Πτυχίο Ιατρικής

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Τα πρώτα τρία χρόνια της ιατρικής εκπαίδευσης δαπανώνται στην πανεπιστημιούπολη Rumelifeneri του Πανεπιστημίου Koç ενώ η κλινική εκπαίδευση παρέχεται στο Νοσοκομειακό Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Νοσοκομείο Koç που τέθηκε σε λειτουργία το Σεπτέμβριο του 2014. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας που εκτείνεται σε 220.000 m2 περιλαμβάνει της Ιατρικής Σχολής, της Σχολής Νοσηλευτικής, ερευνητικών εργαστηρίων και του Κέντρου Προχωρημένης Εκπαίδευσης. Ο στόχος του Πανεπιστημίου των Επιστημών Υγείας είναι να συμβάλει στη δημιουργία ειδικευμένου ανθρώπινου κεφαλαίου στον τομέα της υγείας με την καινοτόμο προσέγγισή του και τη δυναμική του ομάδα στα βορειοαμερικανικά πρότυπα.

Το σχολείο μας, το οποίο προτιμάται από τους σπουδαίους φοιτητές της εισαγωγικής εξετάσεις από την αρχή, εγγράφει 15 πλήρεις υποτροφίες, 25 υποτροφίες, συνολικά 40 φοιτητές κάθε χρόνο.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της ιατρικής εκπαίδευσης με μικρό αριθμό φοιτητών είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ακαδημαϊκών μονάδων ανά φοιτητή. Το πλεονέκτημα αυτό δίνει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να διεξάγουν επιστημονική έρευνα στους τομείς ενδιαφέροντος και προνόμιό τους να συμμετέχουν ενεργά σε κλινικά έργα. Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας τους σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια δίνει στους μαθητές μας την ευκαιρία να συναντήσουν την επιστημονική κοινότητα σε πρώιμο στάδιο της καριέρας τους. Ως αποτέλεσμα, οι σπουδαστές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Koç αποφοιτούν ως ερευνητές που προσανατολίζονται στην έρευνα και εφαρμόζουν καινοτομίες στην ιατρική.

Μια άλλη αποστολή της ιατρικής μας εκπαίδευσης είναι να φέρει τους ιατρούς με διεθνή προσόντα. Στο τέλος του τρίτου έτους, όλοι οι σπουδαστές μας υποστηρίζονται να λάβουν την Αμερικανική Ιατρική Εξέταση Αδειών (USMLE).

Συνδυάζοντας την εξαιρετική σχολή με τους σπουδαίους φοιτητές, το σχολείο μας παίρνει υψηλούς βαθμούς στην Εξέταση Ειδίκευσης στην Ιατρική και στην Ιατρική Εξέταση Αδειών των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία είναι μια άλλη ένδειξη του σημαντικού μας επιτεύγματος.

Το πρόγραμμα Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Koç διαθέτει:

 • Διάρκεια: 6 έτη
 • Η γλώσσα διδασκαλίας: όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά, αλλά οι μαθητές υποχρεούνται να μάθουν τον τουρκικό από το τρίτο έτος για να μπορούν να αλληλεπιδρούν με τους ασθενείς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
 • Βαθμός απονέμεται: δίπλωμα ιατρού (MD).
 • Αναγνώριση του τίτλου σπουδών στο εξωτερικό: Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Koç περιλαμβάνεται στους καταλόγους εγκεκριμένων σχολών του ECFMG (για τις αιτήσεις κλινικών σπουδών στις Η.Π.Α.), της California Medical Board και της GMC (για τις εφαρμογές του Clinical Master UK).

Έξοδα διαβίωσης και υποτροφίες

 • Η διαμονή σε κοιτώνα στο πανεπιστήμιο κυμαίνεται μεταξύ 2.000 - 5.500 USD ανά ακαδημαϊκό έτος.
 • Το κόστος διαβίωσης (φαγητό, τοπικά ταξίδια, βιβλία κ.λπ.) μπορεί να είναι περίπου 5.000 δολάρια ανά ακαδημαϊκό έτος.

Υπάρχουν υποτροφίες για φοιτητές διεθνών σπουδών που βασίζονται σε ακαδημαϊκά προσόντα.

Απλά πρέπει να υποβάλετε την ηλεκτρονική αίτησή σας και να υποδείξετε στην επιστολή σας ότι θα θέλατε να λάβετε υποτροφία και σύντομα να εξηγήσετε γιατί.

Στη συνέχεια, η επιτροπή αξιολόγησης της σχολής αποφασίζει για την υποψηφιότητα και την υποτροφία.

Σας συνιστούμε να υποβάλετε αίτηση το συντομότερο δυνατό για περισσότερες πιθανότητες να λάβετε υποτροφία.

Απαιτήσεις εισδοχής

 • MCAT - προτιμώμενο ελάχιστο 505 βαθμοί ή βαθμολογία εξετάσεων SAT 1410 βαθμών ή υψηλότερο
 • TOEFL βαθμολογία εξετάσεων 80 βαθμών ή υψηλότερη (αν είναι διαθέσιμη)
 • 2 επιστολές σύστασης
 • μια επιστολή παρακίνησης
 • δίπλωμα γυμνασίου και μεταγραφές

Μεταφορτώνετε όλες αυτές τις πληροφορίες στο ηλεκτρονικό μας σύστημα αιτήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://international.ku.edu.tr/https://medicine.ku.edu.tr/en/

Τελευταία ενημέρωση Ιούλιος 2019

Σχετικά με τη Σχολή

Koç University is a leading research and liberal arts university located in Istanbul, Turkey that offers all its programs in English. Recognized globally for facilitating cutting-edge research in its ... περαιτέρω

Koç University is a leading research and liberal arts university located in Istanbul, Turkey that offers all its programs in English. Recognized globally for facilitating cutting-edge research in its full collection of Colleges—including Administrative Sciences & Economics, Engineering, Natural Sciences, Humanities & Social Sciences, Law, and Medicine—Koç University has been distinguished by its notable contributions to the elevation ofeducation, knowledge, and service, both domestically and beyond. International admission details can be found at https://international.ku.edu.tr/ Διαβάστε Λιγότερα
Κωνσταντινούπολη

FAQ

Άλλη