Περιγραφή του προγράμματος

Τι θα κερδίσετε από το MSc από το πρόγραμμα έρευνας στην αναγεννητική ιατρική και την επισκευή ιστών

Το πρόγραμμά μας είναι ένα έτος, με πλήρες ωράριο, επί της πανεπιστημιούπολης MSc από ερευνητικά προγράμματα (180 μονάδες), δομημένο γύρω από δύο εργαστηριακά ερευνητικά προγράμματα. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για φοιτητές μετά την ολοκλήρωση ενός προπτυχιακού διπλώματος ή / και επαγγελματίες που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια καριέρα στην έρευνα, είτε στον ακαδημαϊκό χώρο είτε σε έναν επαγγελματικό ρόλο στο βιοτεχνολογικό κλάδο. Το πρόγραμμα στοχεύει στην επέκταση της γνώσης σας σχετικά με τα αρχέγονα κύτταρα, την αναγεννητική ιατρική και τις έννοιες επισκευής ιστών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονική και μεταφραστική έρευνα που στηρίζει αυτό το πεδίο της βιοϊατρικής.

Το πρόγραμμα θα διδάξει βασικά θέματα και αρχές σε μια σειρά επιστημονικών κλάδων, όπως η βιολογία των βλαστικών κυττάρων, η αναπτυξιακή βιολογία, η αναγεννητική ιατρική, η έρευνα σχετικά με τις φλεγμονές και η επισκευή των ιστών. Θα γίνει ένας πολύ στρογγυλός ερευνητής, μαθαίνοντας μια σειρά πρακτικών δεξιοτήτων βιοϊατρικής έρευνας, καλές ερευνητικές πρακτικές και μεταβιβάσιμες δεξιότητες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ερευνητικά προγράμματα στα παγκοσμίου φήμης εργαστήρια του Κέντρου MRC για την Αναγεννητική Ιατρική, καθώς και σεμινάρια, σεμινάρια, εργαστήρια και διαδραστικές ομάδες συζήτησης. Καλύπτουμε μια σειρά ερευνητικών θεμάτων και βασικών δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της κριτικής ανάλυσης των ερευνητικών εργασιών, της ερμηνείας και παρουσίασης δεδομένων, της σύνταξης μιας πρότασης ερευνητικού έργου και της στατιστικής ανάλυσης.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα έχετε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όταν υποβάλετε αίτηση για διδακτορικές σπουδές και ερευνητικές θέσεις στον ακαδημαϊκό και τον κλάδο.

Προώθηση της ανθρώπινης υγείας μέσω της αναγέννησης και της επισκευής των ιστών

Η Αναγεννητική Ιατρική είναι μια διεπιστημονική προσέγγιση που επιδιώκει να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει νοσούντα και κατεστραμμένα κύτταρα για να αποκαταστήσει την κανονική λειτουργία. Αυτός ο βιοϊατρικός τομέας έχει πολλά υποσχετικά για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών που πάσχουν από μια ευρεία ποικιλία ασθενειών και καταστάσεων.

Η επιτυχής πρόοδος της αναγέννησης και της επισκευής των ιστών βασίζεται στον συνδυασμό θεμελιώδους και μεταφραστικής ερευνητικής εμπειρίας στους τομείς της αναγεννητικής ιατρικής, της αναπτυξιακής βιολογίας, της βιολογίας των βλαστικών κυττάρων και της έρευνας σχετικά με τις φλεγμονές. Μια τέτοια διεπιστημονική προσέγγιση θα στηρίξει την ανάπτυξη νέων θεραπειών βασισμένων σε κύτταρα και φάρμακα για την τόνωση της αποκατάστασης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη λόγω συγγενών καταστάσεων, τραυμάτων ή ασθενειών. Ο σκοπός αυτού του νέου προγράμματος MSc by Research είναι να εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά ειδικών σε θέματα αναγέννησης και επισκευής ιστών.

Το πρόγραμμά μας θα προσφέρει εξατομικευμένη, καλά στρογγυλεμένη διατομεακή κατάρτιση, η οποία θα αναπτύξει εξειδικευμένους ερευνητές μοναδικά εξοπλισμένους ώστε να επωφεληθούν από τις δυνατότητες αναγεννητικής ιατρικής για την προώθηση της ανθρώπινης υγείας.

Το πρόγραμμα σας προσφέρει την ευκαιρία να σπουδάσετε στο Κέντρο MRC για την Αναγεννητική Ιατρική

Το πρόγραμμα φιλοξενείται στο Κέντρο MRC για την Ανανεωτική Ιατρική (CRM), ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο κέντρο βιοϊατρικής έρευνας. Θα διδαχθούν από έμπειρους ομαδικούς ηγέτες στο CRM που εργάζονται σε θέματα που κυμαίνονται από θεμελιώδη βλαστοκύτταρα και αναγεννητική βιολογική έρευνα μέχρι την κατανόηση των μηχανισμών της νόσου και των θεραπευτικών στρατηγικών. Οι μαθητές του προγράμματος εκτίθενται και ενθαρρύνονται να συμβάλλουν στην προσπάθεια του Κέντρου να μεταφράσει αυτή τη γνώση σε κλινικά σχετικές εφαρμογές.

Τα ερευνητικά προγράμματα, τα σεμινάρια και οι ομάδες συζήτησης θα φιλοξενούνται κυρίως στο CRM, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε άλλα κατάλληλα πανεπιστημιακά κέντρα στις πανεπιστημιουπόλεις Little France και King's Buildings.

Το πρόγραμμα μας προσφέρει ολοκληρωμένη και δομημένη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο CRM, με ενσωματωμένα διδακτικά και ερευνητικά στοιχεία, για να σας παρέχει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε θεωρητικές και πρακτικές πτυχές της αναγεννητικής ιατρικής και της επισκευής ιστών. Σε συνδυασμό με την επιστημονική εμπειρογνωμοσύνη του Κέντρου, η οποία κυμαίνεται από τη βασική αναπτυξιακή βιολογία έως τις κλινικές δοκιμές, προσφέρουμε ένα από τα ισχυρότερα διεπιστημονικά ερευνητικά περιβάλλοντα για την εκπαίδευση στην αναγεννητική ιατρική, τη βιολογία των βλαστικών κυττάρων και την επισκευή ιστών που διατίθενται σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ποιο είναι το πρόγραμμα MSc με βάση την έρευνα;

Το MSc μας με την έρευνα στην αναγεννητική ιατρική και την επισκευή ιστών στοχεύει:

 • Εξοπλίστε τους μαθητές με διεξοδική ερευνητική εμπειρία που θα ωφελήσει τη μελλοντική καριέρα τους στον ακαδημαϊκό κόσμο ή στη βιομηχανία.
 • Εκπαιδεύστε καλοδιατηρημένους πτυχιούχους που έχουν σαφή κατεύθυνση καριέρας και τη γνώση και την εμπειρία για να συνεχίσουν με επιτυχία την πορεία τους.
 • Εκπαιδεύστε την επόμενη γενιά εμπειρογνωμόνων βιοϊατρικής έρευνας που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των θεμελιωδών προκλήσεων υγείας της εποχής μας.
 • Εξοπλίστε τους αποφοίτους με μεταβιβάσιμες δεξιότητες που θα είναι επωφελείς σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών ρόλων.
 • Προσφέρετε ολοκληρωμένη, διεπιστημονική κατάρτιση που θα παρέχει στους πτυχιούχους τα εργαλεία που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών με βάση τα κύτταρα και τα φάρμακα για να τονωθεί η αναγέννηση και η επισκευή των ιστών.
 • Συνεισφέρετε σε μια ομάδα ειδικευμένων, καταρτισμένων πτυχιούχων που είναι καλά τοποθετημένοι για να επιτύχουν επιτυχώς ένα διδακτορικό δίπλωμα στη βιοϊατρική ή να αναλάβουν επαγγελματικούς ρόλους σε βιομηχανίες υγειονομικής περίθαλψης.

Δομή του προγράμματος

MSc από την έρευνα στην αναγεννητική ιατρική και την επισκευή ιστών

Το πρόγραμμά μας είναι ένα έτος, με πλήρες ωράριο, επί της πανεπιστημιούπολης MSc από ερευνητικά προγράμματα (180 μονάδες), δομημένο γύρω από δύο εργαστηριακά ερευνητικά προγράμματα. Θα παρακολουθήσετε διάφορες διαλέξεις και σεμινάρια από ερευνητές από διάφορα ερευνητικά υπόβαθρα σχετικά με την αναγεννητική ιατρική και την επισκευή ιστών.

Για να διευρύνετε τις γνώσεις σας, θα συμμετέχετε σε τακτικά περιοδικά περιοδικών και σε ομάδες συζήτησης που περιλαμβάνουν την κριτική ανάλυση των ερευνητικών εργασιών. Δύο ερευνητικά προγράμματα 20 εβδομάδων (80 μονάδες το καθένα) θα επιλέγονται από μια ομάδα ερευνητικών έργων.

Θα λάβετε ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε ορθή ερευνητική πρακτική, εργαστηριακές τεχνικές και μεταβιβάσιμες δεξιότητες. Περίπου 25 ανώτεροι ερευνητές που εδρεύουν στο Κέντρο MRC για την Αναγεννητική Ιατρική (CRM) θα συμβάλουν στην εκπαίδευσή σας, προσφέροντας σεμινάρια ή σεμινάρια και φιλοξενώντας σας στις ερευνητικές τους ομάδες κατά τη διάρκεια των σχεδίων σας. Θα έχετε πρόσβαση και θα λάβετε εκπαίδευση σε ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων ερευνητικών εγκαταστάσεων στο CRM. Θα παρουσιάσετε προφορικές παρουσιάσεις και αφίσες σχετικά με τα ερευνητικά σας έργα. Θα βελτιώσετε τις ακαδημαϊκές σας δεξιότητες γραφής δημιουργώντας μια πρόταση ερευνητικού έργου (20 μονάδες) και μια διατριβή για κάθε ερευνητικό πρόγραμμα.

Δομή του MSc από το πρόγραμμα έρευνας στην αναγεννητική ιατρική και την επισκευή ιστών

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ερευνητικά έργα 20 εβδομάδων και μια πρόταση για ερευνητική πρόταση πενταετών εβδομάδων, η οποία έχει ως εξής:

 • Σεπτέμβριος 2019 - Μάρτιος 2020: Έργο Έρευνα 'Αναγεννητική Ιατρική και Επισκευή Ιστών'
 • Απρίλιος 2020: Πρόταση ερευνητικού προγράμματος «Αναγεννητική ιατρική και επισκευή ιστών»
 • Μάιος 2020 - Αύγουστος 2020: Ερευνητικό Έργο Δύο «Ανανεωτική Ιατρική και Επισκευή Ιστών»

Καθ 'όλη τη διάρκεια του προγράμματος, θα παρακολουθήσετε σεμινάρια, σεμινάρια, περιοδικές λέσχες, ομάδες συζήτησης, εργαστήρια και επιστήμη.

Θα επιλέξετε τα δύο ερευνητικά προγράμματα από μια ομάδα έργων που υποβάλλονται από ανώτερους ερευνητές στο Κέντρο MRC για την Αναγεννητική Ιατρική. Κατά τη διάρκεια των ερευνητικών σας έργων, θα διαδώσετε τα ευρήματά σας μέσω ευκαιριών παρουσίασης, συμπεριλαμβανομένων των εργαστηρίων και των συνεδριάσεων του Κέντρου και μιας ημέρας αφίσας, που θα οργανωθεί από κοινού με άλλα σχετικά προγράμματα MSc στο Deanery of Clinical Sciences.

Τα αποτελέσματα του ερευνητικού σας έργου θα διατυπωθούν ως διατριβή (10,000 λέξεις max) που θα υποβληθεί για επίσημη αξιολόγηση προς το MSc από την έρευνα για την αναγεννητική ιατρική και την επισκευή ιστών (80 πιστώσεις για κάθε ερευνητικό έργο). Οι ημερομηνίες υποβολής θα είναι οι αρχές Μαρτίου 2020 (Έργο Έρευνας) και τα τέλη Αυγούστου 2020 (Ερευνητικό Έργο Δύο).

Σε συνεννόηση με τον προϊστάμενό σας, θα σχεδιάσετε το Ερευνητικό Έργο Δύο και θα το γράψετε με τη μορφή μιας αίτησης επιδότησης πριν από την έναρξη του έργου. Αυτό θα υποβληθεί τον Απρίλιο για επίσημη αξιολόγηση προς το MSc από την έρευνα στην αναγεννητική ιατρική και την επισκευή ιστών (20 μονάδες).

Παραδείγματα ερευνητικών σχεδίων

Πρόσφατα διεπιστημονικά ερευνητικά έργα που εκτελούνται από μεταπτυχιακούς φοιτητές στο CRM

Οι ηγέτες των ομάδων στο Κέντρο MRC για την Αναγεννητική Ιατρική (CRM) ασχολούνται με την αναγεννητική ιατρική, τη βιολογία των βλαστικών κυττάρων, τα θέματα επαναπρογραμματισμού και επισκευής ιστών. Μελετούν πολλαπλές ασθένειες, όπως καρκίνο, καρδιακές παθήσεις, ηπατική ανεπάρκεια, διαβήτη και εκφυλιστικές παθήσεις όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος του Parkinson.

Τα ερευνητικά έργα που έχουν αναλάβει μεταπτυχιακοί φοιτητές στο CRM τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν:

Στεφανιαία κύτταρα και επαναπρογραμματισμός

 • Ο ρόλος του Gata3 και του κυτταρικού κύκλου στην παραγωγή αιματοποιητικών βλαστικών κυττάρων
 • Επαναπρογραμματισμός οδοφραγμάτων κατά τη διάρκεια της παραγωγής iPSC
 • Ο ρόλος του επιτοπυσωματίου στην επιλογή τύχης αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων
 • Νέοι ρυθμιστικοί μηχανισμοί που ελέγχουν τη βιολογία των αιμοποιητικών αρχέγονων κυττάρων
 • Μακροφάγοι που λαμβάνονται in vitro από ανθρώπινα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα: ένα εργαλείο για τον χειρισμό του φαινοτύπου και της λειτουργίας των μακροφάγων και μια πιθανή πηγή κυττάρων για θεραπεία

Αναπτυξιακή βιολογία

 • Οι αποφάσεις γραμμής των εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων: διερεύνηση των δεσμών μεταξύ μορφογένεσης και διαφοροποίησης
 • Οι αλλαγές στην οργάνωση των κυττάρων και στον προσανατολισμό ρυθμίζουν την επαγωγή του μεσοδερμικού συστήματος;
 • Η εμφάνιση αιματοποιητικών βλαστοκυττάρων στο ανθρώπινο έμβρυο: ανάλυση γονιδιακής έκφρασης

Ήπαρ και πνεύμονες

 • Πολυδύναμα μακροφάγα προερχόμενα από βλαστοκύτταρα ως θεραπευτικό εργαλείο για τη θεραπεία οξείας βλάβης του ήπατος
 • Ανοσοκύτταρα σε επαγόμενη από παρακεταμόλη ηπατική βλάβη και αναγέννηση
 • Μεταμόσχευση μακροφάγων προερχόμενων από βλαστικά κύτταρα για την εξάλειψη της ηπατικής νέκρωσης
 • Βελτιστοποίηση της κατάστασης διαφοροποίησης των χημικώς επαναπρογραμματισμένων ηπατικών προγόνων
 • Ο ρόλος του RELMα στη διαφοροποίηση και την επιβίωση των μακροφάγων

Νευρικό σύστημα

 • Η ετερογένεια της ολιγοδενδρογλοίας στον ιστό πολλαπλής σκλήρυνσης
 • Ο ρόλος της φαγοκυττάρωσης των μακροφάγων στην αναγέννηση του νωτιαίου μυελού
 • Διερεύνηση βλαβών ανθρώπινου εγκεφάλου για αναγεννητικούς στόχους
 • Ο ρόλος των νέων γονιδίων μακροφάγων στην επιτυχή αποκατάσταση του νωτιαίου μυελού

Δέρμα

 • Ανάλυση γονιδιακής έκφρασης οργανοειδών του δέρματος
 • Προφίλ επικοινωνίας μεταξύ νευρώνων και βλαστικών κυττάρων σε οργανοειδή δέρματος που προέρχονται από ESC ποντικού
 • Η σημασία των δερματικών νεύρων στην αποτελεσματική επούλωση τραυμάτων
 • Ρύθμιση της πόλωσης μακροφάγων από υγιή και ινώδη εξωκυτταρική μήτρα στο δέρμα
 • Επανένταξη των επούλωσης των πληγών του δέρματος: η αλληλεπίδραση μεταξύ των νεύρων και των βλαστικών κυττάρων του δέρματος

Περιεχόμενο προγράμματος

Ερευνητικά έργα

Θα αναλάβετε δύο ερευνητικά έργα σε διαφορετικά εργαστήρια στο Κέντρο MRC της Αναγεννητικής Ιατρικής ή σε συνεργατικά κέντρα. Επιλέγετε το έργο σας από μια ομάδα διαθέσιμων έργων.

Κατά τη διάρκεια των δύο ερευνητικών προγραμμάτων, θα επιβλέπεται από έναν πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επιβλέποντα που εργάζονται σε πειθαρχικά όρια, προσφέροντάς σας από πρώτο χέρι εμπειρία στην εργασία σε διεπιστημονικά ερευνητικά περιβάλλοντα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, θα έχετε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπερσύγχρονων ερευνητικών εγκαταστάσεων στο CRM και την εκπαίδευση και υποστήριξη που παρέχονται από ειδικούς διαχειριστές διευκόλυνσης (συμπεριλαμβανομένης της απεικόνισης, της ιστολογίας, της κυτταρομετρίας ροής και της υψηλής ανάλυσης περιεχομένου).

Τα ερευνητικά προγράμματα θα σας προσφέρουν πρακτική εμπειρία από ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων ερευνητικών τεχνικών στην κυτταρική και μοριακή βιολογία και τη γενετική που σχετίζονται με τη βιολογία των βλαστικών κυττάρων, την αναπτυξιακή βιολογία, την έρευνα σχετικά με τις φλεγμονές, την αναγεννητική ιατρική και την επισκευή των ιστών. Τα ερευνητικά έργα θα σας διδάξουν καλή ερευνητική πρακτική και θα σας επιτρέψουν να αποκτήσετε αναλυτικές δεξιότητες, κριτική αξιολόγηση και επιστημονικές δεξιότητες γραφής.

Κατά τη διάρκεια των ερευνητικών σας έργων θα διαδώσετε τα ευρήματά σας μέσα από διάφορες ευκαιρίες παρουσίασης, συμπεριλαμβανομένων των εργαστηριακών συναντήσεων και της ημέρας των αφισών.

Μετά την ολοκλήρωση κάθε ερευνητικού έργου, γράφετε τα αποτελέσματα ως μια διατριβή (μέγιστη 10.000 λέξεις), που θα υποβληθεί για επίσημη αξιολόγηση προς το MSc σας από την έρευνα στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής και επισκευής ιστών. Κάθε ερευνητικό έργο φέρει 80 πιστώσεις προς το σύνολο του προγράμματος 180 πιστώσεων.

Κατά τη διάρκεια κάθε ερευνητικού έργου θα λάβετε ανεπίσημη ενημέρωση από τους προϊσταμένους σας. Μετά από κάθε ερευνητικό πρόγραμμα θα λάβετε γραπτή ανατροφοδότηση σχετικά με τις εργαστηριακές σας επιδόσεις και τη διατριβή σας μετά από επίσημη αξιολόγηση.

Μια επίσημη αξιολόγηση κάθε ερευνητικού έργου περιλαμβάνει:

 • Αξιολόγηση διατριβής από δύο ανεξάρτητους δείκτες (90% προς την τελική βαθμολογία)
 • Αξιολόγηση της εργαστηριακής απόδοσης από τον επιβλέποντα (10% προς την τελική βαθμολογία)

Πρόταση ερευνητικού σχεδίου

Πριν ξεκινήσετε το δεύτερο ερευνητικό σας έργο σχετικά με την Αναγεννητική Ιατρική και την Επισκευή Ιστών, θα εργαστείτε στο επιλεγμένο ερευνητικό σας έργο σε συνεννόηση με τον προϊστάμενό σας για να το σχεδιάσετε λεπτομερέστερα. Θα γράψετε αυτό ως πρόταση ερευνητικού έργου με λεπτομερές σχέδιο έργου (max 3500 λέξεις). Η πρόταση θα συνταχθεί ως αίτηση επιχορήγησης, η οποία θα υποβληθεί τον Απρίλιο του 2020 για αξιολόγηση προς το MSc σας από την έρευνα στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής και επισκευής ιστών. Η πρόταση ερευνητικού προγράμματος φέρει 20 πιστώσεις για το σύνολο του προγράμματος 180 πιστώσεων.

Το πρόγραμμα γραπτής πρότασης του ερευνητικού έργου σας παρέχει πρακτική εμπειρία στον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό του ερευνητικού έργου. Το μάθημα σας επιτρέπει να αναπτύξετε τις ακαδημαϊκές δεξιότητες γραφής. Εφαρμόζοντας τη μορφή μιας πρότασης επιχορήγησης, θα μάθετε να γράφετε μέσα στους περιορισμούς που αυτή η μορφή θέτει σε έναν ερευνητή. Σημαντικό είναι ότι η γραπτή σειρά μαθημάτων για το σχέδιο σας επιτρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για το ερευνητικό σας έργο από την αρχή.

Θα λάβετε ανεπίσημη ενημέρωση από τον επιβλέποντα και γραπτό σχόλιο σχετικά με την πρότασή σας μετά την αξιολόγηση. Η γραπτή πρόταση ερευνητικού έργου θα αξιολογηθεί επισήμως και το σήμα θα συμβάλει 100% στην τελική βαθμολογία.

Σεμινάρια, μαθήματα και εκμάθηση με γνώση των μαθητών

Μια σειρά από σεμινάρια και σεμινάρια που καλύπτουν θέματα που σχετίζονται με την αναγεννητική ιατρική και την επισκευή ιστών θα συμπληρώνουν το πρόγραμμα, παρέχοντας το εύρος και το βάθος για τα ερευνητικά έργα και την εκπαίδευσή σας. Το CRM εκτελεί εβδομαδιαία σεμινάρια από τοπικούς και προσκεκλημένους ομιλητές, εκθέτοντάς σας σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών θεμάτων που σχετίζονται με την αναγεννητική ιατρική, τη βιολογία των βλαστοκυττάρων, την αναπτυξιακή βιολογία και την επισκευή ιστών. Επιπλέον, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μια σειρά σειριακών σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων κέντρων βιοϊατρικής έρευνας στην πανεπιστημιούπολη όπου θα εδρεύετε (η Μικρή Γαλλία Campus, Edinburgh BioQuarter).

Θα παρακολουθήσετε περιοδικές λέσχες και θα συμμετάσχετε σε ομάδες μαθημάτων με επικεφαλής φοιτητές που θα φιλοξενούνται από ηγέτες ομάδων CRM, όπου θα μάθετε δεξιότητες κριτικής σκέψης και δεξιότητες αναθεώρησης χειρογράφων.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του προγράμματος, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια σειρά μεταβιβάσιμων μαθημάτων δεξιοτήτων, που κυμαίνονται από τις στατιστικές στις δεξιότητες επικοινωνίας και την επαγγελματική εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προσφέρονται από το Ινστιτούτο Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου (IAD).

Μαθησιακά αποτελέσματα

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μας θα είναι σε θέση να:

 • καταδεικνύουν μια κριτική αντίληψη των θεμελιωδών αρχών της αναγεννητικής ιατρικής, της αναπτυξιακής βιολογίας, της βιολογίας των βλαστικών κυττάρων, της έρευνας σχετικά με τις φλεγμονές και την επισκευή των ιστών
 • αποδεικνύουν προηγμένη γνώση των εννοιών που στηρίζουν την αναγέννηση και την επιδιόρθωση διαφόρων ιστών και οργάνων
 • να επιδείξει θεμελιώδεις γνώσεις σχεδίασης και διεξαγωγής έργων βιοϊατρικής έρευνας
 • να διαμορφώσουν μια έγκυρη ερευνητική υπόθεση και ερευνητικό στόχο, αξιοποιώντας τη γνώση και την ανεξάρτητη μάθηση
 • να διερευνήσει μια ερευνητική υπόθεση με επιτυχή σχεδιασμό και εφαρμογή μιας ποικιλίας κατάλληλων βιοϊατρικών πειραματικών προσεγγίσεων

Ευκαιρίες καριέρας

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μας θα είναι σε θέση να πετύχουν επιτυχώς ένα διδακτορικό στη βιοϊατρική ή να αναλάβουν προκλητικούς επαγγελματικούς ρόλους στον ακαδημαϊκό χώρο ή τις βιομηχανίες υγειονομικής περίθαλψης.

Θα αποκτήσετε πολύτιμες μεταβιβάσιμες δεξιότητες που θα είναι επωφελείς για ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων.

Προυποθέσεις εισόδου

Αιρετότητα

 • Για να είναι επιλέξιμες για το MSc από το πρόγραμμα έρευνας για την αναγεννητική ιατρική και την επισκευή ιστών, θα πρέπει να έχετε πτυχίο 2: 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο ή το αντίστοιχο διεθνές δίπλωμα σε σχετική βιολογική, ιατρική, οδοντιατρική ή κτηνιατρική. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις τυπικές απαιτήσεις εισόδου στην αγγλική γλώσσα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Όλοι οι αιτούντες στο Πανεπιστήμιο θα κληθούν να επιδείξουν επίπεδο αγγλικής γλώσσας, ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή τη χώρα διαμονής τους.

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν ένα από τα ακόλουθα προσόντα ως απόδειξη της ικανότητάς τους για αγγλική γλώσσα:

 • ένα προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα, το οποίο διδάσκεται και αξιολογείται στα αγγλικά σε μια πλειοψηφία αγγλόφωνη χώρα όπως ορίζεται από τις βρετανικές θεωρήσεις και μετανάστευση (UKVI).
 • IELTS Academic: σύνολο 6.5 (τουλάχιστον 6.0 σε κάθε ενότητα)
 • TOEFL-iBT: σύνολο 92 (τουλάχιστον 20 σε κάθε ενότητα)
 • PTE (A): σύνολο 61 (τουλάχιστον 56 σε κάθε ένα από τα τμήματα "Επικοινωνιακές δεξιότητες" · δεν εξετάζονται τα τμήματα "Ενεργοποίηση δεξιοτήτων")
 • CAE και CPE: σύνολο 176 (τουλάχιστον 169 σε κάθε ενότητα)
 • Trinity ISE: ISE II με διακρίσεις και στα τέσσερα στοιχεία

Τα πτυχία που διδάσκονται και αξιολογούνται στα αγγλικά δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα τρία και μισά έτη στην αρχή του προγράμματος σπουδών σας. Το IELTS, το TOEFL, το Pearson Test της Αγγλικής και το Trinity ISE δεν πρέπει να είναι πάνω από δύο χρονών στην αρχή του προγράμματος σπουδών σας. *

(* Αναθεωρήθηκε στις 8/11/2018 για την παροχή ακριβέστερων πληροφοριών σχετικά με τις ημερομηνίες λήξης των προσόντων των αγγλικών.)

Τέλη και χρηματοδότηση

Δίδακτρα

Το συνολικό ετήσιο κόστος μελέτης για το πλήρες έτος μονοετούς MSc από το πρόγραμμα έρευνας για την αναγεννητική ιατρική και την επισκευή ιστών για το ακαδημαϊκό έτος 2019/2020 περιλαμβάνει ένα δίδακτρο, το οποίο εξαρτάται από την κατάθεσή σας, συν ένα σταθερό ποσό για επιπλέον πρόγραμμα κόστους, όπως περιγράφεται παρακάτω.

 • Αρχική / Φορολογική αμοιβή ΕΕ: £ 8.300
 • Overseas / International Δίδακτρα: £ 26.600
 • Πρόσθετο κόστος προγράμματος: £ 4000

Δίδακτρα

Όπως και τα άλλα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, το Πανεπιστήμιο καθορίζει διαφορετικά ποσοστά αμοιβής για φοιτητές των οποίων το καθεστώς είναι "σπίτι" (δηλαδή Ηνωμένο Βασίλειο ή Ευρωπαϊκή Ένωση) και εκείνους των οποίων το καθεστώς είναι "στο εξωτερικό". Όλα τα πανεπιστήμια της Σκωτίας πρέπει να καθορίζουν την κατάσταση των τελών σύμφωνα με τους κανονισμούς που εγκρίθηκαν από το Κοινοβούλιο της Σκωτίας - τους κανονισμούς για την εκπαίδευση (τέλη) (Σκωτία) του 2011.

Το ύψος των διδάκτρων και το ύψος των διδάκτρων που πληρώνετε εξαρτώνται από την εθνικότητά σας και τη χώρα στην οποία είστε "κάτοικος".

Όταν υποβάλετε αίτηση για σπουδές μαζί μας, το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου θα προσπαθήσει να υπολογίσει το καθεστώς των διδάκτρων σας με βάση τις πληροφορίες που παρέχετε στην αίτησή σας σχετικά με την ιθαγένειά σας και τη χώρα κατοικίας σας. Θα ενημερωθείτε για την κατάσταση των τελών μέσω του αιτούντα Hub μόλις υποβάλετε την αίτησή σας. Αν δεν καταφέραμε να καθορίσουμε την κατάσταση των τελών σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο για την κατάσταση των τελών.

Πανεπιστημιακά τέλη και Ευρώπη

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι οι σπουδαστές μεταπτυχιακών σπουδών της ΕΕ που ξεκινούν τις σπουδές τους το 2019/20 θα διατηρήσουν το καθεστώς των τελών και την επιλεξιμότητά τους για υποστήριξη του Συμβουλίου Έρευνας για τη διάρκεια του προγράμματος τους.

Οι μελλοντικές ρυθμίσεις χρηματοδότησης για τους σπουδαστές της ΕΕ θα καθοριστούν ως μέρος των συζητήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τις μελλοντικές σχέσεις της με την ΕΕ.

Εκπτώσεις για δίδακτρα

Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου προσφέρει έκπτωση 10% στα μεταπτυχιακά δίδακτρα για αποφοίτους που έχουν αποφοιτήσει με προπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης έκπτωση 10% σε μεταπτυχιακά δίδακτρα για φοιτητές που έχουν προηγουμένως κατοχυρωθεί σε πρόγραμμα επίσκεψης ως προπτυχιακός φοιτητής και έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Φοιτητικές σπουδές και χρηματοδότηση φοιτητών

Εκτός από τη χρηματοδοτική βοήθεια που παρέχεται από τις κυβερνητικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου και τις εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης, το πανεπιστήμιο προσφέρει μια σειρά γενικών και ειδικών προγραμμάτων χρηματοδότησης για τα θέματα. Ειδικές πληροφορίες σχετικά με τις διεθνείς μεταπτυχιακές υποτροφίες και τη χρηματοδότηση των υποψήφιων φοιτητών μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα μας.

Πώς να εφαρμόσει

Εφαρμόστε online μέσω του EUCLID

Οι αιτήσεις για εισαγωγή στο πρόγραμμα MSc από την έρευνα για την αναγεννητική ιατρική και την επισκευή ιστών υποβάλλονται μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής φοιτητικών εφαρμογών και αρχείων EUCLID του Πανεπιστημίου. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο EUCLID μέσω ενός συνδέσμου στη σελίδα εύρεσης βαθμολογίας του προγράμματος.

Δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε την αίτησή σας σε μία συνεδρία, καθώς θα μπορείτε να αποθηκεύσετε την αίτησή σας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδικασίας και να επιστρέψετε σε αυτήν όταν είστε έτοιμοι να συνεχίσετε.

Δικαιολογητικά

Για να επιτρέψετε στην ομάδα του προγράμματος να ελέγξει την καταλληλότητά σας για το πρόγραμμα, θα χρειαστεί να παράσχετε τα ακόλουθα έγγραφα, με μεταφράσεις όπου χρειάζεται:

 1. Δύο γράμματα αναφοράς. Εάν παρέχετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαιτητή στη φόρμα, το σύστημα EUCLID θα επικοινωνήσει αυτόματα με αυτούς. Εάν έχετε ήδη αντίγραφα επιστολών αναφοράς, μπορείτε να τα ανεβάσετε απευθείας στην αίτησή σας. Οι επιστολές αναφοράς δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 1 έτος κατά την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος (Σεπτέμβριος 2019) και πρέπει να είναι επικεφαλής με ημερομηνία και υπογραφή.
 2. Επιβεβαίωση του πτυχίου σας συν μια μεταγραφή των σημάτων σας ή μια προσωρινή μεταγραφή σε περίπτωση που έχετε ακόμα να ολοκληρώσετε το πτυχίο σας.
 3. Μια προσωπική δήλωση, στην οποία περιγράφετε σε μέγιστες 500 λέξεις γιατί θα θέλατε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα και γιατί είστε κατάλληλος υποψήφιος.
 4. Για μη αγγλικά ομιλητές, ένα πιστοποιητικό (από τα δύο τελευταία χρόνια) που πληροί τις απαιτήσεις εγγραφής του προγράμματος για τα Αγγλικά ή πληροφορίες σχετικά με το πότε θα το προσφέρετε.

Σημειώστε ότι δεν απαιτείται ερευνητική πρόταση για το πρόγραμμα - παρακαλούμε συμπληρώστε τα "Ερευνητικά έργα θα επιλεγούν από τη στιγμή που το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη" και αγνοήστε τα αυτόματα δημιουργούμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούν αυτές τις πληροφορίες. Η ηλεκτρονική διαδικασία αίτησης ζητά επίσης λεπτομέρειες για το ερευνητικό σας θέμα. Παρακαλείσθε να δώσετε λεπτομέρειες σχετικά με τα τρέχοντα ερευνητικά σας ενδιαφέροντα. Αυτό δεν θα περιορίσει την επιλογή των ερευνητικών έργων από τη στιγμή που θα συμμετάσχετε στο πρόγραμμα.

Προσωπική δήλωση

Η προσωπική σας δήλωση αποτελεί σημαντικό μέρος της αίτησής σας. Θα μας βοηθήσει να αποφασίσουμε αν είστε καλός αγώνας για το πρόγραμμά μας και, εξίσου σημαντικό, εάν το πρόγραμμά μας είναι κατάλληλο για εσάς.

Διεθνείς φοιτητές

Αν κάνετε αίτηση από το εξωτερικό, το Διεθνές μας Γραφείο μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι ακολουθείτε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες υποβολής αιτήσεων.

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων

 • Ημερομηνία έναρξης του προγράμματος: 9 Σεπτεμβρίου 2019
 • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 2 Αυγούστου 2019

Σας συνιστούμε να υποβάλετε την ολοκληρωμένη αίτησή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα, ειδικά εάν υποβάλετε αίτηση για χρηματοδότηση ή απαιτείτε θεώρηση. Μπορούμε να εξετάσουμε τις καθυστερημένες εφαρμογές εάν διαθέτουμε θέσεις.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά
The University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine

Κοιτάξτε35 περισσότερα μαθήματα αποThe University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine »

Τελευταία ενημέρωση May 14, 2019
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 9, 2019
Duration
1 Έτος
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
8,300 GBP
Αρχική / Δίδακτρα διδάκτρων ΕΕ: £ 8.300; Overseas / International Δίδακτρα: £ 26.600. Πρόσθετο κόστος προγράμματος: £ 4000
Deadline
Αύγ. 2, 2019
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 9, 2019
Ημερομηνία λήξης
Αύγ. 2020
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Αύγ. 2, 2019

Σεπτ. 9, 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Αύγ. 2, 2019
Ημερομηνία λήξης
Αύγ. 2020
Άλλη