Πρόγραμμα Μάστερ στις Βιοϊατρικές Επιστήμες: Ανακάλυψη και Ανάπτυξη Φαρμάκων

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

utu.fi/degrees

Καλώς ήρθατε στην Ανακαλύψτε νέα φάρμακα μαζί μας!

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιοϊατρική Επιστήμη - Ανακάλυψη Ναρκωτικών και Ανάπτυξη εξειδίκευσης παρακολουθεί τους ειδικούς για όλη την αλυσίδα ανάπτυξης φαρμάκων.

Οι μελέτες στο

Μετά την αποφοίτησή σας, θα κυριαρχήσετε τις διαδικασίες ανεύρεσης και ανάπτυξης φαρμάκων καθώς και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται στις κανονιστικές επιστήμες των ναρκωτικών. Θα γνωρίζετε επίσης τον ρόλο των ρυθμιστικών αρχών φαρμάκων κατά τη διάρκεια της ζωής ενός φαρμάκου. Το University of Turku προσφέρει επίσης Διδακτορικό Πρόγραμμα Έρευνας Φαρμάκων για μεταπτυχιακές σπουδές.

Θα έχετε ολοκληρωμένες δεξιότητες για να εργαστείτε στον τομέα της βιοϊατρικής και της ανακάλυψης φαρμάκων σε εταιρείες, πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα ή ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων. Το πρόγραμμα παρέχει επίσης ένα καλό θεμέλιο για όσους ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα.

Δομή προγράμματος

120910_Drugdiscoveryanddevelopmentprogrammestructure.jpg

Ακαδημαϊκή Αριστεία

Το Turku είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μελετήσετε την ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων! Από τις φινλανδικές καινοτομίες για τα ναρκωτικά, το 90% έχει γίνει στο Turku. Για να υποστηρίξει τις μελλοντικές ανακαλύψεις, το University of Turku επέλεξε την ανάπτυξη ναρκωτικών ως έναν από τους στρατηγικούς τομείς προφίλ.

Η έρευνα στον τομέα των βιοεπιστημών και της ιατρικής είναι διεθνώς κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο. Τα κλειδιά για την επιτυχία έγκεινται σε μεγάλες παραδόσεις βιοϊατρικής έρευνας και σε μια συμπαγή περιοχή πανεπιστημιούπολης όπου δύο πανεπιστήμια και ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο λειτουργούν για να δημιουργήσουν ένα διεπιστημονικό και καινοτόμο περιβάλλον μελέτης και έρευνας.

Η έρευνα επικεντρώνεται στην μεταφραστική ιατρική, στη μοντελοποίηση ασθενειών και στη βιοϊατρική απεικόνιση. Η διαθέσιμη υποδομή περιλαμβάνει το παγκοσμίου φήμης PET Turku Centre και το Κέντρο για τη Μοντελοποίηση Νοσημάτων Turku, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες έρευνας για την ανάπτυξη φαρμάκων.

Το Turku διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο συγκρότημα της φαρμακοβιομηχανίας στη Φινλανδία. Οι κοντινές εταιρείες όχι μόνο παρέχουν εμπειρογνώμονες για επισκέψεις σε διαλέξεις αλλά και δημιουργούν πρακτική άσκηση και ευκαιρίες απασχόλησης για τους πτυχιούχους.

Διδακτορική Διατριβή

Το διδακτορικό πρόγραμμα του Μεταπτυχιακού Διπλώματος βασίζεται σε ανεξάρτητες, πειραματικές ερευνητικές εργασίες.

Συμφωνείτε με το θέμα της διατριβής σας με τον εξεταστή της διατριβής σας, ο οποίος αποδέχεται επίσης το θέμα. Θα γράψετε ένα ερευνητικό σχέδιο, θα διεξαγάγετε ένα ερευνητικό έργο σε ένα εργαστήριο, θα αναλύσετε τα αποτελέσματα και θα δείξετε την ικανότητά σας να ερμηνεύετε τα αποτελέσματα και να γράφετε μια έκθεση με τη μορφή επιστημονικού άρθρου. Η εργασία του έργου εκτελείται πάντα υπό την καθοδήγηση ενός επόπτη.

Προκειμένου να ασκήσετε επιστημονική επικοινωνία, θα παρουσιάσετε τα αποτελέσματά σας σε σεμινάρια και θα συντάξετε ένα δελτίο τύπου για την τόνωση της συνεργασίας μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου και των μέσων ενημέρωσης. Επιπλέον, θα ενεργείτε ως κριτής ομότιμων για τον συμφοιτητή σας για να διεξάγετε συζητήσεις ανάδρασης.

Παραδείγματα ορισμένων θεμάτων προηγούμενων διατριβών:

 • Ανάπτυξη φαρμάκων για ανταγωνιστές υποδοχέα και το δυναμικό τους στη θεραπεία γνωστικών διαταραχών.
 • Φαρμακολογικός χαρακτηρισμός των διαύλων ιόντων.
 • Βελτιστοποίηση της εγκλειοποίησης με μικρορευματοειδή με νανοκαταβύθιση για ελεγχόμενη χορήγηση φαρμάκων.
 • Διαγνωστικά εργαλεία για ασθένειες στεφανιαίας αρτηρίας - χαρακτηρισμός αντισωμάτων.
 • Μοντελοποίηση σχιζοφρενικών διαταραχών σε αρουραίους.
 • Οι επιδράσεις της σήμανσης μελανοκορτίνης στις υπερτροφικές αποκρίσεις σε καλλιεργημένα καρδιομυοκύτταρα.
 • RNA παρεμβολή στη θεραπεία του ιού HSV.
 • Η χρήση τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET) για τη μέτρηση της επίδρασης των θεραπειών τροποποίησης της νόσου σε ασθένειες MS.
 • PET-απεικόνιση μορίων που στοχεύουν στη φλεγμονή - προκλινικές μελέτες με μοντέλο αρθρίτιδας.

Βιοϊατρικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια του Turku

Το Turku έχει μακρόχρονες ερευνητικές παραδόσεις στον τομέα της βιοϊατρικής. Ειδικά οι τομείς της ανακάλυψης φαρμάκων, της διάγνωσης και της βιολογικής και ιατρικής απεικόνισης αντιπροσωπεύουν την εμπειρία του ανώτατου επιπέδου του University of Turku .

Η διαδρομή ειδίκευσης για την ανίχνευση και την ανάπτυξη φαρμάκων αποτελεί μέρος του προγράμματος MSc in Biomedical Sciences, το οποίο είναι μια συνεργασία δύο πανεπιστημίων, του University of Turku και του Πανεπιστημίου Åbo Akademi. Η στενή συνεργασία τεσσάρων βιοϊατρικών προγραμμάτων αποτελεί έναν μοναδικό εκπαιδευτικό συνδυασμό βιοϊατρικών επιστημών στη Φινλανδία και σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα Βιοϊατρικών Επιστημών διοικείται από τις Σχολές Ιατρικής και Επιστήμης και Μηχανικής του University of Turku . Η προσφερόμενη εκπαίδευση βασίζεται στα ισχυρά ερευνητικά πλεονεκτήματα των συμμετεχουσών μονάδων:

 • Ινστιτούτο Βιοϊατρικής στο University of Turku
 • Τμήμα Βιοχημείας του University of Turku
 • Τμήμα Χημείας στο University of Turku
 • Τμήμα Βιοεπιστημών στο Πανεπιστήμιο Åbo Akademi

Άλλα μαθήματα ειδίκευσης του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στις βιοϊατρικές επιστήμες είναι

Μεγάλες υποκείμενες σπουδές σε κάθε μία από αυτές είναι συγκεκριμένες για το συγκεκριμένο κομμάτι αλλά μπορούν να προσφερθούν ως επιλέξιμες μελέτες για όλα τα κομμάτια της μελέτης. Κάθε φοιτητής κάνει ένα προσωπικό σχέδιο σπουδών το οποίο βοηθά στην επιλογή των μαθημάτων, τα οποία ταιριάζουν καλύτερα σε προσωπικά ενδιαφέροντα και υπόβαθρο.

Η διαδρομή ειδίκευσης Discovery and Development είναι μέρος του δικτύου NordBioMedNet. Τα πανεπιστήμια του Bergen, της Κοπεγχάγης, της Ανατολικής Φινλανδίας, του Turku και του Karolinska Institutet έχουν δημιουργήσει το δίκτυο για την ανάπτυξη της βιοϊατρικής εκπαίδευσης στις σκανδιναβικές χώρες. Οι φοιτητές στην παρακολούθηση και την ανάπτυξη φαρμάκων έχουν δυνατότητες για ανταλλαγή μαθημάτων, πρακτικής άσκησης και ερευνητικών προγραμμάτων στα πανεπιστήμια-εταίρους. Το δίκτυο προσφέρει επίσης εντατικά μαθήματα εντατικής μάθησης και ηλεκτρονική πύλη μάθησης στη διεύθυνση www.nordbiomed.org.

65603_Students_all_prgms.jpg

Περιγραφή ικανοτήτων

Οι μελέτες σχετικά με την ανίχνευση και ανάπτυξη φαρμάκων σας παρέχουν μια βαθιά κατανόηση για:

 • Οι επικαιροποιημένες μέθοδοι που εφαρμόζονται για τον εντοπισμό και την επικύρωση νέων στόχων φαρμάκων και για τη δημιουργία μορίων κύριου φαρμάκου που ρυθμίζουν τη βιολογική δραστηριότητα του στόχου.
 • Τεχνολογικές καινοτομίες στη διαδικασία βελτιστοποίησης.
 • Πώς εξετάζονται οι νέοι υποψήφιοι φαρμάκων κατά τη διάρκεια της μη κλινικής φάσης ανάπτυξης φαρμάκων.
 • Μέθοδοι κλινικής έρευνας φαρμάκων, κλινικές φάσεις ανάπτυξης φαρμάκων, σχεδιασμός κλινικών δοκιμών και σχεδιασμός βιοστατιστικής μελέτης.
 • Διάφορες πτυχές της κανονιστικής επιστήμης των φαρμάκων και της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Επιλογές εργασίας

Μετά την αποφοίτησή σας, θα είστε ειδικός σε διαδικασίες ανεύρεσης και ανάπτυξης φαρμάκων. Θα γνωρίζετε τις διαδικασίες που εφαρμόζονται στην κανονιστική επιστήμη των ναρκωτικών και τον ρόλο των ρυθμιστικών αρχών φαρμάκων κατά τη διάρκεια της ζωής ενός φαρμάκου.

Θα μάθετε ολοκληρωμένες δεξιότητες για να εργαστείτε στον τομέα της βιοϊατρικής και της ανακάλυψης φαρμάκων σε εταιρείες, πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα ή ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων. Το πρόγραμμα παρέχει επίσης ένα καλό θεμέλιο για όσους ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα.

Οι πιθανοί τίτλοι εργασίας είναι:

 • Ιατρική σύνδεση
 • Ιατρική συγγραφέας
 • Ειδικός εμπειρογνώμονας στον τομέα των ρυθμιστικών αρχών
 • Επιστημονικός / τεχνικός σύμβουλος
 • Διευθυντής έρευνας
 • Διευθυντής έργου
 • Φαρμακολόγος ανάπτυξης φαρμάκων
 • Πανεπιστημιακός λέκτορας / ερευνητής

Καριέρα στην έρευνα

Το πτυχίο Master of Science που ολοκληρώνεται στο Πρόγραμμα πληροί τις προϋποθέσεις των πτυχιούχων για διδακτορικές σπουδές στο Turku, αλλού στη Φινλανδία ή πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θέση στο

Μαζί με τα διδακτορικά προγράμματα, η Graduate School παρέχει συστηματική και υψηλής ποιότητας διδακτορική εκπαίδευση. Το UTUGS στοχεύει στην κατάρτιση ειδικών με υψηλά προσόντα με τις δεξιότητες που απαιτούνται τόσο για επαγγελματική σταδιοδρομία στην έρευνα όσο και για άλλες θέσεις εμπειρογνωμοσύνης.

Αρκετά διδακτορικά προγράμματα στο University of Turku είναι διαθέσιμα για αποφοίτους:

 • Drug Research
 • Molecular Life Sciences
 • Μοριακή Ιατρική
 • Κλινικό Διδακτορικό Πρόγραμμα

Προυποθέσεις εισόδου

Γενικές απαιτήσεις εισαγωγής

Γενική απαίτηση

Είστε επιλέξιμος υποψήφιος για σπουδές σε επίπεδο ανώτατου επιπέδου αν:

 • έχετε ένα αναγνωρισμένο εθνικό κύκλο πρώτου κύκλου - συνήθως πτυχίο Bachelor - από διαπιστευμένο φορέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,
 • το πτυχίο σας αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 180 ECTS (ευρωπαϊκές μονάδες) ή σε τρία έτη πλήρους φοίτησης,
 • το πτυχίο σας είναι σε ένα σχετικό πεδίο για το πρόγραμμα του μεταπτυχιακού τίτλου στο οποίο υποβάλετε αίτηση. Ελέγξτε τη σελίδα του προγράμματος για λεπτομερείς απαιτήσεις βαθμού.

Απαιτήσεις γλώσσας

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν εξαιρετικές δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα και πιστοποιητικό που να αποδεικνύει τις δεξιότητες αυτές. Μπορείτε να αναφέρετε τις γλωσσικές δεξιότητές σας λαμβάνοντας ένα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα τεστ αγγλικής γλώσσας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να φθάσουν τα ελάχιστα απαιτούμενα αποτελέσματα δοκιμών για να θεωρηθούν επιλέξιμα στο University of Turku . Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις.

Απαιτήσεις εισόδου ειδικά για το συγκεκριμένο ίχνος

Το πτυχίο βάσει του οποίου υποβάλετε αίτηση στο MDP στις Βιοϊατρικές Επιστήμες πρέπει να είναι σε σχετικό τομέα σπουδών. Για την πορεία Ανακάλυψη και Ανάπτυξη Φαρμάκων τέτοια πεδία είναι:

 • Βιοτεχνολογία
 • Βιοχημεία
 • Βιοπληροφορική
 • Βιολογία
 • Βιοϊατρικές επιστήμες
 • Χημεία
 • Ιατρικές Επιστήμες
 • Άλλες επιστήμες της ζωής
 • Φαρμακολογία
 • Φαρμακείο

Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να είναι εξοικειωμένοι με τις βασικές αρχές της εργαστηριακής πρακτικής. Τόσο οι φινλανδοί όσο και οι ξένοι σπουδαστές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να θέσουν τις διαδρομές εξειδίκευσης στις οποίες υποβάλλουν αίτηση σε σειρά προτεραιότητας κατόπιν αιτήσεως. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι δύο διαδρομές στο πρόγραμμα Biomedical Sciences.

Αξιολόγηση εφαρμογής

Οι αιτήσεις αξιολογούνται από την επιτροπή εισόδου του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Ο υποψήφιος βαθμολογείται χωριστά για κάθε διαδρομή στην οποία υποβάλλει αίτηση. Η επιτροπή εισδοχής μπορεί επίσης να συνομιλεί με τους υποψηφίους με τις καλύτερες βαθμολογίες σε κάθε διαδρομή εξειδίκευσης. Οι προσκλήσεις συνέντευξης θα αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με τον αιτούντα για τη συνέντευξη, η αίτηση δεν θα εξεταστεί περαιτέρω.

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees wi ... περαιτέρω

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees with over 100 different nationalities. Διαβάστε Λιγότερα
Turku , Windhoek , Rauma + 2 Περισσότερα Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη