Keystone logo
Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Εισαγωγή

Πανεπιστήμιο Σήμερα

Το Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για βιοϊατρικές επιστήμες στη Λιθουανία, ενσωματώνοντας με επιτυχία μελέτες, έρευνα και κλινική πρακτική. Το LSMU αποτελείται από δύο κύριες ακαδημίες: και .

Οι φοιτητές Ιατρικής, Οδοντολογίας και Νοσηλευτικής αποκτούν τις πρακτικές τους δεξιότητες στο Νοσοκομείο Kauno Klinikos του LSMU , το οποίο είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή των Βαλτικών χωρών. Περισσότεροι από 1.200 γιατροί υψηλής ειδίκευσης και 2.400 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού φροντίζουν περισσότερους από 78.000 ασθενείς στο Νοσοκομείο του LSMU κάθε χρόνο. Όλο το ιατρικό προσωπικό εκτιμά τις καινοτόμες και προοδευτικές μεθόδους θεραπείας και διάγνωσης, οι οποίες πληρούν τα παγκόσμια πρότυπα.

Οι φοιτητές Φαρμακευτικής αποκτούν πρακτικές δεξιότητες στο Φαρμακείο του Πανεπιστημίου, το οποίο παρέχει υπηρεσίες όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά λειτουργεί και ως εκπαιδευτικό κέντρο της Φαρμακευτικής Σχολής, προσφέροντας στους φοιτητές ένα ευρύ φάσμα πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων και παρέχοντάς τους από πρώτο χέρι εργασιακή εμπειρία . Οι φοιτητές κτηνιατρικής αναπτύσσουν τις κλινικές τους δεξιότητες στις κλινικές μεγάλων και μικρών ζώων. Οι φοιτητές Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας αποκτούν πρακτικές δεξιότητες στο Νοσοκομείο Αποκατάστασης Kulautuva και στην Κλινική Palanga του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης.

Το LSMU συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα ανταλλαγών ERASMUS+ . Οι φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν σε ξένα πανεπιστήμια ή να πάνε στο εξωτερικό για πρακτική άσκηση για περίοδο έως και ενός έτους. Οι συμβάσεις ακαδημαϊκών ανταλλαγών έχουν υπογραφεί με πανεπιστήμια σε 49 χώρες. Η πλειοψηφία των εταίρων ERASMUS+ είναι στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία και τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Το όραμά μας

Ένα κορυφαίο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας για την ευημερία της κοινωνίας. Θα επιδιώξουμε, μέσω των προσπαθειών όλων των μελών της κοινότητας μας, να γίνουμε ένα από τα 701 καλύτερα πανεπιστήμια στην παγκόσμια πανεπιστημιακή κατάταξη QS.

Η αποστολή μας

Το όραμα θα επιδιωχθεί μέσω της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ μας - να δημιουργήσει, να συσσωρεύσει, να συστηματοποιήσει και να διαδώσει την επιστημονική γνώση και τα νεότερα επιτεύγματα στις σπουδές και την επιστήμη, να διδάξει και να αναπτύξει μια δημιουργική, ειλικρινή, πρωτοποριακή, μορφωμένη, ανεξάρτητη και επιχειρηματική προσωπικότητα, ευημερία, να αναπτύξουν μια υγιή και μορφωμένη κοινωνία. Ο βασικός ρόλος της LSMU σε αυτή τη διαδικασία εκπαίδευσης είναι η επιδίωξη μιας υγιούς κοινωνίας, η οποία εγγυάται την κοινωνική και οικονομική πρόοδο της χώρας, την πολιτιστική της ταυτότητα καθώς και τη δημιουργία, την υποστήριξη και την ανάπτυξη εθνικών και παγκόσμιων πολιτιστικών παραδόσεων. Η υγεία και η ευημερία του ζωικού κόσμου αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτού του στόχου.

Καινοτόμο περιβάλλον

Το Κέντρο Βιβλιοθηκών και Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου είναι μία από τις πιο σύγχρονες βιβλιοθήκες στην ΕΕ, μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Βιβλιοθηκών, LIBER, το κύριο δίκτυο ερευνητικών βιβλιοθηκών στην Ευρώπη. Η βιβλιοθήκη διαθέτει εικονικές τεχνολογίες και τεχνολογίες RFID και είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των ερευνητών και των φοιτητών όχι μόνο στη Λιθουανία, αλλά και σε ξένες χώρες για τη μοναδική αρχιτεκτονική και τα πληροφοριακά της συστήματα.

Το LSMU συμμετέχει στην ανάπτυξη έργων που καταλήγουν σε νέες τεχνολογίες, επαυξημένη επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη καθώς και σε ανανεωμένη και εκσυγχρονισμένη υποδομή του Πανεπιστημίου.

Μια επιλογή για ξένους φοιτητές

Από το 1990, το LSMU είναι το Alma Mater πολλών διεθνών φοιτητών και περισσότεροι από 1600 αλλοδαποί φοιτητές πλήρους απασχόλησης από 87 χώρες (κυρίως από Σουηδία, Ισραήλ, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λίβανο, Ινδία, Νότια Κορέα) είναι εγγεγραμμένοι εδώ. . Αποτελούσε σχεδόν το 26% του συνολικού φοιτητικού πληθυσμού στο LSMU.

Ο αριθμός των σπουδών σε διεθνές επίπεδο αυξάνεται κάθε χρόνο. Η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Φινλανδία και η Νορβηγία είναι οι πιο δημοφιλείς χώρες-εταίροι του προγράμματος Erasmus μεταξύ των φοιτητών του LSMU. Οι αλλοδαποί φοιτητές που επιλέγουν να σπουδάσουν στο LSMU προέρχονται συνήθως από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, το Βέλγιο και την Πολωνία.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Διεθνής εμπειρία και αναγνώριση

Το LSMU συνεργάζεται με περισσότερα από 140 ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ασιατικά πανεπιστήμια για σκοπούς μελέτης και έρευνας.

Το Πανεπιστήμιο είναι μέλος πολλών διεθνών οργανισμών, όπως η European University Association (EUA), Association of Public Health Schools in the European Region (ASPHER), Association of Medical Schools in Europe (AMSE), Association for Medical Education in Europe (AMEE), Πανεπιστημιακό Δίκτυο Περιφέρειας της Βαλτικής Θάλασσας (BSRUN), Οργανισμός Ph.D. Εκπαίδευση στη Βιοϊατρική και Επιστήμες Υγείας στο Ευρωπαϊκό Σύστημα (ORPHEUS), Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδρυμάτων Κτηνιατρικής (EAEVE), Παγκόσμια Ένωση Κτηνιατρικής κ.λπ.

Το LSMU είναι επίσης μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), όπου εκπληρώνει το ρόλο ενός κέντρου συνεργασίας για την έρευνα και την επιμόρφωση στην επιδημιολογία καθώς και για την πρόληψη καρδιαγγειακών και άλλων χρόνιων μη μεταδοτικών ασθενειών.

Τα προγράμματα σπουδών στη LSMU πληρούν τα πρότυπα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που εφαρμόζονται σε χώρες της ΕΕ και οι απόφοιτοι είναι επιλέξιμοι να λάβουν την αμερικανική άδεια ιατρικής αδειοδότησης (USMLE) και την εξέταση PLAB του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μελέτη στο LSMU

Το LSMU καλωσορίζει τους διεθνείς φοιτητές στα ακόλουθα προγράμματα σπουδών:

Πρόγραμμα Διάρκεια Γλώσσα Πτυχίο και Προσόντα
Βραβευμένο
Ολοκληρωμένες μελέτες
Φάρμακο 6 χρόνια Αγγλικά MSc στις Επιστήμες Υγείας, Ιατρός
Οδοντολογία (Οδοντιατρική) 5 χρόνια Αγγλικά MSc στις Επιστήμες Υγείας, Ιατρός Οδοντολόγος
Φαρμακείο 5 χρόνια EN MSc στις Επιστήμες Υγείας, Φαρμακοποιός
Κτηνιατρική 6 χρόνια EN MSc στις Κτηνιατρικές Επιστήμες, Κτηνίατρος
Πτυχιακές σπουδές
Θηλασμός 4 χρόνια Αγγλικά Πτυχίο Επιστημών Υγείας, Νοσηλευτής Γενικής Ιατρικής
Εργοθεραπεία 4 χρόνια Αγγλικά Πτυχίο Επιστημών Υγείας, Εργοθεραπευτής
Ψυχολογία Υγείας 4 χρόνια Αγγλικά Πτυχίο Κοινωνικών Επιστημών
Φυσιοθεραπεία 4 χρόνια Αγγλικά Πτυχίο Επιστημών Υγείας, Φυσικοθεραπευτής
Ιατρική & Κτηνιατρική Γενετική 3,5 χρόνια Αγγλικά Πτυχίο Επιστημών Υγείας, Τεχνολόγος Βιοϊατρικής
Οδοντική υγιεινή 4 χρόνια Αγγλικά Πτυχίο Επιστημών Υγείας και πτυχίο Οδοντιάτρου Υγιεινολόγου
Μεταπτυχιακές σπουδές
Κλινική Ψυχολογία Υγείας 2 χρόνια Αγγλικά MSc στις Κοινωνικές Επιστήμες
Εργαστηριακή Ιατρική Βιολογία 2 χρόνια Αγγλικά MSc στις Επιστήμες Υγείας
Φαρμακευτική Χημεία 2 χρόνια Αγγλικά MSc στις Φυσικές Επιστήμες
Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία 2 χρόνια Αγγλικά MSc στις Επιστήμες Υγείας
Lifestyle Medicine
(Ανάμεικτο)
2 χρόνια Αγγλικά MSc στις Επιστήμες Υγείας
Προχωρημένη Νοσηλευτική Πρακτική 2 χρόνια Αγγλικά MSc in Health Sciences, Advanced Practice Nurse
Επιστήμη Τροφίμων 2 χρόνια Αγγλικά MSc στις Γεωπονικές Επιστήμες
Επιστήμη των Ζώων 2 χρόνια Αγγλικά MSc στις Γεωπονικές Επιστήμες
Αλληλεπίδραση Ζώου και Ανθρώπου 2 χρόνια Αγγλικά MSc στις Γεωπονικές Επιστήμες
Σύντομα μαθήματα
Προϊατρικό μάθημα 10 εβδομάδες Αγγλικά
Μεταπτυχιακές Υποτροφίες Αγγλικά

Τοποθεσίες

  • Kaunas

    A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas, , Kaunas

Ερωτήσεις