Bachelor of Science (Honours) στη Βιοϊατρική Μηχανική

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Οι πιστωτικές απαιτήσεις για αυτό το πρόγραμμα είναι ενδεικτικές μόνο. Υπόκεινται σε έλεγχο.

Στόχοι & χαρακτηριστικά προγράμματος

Η βιοϊατρική μηχανική αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο ως ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς καινοτομίας. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως συσκευές που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες υγείας στις διαγνωστικές, θεραπευτικές και αποκαταστατικές πρακτικές τους. εμφυτεύματα που τοποθετούνται σε ασθενείς για τη διατήρηση της υγείας τους. προθέσεις, ορθώσεις και βοηθητικές συσκευές που χρησιμοποιούνται από άτομα με ειδικές ανάγκες για να διευκολύνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. και προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης και εξοπλισμός άσκησης για τη γενική προώθηση της υγείας.

Αυτός ο αναπτυσσόμενος παγκόσμιος τομέας απαιτεί επαγγελματίες που κατανοούν τόσο τα θέματα υγείας που παρακινούν αυτές τις τεχνολογίες όσο και τις μηχανικές λύσεις που προσφέρουν. Χρειάζεται άτομα με σταθερή βάση τόσο στις επιστήμες υγείας όσο και στις τεχνολογίες μηχανικής.

Το πρόγραμμα BSc (Hons) στη Βιοϊατρική Μηχανική προετοιμάζει τους μαθητές για μια τόσο δύσκολη καριέρα. Έχουν ευκαιρίες να παρακολουθήσουν μαθήματα τόσο στις βιοεπιστήμες όσο και στη μηχανική και να ενσωματώσουν αυτές τις έννοιες σε διεπιστημονικές εφαρμογές για τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας.

Εκτός από την αξιοποίηση των γνώσεων βάσης μέσω τάξεων στην πανεπιστημιούπολη, οι μαθητές αποκτούν επίσης πρακτική μάθηση μέσω της βιομηχανικής πρακτικής / κλινικής προσκόλλησης (280 ώρες βιομηχανικής πρακτικής άσκησης για μαθητή ροής BME και 560 ώρες κλινικής προσκόλλησης για BME με μαθητή ροής P&O) Αυτά τα προγράμματα πρακτικής άσκησης προσφέρουν καλές ευκαιρίες στους μαθητές να εφαρμόσουν όσα έχουν μάθει στην πράξη και να συσσωρεύσουν εργασιακή εμπειρία για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Πρακτική άσκηση / προσκόλληση πραγματοποιούνται σε βιομηχανίες και νοσοκομεία και ορισμένοι από τους μαθητές μας μπορούν να έχουν τοποθετήσεις στο εξωτερικό (π.χ. Καναδάς, Κίνα, Τσεχία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ)

Οι ευκαιρίες ανταλλαγής είναι διαθέσιμες με τα ιδρύματα συνεργατών στο εξωτερικό

  • Πανεπιστήμιο Jonkoping, Σουηδία (ju.se/en/study-at-ju/our-programmes/bachelor-programmes/prosthetics-and-orthotics-ortopedingenjor);
  • Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Metropolia, Φινλανδία (https://www.metropolia.fi/en/academics/degree-programmes-in-finnish/prosthetics-and-orthotics);
  • Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, ΗΠΑ (www.seas.upenn.edu/be);
  • Πανεπιστήμιο Strathclyde, Ηνωμένο Βασίλειο (www.strath.ac.uk/engineering/biomedicalengineering/); και
  • Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, ΗΠΑ (bme.wustl.edu).

An incubator for cell culture experimentation.

Διδακτέα ύλη

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο ακαδημαϊκές μελέτες όσο και πρακτική κατάρτιση στη βιοϊατρική μηχανική.

Τα μαθήματα του 1ου έτους, όπως η Χημεία, η Ανθρώπινη Βιολογία, τα Μαθηματικά και η Φυσική παρέχουν στους μαθητές θεμελιώδεις γνώσεις στην τεχνολογία μηχανικών.

Τα μαθήματα του 2ου έτους καθιερώνουν περαιτέρω τις γνώσεις των φοιτητών σε συναφείς τομείς μηχανικής όπως η βιοηλεκτρονική, η βιομηχανική και ο προγραμματισμός υπολογιστών. Το πρόγραμμα έχει δύο ροές: Βιοϊατρική Μηχανική (BME) και Βιοϊατρική Μηχανική με Προσθετική και Ορθοτική (BME με P&O). Κάθε μαθητής μπορεί να επιλέξει μία ροή σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τα δυνατά σημεία του. Θα ζητηθεί ένδειξη της ροής στο τέλος του 2ου έτους.

Τα μαθήματα του 3ου έτους ενισχύουν περαιτέρω τις γνώσεις των μαθητών για τη βιοϊατρική μηχανική, τους δίνουν την ευκαιρία να συνδυάσουν βιοϊατρικές και μηχανικές πτυχές και να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην κριτική έρευνα και σκέψη. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του προγράμματός μας είναι ότι οι μαθητές λαμβάνουν το μάθημα Έρευνα και Σχεδιασμός Βιοϊατρικής Μηχανικής για τέσσερα συνεχόμενα εξάμηνα στο Έτος 2 και στο Έτος 3, το οποίο τους δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο πρωτότυπο ιατρικών συσκευών. Οι μαθητές μπορούν να αρχίσουν να λαμβάνουν BME και P&O Electives σε διαφορετικά θέματα ανάλογα με τις ροές τους.

Το έτος 4 περιλαμβάνει προχωρημένα και εφαρμοσμένα θέματα βιοϊατρικής μηχανικής και ένα έργο Capstone. Οι μαθητές λαμβάνουν περαιτέρω τα BME & P&O Electives σύμφωνα με τις ροές τους.

Κατά τη διάρκεια του θερινού εξαμήνου οργανώνονται βιομηχανικά πρακτικά / βιολογικά εργαστήρια βιοϊατρικής μηχανικής για τη διεύρυνση της εμπειρίας των μαθητών στον τομέα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ

Το πρόγραμμα έχει λάβει πλήρη διαπίστευση από το Χονγκ Κονγκ Ινστιτούτο Μηχανικών (HKIE).

Οι μαθητές που ολοκληρώνουν τα προσθετικά ή τα ορθοθετικά θέματα που προσφέρονται στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εξέταση πιστοποίησης της Χογκ Κογκ Κοινωνία Πιστοποιημένων Προσθετικών-Ορθοστατών (HKSCPO). Αυτό το πρόγραμμα έχει πιστοποιηθεί από τη Διεθνή Εταιρεία Προσθετικής και Ορθοτικής (ISPO) ως επαγγελματικό πρόγραμμα κατηγορίας Ι.

Προοπτικές καριέρας

Επαγγελματική πρακτική

Εργαζόμενοι σε βιομηχανικές συσκευές ιατρικών συσκευών, νοσοκομεία, κυβέρνηση, εταιρείες ρυθμίσεων ιατρικών συσκευών ή άλλα βιοϊατρικά ιδρύματα, οι απόφοιτοι εφαρμόζουν τις γνώσεις τους στη βιοϊατρική μηχανική. Αυτό περιλαμβάνει την κλινική μηχανική, την επιχειρηματικότητα, τη διασφάλιση ποιότητας και τις κανονιστικές υποθέσεις, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ και τη μηχανική υπηρεσιών.

Επαγγελματική κλινική πρακτική

Οι απόφοιτοι εργάζονται σε νοσοκομεία και τομείς υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των προσθετικών και των ορθοθετών, των κλινικών και των μηχανικών αποκατάστασης και των επιστημονικών αξιωματικών του νοσοκομείου, και στις υπηρεσίες πελατών προϊόντων υγείας.

Βασική και Εφαρμοσμένη Έρευνα στη Μηχανική, τη Βιολογία ή την Ιατρική

Οι απόφοιτοι μπορούν να διεξάγουν βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε πανεπιστήμιο, νοσοκομείο και βιομηχανία.

Απαιτήσεις εισόδου

Η PolyU καλωσορίζει τις αιτήσεις από ειδικούς υποψηφίους από όλο τον κόσμο. Οι ακόλουθες οδηγίες αφορούν την αναφορά μαθητών που επιθυμούν να εισέλθουν στο PolyU βάσει μη τοπικών προσόντων Τα προσόντα που δεν μπορούν να βρεθούν παρακάτω θα εξεταστούν κατά περίπτωση.

GCE A-level / International A-level

Επίπεδο προχωρημένου επιπέδου GCE ή Διεθνές επίπεδο προόδου με διαβάσεις σε θέματα 3 AL, OR 2 AL και 2 AS

(Αυτό είναι μόνο τα ελάχιστα κριτήρια επιλεξιμότητας. Οι υποψήφιοι που αποκτούν εισαγωγή, συνήθως, έχουν τουλάχιστον BBB σε 3 μαθήματα AL.)

Διεθνές απολυτήριο (IB)

Ένα ελάχιστο σκορ 24 με τουλάχιστον βαθμούς 4 σε 2 μαθήματα Ανώτερου Επιπέδου

(Αυτό είναι μόνο τα ελάχιστα κριτήρια επιλεξιμότητας. Οι υποψήφιοι που κερδίζουν είσοδο, συνήθως, επιτυγχάνουν βαθμολογία 30 ή παραπάνω, συμπεριλαμβανομένων των πόντων μπόνους.)

SAT Reasoning Test / ACT / Advanced Placement Test / SAT Subject Tests

Δίπλωμα γυμνασίου (αποφοίτηση) (μη κινεζικό πρόγραμμα σπουδών) και οποιοδήποτε από τα ακόλουθα:

  • συνολική βαθμολογία 1190 στο SAT Reasoning Test · ή
  • μια σύνθετη βαθμολογία American College Test (ACT) 24 ·

και

  • βαθμός 3 σε δύο μαθήματα Προηγμένης τοποθέτησης (AP). ή
  • βαθμολογία 600 σε δύο εξετάσεις θεμάτων SAT

[Απαιτείται απαίτηση αγγλικής γλώσσας για όσους έχουν βαθμολογία 590 ή παραπάνω στην ανάγνωση και γραφή βάσει αποδεικτικών στοιχείων στο SAT]

Οι υποψήφιοι με καλά αποτελέσματα στο GCE A-level / International A-level ή International Baccalaureate (IB) μπορούν να λάβουν έως και 25% μεταφορά πίστωσης κατά την είσοδο στο 4ετές πρόγραμμα σπουδών.

Αλλες πληροφορίες

Προτιμώνται οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν καλά αποτελέσματα σε θέματα επιστήμης (Βιολογία, Χημεία, Μαθηματικά ή / και Φυσική).

Τελευταία ενημέρωση Οκτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating think ... περαιτέρω

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating thinkers, communicators, and discoverers in delivering positive impact. We are committed to training tomorrow’s leaders today, through a professionally-oriented education that delivers graduates unrivaled placements to thrive in businesses and industries. We strive for inter-disciplinary research and impactful innovations for discoveries to solve real-world challenges. Our researchers are developing breakthrough ideas, fostering sustainability, lifting economic outcomes, and improving communities’ lives for the benefit of Hong Kong, the nation, and the world. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη