Keystone logo
Cardiff University Master of Optometry
Cardiff University

Master of Optometry

Cardiff, Ηνωμένο Βασίλειο

4 Years

Αγγλικά

Πλήρης απασχόληση

Request application deadline

Sep 2024

GBP 28.200 / per year *

Στην Πανεπιστημιούπολη

* για το εξωτερικό | για το σπίτι δύο, τρία και τέσσερα: 9.250 £ / έτος πρώτο: 9.000 £

Εισαγωγή

Συνδυάζουμε προοδευτική εκπαίδευση στην υγειονομική περίθαλψη, φροντίδα ασθενών υψηλής ποιότητας, έρευνα παγκόσμιας κλάσης και εξαιρετικές κλινικές και διδακτικές εγκαταστάσεις για να σας εμπνεύσουμε να γίνετε ένας εξαιρετικός οπτομέτρης.

Οι σημερινοί οπτομετρητές είναι αυτόνομοι οφθαλμολόγοι που παίζουν άμεσο ρόλο στη βελτίωση της όρασης και της υγείας των ματιών των ασθενών. Οι οπτομέτρους ασκούνται σε ποικίλα περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων περιβαλλόντων κοινότητας, νοσοκομείων και κατοικιών. Συνεργάζονται με ασθενείς και το ευρύ κοινό για την αξιολόγηση, τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαχείριση προβλημάτων με τα μάτια και το οπτικό σύστημα. Μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς συνταγογραφώντας οπτικές συσκευές όπως γυαλιά και φακούς επαφής, με τη διαχείριση προβλημάτων υγείας των ματιών, συμπεριλαμβανομένων θεραπευτικών θεραπειών με φάρμακα ή λέιζερ, καθώς και παρέχοντας προληπτικές, αποκαταστατικές και άλλες συμβουλές διαχείρισης της οφθαλμικής φροντίδας στα μέλη του κοινού.

Η υγειονομική περίθαλψη των ματιών είναι ένας ταχέως εξελισσόμενος τομέας και οι εγγεγραμμένοι οπτομέτρης μπορούν να επιλέξουν να εκπαιδευτούν περαιτέρω σε ένα διευρυνόμενο φάσμα κλινικών υπο-ειδικοτήτων. Πολλοί από τους σημερινούς οπτομέτρους συνταγογραφούν φάρμακα για οφθαλμικά προβλήματα ανεξάρτητα από γιατρό και διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στις ομάδες οφθαλμικής υγειονομικής περίθαλψης.

Το πρόγραμμά μας θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να εγγραφείτε ως οπτομέτρης στο Γενικό Οπτικό Συμβούλιο. Θα μάθετε να διαχειρίζεστε με σιγουριά και αυτόνομα ένα ευρύ φάσμα οπτικών και ιατρικών οφθαλμικών προβλημάτων κατά την απόκτηση προσόντων. Θα έχετε μοναδικές ευκαιρίες να παρατηρήσετε και να εργαστείτε στις εσωτερικές μας πανεπιστημιακές εξειδικευμένες οφθαλμολογικές κλινικές με επικεφαλής την υψηλά καταρτισμένη διεπιστημονική ομάδα οφθαλμικής φροντίδας. Αργότερα, κατά τη διάρκεια του προγράμματός σας, θα αναλάβετε μεγαλύτερη ευθύνη για τη φροντίδα των ασθενών και θα βελτιώσετε τις κλινικές σας δεξιότητες ενώ εργάζεστε τόσο κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης κλινικής τοποθέτησης που οργανώνεται από το Κολέγιο Οπτομετρών όσο και στις εξειδικευμένες κλινικές του Πανεπιστημίου μας.

Στο πρόγραμμά μας ενσωματώνονται ευκαιρίες για την απόκτηση επιλεγμένων ανώτερων προσόντων από το Κολέγιο Οπτομετρών, προετοιμάζοντάς σας για επέκταση ρόλων και μελλοντικές αλλαγές στο επάγγελμα της οπτομετρίας. Θα δημιουργήσετε μια εξαιρετική βάση για περαιτέρω εξειδικευμένα μεταπτυχιακά κλινικά ή ερευνητικά μονοπάτια σταδιοδρομίας και θα είστε καλά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε προκλήσεις δια βίου μάθησης, ηγεσίας και επαγγελματικής ανάπτυξης, επιτρέποντάς σας να ευδοκιμήσετε στη σύγχρονη οπτομετρική πρακτική του Ηνωμένου Βασιλείου.

Γιατί μελετήστε αυτό το μάθημα

Αυτό το πρόγραμμα θα σας παρέχει τις επιστημονικές και κλινικές γνώσεις για να εγγραφείτε ως οπτομέτρης στο Γενικό Οπτικό Συμβούλιο.

Ενσωματωμένα ανώτερα προσόντα

Τα προγράμματά μας έχουν ενσωματωμένα υψηλότερα επαγγελματικά προσόντα που σας δίνουν τη δυνατότητα να ειδικευτείτε σε έναν συγκεκριμένο τομέα ενδιαφέροντος.

96% Απασχόληση

Το 96% των αποφοίτων μας ήταν σε θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης 15 μήνες μετά το τέλος του κύκλου σπουδών τους. (Έρευνα Αποτελεσμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών 2020/21)

Εγκατάσταση οπτομετρίας 22 εκατομμυρίων λιρών

Το Σχολείο μας στεγάζεται σε μια ειδική μονάδα οπτομετρίας αξίας 22 εκατομμυρίων λιρών με ενσωματωμένη οφθαλμολογική κλινική.

Ερευνητικό προσωπικό που εμπλέκεται στον σχεδιασμό και την παράδοση μαθημάτων

Το μεγαλύτερο μέρος του διδακτικού μας προσωπικού είναι ασκούμενοι ερευνητές και, σε πολλές περιπτώσεις, κορυφαίοι ειδικοί στους τομείς τους.

Εισαγωγές

Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

Δίδακτρα προγράμματος

Σχετικά με το Σχολείο

Chat with students

Ερωτήσεις