Keystone logo
IMT Mines Albi

IMT Mines Albi

IMT Mines Albi

Εισαγωγή

Ιδρύθηκε το 1993, το IMT Mines Albi είναι δημόσιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ειδικεύεται στη μηχανική και υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομίας και Βιομηχανίας.

Μια μεταπτυχιακή σχολή μηχανικής

Ως Γάλλος "Grande École d'Ingénieurs of engineering, το IMT Mines Albi προσφέρει ένα εξαιρετικό φάσμα προγραμμάτων που ταιριάζουν στις ανάγκες, τα ταλέντα και τους στόχους σας. Οι προπτυχιακοί φοιτητές μας γίνονται δεκτοί σε επίπεδο L3 ή M1 και το δίπλωμα μηχανικού μας παραδίδεται στο τέλος του έτους M2. Τα προγράμματα μας Master of Science, Engineering, International Master (M3) και Ph.D. παρέχουν υψηλό επίπεδο επιστημονικής και διευθυντικής εκπαίδευσης για την ανάπτυξη κοινωνικά υπεύθυνων ηγετών που είναι προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις ενός δυναμικού και ασταθούς κόσμου.

Ένα κέντρο αριστείας για την έρευνα

IMT Mines Albi φιλοξενεί 3 ερευνητικά κέντρα: Η έρευνα RAPSODEE κέντρο αφιερωμένο στην ενέργεια, το περιβάλλον και την επιστήμη και την τεχνολογία των στερεών σωματιδίων Ο Ader Ινστιτούτο Clément έμφαση στην έρευνα για μηχανική και επιστήμη των υλικών μηχανικής με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της αεροναυτικής και των διαστημικών εφαρμογών Το Ερευνητικό Κέντρο Βιομηχανική Μηχανική αφιερωμένη στην οργάνωση και διαχείριση αλυσίδων εφοδιασμού, ανάπτυξη μαθηματικών εργαλείων και λογισμικού για μηχανική συστημάτων Με την αναγνώριση της επιστημονικής αριστείας και της ποιότητας στις ερευνητικές συνεργασίες της βιομηχανίας, η RAPSODEE και η ICA έγιναν κοινές ερευνητικές μονάδες μεταξύ CNRS και Mines Albi και των εργαστηρίων των IMT Mines Albi βραβεύτηκε με την αριστοκρατική κατάταξη "Carnot", μια ετικέτα που παραδόθηκε σε ομάδες ελίτ έρευνας στη Γαλλία που διεξήγαγαν έρευνα βιομηχανικού προσανατολισμού

Ένας επιχειρηματικός εταίρος για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη

IMT Mines Albi αναπτύσσει συνεχώς στενούς δεσμούς με τις διεθνείς και εθνικές βιομηχανίες και συμμετέχει στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας, π.χ. με τη διοργάνωση εκκίνησης κλπ. Η διαδικασία κατάρτισης έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι οι μεταπτυχιακοί μηχανικοί είναι σε θέση να «χτυπήσουν το έδαφος» λειτουργικές θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας. Πολλοί μηχανικοί και διευθυντές από τη βιομηχανία διδάσκουν τακτικά στο σχολείο και συμμετέχουν στενά στη διοίκησή του.

Στρατηγική

IMT Mines Albi είναι ένα σύγχρονο και καλά εξοπλισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα

  • κατάρτιση σε πολυάριθμους μηχανικούς σύμφωνα με τη γαλλική παράδοση "Grandes Ecoles"
  • παρέχοντας δίπλωμα Master of Science
  • που χορηγεί δίπλωμα διδακτορικού διπλώματος
  • διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας αιχμής
  • προώθηση της βιομηχανικής εφαρμογής των δραστηριοτήτων του.

IMT Mines Albi ανήκει: - στο "Institut Mines-Télécom", γαλλικός ηγέτης στην εκπαίδευση και την έρευνα στον τομέα της μηχανικής, της πληροφορικής και της διαχείρισης, - στο "Πανεπιστήμιο της Τουλούζης", το οποίο ιδρύθηκε το 1290 και περιλαμβάνει περίπου 120000 φοιτητές, πεδία. Το Albi είναι μια γοητευτική και ήσυχη πόλη που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας, το ιστορικό κέντρο της οποίας χαρακτηρίζεται παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Τοποθετημένο στην καρδιά του σύγχρονου και δυναμικού δικτύου των πανεπιστημίων "Mines", "Télécom" και "Toulouse" που βρίσκονται σε ολόκληρη τη Γαλλία και στην περιοχή Midi-Pyrénées, η "Mines Albi" αναπτύσσεται σε ένα περιβάλλον παγκοσμίως αναγνωρισμένων ερευνητικών συμπλεγμάτων διάφορους τομείς όπως η αεροναυτική, ο καρκίνος και η υγεία, η ενέργεια, το νερό και το περιβάλλον. Η ταχεία διεθνοποίηση της πανεπιστημιούπολης έχει γίνει ένας από τους κύριους στόχους για μελλοντική ανάπτυξη. Μια σημαντική διεθνής εμπειρία είναι υποχρεωτική για καθέναν από τους μαθητές μας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και τα IMT Mines Albi φιλοξενήσουν περίπου το 30% των ξένων φοιτητών σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Αυτοί οι σπουδαστές γίνονται δεκτοί ως φοιτητές ανταλλαγής, προπτυχιακών ή διπλών διπλωμάτων, στα πλαίσια των συμφωνιών συνεργασίας που έχουν υπογραφεί με πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Σήμερα, περίπου το 50% των διδακτορικών και μεταδιδακτορικών φοιτητών προέρχονται από το εξωτερικό. Αναπτύσσουμε τη διεθνή δέσμευση και αναγνώριση της έρευνας μας συνεχίζοντας να οργανώνουμε και να συνδιοργανώνουμε ετήσιες διεθνείς διασκέψεις, αυξάνοντας τη συμμετοχή μας σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα και αυξάνοντας τις διεθνείς δημοσιεύσεις. Η ανάπτυξη κοινών διεθνών ερευνητικών ομάδων και εργαστηρίων, καθώς και η εντατικοποίηση της επίσκεψης καθηγητών θα ενισχύσουν τη θέση μας σε διεθνές επίπεδο. Λόγω και των νέων επενδύσεων στις τεχνολογικές και πιλοτικές πλατφόρμες GALA, MIMAUSA και VALTHERA και στην ποιότητα της ζωής στην πανεπιστημιούπολη και γενικότερα στην Albi, το IMT Mines Albi είναι μια ελκυστική επιλογή για σπουδές και έρευνα.

Τοποθεσίες

  • Albi

    Allée des sciences, 81000, Albi

Ερωτήσεις