίο Master of Science (60 μονάδες), κύριο πεδίο σπουδών: Δημόσια Υγεία. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους, οι φοιτητές λαμβάνουν άλλα τρία μαθήματα για την οικονομία της υγείας και μια σειρά από μαθήματα επιλογής είτε στο τμήμα μας είτε στο Umeå School of Business, Economics and Statistics, συμπεριλαμβανομένου ενός μαθήματος διδακτορικών διατριβών.

Πτυχίο Master of Science, 120 μονάδες

Μετά από δύο χρόνια σπουδών, οι φοιτητές θα λάβουν το πτυχίο Master of Science (120 μονάδες), κύριο πεδίο σπουδών: Δημόσια Υγεία, Ειδίκευση: Οικονομικά της Υγείας.

Φοιτητές με διαφορετικό υπόβαθρο

Πολλοί από τους φοιτητές μας έχουν ιστορικό υγείας ή ιατρικής περίθαλψης. Είναι ιατροί, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, διαιτολόγοι ή οδοντίατροι. Πολλοί άλλοι έχουν ιστορικό κοινωνικών ή συμπεριφορικών επιστημών, όπως οικονομολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι και εκπαιδευμένοι κοινωνικοί λειτουργοί.

Όπως και στην πρακτική της δημόσιας υγείας, το πρόγραμμά μας συγκεντρώνει ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο που έχουν κοινό στόχο. για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας μέσω της οικονομικής ανάλυσης της υγείας. Για τους μη ευρωπαίους φοιτητές διατίθενται υποτροφίες.

Διδασκαλία

Η μελέτη στο πρόγραμμα περιλαμβάνει υψηλό βαθμό ανεξαρτησίας, ενεργό αναζήτηση γνώσης, επίλυση προβλημάτων και κρίσιμες αναλύσεις χρησιμοποιώντας μια επιστημονική προσέγγιση. Οι μέθοδοι μάθησης ποικίλλουν μεταξύ της μεμονωμένης μελέτης, της ομαδικής εργασίας, των σεμιναρίων και των διαλέξεων. Οι αξιολογήσεις μαθημάτων αποδεικνύουν ότι οι σπουδαστές μας εκτιμούν ιδιαίτερα την ευκαιρία να μελετήσουν μαζί με άλλους από διαφορετικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό υπόβαθρο.

Η εγγραφή στο πρόγραμμα εγγυάται μια θέση σε κάθε πρόγραμμα μαθημάτων. Ορισμένα από τα μαθήματα βασίζονται μεταξύ τους και, κατά συνέπεια, πρέπει να λαμβάνονται με συγκεκριμένη σειρά.

Πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα με φοιτητές που προέρχονται από πολλές χώρες. Όλες οι διδασκαλίες γίνονται στα αγγλικά.

Επισκόπηση προγράμματος

Έτος 1 Υποχρεωτικά μαθήματα

Παγκόσμια δημόσια υγεία, βιοστατιστική, επιδημιολογία, ποιοτική μεθοδολογία στη δημόσια υγεία, συστήματα υγείας: οργάνωση και χρηματοδότηση, μέθοδοι οικονομικής αξιολόγησης της υγείας, κοινωνικές Pathways στην υγεία και προαγωγή της υγείας.

Διδακτορική διατριβή πρώτο έτος

Έτος 2 Υποχρεωτικά μαθήματα

Οικονομική θεωρία της υγείας, Προηγμένα θέματα στην υγεία, Οικονομικές μέθοδοι αξιολόγησης, Αξιολόγηση στη δημόσια υγεία.

Διδακτορική διατριβή δεύτερο έτος

Επιλέξιμα μαθήματα

Εργαλεία και μέθοδοι για τους οικονομολόγους, Δημόσια υγεία βασισμένη στα στοιχεία, Ισότητα και υγεία, Κοινωνική και περιβαλλοντική επιχειρηματικότητα, Διαχείριση έργων, Οικονομία περιβάλλοντος και φυσικών πόρων, Προηγμένη βιοστατιστική και επιδημιολογία, Υγεία, περιβάλλον και αειφορία, Σχεδιασμός και διαχείριση στην υγειονομική περίθαλψη.

Ευκαιρίες καριέρας

Το πρόγραμμα μπορεί να οδηγήσει σε μια καριέρα σε μια ποικιλία δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Πολλοί απόφοιτοι θα συνεχίσουν να εργάζονται σε εθνικούς, περιφερειακούς και τοπικούς δημόσιους οργανισμούς, από το Υπουργείο Υγείας έως τα νοσοκομεία, π.χ. ως σχεδιαστές, στρατηγικοί, αξιολογητές και αναλυτές και ελεγκτές.

Πολλοί διεθνείς εργοδότες

Οι πιθανοί διεθνείς εργοδότες περιλαμβάνουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον ΟΟΣΑ και μια ποικιλία μη κυβερνητικών οργανώσεων, όπως η υπεράσπιση της υγείας, η πολιτική, η αξιολόγηση ή η έρευνα. Άλλοι απόφοιτοι θα εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα, για φαρμακευτικές ή ασφαλιστικές εταιρείες υγείας.

Το πρόγραμμα εξοπλίζει τους σπουδαστές με δεξιότητες στην οικονομία της υγείας, επιδημιολογία, βιοστατιστική, μεθόδους αξιολόγησης, τεχνικές συνέντευξης και ακαδημαϊκή γραφή. Αυτές οι δεξιότητες θα αποδειχθούν χρήσιμες τόσο για εκείνους που εισέρχονται στην αγορά εργασίας για πρώτη φορά, όσο και για εκείνους που σκοπεύουν να επιστρέψουν στους προηγούμενους χώρους εργασίας τους μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου.

Συνέχιση της έρευνας για τη δημόσια υγεία

Ένα άλλο μονοπάτι μετά τη λήψη του προγράμματος είναι μια πανεπιστημιακή καριέρα στην έρευνα.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά

Κοιτάξτε5 περισσότερα μαθήματα αποUmeå University Faculty of Medicine »

Τελευταία ενημέρωση November 8, 2018
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
2 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
296,800 SEK
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Σεπτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη