Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Bachelor of Science (Hons) στην Εργοθεραπεία

Ορισμοί της Επαγγελματικής Θεραπείας

Η επαγγελματική θεραπεία είναι επαγγελματίας υγείας με επίκεντρο τον πελάτη που ασχολείται με την προώθηση της υγείας και της ευημερίας μέσω της κατοχής. Ο πρωταρχικός στόχος της επαγγελματικής θεραπείας είναι να επιτρέψει στους ανθρώπους να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής. Οι επαγγελματίες θεραπευτές επιτυγχάνουν αυτό το αποτέλεσμα συνεργάζοντας με τους ανθρώπους και τις κοινότητες για να ενισχύσουν την ικανότητά τους να ασχολούνται με τα επαγγέλματα που θέλουν να κάνουν ή να αναμένουν να κάνουν ή τροποποιώντας το επάγγελμα ή το περιβάλλον για να στηρίξουν καλύτερα την επαγγελματική τους δέσμευση. (WFOT, 2012)

Διάρθρωση διδακτικού προγράμματος

Έτος 1

Οι μαθητές θα εκτεθούν σε εισαγωγικά θέματα που σχετίζονται με την επαγγελματική θεραπεία. Τα θέματα αυτά περιλαμβάνουν την ανατομία και τη φυσιολογία, την ψυχολογία και τη νευροψυχολογία, την εισαγωγική παθολογία, τη γενική ιατρική, τις ορθοπεδικές και χειρουργικές καταστάσεις, τη θεραπευτική δραστηριότητα και τη γενική φαρμακολογία. Τα υποχρεωτικά πανεπιστημιακά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κατά τα πρώτα 2 εξάμηνα. Στο δεύτερο εξάμηνο, οι σπουδαστές θα σταλούν για κλινικές τοποθετήσεις για 3 εβδομάδες κλινικής παρατήρησης.

Έτος 2

Οι μαθητές θα εκτίθενται σε βασικές πρακτικές στην επαγγελματική θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση αξιολογήσεων και παρεμβάσεων μέσω της μελέτης των νευρολογικών και παιδιατρικών συνθηκών. Οι μαθητές θα εκτεθούν σε εκτιμήσεις και παρεμβάσεις στην ορθολογία, τα ενδύματα υπό πίεση, την προσθετική, την κινησιολογία και τη βιομηχανική. Θα πραγματοποιηθεί επίσης μια τοποθέτηση 4 εβδομάδων όπου οι μαθητές θα εκτίθενται σε πρακτικές κλινικές εμπειρίες.

Έτος 3

Ορισμένα θέματα του έτους 3 είναι ειδικά για το ρόλο της παρέμβασης. Αυτές περιλαμβάνουν την εργονομία, την φροντίδα των ηλικιωμένων, την αισθητική ενσωμάτωση και την ειδική εκπαίδευση για τα παιδιά με αναπηρίες. Μέσω της Μεθοδολογίας Έρευνας, οι σπουδαστές αναμένεται να συσχετίζουν τις πρακτικές επαγγελματικής θεραπείας με τα ερευνητικά ευρήματα. Η διαχείριση των υπηρεσιών επαγγελματικής θεραπείας θα είναι επίσης ένα από τα μαθήματα που διδάσκονται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Οι τελευταίες 4 εβδομάδες στο έκτο εξάμηνο θα δουν τους σπουδαστές να τοποθετούνται σε κλινικές εγκαταστάσεις σε ψυχιατρικά ιδρύματα ή τμήματα.

Έτος 4

Κατά το τελευταίο έτος, οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα επαγγελματικής θεραπείας που θα προσανατολίζονται στην προετοιμασία για κοινοτικές υπηρεσίες. Τα θέματα περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της κοινότητας, την προαγωγή της υγείας, την αποκατάσταση της εργασίας, την αποκατάσταση της οδήγησης καθώς και τη σεξουαλικότητα και την αναπηρία στην πρακτική της επαγγελματικής θεραπείας. Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κλινική εμπειρία 8 εβδομάδων και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουν το ερευνητικό τους πρόγραμμα.

Κλινικές τοποθετήσεις

Οι κλινικές τοποθετήσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων και οργανισμών. Οι μαθητές θα ενημερωθούν για τον τόπο της τοποθέτησής τους πριν από κάθε τοποθέτηση.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά

Κοιτάξτε4 περισσότερα μαθήματα αποPerdana University »

Τελευταία ενημέρωση October 5, 2018
Το μάθημα αυτό είναι Campus based
Ημερομηνία έναρξης
Μάιος 2019
Duration
4 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Μάιος 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Μάιος 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη