Πτυχίο Βιοϊατρικής Επιστήμης

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα στον ιστότοπο της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

 • Ένας υψηλός βαθμός ευελιξίας με την επιλογή να επιλέξετε ένα σημαντικό και δύο δευτερεύοντες τομείς μελέτης που να ευθυγραμμίζονται με τα ενδιαφέροντά σας.
 • Ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων σχετικών με τη βιομηχανία και χρήση τεχνολογίας αιχμής σε εργαστηριακές τάξεις που ξεκινούν κατά το πρώτο έτος.
 • Αποκτήστε εμπειρία μέσω μιας εποπτευόμενης τοποθέτησης στο χώρο εργασίας στον χώρο εργασίας, στον τομέα της κλινικής ή της έρευνας.
 • Να διδάσκονται από τους ηγέτες των επιστημών που έχουν κάνει πρωτοποριακές ανακαλύψεις στη βιοϊατρική επιστήμη.
 • Διευρύνετε τις δυνατότητες σταδιοδρομίας σας συνδυάζοντας αυτό το πτυχίο με ένα στην επιχείρηση ή το νόμο.

Γιατί να επιλέξετε αυτό το μάθημα;

Αυτό το μάθημα σας προσφέρει ένα υψηλό βαθμό ευελιξίας με την επιλογή να επιλέξετε ένα σημαντικό και δύο ήσσονος σημασίας τομείς σπουδών. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε περιοχές που σας ενδιαφέρουν καθώς και να αναπτύξετε γνώσεις και δεξιότητες σε τομείς με προτεραιότητα και απασχόληση. Μπορείτε επίσης να ολοκληρώσετε σπουδές σε συμπληρωματικούς κλάδους από όλο το πανεπιστήμιο, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου, των επιχειρήσεων, της μηχανικής ή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Θα διδαχθούν από κορυφαίους ερευνητές από το Ινστιτούτο Υγείας και Βιοϊατρικής Καινοτομίας, το Μεταφραστικό Ινστιτούτο Έρευνας και ερευνητικές εγκαταστάσεις εταίρων σε σημαντικά νοσοκομεία του Μπρίσμπεϊν. Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές του QUT έχουν κάνει πρωτοποριακές ανακαλύψεις στη βιολογία του καρκίνου, στις μολυσματικές ασθένειες, στην μηχανική ιστών και στην ανάπτυξη εμβολίων.

Θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε πραγματική εμπειρία μέσω μιας εποπτευόμενης τοποθέτησης στο χώρο εργασίας στον τομέα της βιομηχανίας, στον κλινικό ή στον ερευνητικό χώρο.

Ανάπτυξη πρακτικής κατάρτισης συμμετέχοντας σε εργαστηριακά μαθήματα που διεξάγονται σε υπερσύγχρονα διδακτικά και ερευνητικά εργαστήρια. Κάθε μονάδα αυτού του μαθήματος περιλαμβάνει ένα εργαστηριακό στοιχείο για να αναπτύξετε και να εφαρμόσετε βασικές τεχνικές δεξιότητες, να διερευνήσετε πραγματικά πειράματα και μελέτες περιπτώσεων και να μάθετε σε ένα περιβάλλον που διεγείρει τη συνεργασία και τις προηγμένες διαδικασίες σκέψης.

Θα αποφοιτήσετε ως κριτικός στοχαστής, ο οποίος μπορεί να αναπτύξει τις δικές σας καινοτόμες ιδέες και να τις εφαρμόσει επιτυχώς μέσω μιας σειράς κλινικών, ερευνητικών και βιομηχανικών επαγγελματικών σταδιοδρομιών.

Περιοχές μελέτης

Ανατομικές επιστήμες - Κατασκευάστηκε πρακτικές δεξιότητες στην ιστολογία, την ερμηνεία της ιατρικής εικόνας και την ταυτοποίηση οργάνων. Εξετάστε τα πραγματικά παραδείγματα χρησιμοποιώντας την εκτεταμένη συλλογή σκελετικών εργαλείων, τη βιβλιοθήκη ταινιών, το μουσείο παθολογίας και τα ανθρώπινα πτώματα. Θα έχετε την ευκαιρία να εκτελέσετε μια ανατομή στην Ιατρική Διευκόλυνση Ιατρικής Μηχανικής, αναπτύσσοντας κρίσιμες χειρουργικές δεξιότητες και εκτίμηση της ανατομικής μεταβλητότητας, της παθολογίας και της αποτελεσματικής ιατρικής επικοινωνίας.

Κυτταρική και μοριακή βιοτεχνολογία - Μάθετε για τη δομή, τη λειτουργία και τις ιδιότητες των κυττάρων και πώς τα κύτταρα ρυθμίζονται και μπορούν να χειριστούν στο γενετικό και μοριακό επίπεδο. Μελετήστε τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ δεσοξυριβονουκλεϊνικού οξέος (DNA) και ριβονουκλεϊνικού οξέος (RNA) και τη βιοσύνθεση πρωτεϊνών που προκύπτει και αναπτύξτε εργαστηριακές δυνατότητες για σταδιοδρομία μοριακής βιοτεχνολογίας κυττάρων.

Ανθρώπινη βιοχημεία - Μελετήστε τη δομή, τη λειτουργία και τις ιδιότητες των βιομορίων (πρωτεΐνες, λιπίδια, σάκχαρα και DNA) και τον μοριακό μηχανισμό που ρυθμίζει την καθημερινή λειτουργία υγιών κυττάρων και ιστών στο ανθρώπινο σώμα, τη μοριακή βάση των ανθρώπινων ασθενειών και τον τρόπο οι διαγνωστικές τεχνολογίες και οι στρατηγικές θεραπείας έχουν αντίκτυπο στις βιοχημικές διεργασίες στο κυτταρικό πλαίσιο. Θα αναλάβετε ένα ερευνητικό πρόγραμμα σε ένα εκπαιδευμένο περιβάλλον μάθησης βασισμένο σε προβλήματα.

Ανθρώπινη φυσιολογία - Η γνώση για το ανθρώπινο σώμα και η λειτουργία των συστημάτων του για τη διατήρηση της υγείας μας είναι απαραίτητη για την κατανόηση των βασικών αρχών της υγείας, των ασθενειών, των διαγνωστικών τεχνολογιών και των θεραπειών. Θα σχεδιάσετε και θα πραγματοποιήσετε ένα ερευνητικό πρόγραμμα με βάση το εργαστήριο στην φυσιολογία του ανθρώπου. Οι φοιτητές με υψηλή επίδοση έχουν την ευκαιρία να ευθυγραμμίσουν τις σπουδές τους με έναν ανήλικο κλινικής φυσιολογίας, ο οποίος ενσωματώνει 400 ώρες πρακτικής άσκησης.

Λοίμωξη και ασυλία - Οι ανθρώπινες μολυσματικές ασθένειες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 25% των θανάτων και των εξουθενωτικών ασθενειών παγκοσμίως, που αντιπροσωπεύουν τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία μας. Οι λοιμώδεις παράγοντες της νόσου περιλαμβάνουν βακτήρια, ιούς, ζυμομύκητες, μύκητες και παράσιτα. Θα αναπτύξετε σε βάθος γνώση αυτών των παραγόντων διερευνώντας τη βιολογία τους σε κυτταρικά και μοριακά επίπεδα και πώς προκαλούν την ανθρώπινη ασθένεια, καθώς και στρατηγικές αιχμής της διάγνωσης, της θεραπείας, του ελέγχου και της πρόληψης.

Τι να περιμένεις

Οι βιοϊατρικοί επιστήμονες εκπαιδεύονται στους επιστημονικούς κλάδους που υποστηρίζουν την ιατρική πρακτική. Μελετούν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί κανονικά το σώμα, διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο η ασθένεια ή ο τραυματισμός παρεμποδίζουν την κανονική λειτουργία και αναπτύσσουν νέες στρατηγικές θεραπείας για αυτές τις διαταραχές. Με ειδίκευση στη χρήση ποικιλίας τεχνολογιών αιχμής, οι βιοϊατρικοί επιστήμονες ευθύνονται για τις σημαντικές προόδους της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων, των αντιβιοτικών και των θεραπειών των βλαστικών κυττάρων.

Διπλάσιοι βαθμοί

Μπορείτε να διευρύνετε ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες σταδιοδρομίας σας, συνδυάζοντας αυτό το πτυχίο με έναν επαγγελματικό ή νομικό.114244_Image8CIF_5837Wx3987H.jpg

Αποτελέσματα σταδιοδρομίας

Αυτό το μάθημα είναι ιδανικό για φοιτητές που ενδιαφέρονται για επιστημονικά προσόντα με ευκαιρίες απασχόλησης σε τοπικό, εθνικό και υπερπόντιο περιβάλλον. Οι απόφοιτοι απασχολούνται σε πολλούς τομείς και μπορούν να εργαστούν σε ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και εταιρείες βιοτεχνολογίας. Όλο και περισσότερο υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, στη δημοσιογραφία των επιστημών και στις εταιρείες που συμμετέχουν στην ανάπτυξη και εμπορία νέων προϊόντων διάγνωσης και θεραπείας.

Οι απόφοιτοι που ολοκληρώνουν τον ανήλικο κλινικής φυσιολογίας ως μέρος των σπουδών τους μπορούν επίσης να εργαστούν ως επιστήμονας ύπνου, νευροεπιστήμονας, αναπνευστικός επιστήμονας ή καρδιακός επιστήμονας.

Αυτό το μάθημα παρέχει επίσης μια σταθερή γείωση για φοιτητές που επιθυμούν να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στην ιατρική και τη συμμαχική υγεία. Η μεταπτυχιακή μελέτη παρέχει στους πτυχιούχους την ευκαιρία να ακολουθήσουν τους ηγετικούς ρόλους και τους ρόλους διαχείρισης στη βιοϊατρική επιστήμη, καθώς και τις γνώσεις και τις δεξιότητες για τη λειτουργία του δικού τους ερευνητικού εργαστηρίου και τη δημιουργία νέων προϊόντων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ

Ανάλογα με τις μονάδες που έχουν επιλεγεί κατά το τελευταίο έτος, οι απόφοιτοι θα είναι επιλέξιμοι για συμμετοχή σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους οργανισμούς: Αυστραλιανή κοινωνία για ιατρικές έρευνες, Αυστραλιανή και Νέα Ζηλανδία Society for Cell and Developmental Biology, Australian Society for Biochemistry and Molecular Biology, Ένωση Κλινικών Βιοχημικών, Αυστραλιανή Εταιρεία Μικροβιολογίας, Αυστραλιανή Εταιρεία Νευροεπιστημών, Εταιρεία Ενδοκρινολογίας της Αυστραλίας, Κοινωνία της Αναπαραγωγικής Βιολογίας, Ένωση Κλινικών Ανατομικών της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Οστική και Ορυκτολογική Εταιρεία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και Ιατροδικαστική της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας Κοινωνία.

Πιθανές σταδιοδρομίες

 • Βιοχημικός
 • Βιοϊατρικό Εργαστηριακό Λειτουργό
 • Βιοϊατρική Επιστήμη Ερευνητής
 • Βιοτεχνολογικός επιστήμονας
 • Καρδιακός και αγγειακός επιστήμονας
 • Υγεία Ερευνητής
 • ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
 • Τεχνικός εργαστηρίου
 • Πωλήσεις Ιατρικού Εξοπλισμού
 • Ιατρική (μετά από περαιτέρω μελέτη)
 • Νευροφυσιολόγος
 • Τεχνικός αναπαραγωγής
 • Αναπνευστικός επιστήμονας
 • Επιστήμονας
 • Ύπνο επιστήμονας114246_Image2QUT_KG_Education_Building.jpg
Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates in ... περαιτέρω

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates include eight Rhodes Scholars, five of these awarded in the past six years. Διαβάστε Λιγότερα
Μπρίσμπεϊν , Kelvin Grove + 1 Περισσότερα Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη