Keystone logo
International Medical University

International Medical University

International Medical University

Εισαγωγή


IMU - Παροχή του μέλλοντος της καλύτερης υγειονομικής περίθαλψης


Το International Medical University (IMU) είναι το πρώτο και πιο εδραιωμένο ιδιωτικό πανεπιστήμιο ιατρικών και υγειονομικών επιστημών της Μαλαισίας με πάνω από 24 χρόνια ιδιαίτερης εστίασης στην εκπαίδευση στον τομέα της υγείας. Το Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στη Μαλαισία που προσφέρει συμβατική και συμπληρωματική ιατρική, όλα κάτω από μια στέγη. Ιδρύθηκε το 1992, το Πανεπιστήμιο έχει διεθνή φήμη και παρέχει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης σε προ-πανεπιστημιακό, προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και συνεχιζόμενο επίπεδο επαγγελματικής ανάπτυξης. Τα προπτυχιακά του προγράμματα αποτελούνται τόσο από τοπικές διαδρομές (πτυχίο IMU), όσο και από διεθνείς διαδρομές εταίρων (πανεπιστημιακό πτυχίο εταίρου).


Η IMU πρωτοστάτησε στο πρώτο πρόγραμμα Παγκόσμιας Ιατρικής Σχολής Παγκοσμίου Ιστού, επιτρέποντας σε έναν φοιτητή να ξεκινήσει την εκπαίδευσή του στη Μαλαισία κατά την ολοκλήρωση και την απόκτηση πτυχίου σε διεθνές πανεπιστήμιο. Τα τελευταία 24 χρόνια, η IMU αναπτύχθηκε από ιατρικό κολλέγιο με 5 πανεπιστήμια εταίρους το 1992, σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με περισσότερους από 30 πανεπιστημιακούς εταίρους παγκοσμίου κύρους στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο . Μέσω αυτής της συνεργασίας, η IMU έχει προσφέρει την ευκαιρία σε περισσότερους από 3.500 φοιτητές να ολοκληρώσουν τα πτυχία τους σε αυτά τα αναγνωρισμένα πανεπιστήμια.


Η κύρια πανεπιστημιούπολη της IMU βρίσκεται στο Bukit Jalil της Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Από το 1999, η IMU έχει δημιουργήσει κλινικές εγκαταστάσεις σε Seremban και Kuala Pilah (Negeri Sembilan, Μαλαισία), καθώς επίσης Batu Pahat και Kluang (Johor, Μαλαισία). Σήμερα, το Πανεπιστήμιο διαθέτει πάνω από 3.400 μαθητές στα διάφορα προγράμματα του, με περίπου 2.980 μαθητές που εδρεύουν στο Bukit Jalil, ενώ άλλοι 420 στις κλινικές πανεπιστημιουπόλεις. Το IMU έχει επίσης φιλοξενήσει περισσότερους από 200 διεθνείς φοιτητές που εκπροσωπούν πάνω από 30 χώρες παγκοσμίως.

Μέχρι σήμερα, το IMU προσφέρει ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα: Ίδρυμα στην Επιστήμη, μια σειρά προπτυχιακών προγραμμάτων για τις ιατρικές και υγειονομικές επιστήμες: Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φαρμακευτική Χημεία, Νοσηλευτική, Νοσηλευτική Επιστήμη, Διαιτολογία με Διατροφή, Διατροφή, Ψυχολογία, Βιοϊατρική Επιστήμη , Ιατρική Βιοτεχνολογία, Χειροπρακτική, Κινέζικη Ιατρική καθώς και Μεταπτυχιακοί τίτλοι: MSc και PhD σε Ιατρικές Επιστήμες και Επιστήμες της Υγείας (Με Έρευνα), Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία, Πτυχίο Πρακτικής Φαρμακευτικής, MSc στην Αναλυτική και Φαρμακευτική Χημεία και MSc στη Μοριακή Ιατρική. Το πρόγραμμα σπουδών του IMU για τα προπτυχιακά του προγράμματα έχει συγκριθεί με τα διεθνή πρότυπα και είναι αποδεκτό από τα διεθνή πανεπιστήμια-εταίρους για τη μεταφορά πιστώσεων σε σχετικά προγράμματα.


Το μοντέλο εκμάθησης της IMU βασίζεται στις βασικές αξίες της, οι οποίες ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των σπουδαστών σε καταρτισμένους και ικανούς επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι είναι κριτικοί στοχαστές, αντανακλαστικοί και ακόμη προληπτικοί. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν πτυχιούχοι της υγειονομικής περίθαλψης που είναι αφοσιωμένοι στη δια βίου μάθηση και έχουν εμπνευστεί από μια αίσθηση καλής υπηκοότητας, ηγεσίας και ηθικής συμπεριφοράς.

Στη συνεχή προσπάθεια για ακαδημαϊκή αριστεία, η μετάβαση στην έρευνα ήταν μια φυσική εξέλιξη με την έρευνα που σχετίζεται με την ιατρική και την υγειονομική περίθαλψη, καθώς και με την ιατρική εκπαίδευση που είναι τομείς με κύριο μέλημα. Οι ερευνητικές προσπάθειες της IMU αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω, καθώς το Ινστιτούτο Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (IRDI) ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012.

Το πανεπιστήμιο είχε σημαντική πρόοδο το 2010 με την έναρξη των κέντρων υγειονομικής περίθαλψης που επέτρεψαν στο προσωπικό και στους σπουδαστές της IMU να λαμβάνουν και να θεραπεύουν ασθενείς. Τα κέντρα υγειονομικής περίθαλψης, τα οποία χρησιμεύουν ως χώρος διδασκαλίας για τους φοιτητές του ΙΜΥ, φέρνουν μαζί τους τις κλάσεις της αλλοπαθητικής (δυτικής) ιατρικής και εκείνων της συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής.


Σήμερα, το IMU είναι ένα ολοκληρωμένο ιατρικό και υγειονομικό ίδρυμα που προσφέρει εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη και έρευνα σε συνεργασία με μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα άτομα και πανεπιστήμια στον κόσμο στον τομέα της ιατρικής και της υγειονομικής περίθαλψης.


Οραμα

Το IMU θα είναι ένα καινοτόμο παγκόσμιο κέντρο αριστείας στον τομέα της μάθησης και της έρευνας, υποστηρίζοντας μια κοινότητα μελετητών και επαγγελματιών που θα υπηρετούν την κοινωνία, προωθώντας την ανάπτυξη των σπουδαστών ώστε να αποκτήσουν το πραγματικό τους δυναμικό ώστε να αποκτήσουν ικανούς, ηθικούς, φροντισμένους και ερωτευμένους πολίτες και οραματιστές ηγέτες.

Η IMU δεσμεύεται στην ακαδημαϊκή ελευθερία και στις αρχές της ισότητας ευκαιριών στην αναζήτηση και την εφαρμογή της γνώσης, στα υψηλότερα πρότυπα της παραγωγικότητας της πνευματικής, της εκπαίδευσης και της έρευνας. και τη δημιουργία μιας εκπαιδευτικής οργάνωσης που σέβεται το άτομο.


Εκπαιδευτική αποστολή

Ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, η αποστολή μας είναι:

 • Να ενισχυθεί περαιτέρω η IMU ως κέντρο αριστείας για προπτυχιακά προγράμματα στην ιατρική, φαρμακευτική και άλλα προγράμματα επιστήμης υγείας
 • Να καθιερωθεί η IMU ως κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που παρέχει κατάρτιση μέσω πολυτομεακών προγραμμάτων
 • Να καθιερωθεί το IMU ως κέντρο μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης
 • Να εκπαιδεύσει έμπειρους και επιδέξιους επαγγελματίες με υψηλά ηθικά πρότυπα που θα είναι αφοσιωμένοι στην εξυπηρέτηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινότητας
 • Να εκπαιδεύσει ικανούς επαγγελματίες με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών γνώσης, ιδιαίτερα των ΤΠΕ στη διαδικασία διδασκαλίας-μάθησης


Πολιτική ποιότητας

Στόχος μας είναι να είμαστε ένα καινοτόμο κέντρο αριστείας στον τομέα της μάθησης και της έρευνας, δημιουργώντας ικανούς επαγγελματίες, επαγγελματίες φροντίδας και δεοντολογίας, οι οποίοι δια βίου μάθησης. Δεσμευόμαστε να επιτύχουμε τα υψηλότερα πρότυπα πνευματικής, εκπαιδευτικής και ερευνητικής παραγωγικότητας.


8 τομείς μάθησης

Η IMU υιοθετεί προγράμματα σπουδών με βάση τα αποτελέσματα για όλα τα προγράμματά της. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι απόφοιτοι του IMU πληρούν όλα τα επιθυμητά αποτελέσματα που αναμένονται από αυτόν ή αυτήν στο πρόγραμμα. Αυτά τα αποτελέσματα έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν ότι ο μεταπτυχιακός φοιτητής είναι έτοιμος για τον εργασιακό χώρο. Υπάρχουν οκτώ γενικοί τομείς αποτελεσμάτων που έχουν ως εξής:

 • Εφαρμογή των βασικών επιστημών στην άσκηση του επαγγέλματος
 • Ψυχοκινητικές δεξιότητες
 • Οικογενειακά και κοινοτικά ζητήματα στην υγειονομική περίθαλψη
 • Πρόληψη ασθενειών και προαγωγή της υγείας
 • Δεξιότητες επικοινωνίας
 • Κρίσιμη σκέψη, επίλυση προβλημάτων και έρευνα
 • Αυτο-κατευθυνόμενη δια βίου μάθηση με δεξιότητες πληροφόρησης και διαχείρισης πόρων
 • Επαγγελματισμός, ηθική και προσωπική ανάπτυξη

Τα μεμονωμένα προγράμματα θα εφαρμόσουν τους παραπάνω τομείς για να αναπτύξουν τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά τους αποτελέσματα. Αυτά τα αποτελέσματα θα οδηγήσουν σε όλες τις πτυχές του προγράμματος σπουδών όσον αφορά το περιεχόμενο και την οργάνωση, την παράδοση και τις εκπαιδευτικές ρυθμίσεις, τις δραστηριότητες αξιολόγησης και ποιότητας.

Τοποθεσίες

geopoint
 • IMU MAIN CAMPUS, BUKIT JALIL No.126, Jalan Jalil Perkasa 19, Bukit Jalil, , 57000, Kuala Lumpur

 • IMU CLINICAL SCHOOL, SEREMBAN Jalan Rasah,, 70300, Seremban

 • IMU CLINICAL SCHOOL, BATU PAHAT No.12, Jalan Indah, Taman Sri Kenangan,, 83000, Batu Pahat

 • IMU CLINICAL SCHOOL, KLUANG No. 19 & 20, Jalan Seri Impian 1/1, Taman Seri Impian, 86000, Kluang

Ερωτήσεις