Lithuanian University of Health Sciences

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Πανεπιστήμιο Σήμερα

Το Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) είναι ο μεγαλύτερος φορέας ανώτερης εκπαίδευσης για βιοϊατρικές επιστήμες στη Λιθουανία, με επιτυχία την ενσωμάτωση μελετών, έρευνας και κλινικής πρακτικής. Το LSMU αποτελείται από δύο κύριες ακαδημίες: Ιατρική Ακαδημία και Κτηνιατρική Ακαδημία .

Οι σπουδαστές της ιατρικής, της οδοντολογίας και των νοσηλευτών κερδίζουν τις πρακτικές τους δεξιότητες στο Νοσοκομείο LSMU Kauno Klinikos , το οποίο είναι το μεγαλύτερο ιατρικό ίδρυμα στα κράτη της Βαλτικής. Περισσότεροι από 1.200 ιατροί υψηλής ειδίκευσης και 2.400 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού φροντίζουν κάθε χρόνο πάνω από 78.000 ασθενείς στο νοσοκομείο LSMU. Το σύνολο του ιατρικού προσωπικού εκτιμά τις καινοτόμες και προοδευτικές μεθόδους θεραπείας και διάγνωσης, οι οποίες πληρούν τα παγκόσμια πρότυπα.

Οι φοιτητές φαρμακείων κερδίζουν πρακτικές δεξιότητες στο Πανεπιστημιακό Φαρμακείο, το οποίο έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να εξυπηρετήσει το κοινό αλλά και για την κύρια εκπαίδευση της Σχολής Φαρμακευτικής, προσφέροντας στους φοιτητές ένα ευρύ φάσμα πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων και παρέχοντας τους από πρώτο χέρι εργασιακή εμπειρία . Οι σπουδαστές που επιθυμούν να γίνουν κτηνίατροι αποκτούν τις πρακτικές τους δεξιότητες σε κλινικές μεγάλων και μικρών ζώων και χειρουργεία της Κτηνιατρικής Ακαδημίας.

Το LSMU συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα ανταλλαγής ERASMUS. Οι σπουδαστές μπορούν να σπουδάσουν σε ξένα πανεπιστήμια ή να μεταβούν στο εξωτερικό για πρακτική άσκηση για περίοδο έως και ενός έτους. Οι συμβάσεις ακαδημαϊκής ανταλλαγής υπογράφηκαν με πανεπιστήμια σε 26 ευρωπαϊκές χώρες. Η πλειοψηφία των εταίρων του ERASMUS είναι στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία και τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Το όραμά μας

Ένα κορυφαίο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας για την ευημερία της κοινωνίας. Θα επιδιώξουμε, μέσω των προσπαθειών όλων των μελών της κοινότητας μας, να γίνουμε ένα από τα 701 καλύτερα πανεπιστήμια στην παγκόσμια πανεπιστημιακή κατάταξη QS.

Η αποστολή μας

Το όραμα θα επιδιωχθεί μέσω της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ μας - να δημιουργήσει, να συσσωρεύσει, να συστηματοποιήσει και να διαδώσει την επιστημονική γνώση και τα νεότερα επιτεύγματα στις σπουδές και την επιστήμη, να διδάξει και να αναπτύξει μια δημιουργική, ειλικρινή, πρωτοποριακή, μορφωμένη, ανεξάρτητη και επιχειρηματική προσωπικότητα, ευημερία, να αναπτύξουν μια υγιή και μορφωμένη κοινωνία. Ο βασικός ρόλος της LSMU σε αυτή τη διαδικασία εκπαίδευσης είναι η επιδίωξη μιας υγιούς κοινωνίας, η οποία εγγυάται την κοινωνική και οικονομική πρόοδο της χώρας, την πολιτιστική της ταυτότητα καθώς και τη δημιουργία, την υποστήριξη και την ανάπτυξη εθνικών και παγκόσμιων πολιτιστικών παραδόσεων. Η υγεία και η ευημερία του ζωικού κόσμου αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτού του στόχου.

Καινοτόμο περιβάλλον

Το Κέντρο Βιβλιοθηκών και Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου είναι μία από τις πιο σύγχρονες βιβλιοθήκες στην ΕΕ, μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Βιβλιοθηκών, LIBER, το κύριο δίκτυο ερευνητικών βιβλιοθηκών στην Ευρώπη. Η βιβλιοθήκη διαθέτει εικονικές τεχνολογίες και τεχνολογίες RFID και είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των ερευνητών και των φοιτητών όχι μόνο στη Λιθουανία, αλλά και σε ξένες χώρες για τη μοναδική αρχιτεκτονική και τα πληροφοριακά της συστήματα.

Η LSMU συμμετέχει στην ανάπτυξη έργων που έχουν ως αποτέλεσμα νέες τεχνολογίες, αυξημένη επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη καθώς και ανανεωμένη και εκσυγχρονισμένη υποδομή του Πανεπιστημίου. Σύντομα θα ανοίξει το Κέντρο Μοντέρνων Τεχνολογιών Φαρμακευτικής και Υγείας καθώς και η νέα Σχολή Φαρμακευτικής με σύγχρονα εργαστήρια και μαθήματα. Επιπλέον, η Σχολή Δημόσιας Υγείας βρίσκεται υπό κατασκευή στην πανεπιστημιούπολη της Κτηνιατρικής Ακαδημίας.

Μια επιλογή για ξένους φοιτητές

Από το 1990, το LSMU είναι το Alma Mater πολλών διεθνών φοιτητών και εδώ είναι εγγεγραμμένοι εδώ περίπου 1000 ξένοι σπουδαστές από 70 χώρες (κυρίως από τη Σουηδία, το Ισραήλ, τη Γερμανία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λίβανο, την Ινδία, τη Νότια Κορέα). Αποτελούσε σχεδόν το 17% του συνολικού πληθυσμού των φοιτητών στο LSMU.

Ο αριθμός των σπουδών σε διεθνές επίπεδο αυξάνεται κάθε χρόνο. Η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Φινλανδία και η Νορβηγία είναι οι πιο δημοφιλείς χώρες-εταίροι του προγράμματος Erasmus μεταξύ των φοιτητών του LSMU. Οι αλλοδαποί φοιτητές που επιλέγουν να σπουδάσουν στο LSMU προέρχονται συνήθως από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, το Βέλγιο και την Πολωνία.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Διεθνής εμπειρία και αναγνώριση

Το LSMU συνεργάζεται με περισσότερα από 140 ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ασιατικά πανεπιστήμια για σκοπούς μελέτης και έρευνας.

Το Πανεπιστήμιο είναι μέλος πολλών διεθνών οργανισμών, όπως η European University Association (EUA), Association of Public Health Schools in the European Region (ASPHER), Association of Medical Schools in Europe (AMSE), Association for Medical Education in Europe (AMEE), Πανεπιστημιακό Δίκτυο Περιφέρειας της Βαλτικής Θάλασσας (BSRUN), Οργανισμός Ph.D. Εκπαίδευση στη Βιοϊατρική και Επιστήμες Υγείας στο Ευρωπαϊκό Σύστημα (ORPHEUS), Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδρυμάτων Κτηνιατρικής (EAEVE), Παγκόσμια Ένωση Κτηνιατρικής κ.λπ.

Το LSMU είναι επίσης μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), όπου εκπληρώνει το ρόλο ενός κέντρου συνεργασίας για την έρευνα και την επιμόρφωση στην επιδημιολογία καθώς και για την πρόληψη καρδιαγγειακών και άλλων χρόνιων μη μεταδοτικών ασθενειών.

Τα προγράμματα σπουδών στη LSMU πληρούν τα πρότυπα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που εφαρμόζονται σε χώρες της ΕΕ και οι απόφοιτοι είναι επιλέξιμοι να λάβουν την αμερικανική άδεια ιατρικής αδειοδότησης (USMLE) και την εξέταση PLAB του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μελέτη στο LSMU

Το LSMU καλωσορίζει τους διεθνείς φοιτητές στα ακόλουθα προγράμματα σπουδών:

Πρόγραμμα Διάρκεια
Γλώσσα Πτυχίο και προσόντα
Βραβεύθηκε
Ολοκληρωμένες μελέτες
Φάρμακο 6 χρόνια Αγγλικά Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Υγείας, Doctor
Οδοντιατρική (Οδοντιατρική) 5 χρόνια Αγγλικά Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Υγείας, Οδοντολόγος
Φαρμακείο 5 χρόνια EN MSc στην Επιστήμη Υγείας, Φαρμακοποιός
Κτηνιατρική 6 χρόνια EN Μεταπτυχιακό στις Κτηνιατρικές Επιστήμες, Κτηνίατρος
Οι σπουδές του πτυχιούχου
Θηλασμός 4 χρόνια Αγγλικά Πτυχίο Επιστημών Υγείας, Νοσοκόμα Γενικής Ιατρικής
Εργοθεραπεία 4 χρόνια Αγγλικά Πτυχίο Επιστημών Υγείας, Εργοθεραπευτής
Ψυχολογία της Υγείας 4 χρόνια Αγγλικά Πτυχίο Κοινωνικών Επιστημών
Διδακτορικές σπουδές
Δημόσια υγεία 2 χρόνια Αγγλικά Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Υγείας
Διαχείριση της Δημόσιας Υγείας 2 χρόνια Αγγλικά Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Υγείας
Lifestyle Medicine
(εξ αποστάσεως εκπαίδευση)
1,5 έτη Αγγλικά Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Υγείας
Προχωρημένη πρακτική νοσηλευτικής 2 χρόνια Αγγλικά MSc στην επιστήμη της υγείας, προχωρημένη νοσοκόμα πρακτικής
Επιστήμη Τροφίμων 2 χρόνια Αγγλικά MSc στις γεωργικές επιστήμες
Animal Science 2 χρόνια Αγγλικά MSc στις γεωργικές επιστήμες
Αλληλεπιδράσεις ζώων και ανθρώπου 2 χρόνια Αγγλικά MSc στις γεωργικές επιστήμες

Τοποθεσίες

Kaunas

Address
A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas
Kaunas, Κάουνας, Λιθουανία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη