DPsych στην ψυχολογία της υγείας

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Σύμφωνα με την British Psychological Society, ο στόχος της ψυχολογίας της υγείας είναι να μελετήσει επιστημονικά τις ψυχολογικές διαδικασίες της υγείας, της ασθένειας και της υγειονομικής περίθαλψης.

Στόχος είναι να εφαρμοστεί η ψυχολογία της υγείας στην προώθηση και διατήρηση της υγείας, η ανάλυση και βελτίωση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και της διαμόρφωσης πολιτικής για την υγεία, η πρόληψη ασθενειών και αναπηριών και η βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών ή των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η Ψυχολογία της Υγείας ως επιστημονική πειθαρχία είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας Ψυχολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, προς το παρόν, δεν υπάρχουν διδακτορικά προγράμματα για την Ψυχολογία της Υγείας που προσφέρονται στη Σκωτία. Δεδομένης της γήρανσης και της ογκογένεσης του πληθυσμού, με συνεπαγόμενες μακροχρόνιες συνθήκες υγείας, η ζήτηση για παρεμβάσεις υγείας και ευεξίας συμπεριφοράς (και συνεπώς ψυχολόγοι υγείας) αυξάνεται μόνο.

Αυτό το πρόγραμμα, το μοναδικό στο είδος του στη Σκωτία, έχει ως στόχο να εξοπλίσει τους σπουδαστές με τις ζωτικές γνώσεις και δεξιότητες για να γίνει ένας ικανός και αποτελεσματικός ψυχολόγος υγείας. Το διδακτορικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στα πρότυπα διαπίστευσης της BPS για την κατάρτιση σταδίου 1 και 2 στη Ψυχολογία της Υγείας, καλύπτοντας έτσι τις απαιτήσεις για την κατάσταση του ψυχολόγου πρακτικού.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να προετοιμάσει τους φοιτητές για διαπίστευση ως Chartered Psychologist παρέχοντας εκπαίδευση και επίβλεψη σε πέντε βασικούς τομείς αρμοδιότητας, όπως έρευνα, διδασκαλία και κατάρτιση, συμβουλευτικές υπηρεσίες, παρεμβάσεις αλλαγής συμπεριφοράς και επαγγελματικές δεξιότητες.

Τι θα μελετήσετε

Αυτή η DPsych στην Ψυχολογία της Υγείας υπόκειται επί του παρόντος στην έγκριση του Συμβουλίου Επαγγελμάτων Υγείας και Φροντίδας (HCPC) και της British Psychological Society (BPS). Όταν εγκριθούν, οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν επιτυχώς το DPsych στην Ψυχολογία της Υγείας θα είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση στο HCPC για εγγραφή ως Ψυχολόγος Υγείας.

Προυποθέσεις εισόδου

Όλες οι απαιτήσεις εισόδου που αναφέρονται εδώ θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως οδηγός και να αντιπροσωπεύουν το ελάχιστο απαιτούμενο για να ληφθεί υπόψη η είσοδος. Οι υποψήφιοι που γίνονται υπό όρους προσφοράς ενός χώρου μπορούν να κληθούν να επιτύχουν κάτι περισσότερο από αυτό που δηλώνεται.

Τυπικές απαιτήσεις εισόδου

Έτος 1: κανονικά πτυχίο 2: 1 στην ψυχολογία, με επιλεξιμότητα για GBC με το BPS. Οι φοιτητές που υποβάλλουν αίτηση για εισαγωγή μπορούν να είναι επιλέξιμοι για ειδική απαλλαγή βάσει ενότητας, βάσει προηγούμενων προσόντων ή εμπειρίας. Το Πλαίσιο Αναγνώρισης του Προηγούμενου Μάθησης του Πανεπιστημίου χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώσει τυχόν εξαιρέσεις.

Έτος 2: Οι φοιτητές που έχουν αποκτήσει πτυχίο MSc στην Ψυχολογία της Υγείας (αναγνωρισμένο από το BSP) μπορούν να θεωρηθούν για άμεση είσοδο στη διδακτορική διατριβή (στο 2ο έτος του προγράμματος). Το Πλαίσιο Αναγνώρισης του Προηγούμενου Μάθησης του Πανεπιστημίου χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώσει τυχόν εξαιρέσεις.

Πρόσθετες απαιτήσεις

Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να επιδείξουν επίπεδο ωριμότητας και πείρας ανάλογα με τις προσωπικές και επαγγελματικές απαιτήσεις του προγράμματος.

Οι σπουδαστές πρέπει να δώσουν ένα παράδειγμα επίδειξης σχετικής εθελοντικής ή αμειβόμενης εργασιακής εμπειρίας σε ένα σχετικό τομέα, π.χ. εμπειρία εθελοντικής ή αμειβόμενης εργασίας σχετικής με τον τομέα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν μια συνέντευξη στο πλαίσιο της διαδικασίας εισαγωγής και θα υποβληθούν σε έλεγχο CRB. Η αποδοχή στο πρόγραμμα θα εξαρτηθεί από την έκβαση του ελέγχου της CRB και από την επαρκή επίδειξη των σχετικών δεξιοτήτων και κινήτρων που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος.

Σημειώστε ότι οι μαθητές αναμένεται να προμηθεύσουν τις δικές τους πιθανές τοποθετήσεις πριν από την εγγραφή τους στο πρόγραμμα.

Επιπλέον πληροφορίες

Άλλα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα

Κάθε αίτηση σε GCU εξετάζεται σε ατομική βάση. Εάν δεν διαθέτετε τα τυπικά προσόντα για ακαδημαϊκή είσοδο, αλλά μπορείτε να επιδείξετε σχετική εργασιακή εμπειρία και / ή πιστώσεις από αναγνωρισμένους επαγγελματικούς οργανισμούς, ενδέχεται να έχετε δικαίωμα συμμετοχής στο μάθημα αυτό μέσω του προγράμματος Αναγνώρισης Προηγούμενης Μάθησης του Πανεπιστημίου.

αγγλική γλώσσα

Ακαδημαϊκό αποτέλεσμα IELTS 7,0 (ή ισοδύναμο) χωρίς στοιχείο κάτω από 7,0.

Σημειώστε ότι αν είστε από μια πλειοψηφία αγγλόφωνη χώρα, μπορεί να μην χρειαστεί να παράσχετε περαιτέρω αποδείξεις για την επάρκεια της αγγλικής γλώσσας.

Διεθνείς Pathways

Εάν δεν πληροίτε τις απαιτήσεις της αγγλικής γλώσσας, ενδέχεται να δικαιούστε το πρόγραμμα English for University Study.

Τέλη και χρηματοδότηση

Τα δίδακτρα που πληρώνετε καθορίζονται κατά κύριο λόγο από την αμοιβή σας. Ποια είναι η κατάσταση των μαθημάτων μου;

Δίδακτρα 2018/19

  • Αρχική: £ 5500
  • RUK: £ 5500
  • ΕΕ: £ 5500
  • Διεθνές: £ 12600

Εάν αρχίσετε τις σπουδές σας τον Σεπτέμβριο του 2018 ή τον Ιανουάριο του 2019, πρόκειται για ετήσια ή λειτουργικά έξοδα που ισχύουν για τη διάρκεια της πορείας σας. Ωστόσο, τα τέλη υπόκεινται σε αλλαγές. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αλλάξουν οι αμοιβές, διαβάστε τις αμοιβές μας και την πολιτική επιστροφών.

Πρόσθετα έξοδα

Εκτός από τα δίδακτρα διδάκτρων, μπορεί να αντιμετωπίσετε επιπλέον έξοδα κατά τη διάρκεια του χρόνου σας στο Πανεπιστήμιο.

Υποτροφίες

Παρέχουμε εκπαίδευση υψηλής ποιότητας για μια δίκαιη τιμή. ως Πανεπιστήμιο για το Κοινό Αγαθό, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε προσιτή τριτοβάθμια εκπαίδευση για ταλαντούχους φοιτητές, διατηρώντας τα δίδακτρα χαμηλά και παρέχοντας ένα γενναιόδωρο πακέτο υποτροφιών ύψους άνω των 2,5 εκατομμυρίων λιρών στερλινών ετησίως.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ερωτήσεις σχετικά με τις υποτροφίες που είναι διαθέσιμες για το 2018/19, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα φοιτητών.

Διεθνείς ημερομηνίες έναρξης φοιτητών

Για νέους διεθνείς φοιτητές, εκδηλώσεις προσανατολισμού αρχίζουν στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 . Αυτός ο επιπλέον χρόνος έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει νέους διεθνείς φοιτητές να εγκατασταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην GCU πριν από την έναρξη της γενικής εισαγωγής και διδασκαλίας των σπουδαστών.

Θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από διασκεδαστικές και ενημερωτικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημιουπόλεων και περιηγήσεων στην πόλη, καθώς και εκδηλώσεις καλωσορίσματος όπου μπορείτε να συναντήσετε άλλους διεθνείς φοιτητές.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... περαιτέρω

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη