πτυχίο φυσιοθεραπείας (BPT)

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Πτυχίο Φυσικοθεραπείας (BPT)

Φυσιοθεραπεία είναι ένα είδος της ιατρικής επιστήμης που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση των δυσλειτουργιών κίνησης, για την προώθηση των λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος και βέλτιστη υγεία. Η φυσιοθεραπεία είναι ένα σημαντικό μέρος της αποκατάστασης αφιερωμένο στην ελαχιστοποίηση της αναπηρίας μεταξύ των ανθρώπων. Πρόκειται για την συντήρηση, την αξιολόγηση, την αποκατάσταση των φυσικών λειτουργιών και απόδοση του οργανισμού. Φυσιοθεραπεία συνιστάται κυρίως για τα άτομα Κινητικά Αναπήρων, οι άνθρωποι που πάσχουν από εκφυλιστικές παθήσεις όπως η αρθρίτιδα, νευρολογικές διαταραχές και αθλητές. Είναι ένας από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της ιατρικής που περιλαμβάνει ακτινοβολίες θερμότητα, μασάζ, έλξεις, υδροθεραπεία και σύντομη διαθερμία κυμάτων (SWD).

Μπορεί να διαδραματίσει Η αυξανόμενη συνειδητοποίηση του ρόλου της Φυσικοθεραπείας για να μπορέσουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να ζουν παραγωγικές ζωές έχει επίσης αυξήσει τη ζήτηση για εκπαιδευμένους επαγγελματίες. Μόλις κάποιος έχει κάποια κλινική εμπειρία μια εξειδίκευση μπορεί να επιλεγεί μεταξύ οποιεσδήποτε περιοχές, όπως ορθοπεδική, σπορ, νευρολογία, καρδιοπνευμονική, μαιευτική ή εργάζονται με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Αυτά είναι προγράμματα πλήρους χρόνου που αποτελείται από γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανάπτυξη της προσωπικότητας, την τεκμηρίωση και πρακτική εκπαίδευση / μαθητεία διαλέξεις, σεμινάρια, επιδείξεις,.

Η πολυ πειθαρχική διδακτέα ύλη θα περιλαμβάνει βασικές ενότητες που σχετίζονται με μια σειρά μαθημάτων στο ίδρυμα:

 • Βασικές και παρα ιατρικές επιστήμες
 • Ανατομία
 • Φυσιολογία
 • βιοχημεία
 • Παθολογία
 • μικροβιολογία
 • Εμβιομηχανική
 • ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ
 • Ηλεκτροθεραπεία
 • Νευρολογία
 • Ιατρική
 • Καρδιοαναπνευστικού
 • Ορθοπεδική
 • Γυναικολογία
 • Παιδιατρική
 • Κοινοτική βάση Αποκατάστασης
 • Νευρολογία Φυσιοθεραπεία
 • Ortho Φυσιοθεραπεία
 • Αθλητισμός Φυσιοθεραπεία
 • Cardio Φυσιοθεραπεία
 • Βιοστατιστική
 • Μεθοδολογία της Έρευνας
 • Κλινική Απόσπαση με έξι μήνες της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης

Προϋποθέσεις υποψηφιότητας

Πρεσβύτερος Δευτεροβάθμια (10 + 2) με τη βιολογία ή Επιστήμες της Ζωής ως ένα από τα θέματα με ελάχιστο το 45% σηματοδοτεί Ελάχιστο όριο ηλικίας θα πρέπει να είναι 17 ετών.

Καριέρα και Τοποθέτηση

Φυσιοθεραπευτές μπορούν να βρουν εργασία σε διάφορους τομείς, όπως τα κέντρα για σωματικά και διανοητικά τους ανθρώπους, τα κοινοτικά κέντρα υγείας, Βιομηχανίες, κρατικά νοσοκομεία, κέντρα ψυχικής υγείας, γηροκομεία ή ιδιωτικά κέντρα φροντίδας, Ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικά ιατρεία, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές Αθλητισμός και γυμναστήρια, καθώς και Πανεπιστήμια / Κολλέγια.

Φυσιοθεραπευτές μπορούν επίσης να βρουν εργασία ως ειδικός ερευνητές, συμβούλους ή συμβούλους με ερευνητικά κέντρα ή στον ιδιωτικό τομέα. Πιο έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες αργότερα βρουν ευκαιρίες απασχόλησης στη διοίκηση και διαχείριση, ή ως σύμβουλοι των μεγάλων ερευνητικών έργων και εγκαταστάσεων. Με αυξημένη έμφαση στις αθλητικές και φυσικής κατάστασης και με μεγαλύτερη επίγνωση της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας, φροντίδα ηλικιωμένων, καθώς και τις ανάγκες των ατόμων με ειδικές ανάγκες, περαιτέρω ευκαιρίες θα συνεχίσει επίσης να προκύψουν για τα άτομα με εκπαίδευση στην φυσιοθεραπεία για να συμβάλουν στα προγράμματα εκπαίδευσης της κοινότητας. Μετά την ολοκλήρωση μεταπτυχιακό στην Φυσιοθεραπεία μπορεί κανείς να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε Κολλέγιο / Πανεπιστήμιο ως Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής στη συνέχεια, μετά από τρία χρόνια διδακτικής εμπειρίας και στη συνέχεια υψηλότερες θέσεις ως ανά την εμπειρία.

Στην Ινδία, Φυσιοθεραπεία είναι μια ανθηρή επιλογή σταδιοδρομίας. Κάποιος μπορεί να επιλέξει διαφορετικούς τομείς της Φυσικοθεραπείας ως π.χ. επιλογή της απασχόλησης των κλινικών, τη διδασκαλία ή την έρευνα ή σε όλους τους τομείς. Είναι επίσης χρησιμοποιείται στα σχολεία για διανοητικά καθυστερημένος και Κινητικά Αναπήρων παιδιά, άμυνα ιατρικά ιδρύματα και κέντρα αποκατάστασης. Οι φυσιοθεραπευτές μπορούν να πάρουν την εξαιρετική δουλειά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, και του Καναδά. Έτσι το πεδίο εφαρμογής της σταδιοδρομίας Φυσικοθεραπείας είναι αρκετά μεγάλη. Όλα τα μεγάλα νοσοκομεία έχουν ένα Τμήμα Φυσικοθεραπείας και απασχολούν Φυσιοθεραπευτές ως αναπόσπαστο μέρος της οργάνωσής τους.

Ένας από τους αναδυόμενους τομείς της Φυσικοθεραπείας είναι σπορ, όπως η ευαισθητοποίηση των σπορ έχει αυξηθεί σε όλο τον κόσμο. Ένα Αθλητισμός Φυσιοθεραπευτής μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε αθλητικό σωματείο, αθλητική ομάδα και να αρχίσει το δικό του / της κλινικής. Υπάρχει τεράστιο περιθώριο για Φυσιοθεραπευτές να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους μέσω της περαιτέρω μαθήματα σε τομείς όπως η χειραγώγηση, αθλητικές κακώσεις, παιδιατρική και την ψυχική ασθένεια. Σε σύγκριση με άλλα παραϊατρικά επαγγέλματα, οι ευκαιρίες απασχόλησης για τους φυσιοθεραπευτές είναι εξαιρετική, δεδομένου ότι αυτό είναι μια σταδιοδρομία όπου η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά.

Κατευθυντήριες γραμμές για την Εισαγωγή

 • Κριτήρια εξέτασης προεπιλογής για τα προγράμματα στο πλαίσιο απόφοιτος Class 12 από οποιοδήποτε από τα αναγνωρισμένα συμβούλια της Ινδίας. Για τους αλλοδαπούς, η προ προσόντα για τα προγράμματα του Graduate είναι ένα πιστοποιητικό που ισοδυναμεί με Κλάση 12ο εξέταση της χώρας και πληρούν τα κριτήρια ισοδυναμίας του «Συνδέσμου των ινδικών Πανεπιστημίου».
 • Κριτήρια προεπιλογής για τα προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η αποφοίτηση από οποιοδήποτε αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο στην Ινδία. Για τους αλλοδαπούς, τα κριτήρια προεπιλογής για τα προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών έχει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο σε μια συγκεκριμένη χώρα και πληρούν τα κριτήρια ισοδυναμίας του «Συνδέσμου των ινδικών Πανεπιστημίων».
 • Οι υποψήφιοι που έχουν εμφανιστεί για τις τελικές εξετάσεις έτους αποφοίτησή τους κατά το έτος 2015, μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για εισδοχή στο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών.
 • Το Πανεπιστήμιο διατηρεί το δικαίωμα του να κρίνει την ικανότητα ενός υποψηφίου μέσω GD / PI πριν την τελική αποδοχή.
 • TOEFL / IELTS είναι υποχρεωτική για τους αλλοδαπούς οι οποίοι δεν έχουν την αγγλική ως κύρια γλώσσα της διδασκαλίας και εξετάσεων.
 • Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο Sharda στο πλαίσιο του προγράμματος Σύμφωνα με Μεταπτυχιακό, οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 17 ετών την 31η Δεκεμβρίου του ακαδημαϊκού έτους στο οποίο ζητούν να γίνουν δεκτοί.
Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Sharda University is established through UP State Act in 2009 and approved by University Grants Commission of India (UGC). It is situated in Greater Noida, Delhi NCR, 27 km from New Delhi, spread over ... περαιτέρω

Sharda University is established through UP State Act in 2009 and approved by University Grants Commission of India (UGC). It is situated in Greater Noida, Delhi NCR, 27 km from New Delhi, spread over 63 acres new, full Wi-Fi, campus. Sharda University offering internationally recognised degree approved by UGC, Govt.of India. Sharda University provides 180+ courses in different streams like Engineering, Management, Law, Nursing, Medical, Arts, Architecture, Media Studies, Languages, etc. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη