Πτυχίο Βιοϊατρικής Μηχανικής

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Τι είναι η βιοϊατρική μηχανική;

Είναι μία από τις μηχανολογικές εταιρείες με το μεγαλύτερο αναπτυξιακό δυναμικό στο μέλλον. Σήμερα περιλαμβάνει διάφορες αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η βιοτεχνολογία, η τεχνολογία των πληροφοριών και τα νέα υλικά. Ένα πρόγραμμα που έχει την πρόκληση να συμπεριληφθούν λύσεις για νέες υπηρεσίες υγείας όπως η ευεξία και η πρόληψη.

Γιατί να σπουδάσετε βιοϊατρική μηχανική;

  • Για τη διεπιστημονική εργασία που ενσωματώνει τη γνώση της μηχανικής στις ανάγκες της ιατρικής.
  • Η βιοϊατρική μηχανική είναι ένα επάγγελμα με μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη της χώρας.
  • Το πρόγραμμα καινοτομίας της Κολομβίας και η Πολιτική Προμήθειας της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας 2007-2010 του Υπουργείου Κοινωνικής Προστασίας, η οποία καθιερώνει τη διαδικασία "Ενίσχυση της αξιολόγησης και της ενσωμάτωσης της βιοϊατρικής τεχνολογίας" ως ένα από τα βασικά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στον πληθυσμό.
  • Άλλοι παράγοντες που δικαιολογούν την ανάγκη για επαγγελματίες σε αυτόν τον κλάδο είναι η αύξηση του πληθυσμού των ενηλίκων, των ευάλωτων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες που απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή από το κράτος και βιοϊατρικούς μηχανικούς που προωθούν σημαντικές αλλαγές στον τομέα της υγείας.

Γιατί να σπουδάσει η βιοϊατρική μηχανική στην ΕΠΕ;

 • 20 χρόνια εμπειρίας που δημιουργούν υψηλής ποιότητας βιοϊατρικούς μηχανικούς, αναγνωρισμένους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τη σταθερή τους σύνθεση στο ENGINEERING.
 • Διεπιστημονικότητα με άλλες μηχανικές που εμπλουτίζουν το πρόγραμμα (μηχανική, μηχανική, συστήματα και υπολογιστές μεταξύ άλλων).
 • ACTIVE συμφωνίες για τους φοιτητές του προγράμματος, με τα κύρια νοσοκομεία και κλινικές της μητροπολιτικής περιοχής, όπου εκτελούμε περιστροφές, πρακτικές, φυτώρια και πολλές άλλες ακαδημαϊκές δραστηριότητες.
 • Πρώτο διαπιστευμένο πρόγραμμα στην Κολομβία, με καθηγητές εκπαιδευτικών καθηγητών από άλλα πανεπιστήμια της χώρας.
 • Ερευνητικές ομάδες με εκτεταμένη εμπειρία, με 9 προϊόντα στη διαδικασία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και ταξινομημένα Α σε COLCIENCIAS.
 • Εργασιακή υποδομή με την τελευταία τεχνολογία, πρόσφατα ανανεωμένη.
 • Διεθνείς συνεργασίες στην Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη και την Αυστραλία με ενεργό κινητικότητα για το πρόγραμμα σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και κλινικές, μερικά από αυτά στην κατάταξη της Σαγκάης.
 • Πάνω από 200 τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για ευάλωτους πληθυσμούς και άτομα με ειδικές ανάγκες, με συμμετοχή φοιτητών.
 • Σημαντικές εθνικές και διεθνείς αναγνωρίσεις:
  • Μοναδικό με 8 πτυχιούχους της χώρας που απονέμεται από την έκδοση MIT Technology Review στα ισπανικά, η οποία αναδεικνύει κάθε χρόνο επιχειρηματίες και ερευνητές ως τους πιο καινοτόμους κάτω των 35 ετών στη Λατινική Αμερική και τον κόσμο, μεταξύ αυτών των 8:
  • 1 στις 35 καινοτομίες στον κόσμο, η μόνη Λατινική Αμερική
  • 3 μεταξύ των καλύτερων στη Λατινική Αμερική, από 5 αναγνωρισμένους Κολομβιανούς.
  • Οι νικητές του πρώτου διαγωνισμού εθνικών ιατρικών συσκευών της ANDI 2017.
  • ACCE / HTF 2013 Διεθνές Βραβείο ACEW, αναγνώριση που δόθηκε για τη σημαντική ηγεσία και υποστήριξη στη διαχείριση τεχνολογιών στον τομέα της υγείας.

μεθοδολογία

Το πρόγραμμα Βιοϊατρικών Μηχανικών αναπτύσσεται με τρόπο πρόσωπο με πρόσωπο, υποστηριζόμενο από τις τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας ως εκπαιδευτικούς πόρους που μεσολαβούν στη μάθηση.

Λόγω της κατάρτισης στον τομέα της μηχανικής, το πρόγραμμα εφαρμόζει τη μεθοδολογία ενεργητικής μάθησης που συνδέει τον μαθητή με τη λύση των προβλημάτων του επαγγελματικού του πεδίου και τον κάνει να συμμετέχει περισσότερο στην εκπαίδευσή του μέσω της ανάπτυξης πειραματικών πρακτικών, επιχειρηματικών εμπειριών, περιπτώσεων και μαθησιακών προγραμμάτων μεταξύ άλλων.

Οι τάξεις σχεδιάζονται ως ακαδημαϊκά περιβάλλοντα εργασίας όπου ο μαθητής αντανακλά, συζητά με επιχειρήματα και προτείνει εναλλακτικές λύσεις σε διαφορετικά προβλήματα μηχανικής υπό την καθοδήγηση ενός μεταμορφωμένου δασκάλου τρόπων σκέψης και δράσης των μαθητών του για να συνεισφέρει με την κατάρτιση καλύτερων ανθρώπων και επαγγελματιών.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

La Universidad EIA es identificada por su alta calidad académica, su rigor, por estar concentrada en ingenierías y afines, y por la formación integral de profesionales que aportan a la construcción de ... περαιτέρω

La Universidad EIA es identificada por su alta calidad académica, su rigor, por estar concentrada en ingenierías y afines, y por la formación integral de profesionales que aportan a la construcción de una sociedad más justa y equitativa. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη