Πανεπιστήμια σε

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις διαφορετικές τοποθεσίες σπουδών

Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να διαβάσετε περισσότερα για τις σπουδές σε διάφορες χώρες. Θα σας παρέχουμε γενικά στοιχεία για τις χώρες, και θα σας πούμε για τα τοπικά συστήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα δίδακτρα, τη σταδιακή εξέλιξη ενός ακαδημαϊκού έτους, τις δυνατότητες σπουδών για αλλοεθνείς φοιτητές και πολλά άλλα. Θα βρείτε επίσης μερικές χρήσιμες συμβουλές και πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση υγείας, φοιτητικές βίζες και το κόστος ζωής.

Σπουδές Υγείας Σε Όλο τον Κόσμο

Πανεπιστήμια, ιατρικά κολέγια, σχολές δημόσιας υγείας, νοσοκομειακές σχολές, κτηνιατρικές σχολές, και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, προσφέρουν προγράμματα πτυχίων και μαθημάτων στην υγεία σε προπτυχιακό, πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο τομέας της ιατρικής εκπαίδευσης εξελίσσεται συνεχώς με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, κεντρικών φορέων όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP). Τα διάφορα πτυχία που προσφέρονται από τους φορείς της ιατρικής εκπαίδευσης γενικά εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες: ακαδημαϊκά ή επαγγελματικά. Οι ακαδημαϊκοί τίτλοι στον τομέα της υγείας απευθύνονται σε φοιτητές που ενδιαφέρονται για την επιστημονική βάση της υγειονομικής περίθαλψης, που επιθυμούν να έχουν μια καριέρα στη διδασκαλία, την έρευνα, την πολιτική ανάλυση, ή τη βιοτεχνολογία και τη φαρμακευτική ανάπτυξη. Από την άλλη πλευρά, τα επαγγελματικά πτυχία υγείας είναι πολύ περισσότερο προσανατολισμένα στην πρακτική σε διάφορους χώρους υγειονομικής περίθαλψης, όπως τα νοσοκομεία, οι ιδιωτικές κλινικές, τα ιατρεία, τα γηροκομεία, τα κοινοτικά κέντρα υγείας, τα κέντρα περιπατητικής περίθαλψης, και ούτω καθ' εξής. Σε κάθε περίπτωση, οι σπουδές για την υγεία είναι από τα πιο δημοφιλή προγράμματα σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας πολύτιμες ευκαιρίες για να γίνει μια πραγματική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Ο κατάλογος των ειδικοτήτων στον τομέα της υγείας είναι σχεδόν ατελείωτος, με μερικές από τις πιο συνηθισμένες να συμπεριλαμβάνουν την ιατρική, τη νοσηλευτική, την οδοντιατρική, τη φαρμακευτική, τη διατροφολογία, τη διαχείριση της υγειονομικής περίθαλψης, τη δημόσια υγεία, και την κτηνιατρική.

Ένας αυξανόμενος αριθμός φοιτητών που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα πτυχίο σε ένα τομέα που αφορά την υγεία επιλέγει να πάει στο εξωτερικό για τις σπουδές του. Ο αριθμός των ξένων φοιτητών συνεχίζει να αυξάνεται σε όλα τα επίπεδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής (UIS) του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) , σήμερα περισσότερα από 4 εκατομμύρια φοιτητές συνεχίζουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό, περισσότερο από το διπλάσιο από τα 2 εκατομμύρια ξένους φοιτητές το 2000. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς χώρες προορισμού ήταν ανέκαθεν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Αυστραλία, και η Γερμανία, και παραμένουν και σήμερα ισχυροί μαγνήτες για τους φοιτητές που αναζητούν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή, παρατηρείται μια αύξηση στη δημοτικότητα νέων χωρών προορισμού σε όλο τον κόσμο, ιδίως στην Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό, και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Όσο για τη χώρα προέλευσης των αλλοδαπών φοιτητών, η μεγαλύτερη ροή ξένων φοιτητών προέρχεται από την Κίνα, την Ινδία, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Γερμανία, τη Σαουδική Αραβία, και τη Γαλλία. Πέραν των διεθνών φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό στο χώρο του πανεπιστημίου, ένας αυξανόμενος αριθμός φοιτητών σε όλο τον κόσμο είναι εγγεγραμμένος σε διαδικτυακά ή εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα σε ένα ξένο πανεπιστήμιο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί οι φοιτητές επιλέγουν να σπουδάσουν επιστήμες υγείας στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων:

  • Η πιθανότητα να εγγραφούν σε ένα από τα κορυφαία, παγκοσμίως, προγράμματα υγείας, ή σε ένα πρόγραμμα με μια ειδικότητα που προσφέρεται μόνο σε μια συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή.
  • Η ευκαιρία να ζήσουν ένα διαφορετικό σύστημα εκπαίδευσης και να ανακαλύψουν μια νέα πλευρά της επιλεγμένης ειδικότητας τους. Οι ιατρικοί επαγγελματίες με πολιτιστική συνείδηση, διακρατική κατανόηση, και σύνολα δεξιότητας από διαφορετικούς χώρους εκτιμούνται ιδιαίτερα, καθώς εργάζονται σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και μικρότερος και αλληλένδετος.
  • Η ευκαιρία να εμβυθίσουν εντελώς σε μια νέα γλώσσα, αν η χώρα προορισμού μιλά μια γλώσσα που είναι διαφορετική από τη μητρική γλώσσα του φοιτητή.
  • Αυξημένες ευκαιρίες απασχόλησης. Η διεθνής εμπειρία ανάμεσα στους υποψήφιους θέσεων εργασίας εκτιμάται ιδιαίτερα από τους εργοδότες, και σε πολλές περιπτώσεις, οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για θέσεις τόσο στη χώρα υποδοχής τους όσο και στην πατρίδα τους.

Ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να εξετάσετε οταν αποφασίζετε αν θα σπουδάσετε στην πατρίδα σας ή στο εξωτερικό, είναι το κόστος του προγράμματος, το κόστος διαβίωσης, η ποιότητας της εκπαίδευσης, οι απαιτούμενες γλωσσικές δεξιότητες, κι εάν το πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται με πλήρης ή μερική παρακολούθηση, ή εξ αποστάσεως. Να θυμάστε οτι οι σπουδές στο εξωτερικό δε χρειάζεται να σας αφήσουν απένταρους, καθώς υπάρχουν πολυάριθμες υποτροφίες για ξένους φοιτητές που προσφέρονται τόσο από κυβερνητικούς φορείς όσο και ιδιωτικές οργανώσεις.

Ξεκινήστε την αναζήτησή σας για το τέλειο πρόγραμμα σπουδών ρίχνοντας μια ματιά στις διάφορες επιλογές σπουδών υγείας σε πανεπιστήμια και ιατρικά κολέγια από όλο τον κόσμο. Αν ήδη γνωρίζετε που επιθυμείτε να σπουδάσετε, μπορείτε να κάνετε κλικ απευθείας στη χώρα και να επιλέξετε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα εκεί. Αν όχι, αφιερώστε χρόνο να εξερευνήσετε τις συναρπαστικές δυνατότητες σπουδών υγείας παγκοσμίως!

περαιτέρω Διαβάστε Λιγότερα