MSc στον τομέα των μοριακών μηχανισμών της νόσου (έρευνα)

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Επισκόπηση προγράμματος

 • Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί για φοιτητές με φόντο τις Επιστήμες της Ζωής ή συναφείς κλάδους
 • Αποκτήστε τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να διεξάγετε και να παρουσιάσετε έρευνα σχετικά με μοριακούς μηχανισμούς που σχετίζονται με ασθένειες
 • Επιλέξτε από ένα από τα τρία θέματα εκπαίδευσης που σας επιτρέπουν να διερευνήσετε την ασθένεια μέσω βιοϊατρικής έρευνας και κλινικών πειραμάτων
 • Προετοιμαστείτε για μια καριέρα ως ερευνητής σε πολλούς διαφορετικούς τομείς

Γιατί μελέτη Μοριακών Μηχανισμών Νόσου (Έρευνας) στο Radboud University ;

Το πρόγραμμα Master του Radboud στον τομέα των μοριακών μηχανισμών της νόσου βαθμολογήθηκε ως «κορυφαίο πρόγραμμα» στις Κάτω Χώρες το 2018 από την Keuzegids και βαθμολογήθηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως από την QS Rankings.

Θα περιβάλλεται από μια ομάδα ταλαντούχων φοιτητών και ερευνητών στο Radboud και θα έχετε την επίβλεψη ενός προσωπικού συμβούλου που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις δικές σας ερευνητικές ιδέες.

Θα έχετε επίσης πρόσβαση στην τεχνολογία και την τεχνογνωσία των ερευνητικών ιδρυμάτων παγκόσμιας κλάσης, όπως το Ινστιτούτο Radboud για τις Μοριακές Επιστήμες της Ζωής, το Κέντρο Nijmegen για τις Μοριακές Βιολογικές Επιστήμες και το Ιατρικό Κέντρο Radboud University . Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τα διεθνή δίκτυα του Radboud για να βρείτε ευκαιρίες για προκλητικές πρακτικές εξάσκησης στο εξωτερικό.

Οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση υποτροφιών από το Ταμείο Μελετών RadboudUMC.

Τι θα μάθετε;

Θα κατανοήσετε τις διαταραχές της κυτταρικής διαδικασίας που οδηγούν σε σοβαρές διαταραχές, όπως ο μεταβολισμός και η ανοσολογική ασθένεια, τα προβλήματα καρδιάς και κυκλοφορίας, ο καρκίνος και οι ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία. Στο Radboud , έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε τη δική σας εκπαιδευτική διαδρομή και να ειδικεύεστε στο συγκεκριμένο σας πεδίο ενδιαφέροντος.

Ως φοιτητής του προγράμματος Molecular Mechanisms of Disease του Ερευνητικού Δασκάλου , θα βρεθείτε σε ένα δυναμικό ερευνητικό περιβάλλον - στο οποίο κάθε νέα θεωρητική γνώση μπορεί να είναι το κλειδί για ένα νέο φάρμακο ή καλύτερη διάγνωση και θεραπεία.

Η εκπαίδευση συνδέεται στενά με το ερευνητικό πρόγραμμα του NCMLS. Αυτό το ερευνητικό ίδρυμα συμμετέχει σε συνεχή ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης μεταξύ του κλινικού και του ερευνητικού εργαστηρίου. Αυτό είναι δυνατό χάρη στη στενή συνεργασία με το κοντινό Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο.

Οι επιστήμονες σε αυτό το διεθνώς αναγνωρισμένο ίδρυμα είναι ειδικοί στους ακόλουθους τομείς, στους οποίους θα ειδικευτείτε στο πρόγραμμα του Δασκάλου σας:

 • Η μόλυνση, η ανοσία και η αποκατάσταση ιστών (σε ασθένειες όπως το AIDS και η ελονοσία)
 • Μεταβολισμός, μεταφορά και κίνηση (σε ασθένειες όπως ο διαβήτης)
 • Η ανάπτυξη των κυττάρων και η διαφοροποίηση (σε ασθένειες όπως ο καρκίνος και το Alzheimer)

Προωθήσεις καριέρας

Οι απόφοιτοι θα μπορούσαν να εργαστούν ως ερευνητές σε αρκετούς οργανισμούς που σχετίζονται με τον τομέα της βιοϊατρικής.

Αυτό το πρόγραμμα μάστερ σας δίνει τα προσόντα που χρειάζεστε για να εισαγάγετε ένα διεθνές πρόγραμμα διδακτορικού. Περίπου το 90% των αποφοίτων μας πηγαίνουν για να κάνουν διδακτορικό στο Nijmegen ή αλλού στον κόσμο. Στο δικό μας ερευνητικό οργανισμό, έχουμε κενές θέσεις κάθε χρόνο.

Απαιτήσεις εισδοχής

Θα θέλατε να μάθετε εάν δικαιούστε να γίνετε δεκτοί σε αυτό το πρόγραμμα; Πάρτε το E-Check μας και αμέσως πάρτε μια εικόνα για την επιλεξιμότητά σας: echeck.ru.nl

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο Bachelor (ισοδύναμο με πτυχίο που αποκτήθηκε σε ολλανδικό ερευνητικό πανεπιστήμιο (BA ή BSc)) με φόντο τις βιοεπιστήμες όπως η κυτταρική βιολογία, η μοριακή ιατρική, οι βιοϊατρικές επιστήμες, η βιοχημεία, η βιοτεχνολογία ή η μοριακή βιολογία.

Ένα πτυχίο πανεπιστημίου επαγγελματικής εκπαίδευσης μπορεί, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να γίνει αποδεκτό για άμεση εισαγωγή.

Περισσότερες ακαδημαϊκές απαιτήσεις περιλαμβάνουν:

 • Βαθμός με αποτελέσματα πολύ πάνω από τον μέσο όρο.
 • Ένα ισχυρό κίνητρο για να ακολουθήσει μια καριέρα στην έρευνα που σχετίζεται με τους μοριακούς μηχανισμούς της νόσου.
 • Τουλάχιστον δύο μήνες πρακτικής εμπειρίας στον τομέα των μοριακών βιοεπιστημών.

Αν έχετε απορίες σχετικά με την επιλεξιμότητά σας, επικοινωνήστε με τον ακαδημαϊκό σύμβουλο στέλνοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: mmd@ru.nl.

Απαιτήσεις γλώσσας

Οι υποψήφιοι που έχουν πτυχίο Bachelor από ολλανδικό ερευνητικό πανεπιστήμιο δεν υποχρεούνται να αποδείξουν την αγγλική επάρκεια.

Οι υποψήφιοι που είναι φυσικοί ομιλητές δεν απαιτείται να αποδείξουν την αγγλική σας επάρκεια. Οι αιτούντες από τις ακόλουθες χώρες θεωρούνται φυσικοί ομιλητές της Αγγλίας: Αυστραλία, Καναδάς (εκτός από το Κεμπέκ), Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Νότια Αφρική.

Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία αγγλικής επάρκειας για εγγραφή. Αυτό περιλαμβάνει τους υποψήφιους με ένα ολλανδικό δίπλωμα HBO (δίπλωμα από πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών).

Για να αποδείξουν την αγγλική επάρκεια, οι υποψήφιοι πρέπει να ακολουθήσουν μία από τις παρακάτω εξετάσεις αγγλικής γλώσσας. Οι εξετάσεις μπορούν να γίνουν στην αιτούσα χώρα καταγωγής ή στις Κάτω Χώρες. Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για τις ημερομηνίες και τα κέντρα δοκιμών.

 • IELTS Ακαδημαϊκή βαθμολογία ≥6,5
 • Βαθμολογία TOEFL ≥575 (με βάση το χαρτί) ή ≥90 (με βάση το διαδίκτυο)
 • Προηγμένη βαθμολογία C1 (πρώην CAE) και C2 (πρώην CPE) ≥ C

Προθεσμίες

Τα προγράμματα ξεκινούν τον Σεπτέμβριο

 • Όλοι οι φοιτητές που χρειάζονται υποτροφίες: 1 Μαρτίου
 • Όλοι οι φοιτητές με ιδιωτική χρηματοδότηση: 1 Απριλίου

Ετικέτα ποιότητας

Το πρόγραμμα Master MMD βαθμολογήθηκε πρώτα στην κατηγορία Βιοεπιστήμες της Ολλανδίας το 2012, το 2014 και το 2016. και βαθμολογήθηκε ως "Topopleiding" το 2014 και το 2016 (Keuzegids Masters) με συνεχή υψηλή ποιότητα.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 r ... περαιτέρω

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 research university. We offer 11 English-taught Bachelor's programmes and 35 English-taught Master’s programmes with many specialisations which will give you the necessary skills and insights into research and practice within your own subject area. You will benefit from our personal teaching style, our top research institutes, and a green and friendly student city. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη