Μεταπτυχιακό στη Φροντίδα Υγείας, Κλινική Οπτομετρία (MOptom)

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

 • Εφαρμογή: 8-22 Ιανουαρίου 2021
 • Δίδακτρα: 10000 € / ακαδημαϊκό έτος για φοιτητές εκτός ΕΕ
 • Υποτροφία διαθέσιμη

Το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες. Οι προτεραιότητες της υγειονομικής περίθαλψης μετατοπίζονται από τη μόλυνση και την οξεία περίθαλψη στην περίθαλψη χρόνιων ασθενειών και στη διαχείριση των αναπηριών. Αυτές οι περιστάσεις αρχίζουν να αμφισβητούν τα συστήματα υγείας και τους παρόχους. Το αυξημένο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης οδηγεί στην ανάγκη για διαφορετικές στρατηγικές δημόσιας υγείας. Η μελλοντική φροντίδα ματιών χρειάζεται εξειδικευμένους κλινικούς επαγγελματίες που είναι ειδικευμένοι να εργαστούν σε πολυεπιστημονικές ομάδες υγειονομικής περίθαλψης. Γίνετε Master of Health Care, Clinical Optometry στο OAMK !

Εκπαιδευτικοί και επαγγελματικοί στόχοι

Αυτή η εκπαίδευση παρέχει βιοϊατρικές και εξειδικευμένες οφθαλμικές επιστήμες σε προχωρημένο επίπεδο και σας δίνει περαιτέρω ικανότητα να ασκείτε κλινική οπτομετρία. Επιπλέον, θα μάθετε να αναγνωρίζετε οφθαλμικά σημάδια συστημικών παθήσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πληροφορίες για τη θεραπεία της γενικής υγείας των ασθενών ή που μπορεί να οδηγήσουν στην προηγούμενη ανίχνευση μη αναγνωρισμένων συστημικών διαταραχών υγείας. Θα διδαχθεί επίσης μια διεπιστημονική προσέγγιση για τη διαχείριση ασθενών που χρειάζονται θεραπεία για τις χρόνιες και / ή οξείες καταστάσεις τους και την ανάγκη για κατάλληλες παραπομπές.

Ευκαιρίες καριέρας

Μετά την αποφοίτησή σας, θα είστε σε θέση να εργαστείτε ανεξάρτητα ως κλινικός ειδικός ματιών. κλινικός εκπαιδευτής και λέκτορας, ή κλινικός ερευνητής σε διαφορετικά είδη οργανισμών φροντίδας ματιών ως μέρος μιας διεπιστημονικής ομάδας υγειονομικής περίθαλψης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Πιθανές θέσεις εργασίας μετά την αποφοίτηση

 • Επικεφαλής οφθαλμικός οφθαλμίατρος
 • Νοσοκομειακός οπτομεταφέρτης
 • Κλινικός εκπαιδευτής και λέκτορας
 • Κλινικός ερευνητής

Περιεχόμενα μελέτης

Οι βασικοί τομείς περιεχομένου είναι:

 • Αξιολόγηση, διαχείριση και θεραπεία με βάση τα συμπτώματα των οφθαλμικών και συναφών συστημικών καταστάσεων υγείας.
 • Ενεργεί σε έναν πολυεπιστημονικό οργανισμό υγειονομικής περίθαλψης.
 • Διεξαγωγή τεκμηριωμένης έρευνας και χρήση της για την ενίσχυση τεκμηριωμένων δεξιοτήτων λήψης κλινικών αποφάσεων σε διεπιστημονικό φορέα υγειονομικής περίθαλψης.

Η εκπαίδευση αυτή προσφέρεται ως μια ευέλικτη μερική εκπαίδευση, εν μέρει σε απευθείας σύνδεση και εν μέρει στην πανεπιστημιούπολη. Η εκπαίδευση αποτελείται από 6 ενότητες θεωρίας (κλινική βιοϊατρική και προηγμένες οφθαλμικές επιστήμες) που περιλαμβάνουν επίσης κλινικά εργαστήρια. Παρέχονται τέσσερις ενότητες ετησίως. Επικοινωνία με τη διδασκαλία στην πανεπιστημιούπολη διαρκεί 2 ημέρες Μετά την ολοκλήρωση των ενοτήτων της θεωρίας, οι μαθητές θα ολοκληρώσουν τις ερευνητικές δραστηριότητές τους με καθοδήγηση.

Δομή των μελετών

 • Μέθοδοι έρευνας και παραγωγής γνώσης ενότητα 10 ETCS
 • Κλινική βιοϊατρική 10 ETCS
 • Προηγμένες οφθαλμικές επιστήμες 10 ETCS
 • Νευρολογία και νευρο-οπτομετρία 10 ETCS
 • Φαρμακολογία 10 ETCS
 • Επιλογές: Διοφθαλμικό όραμα; Παιδιατρική οπτομετρία; Ειδικοί φακοί επαφής Χαμηλή όραση; Οφθαλμική χειρουργική Διαγνωστική φαρμακολογία; Κλινική βιοϊατρική έρευνα; Ειδική εκπαίδευση στην πρωτοβάθμια φροντίδα των ματιών 10 ETCS
 • Έρευνα 30 ETCS

OAMK διατηρεί τα δικαιώματα που προσφέρει το OAMK το τρέχον έτος.

Η διδακτική εργασία θα αξιολογηθεί με βάση την περιοχή ικανοτήτων χρησιμοποιώντας εξετάσεις ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών. Η επιστημονική εργασία θα αξιολογηθεί βάσει γραπτής εργασίας και προφορικών εξετάσεων.

Τελικό έργο

Οι μελέτες περιλαμβάνουν μια ερευνητική εργασία 30 πιστωτικών προσανατολισμένων στην έρευνα, δηλαδή μεταπτυχιακή εργασία. Οι μαθητές θα αρχίσουν να εργάζονται με τη μεταπτυχιακή τους εργασία αμέσως στην αρχή των σπουδών τους. Η διατριβή είναι συνήθως ένα έργο ανάπτυξης προσανατολισμένο στην εργασία που παράγει νέα ερευνητικά δεδομένα για τον τομέα της φροντίδας των ματιών. Μπορείτε να κάνετε το Masterwork στο χώρο εργασίας σας ή ακόμα και ως πρόγραμμα εκκίνησης για τη δική σας επιχείρηση. Μπορείτε επίσης να κάνετε τη διατριβή σας στο έργο OAMK .

Η προετοιμασία της μεταπτυχιακής εργασίας απαιτεί συστηματική προσέγγιση, εμπειρογνωμοσύνη σε θέματα περιεχομένου, ανεξάρτητες εκτιμήσεις για τον περιορισμό της εργασίας, μεθοδολογικές ικανότητες, συνεργασία και δεξιότητες αλληλεπίδρασης, καθώς και δεξιότητες παρουσίασης και δημοσίευσης.

Η μεταπτυχιακή εργασία είναι ένα ερευνητικό έργο καθοδηγούμενο από μέντορα που αντιπροσωπεύει την ατομική εργασία των μαθητών. Η τελική διατριβή, συμπεριλαμβανομένης της διαβούλευσης και της έγκρισης θεμάτων με τον καθηγητή, ξεκινά στην αρχή των σπουδών. Οι μαθητές θα συνεχίσουν τη διατριβή τους καθ 'όλη τη διάρκεια των σπουδών τους μέχρι τη δεύτερη εντατική περίοδο κατά την οποία η διατριβή θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Ο αριθμός των διαδικτυακών συναντήσεων και διαβουλεύσεων με τον καθηγητή λέκτορα προσφέρεται για να βοηθήσει τους φοιτητές στο έργο διατριβής τους.

Διεθνοποίηση

Οι εκπαιδευτές μαθήματος από πολλαπλούς κλάδους ιατρικής και υγειονομικής περίθαλψης έχουν διεθνές επίπεδο πτυχίων και εργασιακή εμπειρία, παρέχοντας ένα συναρπαστικό μαθησιακό περιβάλλον. Θα εκτελέσετε κυρίως την κλινική εργασία σας στο χώρο εργασίας σας. OAMK ενθαρρύνει τους μαθητές να οργανώσουν διεθνείς κλινικές αντικαταστάσεις που συμπληρώνουν τη διεθνή πτυχή της ατομικής εργασίας τους. Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα για διεθνή εναλλαγή εξωτερικής πλοήγησης.

Απαιτήσεις πρακτικής εφαρμογής

Περιεχόμενο των μελετών

Αυτή η εκπαίδευση προσφέρεται ως μια ευέλικτη εκπαίδευση μερικής απασχόλησης, εν μέρει στο διαδίκτυο και εν μέρει στην πανεπιστημιούπολη. Η εκπαίδευση αποτελείται από 6 ενότητες θεωρίας που περιλαμβάνουν επίσης κλινικά εργαστήρια. Τέσσερις ενότητες προσφέρονται ετησίως. Η εντατική διδασκαλία επαφών στην πανεπιστημιούπολη θα διαρκέσει για δύο (2) ημέρες. Μετά την ολοκλήρωση των θεωρητικών ενοτήτων, οι μαθητές θα ολοκληρώσουν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες καθοδηγούμενες από μέντορες. Οι σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απαιτούν να δεσμευτείτε σε μια ενεργή και ανεξάρτητη προσέγγιση εργασίας.

Κριτήρια καταλληλότητας

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το πτυχίο του Optometrist ή υψηλότερο. Το φινλανδικό πτυχίο οπτικού επαγγελματικού επιπέδου ή το πτυχίο διεθνούς οπτομέτρου και το πτυχίο οπτικού οπτικού από τον τομέα της οπτομετρίας πληρούν επίσης τα κριτήρια εφαρμογής. Επιπλέον, οι αιτούντες πρέπει να έχουν εκπαίδευση που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν διαγνωστικά φαρμακευτικά φάρμακα, άδεια τοποθέτησης φακών επαφής καθώς και δύο (2) χρόνια εργασιακής εμπειρίας σε σχετικό πεδίο. Το σχετικό πεδίο θεωρείται η περιοχή για την οποία υποβάλλετε αίτηση και το πεδίο από το οποίο θα απονεμηθεί το πτυχίο.

Οι διεθνείς υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει την εκπαίδευση που τους παρέχει τα δικαιώματα να χρησιμοποιούν τα διαγνωστικά φαρμακευτικά προϊόντα στη χώρα καταγωγής τους, θα παρακολουθήσουν το μάθημα φαρμακολογίας και διαγνωστικών ως το μάθημα επιλογής τους. Όλα τα κριτήρια προσόντων πρέπει να έχουν συμπληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου 2021. Τα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών αποδέχονται επίσης την εργασιακή εμπειρία που αποκτήθηκε μετά την ολοκλήρωση διπλώματος μεταδευτεροβάθμιας ή ανώτερης επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Φινλανδία (σε οποιονδήποτε τομέα εκπαίδευσης), αλλά πριν από την απόκτηση του πτυχίου πτυχίο εκπαίδευσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτείται τουλάχιστον δύο χρόνια εργασιακής εμπειρίας σε σχετικό πεδίο.

Προώθηση προκαταβολών

Οι νέοι φοιτητές προγράμματος θα επιλεγούν με βάση τη γραπτή εργασία, η οποία περιλαμβάνει τα ακόλουθα έγγραφα: 1. Συνοδευτική επιστολή 2. Βιογραφικό σημείωμα 3. Προκαταρκτικό σχέδιο μελέτης που περιγράφει την ανάπτυξη της κύριας διατριβής Τα έγγραφα πρέπει να υποβληθούν στην ηλεκτρονική αίτηση στα Αγγλικά και ως ηλεκτρονικό έγγραφο σε μορφή pdf έως τις 29 Ιανουαρίου 2021 στις 15:00 ώρα Φινλανδίας. Η εκ των προτέρων αξιολόγηση αξιολογείται σε κλίμακα εγκεκριμένων / απορριφθέντων.

