Πτυχίο Βιοϊατρικής Μηχανικής

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το πρόγραμμα Βιοϊατρικών Μηχανικών έχει τρεις επιλογές που έχουν όλα τα ισχυρά θεμέλια στην παραδοσιακή μηχανική, με βασικά μαθήματα μηχανικής που απαιτούνται πριν από τη βιοϊατρική μαθημάτων.

Male biomedical engineers develop blood filtering treatment

Σχετικά με τον κύριο

Οι βιοϊατρικοί μηχανικοί μιλούν δύο γλώσσες: αυτό του μηχανικού και του μηχανικού της υγείας. Κατανοούν τι αφορά η εξέταση των ανθρώπων, η αξιολόγηση της υγείας τους και η κατανόηση του τι είναι διαθέσιμο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Αντιλαμβάνονται επίσης την επιστήμη και τα μαθηματικά πίσω από αυτές τις περιοχές και μπορούν να αξιολογήσουν το δυναμικό των νέων συσκευών και μεθόδων για τη βελτίωση των σημερινών τεχνολογιών.

Το πρότυπο πρόγραμμα προετοιμάζει τους μαθητές με μια σταθερή βάση σε μια ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με τη βιομηχανική (οστά, αρθρώσεις, συνδέσμους, τένοντες, κλπ.). βιορευστά (ροή αίματος, καρδιακές βαλβίδες, ροή αέρα στους πνεύμονες κ.λπ.) · και βιο-εργαλεία (τα όργανα και οι αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση των φυσιολογικών συστημάτων).

Πληροφορίες προγράμματος

Η πρακτική της ιατρικής έχει δει επιταχυνόμενη ενσωμάτωση των τεχνικών καινοτομιών. Η Βιοϊατρική Τεχνολογία έχει αναδειχθεί ως ειδικότητα που συνδυάζει την ιατρική και τη μηχανική για να παρέχει υλικά, εργαλεία και τεχνικές που προωθούν την έρευνα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τη διάγνωση και τη θεραπεία. Οι φοιτητές με υψηλή κινητικότητα που επιθυμούν να επικεντρώσουν τις σταδιοδρομίες μηχανικής τους στην παροχή βοήθειας στον αγώνα κατά της ασθένειας και των ασθενειών μπορούν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στη Βιοϊατρική Τεχνολογία.

Το Πρόγραμμα Βιοϊατρικής Μηχανικής περιλαμβάνει τρεις επιλογές συγκέντρωσης: την τυποποιημένη επιλογή, την επιλογή premed και την επιλογή ηλεκτρολογικού μηχανικού. Η τυποποιημένη επιλογή παρουσιάζει τον φοιτητή με ένα στερεό και ποικίλο υπόβαθρο σε στερεά μηχανική, μηχανική υγρών, βιοϋλικά και πτυχές οργάνων του πεδίου. Η προμελετημένη συγκέντρωση τροποποιεί την τυποποιημένη επιλογή για να συμπεριλάβει την Οργανική Χημεία, για να επιτρέψει στον σπουδαστή να ακολουθήσει καριέρα στα επαγγέλματα υγείας. Η συγκέντρωση της ηλεκτρομηχανολογίας είναι σχεδιασμένη για όσους επιθυμούν να επικεντρωθούν στο σχεδιασμό, την αξιολόγηση και τη συντήρηση ηλεκτρονικών ιατρικών οργάνων. Οι φοιτητές συγκέντρωσης ηλεκτρολόγων μηχανικών που επιλέγουν κατάλληλη επαγγελματική επιλογή και επιτυγχάνουν τους απαιτούμενους βαθμούς, θα λάβουν ανήλικο στην Ηλεκτρολογία κατά την αποφοίτησή τους. Όλες οι συγκεντρώσεις μοιράζονται τις ίδιες βασικές απαιτήσεις προγράμματος, με επιπλέον μαθήματα για τα ειδικά τους ενδιαφέροντα.

Σχετικά με το Μικρό

Ο ανήλικος βιοϊατρικός μηχανικός παρέχει στους φοιτητές που διδάσκουν προγράμματα σπουδών σε άλλα κολλέγια του Πανεπιστημίου, ειδικά τις επιστήμες και τις άλλες ειδικότητες μηχανικής, με εισαγωγή στον τομέα της βιοϊατρικής μηχανικής.

Μικροβιομηχανική Μηχανική

Ο ανήλικος στη βιοϊατρική μηχανική παρέχει στους φοιτητές που διδάσκουν προγράμματα σπουδών σε άλλα κολλέγια του Πανεπιστημίου, ειδικά τις επιστήμες και τις υπόλοιπες ειδικότητες μηχανικής, με εισαγωγή στην πειθαρχία της βιοϊατρικής μηχανικής. Ο ανήλικος στη βιοϊατρική μηχανική αποτελείται από τέσσερα απαιτούμενα μαθήματα βιοϊατρικής μηχανικής και τρία μαθήματα από τον παρακάτω κατάλογο.

Όλα τα μαθήματα πρέπει να ληφθούν στο University of Hartford και δεν μπορούν να ληφθούν με βάση το Pass / No Pass.

Προϋποθέσεις Μαθήματος για τη Μικροβιομηχανική Μηχανική

Όλα τα ακόλουθα:

 • BE 281 - Σεμινάριο βιοϊατρικής μηχανικής, 1 πίστωση
 • BE 301 - Βιομηχανική, 3 πιστώσεις
 • BE 302 - Μηχανική βιορευστών, 3 πιστώσεις
 • BE 401 - Βιομηχανία, 3 πιστώσεις

Τρία από τα ακόλουθα:

 • BE 260W - Βιοϊατρική Μηχανική Υλικά 3 πιστωτικές ή ισοδύναμες
 • BE 402 - Βιοϊατρικά Υλικά, 3 πιστώσεις
 • BIO 212 - Ανθρώπινη Ανατομία και Φυσιολογία I, 4 πιστώσεις
 • BIO 213 - Ανθρώπινη Ανατομία και Φυσιολογία II, 4 πιστώσεις
 • ES 212 - Μηχανική υλικών, 3 πιστώσεις
 • ECE 360 - Κυκλώματα και Ηλεκτρονικά, 4 πιστώσεις
 • ES 320 - Μηχανική Θερμο-Υγρών, 4 πιστώσεις ή ισοδύναμα
 • ME 405 - Σχεδιασμός συστημάτων mechatronics, 3 πιστώσεις
 • PHY 250 - Επιστήμη Υλικών, 3 πιστώσεις

Ή με άδεια:

 • BE 480 - Βιοϊατρική πρακτική, 3 πιστώσεις
 • BE 485W - Έρευνα Βιοϊατρικής Μηχανικής, 3 πιστώσεις

Απαιτήσεις για το πτυχίο

Κύρια σημεία του προγράμματος σπουδών

 • BE 260W - Υλικά Βιοϊατρικής Μηχανικής
 • BIO 212 - Ανθρώπινη Ανατομία και Φυσιολογία I
 • BE 301 - Βιομηχανική
 • BE 401 - Βιομηχανία
 • BE 460 - Σχέδιο σχεδιασμού βιοϊατρικής μηχανικής I

Προ-Med επιλογή

Η επιλογή προ-ιατρικής περιλαμβάνει οργανική χημεία και άλλα μαθήματα σχετικά με την προετοιμασία ενός φοιτητή για την είσοδο σε μεταπτυχιακά σχολικά προγράμματα στα επαγγέλματα υγείας. Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει επίσης την ακολουθία σε πανεπιστήμια σε μαθήματα σεμιναρίων προ-υγείας.

