Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Τι πρέπει να κάνει ο γιατρός ή ο κλινικός ψυχολόγος του αύριο; Ποιες ασθένειες έρχονται σε μας μέσω της δημογραφικής αλλαγής; Πώς η εξατομικευμένη ιατρική υψηλής τεχνολογίας παραμένει οικονομικά προσιτή και ανθρώπινη;

Το Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) βλέπει την ιδρυτική του MHB καθώς και το μοναδικό σημείο πώλησής του σε μια συγκεκριμένη απάντηση στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της κοινωνίας μας για το σύστημα υγείας γενικότερα και την εκπαίδευση στον γιατρό, ψυχοθεραπευτές, κλινικούς ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Από τη χώρα. Για τη χώρα.

Η Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) είναι ένα κρατικό πανεπιστήμιο δημοτικών και μη κερδοσκοπικών χορηγών. Πρόκειται για καινοτόμες ιδέες διδασκαλίας καθώς και για την ενότητα της έρευνας, της διδασκαλίας και της φροντίδας των ασθενών. Με τα 3 πανεπιστημιακά μας νοσοκομεία Ruppiner Kliniken , Städtisches Klinikum Brandenburg και Immanuel Klinikum Bernau , Καρδιολογικό Κέντρο Βρανδεμβούργου και σήμερα περισσότερες από 20 συνεργαζόμενες κλινικές και περίπου 100 πρακτικές διδασκαλίας, συνδυάζουμε επιστημονική και πρακτική τεχνογνωσία για τη μελέτη μιας νέας γενιάς ιατρών και ψυχολόγων.

Ο στόχος και ο ιδρυτικός ισχυρισμός του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Βρανδεμβούργου είναι η καθιέρωση μιας σύγχρονης και πρακτικής αλλά και φιλελεύθερης και ολιστικής εκπαίδευσης που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μελλοντικού επαγγέλματος. Με την εξειδίκευση και την εκπαίδευση τεχνικώς πεπειραμένων, ανθρώπινων και κοινωνικά δεσμευμένων ιατρών και ψυχολόγων, θέλουμε να συμβάλουμε ενεργά στη λύση των σημερινών προβλημάτων και στην καλύτερη δυνατή φροντίδα των ασθενών για τη χώρα. Στο Βρανδεμβούργο. Και πέρα.

Η Medizinische Hochschule Brandenburg θεωρεί τον εαυτό της ως ένα δημόσιο πανεπιστήμιο προσανατολισμένο προς την ευημερία με ένα μοναδικό κύκλο δήμων, νοσοκομείων και διακονίας. Στο πλαίσιο της ιδεολογικής παρότρυνσης και με βάση το στόχο μας, θέλουμε να γίνουμε και να γίνουμε πανεπιστήμιο, το οποίο τολμά να κάνει κάτι θαρραλέο στη διδασκαλία και την έρευνα, σπάει με θάρρος νέο έδαφος και ως πρωτοπόρος στην εκπαίδευση επιλύει επείγοντα κοινωνικά ζητήματα. Και θέλουμε να είμαστε και να γίνουμε πανεπιστήμιο που δίνει χώρο για την ανάπτυξη του ταλέντου και την ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Ένα πανεπιστήμιο που αγωνίζεται για το ατομικό αναπτυξιακό δυναμικό κάθε ατόμου που το προωθεί και το απαιτεί. Ένα πανεπιστήμιο που αποδεικνύει την ικανότητά του να μαθαίνει, να καινοτομεί και να συνδέει ξανά και ξανά σε μελλοντικά καθήκοντα. Ένα πανεπιστήμιο που όχι μόνο απολαμβάνει σπουδές αλλά και διδάσκει, ερευνά και εργάζεται. Και τέλος, ένα πανεπιστήμιο που, με τη φιλανθρωπική-επιχειρηματική του δομή και τον ιδιαίτερο κύκλο των εταίρων από τους δήμους, τα νοσοκομεία και τη διακονία, θέλει να συμβάλει στην ιατρική περίθαλψη στη χώρα, στο μέλλον της υγείας και στην κοινωνική αλλαγή.

Ιατρική και ψυχολογία με καρδιά, χέρι και εγκέφαλο

Στην έρευνα, εστιάζεται στο φάρμακο της γήρανσης, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες, τους μηχανισμούς και τις αλλαγές που συμβαίνουν στο πλαίσιο της διαδικασίας γήρανσης, οδηγώντας σε ασθένειες ή περιορισμούς του σώματος ή του νου που απαιτούν ιατρική διάγνωση, θεραπεία ή πρόληψη.

Από τη μια πλευρά, η ακαδημαϊκή ιδέα της MHB βασίζεται στα ευρήματα της βασικής έρευνας, αλλά από την άλλη πλευρά προσανατολίζεται επίσης προς την ολιστική, ανθρωπιστική, προσωπική και ολοκληρωμένη ιατρική και ψυχολογία με καρδιά, χέρι και εγκέφαλο, όπου η ατομική, σωματική, κοινωνική και ψυχολογική Η τοποθεσία είναι κεντρική και όχι μόνο η ιατρική ή η τεχνική υπόθεση.

Το Ruppiner Kliniken, το Städtische Klinikum στο Βρανδεμβούργο για τον Καρκίνο Havel και το Καρδιολογικό Κέντρο του Immanuel Klinikum Bernau στο Βραδεμβούργο λειτουργούν ως πανεπιστημιακές κλινικές και εγγυώνται με τους καθηγητές τους τη στενή σχέση μεταξύ έρευνας, διδασκαλίας και περίθαλψης ασθενών. Άλλες συνεργαζόμενες κλινικές και πρακτικές διδασκαλίας καθώς και ορισμένοι διάσημοι εταίροι συνεργασίας από τους τομείς της υγείας, της πολιτικής και της επιστήμης συμμετέχουν ενεργά.

Το κράτος του Βρανδεμβούργου ήταν προηγουμένως ο μόνος χώρος που δεν διέθετε ιατρική σχολή και στην οποία δεν προσφέρεται καμία ανεξάρτητη εκπαίδευση γιατρών. Με την ίδρυση της MHB αυτό το χάσμα θα κλείσει σταδιακά. Κάθε χρόνο θα ξεκινήσουν 48 φοιτητές ιατρικής, 42 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και από το 2016 αρχικά 21 φοιτητές στο πρόγραμμα Μάστερ στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία (M.Sc.).

Με το σχεδιασμό περαιτέρω προγραμμάτων σπουδών σε ιατρικούς και ψυχολογικούς τομείς (όπως ψυχοθεραπεία, δημιουργική θεραπεία και άλλα επαγγέλματα υγείας), η περαιτέρω ανάπτυξη του MHB σε ένα πανεπιστήμιο για τις επιστήμες της ιατρικής και της υγείας στο Βρανδεμβούργο είναι μια πιθανή μελλοντική προοπτική.

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
Γερμανός
Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane
Address
Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane Referat für Studienangelegenheiten Fehrbelliner Straße 38
16816 Neuruppin, Brandenburg, Γερμανία
Ιστότοπος
Τηλέφωνο
+49 3391 3914210