Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Σχετικά με

Από το 1991, το πρόγραμμα αυτό έχει προσελκύσει φοιτητές από περισσότερες από 70 διαφορετικές χώρες στην Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας) και τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Αυτή η παγκόσμια πρόσληψη έχει γίνει μια σημαντική επιρροή στη διδασκαλία και την έρευνα μας, ενώ οι Σουηδοί και οι διεθνείς επαγγελματίες της δημόσιας υγείας μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο.

Καθώς διάβαζα

Η μελέτη στο πρόγραμμα σημαίνει μια ενεργή αναζήτηση γνώσης, επίλυσης προβλημάτων και κρίσιμων αναλύσεων με βάση μια επιστημονική προσέγγιση. Οι μέθοδοι εργασίας ποικίλλουν μεταξύ μεμονωμένων εργασιών μελέτης, ομαδικής εργασίας, σεμιναρίων και διαλέξεων. Στις αξιολογήσεις που κάναμε, οι μαθητές εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση για τη συνεργασία μεταξύ φοιτητών από διαφορετικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό υπόβαθρο.

Ένας φοιτητής σε ένα από τα προγράμματα έχει, φυσικά, εγγυημένη εγγραφή σε όλα τα μαθήματα του προγράμματος. Ορισμένα από τα μαθήματα βασίζονται μεταξύ τους και, κατά συνέπεια, πρέπει να λαμβάνονται με συγκεκριμένη σειρά.

Τα προγράμματα μας είναι διεθνή προγράμματα με φοιτητές που προέρχονται από πολλές χώρες. Όλες οι διδασκαλίες γίνονται στα αγγλικά.

Μελετήστε ένα ή δύο χρόνια

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 120 μονάδες (δύο χρόνια). Ωστόσο, για όσους έχουν γίνει δεκτοί στο διετές πρόγραμμα, είναι ακόμα δυνατό να αποφοιτήσουν μετά από ένα έτος εάν το επιθυμούν. Ο βαθμός θα είναι τότε "Master of Science (60 credits). Κύριος τομέας σπουδών: Δημόσια Υγεία".

Περιεχόμενο προγράμματος

Το πρόγραμμα ενός έτους περιλαμβάνει τα πρώτα δύο εξάμηνα. Στο δεύτερο μέρος του δεύτερου εξαμήνου, ο χρόνος είναι διαθέσιμος για την εργασία των διατριβών, η οποία δίνει 15 μονάδες. Στο διήμερο πρόγραμμα, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διδακτορικές διατριβές, εκάστη των οποίων αποτελείται από 15 μονάδες ή σε μία διατριβή που περιλαμβάνει 30 μονάδες.

Επισκόπηση προγράμματος

Πρώτος χρόνος

Παγκόσμια δημόσια υγεία, βιοστατιστική, επιδημιολογία, ποιοτική μεθοδολογία στη δημόσια υγεία, συστήματα υγείας: οργάνωση και χρηματοδότηση, μέθοδοι οικονομικής αξιολόγησης της υγείας, κοινωνικές Pathways στην υγεία και προαγωγή της υγείας, μεταπτυχιακές εργασίες, πρώτο έτος.

Δεύτερη χρονιά

Δημόσια υγεία βασισμένη σε αποδεικτικά στοιχεία, Equity and health, Ποιοτική ανάλυση δεδομένων, Προηγμένη βιοστατιστική και επιδημιολογία, Αξιολόγηση στη δημόσια υγεία, Διδακτορική διατριβή, δεύτερο έτος.

Επιλεγμένα μαθήματα Προχωρημένα θέματα στις μεθόδους οικονομικής αξιολόγησης της υγείας, Κοινωνική επιδημιολογία - θεωρία και μέθοδοι, Υγεία, περιβάλλον και αειφορία, Σχεδιασμός και διαχείριση στην υγειονομική περίθαλψη.

Ευκαιρίες καριέρας

Η ικανότητα που παρέχει αυτό το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς οργανισμούς. Πολλοί απόφοιτοι θα εργαστούν στον δημόσιο τομέα σε τοπικούς και κρατικούς θεσμούς - από π.χ. νοσοκομεία μέχρι Υπουργείο Υγείας. Οι θέσεις μπορεί να είναι όπως π.χ. στρατηγικοί, αξιολογητές και αναλυτές. Οι απόφοιτοι που βρίσκουν θέσεις εργασίας σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μπορεί να εργάζονται π.χ. με την υπεράσπιση της υγείας, την πολιτική ή την έρευνα για οργανισμούς όπως ο Ερυθρός Σταυρός. Άλλοι απόφοιτοι θα πάνε στον ιδιωτικό τομέα που εργάζεται π.χ. για φαρμακευτικές εταιρείες ή για εταιρείες ασφάλισης υγείας. Μία μελλοντική πανεπιστημιακή σταδιοδρομία στην έρευνα είναι μια άλλη πορεία.

Συνέχιση της έρευνας για τη δημόσια υγεία

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για όσους ήδη εργάζονται ή σχεδιάζουν να γίνουν, επαγγελματίες της δημόσιας υγείας, καθώς και για όσους αναζητούν καριέρα στην έρευνα για τη δημόσια υγεία. Περαιτέρω μελέτες μπορούν να οδηγήσουν σε πτυχίο Licentiate (περίπου δύο χρόνια πλήρους φοίτησης) ή PhD (τουλάχιστον τέσσερα χρόνια).

Βαθμός

Master of Science (120 μονάδες). Κύριο πεδίο σπουδών: Δημόσια υγεία

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά

Κοιτάξτε5 περισσότερα μαθήματα αποUmeå University Faculty of Medicine »

Τελευταία ενημέρωση November 8, 2018
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
2 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
296,800 SEK
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Σεπτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη