αθλητικές σπουδές

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Μελετήστε ένα πτυχίο στη μελέτη αθλητικών σπουδών στην Ολλανδία

Είστε παθιασμένοι με τον αθλητισμό και θέλετε να κάνετε αλλαγή; Τότε αυτό το μοναδικό πρόγραμμα είναι απλά το πρόγραμμα για εσάς! Η έμπνευση και η δύναμη του αθλητισμού σας δίνει μεγάλες ευκαιρίες να κάνετε μια πραγματική διαφορά.

Αθλητισμός, Υγεία και Διαχείριση

Το Ινστιτούτο Αθλητικών Σπουδών του Hanze University of Applied Sciences, Groningen, προσφέρει ένα πρόγραμμα τριετούς πτυχίου, το οποίο αποτελείται από 180 ECTS. Αυτό το διεθνές πρόγραμμα δημιουργεί καινοτόμους (αθλητικούς) επαγγελματίες. Ως πράκτορας αλλαγής είστε σε θέση να κάνετε τη διαφορά τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η δύναμη του αθλητισμού βρίσκεται μέσα στις τρεις βασικές αξίες του αθλητισμού μια σωματική δραστηριότητα:

  • ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση είναι απαραίτητα για έναν υγιεινό τρόπο ζωής,

  • ο αθλητισμός δημιουργεί επιχειρηματική αξία,

  • ο αθλητισμός είναι η κοινωνική δύναμη των κοινοτήτων και των εθνών.

Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από την επαγγελματική του εστίαση. Κάθε χρόνο θα αποκτήσετε πραγματική εργασιακή εμπειρία εργαζόμενοι στον τομέα. Οι περισσότερες ενότητες συγκεντρώνονται γύρω από μια πρακτική εργασία σε μια επαγγελματική οργάνωση. Τα άλλα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί για να σας προετοιμάσουν για αυτή την πρόκληση.

Πρώτος χρόνος

Το πρώτο έτος είναι η επονομαζόμενη προπαδευτική φάση (60 ECTS). Σε αυτή τη φάση θα αναπτύξετε επαγγελματικές ικανότητες, εργαζόμενοι σε διάφορα προγράμματα για άτομα, επιχειρήσεις ή οργανισμούς. Υποστηριζόμενοι από τους καθηγητές και τους συναδέλφους σας, θα ξεκινήσετε να αναπτύσσετε ένα αίσθημα ευθύνης από την πρώτη ημέρα. Η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Δεύτερη χρονιά

Το δεύτερο έτος επικεντρώνεται στη δημιουργία και τη διαχείριση των αλλαγών κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης στο χώρο εργασίας. Ο ρόλος σας είναι κυρίως ένας παράγοντας αλλαγής. Για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό, παρακολουθείτε μαθήματα σε θέματα όπως η πρακτική έρευνα, η αθλητική ανάπτυξη, η διοίκηση και η οργάνωση, η οργανωτική πολιτική και η παροχή συμβουλών.

Τρίτος χρόνος

Το τελευταίο έτος θα εργαστείτε σε μια επαγγελματική οργάνωση για το σχέδιο αποφοίτησής σας. Κατά την πρώτη φάση του έργου θα αξιολογήσετε την οργάνωση. Αυτό θα οδηγήσει στην ερευνητική σας διατριβή. Βάσει αυτής της εργασίας θα αναπτύξετε και θα εφαρμόσετε υπηρεσίες, προϊόντα και καινοτομίες για την οργάνωση σύμφωνα με τις τρεις βασικές αξίες του αθλητισμού.

Προοπτικών επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Οι πτυχιούχοι Αθλητικών Σπουδών διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών σταδιοδρομίας. Πολλοί από τους αποφοίτους μας θα απασχολούνται σε θέσεις εργασίας που επικεντρώνονται:

  • (διεθνής) αθλητική πολιτική μια ηγεσία

  • ανάπτυξη επιχείρησης

  • διαχείριση αθλημάτων

  • κοινωνική επιχειρηματικότητα

  • Ανάπτυξη κοινότητας

  • τη σωματική άσκηση και την υγιή γήρανση.

Προγράμματα Μάστερ UAS Master

Το πτυχίο Ακαδημαϊκών Σπουδών προσφέρει στους φοιτητές πρόσβαση σε διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο Groningen και σε διάφορα διεθνή πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Μία από τις επιλογές που θα έχετε στη διάθεσή σας μετά την αποφοίτησή σας θα είναι το έτος Master Professional Healthy Aging Professional (που διδάσκεται στα ολλανδικά) στο Πανεπιστήμιο Hanze του Applied Sciences. Αυτό επιτρέπει στους φοιτητές να αποκτήσουν ένα Master of Science μέσα σε τέσσερα χρόνια. Άλλα μαθήματα του προγράμματος, όπως ο ευρωπαϊκός μεταπτυχιακός αθλητισμός και υγεία (Ρώμη, Ιταλία) ή η Master Sport Management (Molde, Νορβηγία), θα είναι επίσης ανοικτά σε εσάς.

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Για την εισαγωγή είναι απαραίτητη η απόκτηση διπλώματος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή διεθνούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ισοδύναμου επιπέδου με το ολλανδικό δίπλωμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης VWO. Οι γερμανικοί υποψήφιοι πρέπει να έχουν το ακόλουθο δίπλωμα: Zeugnis der Allgemeinen Hochschulreife. Όλα τα υπόλοιπα διπλώματα θα κριθούν από το Nuffic ή το Naric. Οι μαθητές που έχουν ήδη περάσει μια σχετική προπαυτική φάση είναι επίσης παραδεκτές. Η αξιολόγηση αποτελεί μέρος της διαδικασίας επιλογής και η αγγλική γλώσσα πρέπει να είναι επαρκής.

Πρόσθετες απαιτήσεις

Υπάρχουν διαφορές στη διαδικασία εισαγωγής ανάλογα με το αν οι σπουδαστές ζουν στην περιοχή της Μπενελούξ / Γερμανία ή όχι.

Φοιτητές από την περιοχή Μπενελούξ / Γερμανία

Μετά την υποβολή αίτησης, θα προσκληθείτε για μια Ημέρα αντιστοιχίας. Η παρακολούθηση αυτής της Ημέρας αντιστοιχίας είναι υποχρεωτική και οργανώνεται προκειμένου να εκτιμηθεί κατά πόσον οι φιλοδοξίες, οι δεξιότητες και οι προσδοκίες του μαθητή ταιριάζουν με το περιεχόμενο του προγράμματος. Η Ημέρα Αντιστοιχίας αποτελείται από μια φυσική πρόκληση, μια μελέτη περίπτωσης και μια συνέντευξη με ένα από τα μέλη του προσωπικού. Μετά την παρακολούθηση της Ημέρας Αντιστοιχίας, οι μαθητές θα λάβουν σχόλια και δεσμευτικές συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ο φοιτητής για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προγράμματος.

Φοιτητές που ζουν εκτός της περιοχής Μπενελούξ / Γερμανία

Μετά την εφαρμογή, θα χρειαστεί να παραδώσετε μια αντιστοιχία αντιστοιχίας. Αυτή η αποστολή αποτελείται από μια εγγραφή βίντεο που σας δείχνει σε μια ρύθμιση σχετικά με τον αθλητισμό ομάδας και θα περιλαμβάνει επίσης μια προσωπική παρουσίαση. Επιπλέον, θα χρειαστεί να έχετε μια αναφορά και θα πρέπει να γράψετε μια μελέτη περίπτωσης.

Πρόσθετες απαιτήσεις για όλους τους μαθητές

Οι σπουδαστές που έχουν γίνει δεκτοί στο πρόγραμμα Σπουδών Αθλητισμού θα πρέπει να υποβληθούν σε ιατρική αθλητική δοκιμασία προκειμένου να αξιολογήσουν την φυσική τους κατάσταση.

www.hanzegroningen.eu/shm

Τελευταία ενημέρωση Νοέμ. 2017

Σχετικά με τη Σχολή

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on t ... περαιτέρω

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on top of that, you will be living in the best student city of the Netherlands. Διαβάστε Λιγότερα
Γκρόνινγκεν , Γκρόνινγκεν , Λιντς , Βίλνιους , Assen + 4 Περισσότερα Λιγότερα

FAQ

Άλλη