Μεταπτυχιακό στη Φροντίδα Υγείας, Κλινική Οπτομετρία (MOptom)

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Μεταπτυχιακό στη Φροντίδα Υγείας, Κλινική Οπτομετρία (MOptom)

Εφαρμογή 8-22 Ιανουαρίου 2020

Δίδακτρα 10 000 € / Ακαδημαϊκό έτος

Υποτροφία διαθέσιμη

122835_photo-1517948430535-1e2469d314fe.jpeg
David Travis / Unsplash

Μεταπτυχιακό στη Φροντίδα Υγείας, Κλινική Οπτομετρία (MOptom)

Το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες. Οι προτεραιότητες της υγειονομικής περίθαλψης μετατοπίζονται από τη μόλυνση και την οξεία περίθαλψη στη φροντίδα χρόνιων νοσημάτων και τη διαχείριση των αναπηριών Οι περιστάσεις αυτές αρχίζουν να αμφισβητούν τα συστήματα υγείας και τους παρόχους υπηρεσιών υγείας. Τα αυξημένα έξοδα για την υγειονομική περίθαλψη οδηγούν στην ανάγκη για ποικίλες στρατηγικές δημόσιας υγείας. Η μελλοντική φροντίδα των ματιών απαιτεί εξειδικευμένους κλινικούς επαγγελματίες που είναι ειδικευμένοι να εργάζονται σε πολυτομεακές ομάδες υγειονομικής περίθαλψης. Γίνετε Μάστερ Υγείας, Κλινική Optometry στο OAMK !

Εκπαιδευτικοί και επαγγελματικοί στόχοι

Αυτή η εκπαίδευση παρέχει βιοϊατρικές και εξειδικευμένες οφθαλμικές επιστήμες σε προχωρημένο επίπεδο για τη διαμόρφωση διαφορικής διάγνωσης και την πραγματοποίηση σχεδίων διαχείρισης βασισμένων σε στοιχεία ανεξάρτητα από τη συνταγογράφηση θεραπειών για τη διαχείριση οφθαλμικών ασθενειών. Επιπλέον, θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα οφθαλμικά σημάδια των συστηματικών ασθενειών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πληροφορίες για τη θεραπεία της γενικής υγείας των ασθενών ή που μπορεί να οδηγήσουν στην προηγούμενη ανίχνευση των μη αναγνωρισμένων συστηματικών διαταραχών υγείας. Θα διδαχθεί επίσης μια πολυεπιστημονική προσέγγιση για τη διαχείριση των ασθενών που χρειάζονται θεραπεία για τις χρόνιες και / ή οξείες καταστάσεις τους και την ανάγκη κατάλληλων παραπομπών.

Ευκαιρίες καριέρας

Μετά την αποφοίτηση, θα είστε σε θέση να εργαστείτε ανεξάρτητα ως κλινικός οφθαλμίατρος. κλινικός εκπαιδευτής και λέκτορας ή κλινικός ερευνητής σε διάφορα είδη οργανισμών φροντίδας ματιών, ως μέρος μιας διεπιστημονικής ομάδας υγείας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Πιθανές θέσεις εργασίας μετά την αποφοίτηση

 • Επικεφαλής οφθαλμικός οφθαλμίατρος
 • Νοσοκομειακός οπτομεταφέρτης
 • Κλινικός εκπαιδευτής και λέκτορας
 • Κλινικός ερευνητής

Περιεχόμενα μελέτης

Οι βασικές περιοχές περιεχομένου είναι

 • Αξιολόγηση και διαχείριση των οφθαλμικών και συναφών συστημικών συνθηκών υγείας
 • Ενεργώντας σε μια πολυτομεακή οργάνωση υγειονομικής περίθαλψης
 • Διεξαγωγή έρευνας με βάση τεκμηριωμένα στοιχεία και χρήση αυτής για την ενίσχυση δεξιοτήτων που βασίζονται σε τεκμηριωμένες κλινικές αποφάσεις σε μια διεπιστημονική οργάνωση υγειονομικής περίθαλψης

Η εκπαίδευση αυτή προσφέρεται ως μια ευέλικτη μερική εκπαίδευση, εν μέρει σε απευθείας σύνδεση και εν μέρει στην πανεπιστημιούπολη. Η εκπαίδευση αποτελείται από 6 ενότητες θεωρίας (κλινική βιοϊατρική και προηγμένες οφθαλμικές επιστήμες) που περιλαμβάνουν επίσης κλινικά εργαστήρια. Παρέχονται τέσσερις ενότητες ετησίως. Επικοινωνία με τη διδασκαλία στην πανεπιστημιούπολη διαρκεί 2 ημέρες Μετά την ολοκλήρωση των ενοτήτων της θεωρίας, οι μαθητές θα ολοκληρώσουν τις ερευνητικές δραστηριότητές τους με καθοδήγηση.

Δομή των μελετών

 • Μέθοδοι έρευνας και μονάδας παραγωγής γνώσεων (10 ETCS)
 • Κλινική βιοϊατρική (10 ETCS)
 • Προχωρημένες επιστήμες οφθαλμών (10 ETCS)
 • Νευρολογία και νευρο-οπτομετρία (10 ETCS)
 • Φαρμακολογία (10 ETCS)
 • Επιλογές (10 ETCS):
  • Διόφθαλμη όραση
  • Παιδιατρική οπτομετρία
  • Ειδικοί φακοί επαφής
  • Χαμηλή όραση
  • Οφθαλμική χειρουργική
  • Διαγνωστική φαρμακολογία
  • Κλινική βιοϊατρική έρευνα
  • Ειδική εκπαίδευση στην πρωτογενή φροντίδα των ματιών
 • Έρευνα (30 ETCS)

OAMK διατηρεί τα δικαιώματα που προσφέρει το OAMK το τρέχον έτος.

Η διδακτική εργασία θα αξιολογηθεί με βάση την περιοχή ικανοτήτων χρησιμοποιώντας εξετάσεις ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών. Η επιστημονική εργασία θα αξιολογηθεί βάσει γραπτής εργασίας και προφορικών εξετάσεων.

Τελικό έργο

Οι μελέτες περιλαμβάνουν ένα 30-πιστωτικό ερευνητικό έργο προσανατολισμένο προς την έρευνα, δηλαδή Διδακτορικό Δίπλωμα. Οι σπουδαστές θα αρχίσουν να εργάζονται με τη διπλωματική τους διατριβή αμέσως στην αρχή των σπουδών. Η εργασία είναι συνήθως ένα έργο ανάπτυξης προσανατολισμένο στο έργο που παράγει νέα ερευνητικά δεδομένα για τον τομέα της φροντίδας των ματιών. Μπορείτε να κάνετε το Masterwork στο χώρο εργασίας σας, ή ακόμα και ως σχέδιο εκκίνησης για τη δική σας επιχείρηση. Μπορείτε επίσης να κάνετε τη διατριβή σας στο έργο OAMK .

Η προετοιμασία της μεταπτυχιακής εργασίας απαιτεί συστηματική προσέγγιση, εμπειρογνωμοσύνη σε θέματα περιεχομένου, ανεξάρτητες εκτιμήσεις για τον περιορισμό της εργασίας, μεθοδολογικές ικανότητες, συνεργασία και δεξιότητες αλληλεπίδρασης, καθώς και δεξιότητες παρουσίασης και δημοσίευσης.

Η μεταπτυχιακή εργασία είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα καθοδηγούμενο από μέντορα που αντιπροσωπεύει την ατομική εργασία των μαθητών. Η τελική διατριβή, συμπεριλαμβανομένης της διαβούλευσης και της έγκρισης του θέματος από τον διδάσκοντα, ξεκινά στις αρχές της μελέτης. Οι φοιτητές θα συνεχίσουν τη διατριβή τους καθ 'όλη τη διάρκεια των σπουδών τους μέχρι τη δεύτερη εντατική περίοδο κατά την οποία θα ολοκληρωθεί η διατριβή. Ο αριθμός των διαδικτυακών συσκέψεων και των διαβουλεύσεων με τον διδάσκοντα διδάσκοντα προσφέρεται για να βοηθήσει τους φοιτητές με το έργο διατριβής τους.

Διεθνοποίηση

Οι εκπαιδευτές μαθήματος από πολλαπλούς κλάδους ιατρικής και υγειονομικής περίθαλψης έχουν διεθνές επίπεδο πτυχίων και εργασιακή εμπειρία, παρέχοντας ένα συναρπαστικό μαθησιακό περιβάλλον. Θα εκτελέσετε κυρίως την κλινική εργασία σας στο χώρο εργασίας σας. OAMK ενθαρρύνει τους μαθητές να οργανώσουν διεθνείς κλινικές αντικαταστάσεις που συμπληρώνουν τη διεθνή πτυχή της ατομικής εργασίας τους. Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα για διεθνή εναλλαγή εξωτερικής πλοήγησης.

Απαιτήσεις πρακτικής εφαρμογής

Περιεχόμενο των μελετών

Η εκπαίδευση αυτή προσφέρεται ως μια ευέλικτη μερική εκπαίδευση, εν μέρει σε απευθείας σύνδεση και εν μέρει στην πανεπιστημιούπολη. Η εκπαίδευση αποτελείται από 6 μονάδες θεωρίας που περιλαμβάνουν επίσης κλινικά εργαστήρια. Παρέχονται τέσσερις ενότητες ετησίως. Η εντατική διδασκαλία επαφών στην πανεπιστημιούπολη θα διαρκέσει για δύο (2) ημέρες. Μετά την ολοκλήρωση των ενοτήτων της θεωρίας, οι μαθητές θα ολοκληρώσουν τις ερευνητικές δραστηριότητές τους με καθοδήγηση. Οι σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απαιτούν από εσάς να δεσμευθείτε για μια ενεργή και ανεξάρτητη προσέγγιση εργασίας. Οι ημερομηνίες έναρξης των OAMK Master OAMK και οι ημέρες επαφής για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα ανακοινωθούν αργότερα.

Κριτήρια καταλληλότητας

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το πτυχίο ενός πτυχιούχου ή υψηλότερου. Ο φινλανδικός πτυχίο οπτικού επαγγέλματος στο επίπεδο της Φινλανδίας ή το δίπλωμα του διεθνούς πτυχίου Optometrist και το δίπλωμα οπτικής δίπλωμα από το πεδίο της οπτομετρίας πληρούν επίσης τα κριτήρια εφαρμογής. Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπαίδευση που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν διαγνωστικά φαρμακευτικά φάρμακα, άδεια για την τοποθέτηση φακών επαφής καθώς και δύο (2) χρόνια εργασιακής εμπειρίας σε σχετικό τομέα. Το σχετικό πεδίο θεωρείται η περιοχή για την οποία υποβάλλετε αίτηση και το πεδίο από το οποίο θα απονεμηθεί το πτυχίο.

Οι διεθνείς υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει την εκπαίδευση που τους παρέχει τα δικαιώματα χρήσης των διαγνωστικών φαρμάκων στην πατρίδα τους θα παρακολουθήσουν τη φαρμακολογία και τη διαγνωστική πορεία ως την επιλεγόμενη ενότητα. Όλα τα κριτήρια προσόντων πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Ιουλίου 2020. Τα πανεπιστήμια των εφαρμοσμένων επιστημών αποδέχονται επίσης την επαγγελματική εμπειρία που αποκτήθηκε μετά την ολοκλήρωση ενός μεταδευτεροβάθμιου ή ανώτερου πτυχίου επαγγελματικού επιπέδου στη Φινλανδία (σε οποιονδήποτε τομέα της εκπαίδευσης), αλλά πριν λάβει υψηλότερη βαθμό εκπαίδευσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτείται επίσης τουλάχιστον δύο χρόνια εργασιακής εμπειρίας σε σχετικό τομέα.

Προώθηση προκαταβολών

Οι νέοι σπουδαστές του προγράμματος σπουδών θα επιλεγούν βάσει της γραπτής εργασίας, η οποία περιλαμβάνει τα ακόλουθα έγγραφα:

 1. Συνοδευτική επιστολή
 2. Βιογραφικό σημείωμα
 3. Προκαταρκτικό σχέδιο μελέτης που περιγράφει την εξέλιξη των διατριβών

Τα έγγραφα πρέπει να υποβάλλονται στην ηλεκτρονική αίτηση στα αγγλικά και ως ηλεκτρονικό έγγραφο σε μορφή pdf μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2020, ώρα 3 μ.μ., ώρα Φινλανδίας. Η εκχώρηση προόδου αξιολογείται σε κλίμακα εγκεκριμένων / απορριφθέντων.

 1. Η συνοδευτική επιστολή (min 600 λέξεις): Σκοπός της συνοδευτικής επιστολής είναι να σκιαγραφήσει τα κίνητρα του αιτούντος και να μοιραστεί τα ενδιαφέροντα και τους στόχους του και την ετοιμότητα να μελετήσει στο πρόγραμμα. Στην πράξη, εξηγεί το λόγο για τον οποίο ο υποψήφιος πρέπει να γίνει δεκτός ως φοιτητής. Ο αιτών περιγράφει την καριέρα του και τα σχέδιά του και τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται οι μελέτες. Ο αιτών παρουσιάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να οργανώσει τις σπουδές λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της εργασίας και της ζωής. Ο αιτών αξιολογεί επίσης τις τρέχουσες δεξιότητές του σε σχέση με το πρόγραμμα σπουδών της εφαρμοσμένης εκπαίδευσης.
 2. Το βιογραφικό σημείωμα: Το βιογραφικό σημείωμα πρέπει να παρουσιάζεται σε σφιχτό μορφότυπο. Θα πρέπει να δείχνει, μεταξύ άλλων, τις ολοκληρωμένες μελέτες, το ιστορικό εργασίας και τον κατάλογο των εκδόσεων, αν ισχύει.
 3. Το προκαταρκτικό σχέδιο που περιγράφει μια αναπτυξιακή πρόκληση (600 λέξεις τουλάχιστον): Το προκαταρκτικό σχέδιο πρέπει να επιδεικνύει τουλάχιστον μία βασική πρόκληση από το προηγούμενο (ή τρέχον) περιβάλλον εργασίας του αιτούντος, το οποίο χρειάζεται μια καινοτόμο λύση που βελτιώνει την κλινική παροχή φροντίδας των ματιών. Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια αξιολόγησης του προκαταρκτικού σχεδίου είναι η ακρίβεια του σχεδίου. Το σχέδιο καταδεικνύει την ικανότητα του αιτούντος να προσεγγίσει την ανάθεση εργασίας με βάση την επαγγελματική ζωή. Η ανάθεση ανάπτυξης μπορεί να είναι το θέμα της μεταπτυχιακής εργασίας.

Εισαγωγικές εξετάσεις

Τα κριτήρια επιλογής συνίστανται σε γραπτή ανάθεση και συνέντευξη (100 μονάδες συνολικά). Οι αγγλικές δεξιότητες του αιτούντος θα αξιολογηθούν με βάση τη γραπτή εργασία και τη συνέντευξη. Όλοι οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλει τη γραπτή εργασία θα κληθούν σε ατομική ηλεκτρονική συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2020. Στα θέματα συνέντευξης περιλαμβάνονται:

 1. Κλινική εμπειρία εργασίας.
 2. Μελλοντικές προκλήσεις της φροντίδας των ματιών, και
 3. Βασικές οφθαλμικές ανατομικές και φυσιολογικές και παθολογικές ερωτήσεις.

Για να πληροί τα κριτήρια αποδοχής, ο υποψήφιος πρέπει να πληροί όλα τα κριτήρια υποψηφιότητας και να λάβει τουλάχιστον 20 βαθμούς συνολικά από τη γραπτή αποστολή και συνέντευξη. Οι διεθνείς υποψήφιοι που δεν έχουν δικαιώματα χρήσης διαγνωστικών φαρμάκων στην πατρίδα τους θα εκτελούν μαθήματα φαρμακολογίας και διαγνωστικής ως το μάθημα επιλογής τους. Θα υπάρχει ένα ορισμένο αριθμό θέσεων σπουδών που διατίθενται στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, το οποίο σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε τις ενότητες πριν πληρούνται τα κριτήρια για 2 χρόνια εργασιακής εμπειρίας. Οι σπουδές σε ανοιχτό πανεπιστήμιο μπορούν να γίνουν δεκτές όταν πληρούνται τα κριτήρια και έχουν ολοκληρωθεί γραπτές εξετάσεις που αφορούν συγκεκριμένα μαθήματα σε αυτό το στάδιο.

Τελευταία ενημέρωση Οκτ. 2019

Σχετικά με τη Σχολή

Oamk is a strong and multidisciplinary University of Applied Sciences. We educate competent and innovative professionals and conduct active research and development. In co-operation with our partner i ... περαιτέρω

Oamk is a strong and multidisciplinary University of Applied Sciences. We educate competent and innovative professionals and conduct active research and development. In co-operation with our partner institutions we create new vitality to the northern region. We provide bachelor and master degree programme studies, pedagogic studies at the School of Vocational Teacher Education, Open University studies as well as supplementary training. There are three Bachelor’s degree programmes leading to a higher professional degree (BSc Hons) that are taught entirely in English: BBA, Business Information Technology, BBA, International Business, BEng, Information Technology. Bachelor's degree programmes are on EQF (European Quality Framework and Other Learning) level 6 and our Master's degree programmes on level 7. Our operations are government funded, and audited by the Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC). Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη