Keystone logo
Σινγκαπούρη

Μελέτη Φροντίδα υγείας σε Σινγκαπούρη 2024

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  1867
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  51
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  31
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  88

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  7
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  10
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  7

Απαιτήσεις βίζας

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητικό πάσο

Τιμή και νόμισμα

SGD 90

Απαιτείται τέλος διεκπεραίωσης 30 S$ για κάθε αίτηση που υποβάλλεται στην Αρχή Μετανάστευσης και Σημείων Ελέγχου της Σιγκαπούρης (ICA). Το τέλος δεν επιστρέφεται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αίτησης ή εάν η αίτηση αποσυρθεί μετά την υποβολή.

Μια αμοιβή 60 S$ καταβάλλεται όταν ο επιτυχών υποψήφιος ολοκληρώσει τη διατύπωση κατά την έκδοση του φοιτητικού πάσου στο ICA.

Οι χρεώσεις εξαρτώνται από τη χώρα και ενδέχεται να αλλάξουν.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Όλοι οι διεθνείς φοιτητές πρέπει να έχουν φοιτητικό πάσο για να συνεχίσουν τις ανώτερες σπουδές στη Σιγκαπούρη. Για να λάβετε το φοιτητικό πάσο της Σιγκαπούρης, πρέπει πρώτα να σας προσφερθεί εισαγωγή για πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης στο Ινστιτούτο Ανώτατης Εκπαίδευσης (IHL) στη Σιγκαπούρη.

Έχετε δικαίωμα για Φοιτητικό Πάσο μόνο εάν έχετε γίνει δεκτός σε πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης. Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε μαθήματα μερικής φοίτησης ή βραδινά μαθήματα, δεν θα είστε επιλέξιμοι για το Student Pass.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Σύστημα Αίτησης & Εγγραφής On-Line για φοιτητικό πάσο (SOLAR).

Για να υποβάλετε αίτηση για το Φοιτητικό Πάσο, πρέπει να υποβάλετε την αίτησή σας στο επίσημο σύστημα εγγραφής -- Σύστημα On-Line Αίτησης & Εγγραφής Φοιτητικού Πάσου (SOLAR).

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Πριν υποβάλετε αίτηση για φοιτητικό πάσο μέσω SOLAR, το ινστιτούτο στο οποίο σας προσφέρθηκε η εισαγωγή πρέπει να σας εγγράψει μέσω του συστήματος εγγραφής. Μόλις το ινστιτούτο σας εγγράψει στη SOLAR, πρέπει να υποβάλετε το eForm 16. Πρέπει να έχετε τα ακόλουθα στοιχεία πριν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας SOLAR:

 • Μια ειδοποίηση εγγραφής από την SOLAR με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας που παρέχεται από το IHL
 • Ταξιδιωτικά έγγραφα και στοιχεία διαβατηρίου, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού διαβατηρίου και της εγκυρότητάς του
 • Η προσωπική σας διεύθυνση email
 • Μια πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου

Αφού υποβάλετε το eForm 16, θα πρέπει στη συνέχεια να λάβετε ένα αντίγραφο εκτύπωσης της φόρμας για να το υποβάλετε στη μονάδα Student Pass - Immigration & Checkpoints Authority (ICA). Είναι μία από τις σημαντικές διατυπώσεις που πρέπει να ολοκληρωθεί για την έκδοση του φοιτητικού πάσου της Σιγκαπούρης.

Πρέπει να διαβεβαιώσετε το τμήμα μετανάστευσης ότι θα παραμείνετε στη Σιγκαπούρη με έγκυρο φοιτητικό πάσο ανά πάσα στιγμή.

Τα έγγραφα που απαιτούνται για τη φοιτητική βίζα της Σιγκαπούρης:

 • Το έγκυρο διαβατήριό σας. Πρέπει να υποβάλετε αντίγραφο συγκεκριμένων σελίδων του διαβατηρίου
 • Πρέπει να έχετε μαζί σας την κάρτα αναχώρησης/άφιξης που χορηγήθηκε κατά την είσοδο στη Σιγκαπούρη. Εάν μένετε στη Σιγκαπούρη με άλλα μακροπρόθεσμα πάσο, θα πρέπει να φέρετε και αυτό το πάσο.
 • Μια πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου (λήψη σε λευκό φόντο).
 • Η εκτύπωση του eForm 16 που υποβλήθηκε μέσω της SOLAR (δεόντως υπογεγραμμένη από τον αιτούντα).
 • Εάν τα έγγραφά σας είναι στη μητρική γλώσσα, πρέπει να λάβετε επίσημη αγγλική μετάφραση των εγγράφων.
 • Αντίγραφο της επί της αρχής επιστολής έγκρισης· και
 • Ιατρική έκθεση στην προβλεπόμενη μορφή (διατίθεται στον ιστότοπο της ICA).

Κατά την υποβολή της αίτησης, βεβαιωθείτε ότι οι εργαστηριακές αναφορές δεν υπερβαίνουν τους τρεις μήνες από την ημερομηνία έκδοσης. Σε περίπτωση που δεν εκπληρώσετε την ιατρική απαίτηση, δεν θα σας χορηγηθεί το Φοιτητικό Πάσο.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Γενικά, η φοιτητική βίζα της Σιγκαπούρης διαρκεί περίπου τέσσερις εβδομάδες για να επεξεργαστεί. Ωστόσο, ορισμένες αιτήσεις ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο εάν το τμήμα μετανάστευσης ζητήσει κάποια πρόσθετα έγγραφα ή πληροφορίες από εσάς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα ειδοποιηθείτε μέσω του συστήματος SOLAR.

Πρέπει να υποβάλετε νέες αιτήσεις για Φοιτητικό Πάσο τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την έναρξη των μαθημάτων σας και όχι για περισσότερο από δύο μήνες.

Ο χρόνος διεκπεραίωσης είναι γενικά από 2 έως 4 μήνες για περιπτώσεις στις οποίες απαιτούνται συνεντεύξεις.

Χρόνος επεξεργασίας

4 Weeks

Ευκαιρίες εργασίας

Οι αλλοδαποί φοιτητές που δεν εργάζονται για περισσότερες από 16 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους εξαιρούνται από την αίτηση για άδεια εργασίας. Ωστόσο, συνιστάται να ελέγξετε τις ευκαιρίες εργασίας που παρέχονται από το ίδρυμά σας.

Οι διεθνείς φοιτητές δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για άδεια εργασίας εάν θέλουν να εργαστούν στη Σιγκαπούρη κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Η άδεια εργασίας μπορεί επίσης να εξαρτάται από το ίδρυμα στο οποίο σπουδάζετε.

Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τα εγκεκριμένα ιδρύματα εδώ: https://www.mom.gov.sg/passes-and-permits/work-pass-exemption-for-foreign-students

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν παρακολουθείτε κύκλο μαθημάτων πλήρους φοίτησης σε αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, εάν δεν έχετε επαρκή εκπαιδευτικά διαπιστευτήρια, εάν τα έντυπά σας δεν είναι σωστά συμπληρωμένα ή εάν τα δικαιολογητικά δεν είναι σωστά.