Συγκέντρωση Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Η ηλεκτρική επιλογή προσδίδει έμφαση στις αρχές της ηλεκτρομηχανολογίας που βρίσκονται πίσω από τις βιοϊατρικές συσκευές με μαθήματα ηλεκτρολόγου μηχανικού ανώτερου επιπέδου. Αυτή η επιλογή βοηθάει τους φοιτητές που επιθυμούν να εργαστούν με τη συντήρηση και τον σχεδιασμό των οργάνων σε νοσοκομείο ή βιομηχανικό περιβάλλον.

Προοπτική σταδιοδρομίας

Μαζί με την αυστηρή ακαδημαϊκή κατάρτιση, θα αποκτήσετε πρακτική εμπειρία καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου σας ως φοιτητής. Θα παρουσιάσετε την εργασία σας στους συνομηλίκους και τους εκπαιδευτές σας, καθώς και στο κοινό και επειδή η σχολή μας συνεργάζεται στενά με κορυφαίους θεσμούς και βιομηχανίες που σχετίζονται με την υγεία, έχετε ευκαιρίες να εργαστείτε σε ερευνητικά προγράμματα και να συμμετάσχετε σε πρακτική άσκηση.

Οι αποφοίτητές μας συνεχίζουν να εργάζονται σε εταιρείες όπως οι Stryker, Flex, Hartford Healthcare και Medtronic.

Πιστοποιητικό σπουδαστών

Gabriela Gamory

BSBE, 2021

Η Gabriela είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με το Ερευνητικό Εμπειρία για τους φοιτητές (REU) Student - Biomedical Engineering: Προσομοίωση, απεικόνιση και μοντελοποίηση του προγράμματος REU στο πανεπιστήμιο της Ανατολικής Καρολίνας το καλοκαίρι του 2019. Δέκα φοιτητές επιλέγονται για να εργαστούν με έναν αναθέτοντα σύμβουλο μέντορα για να ολοκληρώσουν ένα ερευνητικό πρόγραμμα μεταπτυχιακού επιπέδου για δέκα εβδομάδες. Το έργο / δουλειά της ήταν να δημιουργήσει ένα μοντέλο που δημιουργήθηκε από τους μύες των μοσχαριών, ώστε να καταστεί δυνατή η μελέτη των ρήξεων του τένοντα του Αχιλλέα.

"Αυτό το πρόγραμμα έχει προσφέρει πολλές ευκαιρίες δικτύωσης και σαφήνεια στις διάφορες επιλογές σταδιοδρομίας στον τομέα BME και έχω να παρουσιάσω το έργο μου στο ετήσιο Συνέδριο της Κοινωνίας της Βιοϊατρικής Μηχανικής τον Οκτώβριο! Ήταν πολύ διασκεδαστικό χρησιμοποιώντας τη γνώση της τάξης μου και την εμπειρία από τα μαθήματα μηχανικής και σχεδιασμού στο UHart στο εργαστήριο βιομηχανικής εδώ σε ECU ».

Απαιτήσεις εισδοχής

Ενδιαφέρεστε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Βιοϊατρικών Μηχανικών στο Κολλέγιο Τεχνικής, Τεχνολογίας και Αρχιτεκτονικής (CETA); Εδώ είναι τι πρέπει να υποβάλετε την αίτησή σας.

Τεχνικές απαιτήσεις

Αν υποβάλετε αίτηση για ένα πρόγραμμα στην Μηχανική, θα πρέπει να έχετε τυποποιημένες βαθμολογίες δοκιμών, καθώς και 16 μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω,

 • 4 μονάδες αγγλικής γλώσσας
 • 2 μονάδες κοινωνικών μελετών
 • 2 μονάδες γλώσσας διαφορετικής από την αγγλική
 • 2 μονάδες εργαστηριακής επιστήμης (συνιστώνται χημεία και φυσική)
 • 3½ μονάδες μαθηματικών (2 μονάδες άλγεβρας, 1 μονάδα γεωμετρία αεροπλάνων, ½ μονάδα τριγωνομετρίας, συνιστώμενος υπολογισμός ή υπολογισμός)
 • 2½ μονάδες άλλων ακαδημαϊκών θεμάτων

Συνιστούμε επίσης πρόσθετες μονάδες στον προγραμματισμό υπολογιστών, στο μηχανικό σχέδιο και στις βιομηχανικές τέχνες. Προχωρημένες πιστώσεις τοποθέτησης και μεταφοράς μπορούν να εφαρμοστούν στο πρόγραμμα σπουδών.

Απαιτήσεις μηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικής

Αν υποβάλετε αίτηση για πρόγραμμα στην Τεχνολογία Μηχανικών, συμπεριλαμβανομένου του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού + Τεχνολογίας, θα πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • 4 μονάδες αγγλικής γλώσσας
 • 1 μονάδα κοινωνικών επιστημών
 • 1 μονάδα φυσικής ή 2 μονάδες άλλων εργαστηριακών επιστημών
 • 2½ μονάδες μαθηματικών (συνιστώνται η άλγεβρα I και II και η τριγωνομετρία)

Επιπρόσθετα, εξετάζονται οι επιδόσεις του σχολείου, η φύση του προγράμματος σπουδών που ακολουθείται, η υποβολή τυποποιημένων βαθμολογιών (προτιμάται), οι ειδικές δεξιότητες και τα ταλέντα που σχετίζονται με την τεχνολογία μηχανικής. Προχωρημένες πιστώσεις τοποθέτησης και μεταφοράς μπορούν να εφαρμοστούν στο πρόγραμμα σπουδών.

Πρόγραμμα 4 + 1 (BS + M.Eng degrees)

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει πλήρους φοίτησης μηχανικούς να κερδίσουν BS και M.Eng τους. σε πέντε χρόνια σπουδών. Δύο μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου που λαμβάνονται στο προπτυχιακό πρόγραμμα μπορούν να εφαρμοστούν τόσο στις προπτυχιακές όσο και στις μεταπτυχιακές σπουδές. Οι σπουδαστές συνήθως δεσμεύονται στο πρόγραμμα κατά την έναρξη του δεύτερου εξαμήνου του κατώτερου έτους τους και οι νέοι που ενδιαφέρονται πρέπει να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του τμήματος.

Προκειμένου να γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα, οι μαθητές πρέπει να έχουν ένα άθροισμα κατά μέσο όρο 3,0 βαθμών στο τέλος του κατώτερου έτους (κάτω από 3,0 θα εξεταστούν κατά περίπτωση).

University of Hartford Alumna Thienly Nguyen '18, Βιοϊατρική Μηχανική, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με έναν συνάδελφο φοιτητή Μηχανικών Υπολογιστών στην CETA για μια πρακτική άσκηση με το Hartford Hospital για την ανάπτυξη εφαρμογών ιατρικής εικονικής πραγματικότητας.

Διαπίστευση

Το Πρόγραμμα Βιοϊατρικής Μηχανικής είναι διαπιστευμένο από την ABET - Επιτροπή Διαπίστευσης Μηχανικών (EAC).

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικοί Στόχοι (PEOs)

Το πρόγραμμα Βιοϊατρικών Μηχανικών στοχεύει στην προετοιμασία ειδικευμένων φοιτητών για παραγωγικές και αποδοτικές σταδιοδρομίες στο επάγγελμα του μηχανικού, είτε για πρακτική εξάσκηση στην βιοϊατρική μηχανική είτε για είσοδο σε κατάλληλα μεταπτυχιακά προγράμματα. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, οι αποφοίτους μας:

 1. Θα γίνει επιτυχής εξάσκηση μηχανικών στον τομέα της βιοϊατρικής μηχανικής και θα προχωρήσει επαγγελματικά αποδεχόμενο τις ευθύνες και, ενδεχομένως, την άσκηση των ηγετικών ρόλων?
 2. Επιπλέον, όσοι εισέρχονται στα επαγγέλματα υγείας θα χρησιμοποιήσουν τις τεχνικές γνώσεις τους σε αυτή την άσκηση.
 3. Θα προωθήσει τις γνώσεις τους στον τομέα της μηχανικής, τόσο επίσημα όσο και ανεπίσημα, συμμετέχοντας σε εμπειρίες δια βίου μάθησης. και θα,
 4. Ως συνεισφέροντα μέλη πολυεπιστημονικών ομάδων μηχανικών, εφαρμόζει με επιτυχία τα βασικά στοιχεία της μηχανικής ανάλυσης και σχεδιασμού μηχανικής στη διαμόρφωση και επίλυση αναδυόμενων τεχνικών προβλημάτων.

Η εμπειρία σχεδιασμού μηχανικού διανέμεται σε ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών της μηχανικής. Αυτή η εμπειρία ξεκινάει το πρώτο έτος με μηχανική και σχεδιασμό και συνεχίζεται και κορυφώνεται με το Senior Capstone Research II και το ανώτερο βιοϊατρικό σχεδιασμό Engineering I και ΙΙ. Το σχεδιαστικό έργο ανώτερου επιπέδου εξασφαλίζει ότι οι φοιτητές έχουν μάθει τα προπαρασκευαστικά μαθήματα μηχανικής και μηχανικής επιστήμης.

Βασικές έννοιες της φυσικής, της χημείας και των μαθηματικών είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία κατασκευάζεται όλη η μηχανολογική εκπαίδευση. Τα βασικά εργαλεία της μηχανικής, όπως οι γραφικές επικοινωνίες, η χρήση υπολογιστών, η μηχανική και η θερμοδυναμική ολοκληρώνουν την εισαγωγική φάση του προγράμματος.

Όλοι οι πτυχιούχοι του προγράμματος Biomedical Engineering υποχρεούνται να ολοκληρώσουν μαθήματα σχεδιασμένα να δώσουν στους μαθητές μια γείωση στην ανατομία και τη φυσιολογία, τη βιομηχανική, τα βιορευστά, τη βιο-μηχανική και τη δομή των υλικών που χρησιμοποιούνται από βιοϊατρικούς μηχανικούς. Μαζί με τα μαθήματα μηχανικής που περιγράφονται παραπάνω, οι μαθητές καλούνται να αποκτήσουν ένα υπόβαθρο στην ηλεκτρολογία.

Μεγάλη εργαστηριακή εμπειρία βελτιώνει το έργο των μαθημάτων. Υπάρχουν αρκετές εργαστηριακές τάξεις που απαιτούνται για τις επιστήμες, τα υλικά, τη μηχανική και τα φυσικά φαινόμενα. Απαιτείται γραπτή ανακοίνωση εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

Με τη συμμετοχή στο Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα Σπουδών και επιπρόσθετα μαθήματα επιλογής στις ανθρωπιστικές επιστήμες και / ή τις κοινωνικές επιστήμες, δίνεται η ευκαιρία στους σπουδαστές να διευρύνουν τις προοπτικές τους και να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική κοινότητα του Πανεπιστημίου. Είναι απαραίτητο οι μηχανικοί να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζει η τεχνολογία στην κοινωνία μας, καθώς και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των διαφόρων συνιστωσών της κοινωνίας μας.

Το πρόγραμμα Βιοϊατρικών Μηχανικών έχει δύο βασικά κομμάτια: το βασικό κομμάτι και ένα σχεδιασμένο για εκείνους τους φοιτητές που επιθυμούν να εισέλθουν στην ιατρική σχολή. Εκείνοι οι φοιτητές που επιθυμούν να εισέλθουν στο ιατρικό σχολείο υποχρεούνται να πάρουν ένα ολόκληρο έτος βιολογικής χημείας πριν από το προηγούμενο έτος. Οι απαιτήσεις αυτής της επιλογής είναι τέτοιες ώστε, εάν ένας φοιτητής επιθυμεί να αποφοιτήσει σε τέσσερα χρόνια, πρέπει να γίνει τουλάχιστον ένα μάθημα μηχανικής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όλοι οι σπουδαστές που ενδιαφέρονται για τα επαγγέλματα υγείας πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα προ-υγείας. Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Επαγγέλματα της Προ-Υγείας έχει αναπτύξει ένα μάθημα I-credit για καθένα από τα τρία πρώτα προπτυχιακά έτη για να βοηθήσει τους μαθητές να προετοιμαστούν για εφαρμογές σχολικών μεταπτυχιακών σπουδών.

Αποτελέσματα φοιτητών

Τα μαθησιακά αποτελέσματα του προγράμματος Biomedical Engineering που οδηγούν στο πτυχίο BSBE ευθυγραμμίζονται με τα μαθησιακά αποτελέσματα της ABET EAC (1 έως 7) και προετοιμάζουν τους αποφοίτους του προγράμματος για την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων του προγράμματος.

Τα αποτελέσματα των σπουδαστών 1 έως 7 έχουν ως εξής:

 1. Δυνατότητα αναγνώρισης, διατύπωσης και επίλυσης σύνθετων προβλημάτων μηχανικής, εφαρμόζοντας αρχές της μηχανικής, της επιστήμης και των μαθηματικών
 2. Δυνατότητα εφαρμογής μηχανικού σχεδιασμού για την παραγωγή λύσεων που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες, λαμβάνοντας υπόψη τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία, καθώς και τους παγκόσμιους, πολιτιστικούς, κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και οικονομικούς παράγοντες
 3. Δυνατότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας με μια σειρά θεατών
 4. Δυνατότητα αναγνώρισης δεοντολογικών και επαγγελματικών ευθυνών σε μηχανολογικές καταστάσεις και πραγματοποίηση τεκμηριωμένων κρίσεων, οι οποίες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τον αντίκτυπο των τεχνικών λύσεων σε παγκόσμια, οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά πλαίσια
 5. Δυνατότητα αποτελεσματικής λειτουργίας μιας ομάδας των οποίων τα μέλη παρέχουν ηγετική θέση, δημιουργούν ένα συνεργατικό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, καθορίζουν στόχους, προγραμματίζουν στόχους και εκπληρώνουν στόχους
 6. Δυνατότητα ανάπτυξης και διεξαγωγής κατάλληλου πειραματισμού, ανάλυσης και ερμηνείας δεδομένων και χρήση εκτιμήσεων μηχανικής για την εξαγωγή συμπερασμάτων
 7. Η ικανότητα να αποκτά και να εφαρμόζει νέες γνώσεις ανάλογα με τις ανάγκες, χρησιμοποιώντας κατάλληλες στρατηγικές μάθησης.

Τα συγκεκριμένα κριτήρια προγράμματος έχουν ως εξής. Οι απόφοιτοι θα έχουν:

 • (PSC-1) Η κατανόηση της βιολογίας και της φυσιολογίας
 • (PSC-2) Η ικανότητα εφαρμογής προηγμένων μαθηματικών (συμπεριλαμβανομένων των διαφορικών εξισώσεων και στατιστικών στοιχείων), της επιστήμης και της μηχανικής για την επίλυση των προβλημάτων στη διεπαφή της μηχανικής και της βιολογίας
 • (PSC-3) Η ικανότητα να μετρά και να ερμηνεύει δεδομένα από τα ζωντανά συστήματα, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που σχετίζονται με την αλληλεπίδραση μεταξύ ζωντανών και μη ζωντανών υλικών και συστημάτων.
Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

At the University of Hartford, we help you make your mark on the world. A unique combination of challenging academics, exceptional faculty, student life, and support will guide you through your colleg ... περαιτέρω

At the University of Hartford, we help you make your mark on the world. A unique combination of challenging academics, exceptional faculty, student life, and support will guide you through your college career. So, why UHart? Because we have it all. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη