Keystone logo
Γερμανία

Μελέτη Φροντίδα υγείας σε Γερμανία 2024

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  507
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  91
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  43
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  60

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  9
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  12
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  4

Απαιτήσεις βίζας

 1. Visa για μαθήματα γλώσσας (Visa for Language Learning) – η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να μάθουν τη γερμανική γλώσσα στη Γερμανία.
 2. Βίζα Αίτησης Φοιτητή (Visum Zur Studienbewerbung) – εάν θέλετε να σπουδάσετε στη Γερμανία, αλλά εξακολουθείτε να προσπαθείτε να βρείτε το σωστό πρόγραμμα ή δεν έχετε λάβει ακόμη την επιστολή επιβεβαίωσης από το πανεπιστήμιό σας.
 3. Φοιτητική Βίζα (Visum Zu Studienzwecken) – εάν έχετε ήδη γίνει δεκτός σε γερμανικό πανεπιστήμιο.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Visa για το μάθημα γλώσσας; Φοιτητική Αίτηση Βίζα? Φοιτητική Βίζα

Τιμή και νόμισμα

EUR 60

Θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε 60 € (~74 $ ΗΠΑ) για τη φοιτητική σας βίζα στη Γερμανία.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Για πολίτες από την ΕΕ ή από την Ισλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία ή το Λιχτενστάιν, είναι απαραίτητο μόνο να έχουν ταυτότητα για την είσοδο στη Γερμανία. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε βίζα.

Οι πολίτες από την Αυστραλία, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη βίζα τους ακόμη και μετά την άφιξή τους στη Γερμανία.

Για πολίτες από άλλες χώρες, είναι απαραίτητο να υποβάλουν αίτηση για βίζα πριν έρθουν στη Γερμανία.

Εάν μείνετε λιγότερο από 90 ημέρες στη Γερμανία, υπάρχουν ακόμη περισσότεροι κανονισμοί. Πολίτες από ορισμένες χώρες μπορούν να εισέλθουν στη Γερμανία για αυτό το διάστημα χωρίς βίζα. Αυτά είναι Βενεζουέλα, Πόλη του Βατικανού, Ουρουγουάη, Σιγκαπούρη, Σεϋχέλλες, Παραγουάη, Παναμάς, Νικαράγουα, Μεξικό, Μαυρίκιος, Μαλαισία, Μακάο, Κροατία, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Κόστα Ρίκα, Χιλή, Μπρουνέι, Βραζιλία, Βολιβία, Βερμούδες, Μπαρμπάντος, Μπαχάμες και την Αργεντινή.

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών για τις πιο πρόσφατες απαιτήσεις βίζας για όλες τις χώρες: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenhalt/visabestimmungen-node

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Γερμανική πρεσβεία ή προξενείο

Θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για βίζα από τη γερμανική πρεσβεία ή το προξενείο στη χώρα σας.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Αρχικά, πρέπει να προγραμματίσετε ένα ραντεβού για μια συνέντευξη για βίζα. Την ημέρα της συνέντευξης, θα πρέπει να προσφέρετε τα έγγραφα της αίτησης βίζας.

Τα έγγραφα που χρειάζεστε συνήθως είναι:

 • Συμπληρωμένο έντυπο αίτησης
 • Διαβατήριο σε ισχύ
 • Δύο φωτογραφίες
 • Επιστολή που δείχνει ότι έχετε γίνει δεκτός από ένα γερμανικό πανεπιστήμιο
 • Μεταγραφή ακαδημαϊκού αρχείου
 • Πιστοποιητικό γνώσης της γερμανικής γλώσσας ή απόδειξη ότι σκοπεύετε να παρακολουθήσετε μάθημα γλώσσας στη Γερμανία (εάν σπουδάζετε στα γερμανικά)
 • Απόδειξη ότι έχετε επαρκή κεφάλαια για να συντηρήσετε τον εαυτό σας όσο ζείτε στη Γερμανία (8.700€ ετησίως, που είναι περίπου ~9.390$)
 • Πιστοποιητικό που δείχνει ότι έχετε αγοράσει ασφάλεια υγείας
 • Δήλωση γνησιότητας των εγγράφων που υποβάλλονται

Ανάλογα με την πρεσβεία, μπορεί επίσης να χρειαστεί να προσκομίσετε αποδείξεις ότι δεν έχετε ποινικό μητρώο.

Όλοι πρέπει να εγγραφούν στις τοπικές αρχές εγγραφής (Einwohnermeldeamt) την πρώτη εβδομάδα από την άφιξή τους στη Γερμανία. Θα χρειαστεί να λάβετε το διαβατήριό σας/την εθνική σας ταυτότητα (και τη βίζα εάν χρειάζεται), την απόδειξη της διεύθυνσής σας στη Γερμανία (π.χ. ένα συμφωνητικό ενοικίασης από τον ιδιοκτήτη σας) και πιθανώς το πιστοποιητικό εγγραφής από το μάθημά σας. Θα σας δοθεί επιβεβαίωση εγγραφής.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Η εξέταση της αίτησης θεώρησης διαρκεί συνήθως περίπου 6 έως 8 εβδομάδες για ένα μάθημα γλώσσας. Ωστόσο, εάν το μάθημα γλώσσας είναι μεγαλύτερο από τρεις μήνες, ο χρόνος που απαιτείται για την επεξεργασία της αίτησης μπορεί να επεκταθεί έως και 8 έως 10 εβδομάδες. Και κατά την περίοδο αιχμής των ταξιδιών, οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν εντός της περιόδου αναμονής. Έτσι, οι φοιτητές που απαιτούν φοιτητική βίζα για τη Γερμανία θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους πολύ νωρίτερα πριν από την έναρξη του μαθήματος. Θα πρέπει να κάνετε αίτηση το συντομότερο δυνατό και τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από τη μετακόμισή σας στη χώρα.

Οι θεωρήσεις σπουδών ισχύουν μόνο για τη διάρκεια του μαθήματος ή του προγράμματος. Οι άδειες διαμονής εκδίδονται συνήθως για ένα έτος, αλλά μπορούν να παραταθούν.

Χρόνος επεξεργασίας

8 Weeks

Ευκαιρίες εργασίας

Οι πολίτες των χωρών της ΕΕ/ΕΟΧ και της Ελβετίας μπορούν να εργαστούν ελεύθερα στη Γερμανία, αλλά όχι περισσότερες από 20 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Οι πολίτες ΕΕ/ΕΟΧ/Ελβετοί (τώρα συμπεριλαμβανομένων των Κροατών από τον Ιούλιο του 2015) επιτρέπεται να εργάζονται έως και 120 πλήρεις ή 240 μισές ημέρες το χρόνο (συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής εργασίας) χωρίς άδειες. Μπορείτε να εργαστείτε περισσότερες ώρες εάν απασχοληθείτε στο πανεπιστήμιο ως φοιτητής ή μεταπτυχιακός βοηθός. για άλλους τύπους απασχόλησης θα χρειαστείτε άδεια από την Agentur für Arbeit (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης) και την Αρχή Αλλοδαπών για να υπερβείτε το όριο 120/240. Το Studienkolleg και οι φοιτητές ξένων γλωσσών χρειάζονται άδεια από αυτές τις αρχές για να αναλάβουν οποιαδήποτε εργασία. Οι φοιτητές δεν μπορούν να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι.

Ωρες την εβδομάδα

20

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να απορριφθεί η αίτησή σας για βίζα για γερμανική φοιτητική βίζα:

 • Κακή οικονομική κατάσταση
 • Κακό ακαδημαϊκό προφίλ
 • Έλλειψη προετοιμασίας για τη συνέντευξή σας
 • Ανεπαρκές επίπεδο γλώσσας (γερμανικά ή αγγλικά)
 • Ασυνέπεια με την επιλογή του προγράμματος σπουδών σας