 1. Η συνοδευτική επιστολή (τουλάχιστον 600 λέξεις) Ο σκοπός της συνοδευτικής επιστολής είναι να περιγράψει τα κίνητρα του αιτούντος και να μοιραστεί τα ενδιαφέροντα και τους στόχους του και την ετοιμότητα να σπουδάσει στο πρόγραμμα. Στην πράξη, εξηγεί το λόγο για τον οποίο ο αιτών πρέπει να γίνει δεκτός ως μαθητής. Ο αιτών περιγράφει την καριέρα και τα σχέδιά του και πώς σχετίζονται οι μελέτες. Ο αιτών παρουσιάζει επίσης πώς σκοπεύει να οργανώσει τις σπουδές λαμβάνοντας υπόψη την εργασία και την κατάσταση της ζωής. Ο αιτών αξιολογεί επίσης τις τρέχουσες δεξιότητές του σε σχέση με το πρόγραμμα σπουδών της εφαρμοσμένης εκπαίδευσης.
 2. Το βιογραφικό σημείωμα πρέπει να παρουσιάζεται σε περιορισμένη μορφή. Θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να περιλαμβάνει ολοκληρωμένες μελέτες, ιστορικό εργασίας και κατάλογο δημοσιεύσεων, εάν υπάρχει.
 3. Το προκαταρκτικό σχέδιο που περιγράφει μια αναπτυξιακή πρόκληση (τουλάχιστον 600 λέξεις) Το προκαταρκτικό σχέδιο πρέπει να αποδεικνύει τουλάχιστον μία βασική πρόκληση από το προηγούμενο (ή το τρέχον) περιβάλλον εργασίας του αιτούντος που χρειάζεται μια καινοτόμο λύση που βελτιώνει την κλινική παροχή φροντίδας των ματιών. Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια αξιολόγησης του προκαταρκτικού σχεδίου είναι η συγκεκριμένη εφαρμογή του σχεδίου. Το σχέδιο αποδεικνύει την ικανότητα του αιτούντος να προσεγγίσει την εργασία που βασίζεται στην επαγγελματική ζωή. Η ανάθεση ανάπτυξης μπορεί να είναι το θέμα της κύριας διατριβής.

Εισαγωγικές εξετάσεις

Τα κριτήρια επιλογής συνίστανται σε γραπτή ανάθεση και συνέντευξη (100 μονάδες συνολικά). Οι αγγλικές δεξιότητες του αιτούντος θα αξιολογηθούν με βάση τη γραπτή εργασία και τη συνέντευξη. Όλοι οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλει τη γραπτή εργασία θα κληθούν σε ατομική ηλεκτρονική συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2020. Στα θέματα συνέντευξης περιλαμβάνονται:

 1. Κλινική εργασιακή εμπειρία
 2. Μελλοντικές προκλήσεις της φροντίδας των ματιών
 3. Βασικά οφθαλμικά θέματα ανατομίας και φυσιολογίας και παθολογίας

Για να πληροί τα κριτήρια αποδοχής, ο αιτών πρέπει να πληροί όλα τα κριτήρια του αιτούντος και να λαμβάνει τουλάχιστον 20 βαθμούς συνολικά από τη γραπτή εργασία και τη συνέντευξη. Οι διεθνείς υποψήφιοι που δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν διαγνωστικά φαρμακευτικά προϊόντα στη χώρα καταγωγής τους θα παρακολουθήσουν το μάθημα φαρμακολογίας και διαγνωστικών ως το μάθημα επιλογής τους. Θα υπάρχει διαθέσιμος χώρος σπουδών στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, το οποίο σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε τις ενότητες πριν από την ικανοποίηση των κριτηρίων για 2 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Οι σπουδές σε ανοιχτό πανεπιστήμιο μπορούν να γίνουν αποδεκτές όταν πληρούνται τα κριτήρια και οι γραπτές εξετάσεις για συγκεκριμένα μαθήματα έχουν ολοκληρωθεί σε αυτό το στάδιο.

122835_photo-1517948430535-1e2469d314fe.jpeg
David Travis / Unsplash

Τελευταία ενημέρωση Σεπτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Oamk is a strong and multidisciplinary University of Applied Sciences. We educate competent and innovative professionals and conduct active research and development. In co-operation with our partner i ... περαιτέρω

Oamk is a strong and multidisciplinary University of Applied Sciences. We educate competent and innovative professionals and conduct active research and development. In co-operation with our partner institutions we create new vitality to the northern region. We provide bachelor and master degree programme studies, pedagogic studies at the School of Vocational Teacher Education, Open University studies as well as supplementary training. There are three Bachelor’s degree programmes leading to a higher professional degree (BSc Hons) that are taught entirely in English: BBA, Business Information Technology, BBA, International Business, BEng, Information Technology. Bachelor's degree programmes are on EQF (European Quality Framework and Other Learning) level 6 and our Master's degree programmes on level 7. Our operations are government funded, and audited by the Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC). Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη