BSc (Hons) στη Θεραπευτική Ακτινογραφία

London South Bank University

Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

BSc (Hons) στη Θεραπευτική Ακτινογραφία

London South Bank University

Η πλήρης θεραπεία

Οι θεραπευτικοί ακτινογράφοι διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από κακοήθεις ή μη κακοήθεις παθήσεις και εμπλέκονται σε κάθε στάδιο της θεραπείας. Στην Θεραπευτική Ακτινογραφία, θα ανακαλύψετε τα θεμελιώδη στοιχεία της επιστήμης της ακτινοβολίας και, στη συνέχεια, θα μάθετε τον προγραμματισμό και την παράδοση ακριβείας ακτινοθεραπείας χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνικού εξοπλισμού.


Γιατί η θεραπευτική ακτινογραφία στο LSBU;

 • Απασχολησιμότητα - σύμφωνα με τον πίνακα Guardian League 2016, είμαστε το 1ο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου για επαγγελματικές προοπτικές στα επαγγέλματα υγείας.

 • Είμαστε το Νο.1 του Λονδίνου, το σύγχρονο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, για το σύνολο των ικανοποιημένων με ένα μάθημα στα επαγγέλματα υγείας (Guardian League Table 2018) - που σημαίνει χαρούμενοι μαθητές.

 • Επαγγελματική διαπίστευση - εγκεκριμένη από τα Επαγγέλματα Υγείας και Φροντίδας και διαπιστευμένη από την Εταιρεία και το Κολλέγιο Ακτινολόγων.

 • Μεγάλες ευκαιρίες επαγγελματικής εμπειρίας - με την ευκαιρία να αποκτήσουν κλινική εμπειρία σε πολλά από τα διεθνώς αναγνωρισμένα νοσοκομεία διδασκαλίας του Λονδίνου.

 • Θα έχετε πρόσβαση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας - συμπεριλαμβανομένου του VERT (Virtual Environment Radiotherapy Training), ενός εικονικού μαθησιακού περιβάλλοντος που προσομοιώνει μια αίθουσα θεραπείας ακτινοθεραπείας.


ΠιστοποιήσειςΒασικές πληροφορίες μαθήματος - ταξινομημένες κατά τρόπο λειτουργίας

Τρόπος


Ενότητες

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, θα μάθετε τη βιολογική επιστήμη, τις βασικές αρχές της επιστήμης της ακτινοβολίας και θα ξεκινήσετε την πρακτική της ακτινοθεραπείας. Θα μελετήσετε επίσης τις έννοιες της διεπαγγελματικής και συνεργατικής πρακτικής.

Στο 2ο έτος, θα συνεχίσετε την πρακτική ακτινοθεραπείας, συνδυάζοντας αυτό με τις εφαρμοσμένες επιστήμες ακτινοβολίας, την ακτινοθεραπεία και την δοσιμετρία, καθώς και την αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων για πρακτική που έχει ενημερωθεί από την έρευνα.

Το τρίτο έτος επικεντρώνεται στις σύγχρονες συζητήσεις σχετικά με την ακτινοθεραπεία και την ογκολογία, τη βελτίωση της ποιότητας, τη διαχείριση αλλαγών και την ηγεσία, καθώς και το τρίτο στάδιο της πρακτικής ακτινοθεραπείας.

Έτος 1

 • Βασικές αρχές της επιστήμης της ακτινοβολίας
 • Βιολογικές επιστήμες
 • Ακτινοθεραπευτική πρακτική 1
 • Έννοιες διεπαγγελματικής και συνεργατικής πρακτικής

Έτος 2

 • Εφαρμοσμένες επιστήμες ακτινοβολίας
 • Απεικόνιση ακτινοθεραπείας και δοσιμετρία
 • Ακτινοθεραπευτική πρακτική 2
 • Αξιολόγηση των στοιχείων για πρακτική που έχει ενημερωθεί από την έρευνα

Έτος 3

 • Σύγχρονες συζητήσεις στον τομέα της ακτινοθεραπείας και της ογκολογίας
 • Ακτινοθεραπευτική πρακτική 3
 • Βελτίωση της ποιότητας, της διαχείρισης αλλαγών και της ηγεσίας


Απασχολησιμότητα

Με πτυχίο στην Θεραπευτική Ακτινογραφία, θα είστε κατάλληλος να εγγραφείτε στο Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας και Φροντίδας (HCPC) ως θεραπευτικός ακτινολόγος. Οι θεραπευτικοί ακτινολόγοι εργάζονται σε μια διεπιστημονική ομάδα στην ακτινοθεραπεία - και διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διαχείριση και τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο και όγκους. Είναι κυρίως υπεύθυνοι για τον ακριβή εντοπισμό, σχεδιασμό και παράδοση ιονίζουσας ακτινοβολίας.

Θα συμμετέχετε σε όλα τα στάδια της θεραπευτικής διαδικασίας: βοηθώντας να σχεδιάσετε και να χορηγήσετε τη θεραπεία, να την εξηγήσετε στους ασθενείς και να αξιολογήσετε τις απαντήσεις τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι θεραπευτικοί ραδιογράφοι χρειάζονται εξαιρετικές διαπροσωπικές δεξιότητες και συναισθηματική ανθεκτικότητα - ασχολούνται με τους ασθενείς και τις οικογένειές τους σε πολύ δύσκολους και συναισθηματικούς χρόνους. Κάνοντας τους ασθενείς να αισθάνονται άνετα και καθοδηγώντας τους μέσω της διαδικασίας μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με τις τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για αυτόν τον ρόλο.

Η πρόοδος στην καριέρα σας εξαρτάται από τη λήψη εγκεκριμένων μαθημάτων και την απόκτηση εμπειρίας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετες ευθύνες σε έναν συγκεκριμένο τομέα, όπως ο προγραμματισμός της θεραπείας ή η διδασκαλία. η εργασία ως σύμβουλος είναι ένας κοινός τρόπος σταδιοδρομίας. Μόλις αποκτήσετε τα προσόντα σας ως κλινικά έμπειρος θεραπευτικός ακτινολόγος, θα μπορούσατε να αποκτήσετε επιπλέον εξειδικευμένες δεξιότητες και γνώσεις μέσω των μεταπτυχιακών, μετα-εγγραφών και συνεχιζόμενων επαγγελματικών πλαισίων ανάπτυξης.


Υπηρεσία Απασχολησιμότητας

Είμαστε το Πανεπιστήμιο της Χρονιάς για Μεταπτυχιακή Απασχόληση - The Times και Good Times Good Guide Guide 2018.

Στο LSBU, θέλουμε να σας δημιουργήσουμε μια επιτυχημένη καριέρα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας - και για δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή σας - θα έχετε πρόσβαση στην Υπηρεσία Απασχολησιμότητας, η οποία περιλαμβάνει:

 • Ένα online συμβούλιο όπου μπορείτε να δείτε ένα ευρύ φάσμα τοποθετήσεων: μερικής απασχόλησης, πλήρους απασχόλησης ή εθελοντικής εργασίας. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τους συμβούλους Job Shop, οι οποίοι είναι πάντα διαθέσιμοι για να σας βοηθήσουν να κάνετε το επόμενο βήμα στην αναζήτησή σας.
 • Το Career Gym μας προσφέρει εργαστήρια ομάδας για βιογραφικά σημειώματα, τεχνικές συνεντεύξεων και εύρεση εργασιακής εμπειρίας, καθώς και τακτικές παρουσιάσεις από εργοδότες σε διάφορους τομείς.

Η ομάδα Student Enterprise μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση και να αναπτύξετε πολύτιμες επιχειρηματικές δεξιότητες.


Εγκαταστάσεις

Θεραπευτικό Ακτινογραφικό Εργαστήριο VERT

VERT; Το Virtual Radiotherapy Training, είναι ένα εικονικό περιβάλλον εκμάθησης που προσομοιώνει μια αίθουσα θεραπείας ακτινοθεραπείας. Μέσω των μαγευτικών προβολών 3D και των απεικονίσεων σε μέγεθος ζωής, το VERT είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για την παροχή θεραπευτικής ακτινογραφικής εκπαίδευσης στους μαθητές.

Θα έχετε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με μια ποικιλία εικονικών γραμμικών επιταχυντών (μηχανές επεξεργασίας) για τη δημιουργία και θεραπεία ενός εικονικού ασθενούς. Ο εικονικός γραμμικός επιταχυντής ελέγχεται από τα μενταγιόν ελέγχου χειρός και μπορεί να μετακινηθεί και να προσανατολιστεί κατά τον ίδιο τρόπο με τον πραγματικό μηχανισμό επεξεργασίας.

Άλλες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν μια σουίτα προγραμματισμού ραδιοθεραπείας XiO. Το XiO είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα προγραμματισμού επεξεργασίας 3D που υποστηρίζει μια σειρά από τρόπους θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων του προγραμματισμού ακτινοθεραπείας 2D, 3D και έντασης διαμορφωμένης ακτινοθεραπείας (IMRT). Η εκπαίδευση ξεκινά με πλήρη κάλυψη της εισαγωγής ασθενών και περιγράμματος στη συντήρηση αρχείων ασθενών και τον προγραμματισμό των ασθενών στην τηλεθεραπεία. Θα πραγματοποιήσετε ασκήσεις πρακτικής που παρουσιάζονται με λογική ακολουθία, με κάθε άσκηση να βασίζεται στις προηγούμενες ασκήσεις που ολοκληρώθηκαν. Η σουίτα VERT έχει τη δυνατότητα να φορτώσει οποιοδήποτε σχέδιο θεραπείας ακτινοθεραπείας που δημιουργείται από τους εκπαιδευόμενους, ώστε να μπορούν να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους για έναν εικονικό ασθενή και να αποκτήσουν πρόσθετη εμπειρία που είναι διαφορετικά διαθέσιμη μόνο στο κλινικό περιβάλλον.


Διδάσκοντας και μαθαίνοντας

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, θα αξιολογηθεί με γραπτές και προφορικές εξετάσεις, με μαθήματα και παρουσιάσεις σεμιναρίων. Η κλινική πρακτική αξιολογείται συνεχώς και εσείς υποστηρίζετε από έναν εκπαιδευτή επιτόπιων πρακτικών.


Προυποθέσεις εισόδου

 • Επίπεδο BBB ή
 • Εθνικό δίπλωμα BTEC D D D * ή
 • Πρόσβαση σε Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιστήμη, Επιστήμη Υγείας ή παρόμοιο με 15 Διακρίσεις και 30 Αξίες ή
 • Ισοδύναμα προσόντα επιπέδου 3 αξίας 112 μονάδων UCAS.
 • Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν 5 GCSEs AC συμπεριλαμβανομένων των μαθηματικών, αγγλικών και δύο επιστημών στη βαθμίδα Β ή ισοδύναμη (μεταρρυθμισμένη GCSEs βαθμού 4 ή παραπάνω).


Αξιολογήσεις και συνέντευξη

Οι υποψήφιοι για αυτό το μάθημα πρέπει επίσης να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις εισόδου:

 • Επιτυχής ολοκλήρωση της δοκιμασίας αριθμητικής και γραμματισμού.
 • Ικανοποιητική κλινική επίσκεψη.
 • Ικανοποιητικό αποτέλεσμα στη συνέντευξη.
 • Απόκτηση επαγγελματικής υγείας.
 • Το ικανοποιητικό αποτέλεσμα του ελέγχου υπηρεσίας αποκλεισμού αποκάλυψης (DBS).
 • Προσωπικές ιδιότητες και αξίες σύμφωνα με εκείνες που αναμένονται από το σύνταγμα του NHS.


αγγλική γλώσσα

Εκείνοι που δεν είναι η πρώτη γλώσσα στην αγγλική γλώσσα πρέπει να επιτύχουν ελάχιστο βαθμό 7,0 συνολικά ή ισοδύναμα με τουλάχιστον 7,0 στα τμήματα ακρόασης και ανάγνωσης και τουλάχιστον 7,0 στα τμήματα γραφής και ομιλίας για το Διεθνές Δείκτη Δοκιμής Αγγλικής Γλώσσας (IELTS) κατά τη στιγμή της αίτησης.

Όλες οι μονάδες υπόκεινται σε αλλαγές από το πανεπιστήμιο και μπορεί να διαφέρουν από τις ενότητες που προσφέρονται κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
 • Αγγλικά


Τελευταία ενημέρωση June 10, 2018
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
Διάρκεια
3 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Price
τιμή
9,250 GBP
Έτος 1 Πλήρες τέλος UK / ΕΕ: £ 9250. Διεθνές τέλος: £ 16500.
Locations
Ηνωμένο Βασίλειο - London, England
Ημερομηνία Έναρξης : Σεπτ. 2019
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Dates
Σεπτ. 2019
Ηνωμένο Βασίλειο - London, England
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών