Keystone logo
Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Εισαγωγή

Πανεπιστήμιο σήμερα

Το Lithuanian University of Health Sciences(LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για βιοϊατρικές επιστήμες στη Λιθουανία, το οποίο ενσωματώνει με επιτυχία μελέτες, έρευνα και κλινική πρακτική. Το LSMU αποτελείται από δύο κύριες ακαδημίες: την Ιατρική Ακαδημία και την Κτηνιατρική Ακαδημία .

Οι φοιτητές Ιατρικής, Οδοντολογίας και Νοσηλευτικής αποκτούν τις πρακτικές τους δεξιότητες στο Νοσοκομείο Kauno Klinikos του LSMU , το οποίο είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή των Βαλτικών χωρών. Περισσότεροι από 1.200 γιατροί υψηλής ειδίκευσης και 2.400 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού φροντίζουν περισσότερους από 78.000 ασθενείς στο Νοσοκομείο του LSMU κάθε χρόνο. Όλο το ιατρικό προσωπικό εκτιμά τις καινοτόμες και προοδευτικές μεθόδους θεραπείας και διάγνωσης, οι οποίες πληρούν τα παγκόσμια πρότυπα.

Οι φοιτητές Φαρμακευτικής αποκτούν πρακτικές δεξιότητες στο Φαρμακείο του Πανεπιστημίου, το οποίο παρέχει υπηρεσίες όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά λειτουργεί και ως εκπαιδευτικό κέντρο της Φαρμακευτικής Σχολής, προσφέροντας στους φοιτητές ένα ευρύ φάσμα πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων και παρέχοντάς τους από πρώτο χέρι εργασιακή εμπειρία . Οι φοιτητές κτηνιατρικής αναπτύσσουν τις κλινικές τους δεξιότητες στις κλινικές μεγάλων και μικρών ζώων. Οι φοιτητές Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας αποκτούν πρακτικές δεξιότητες στο Νοσοκομείο Αποκατάστασης Kulautuva και στην Κλινική Palanga του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης.

Το LSMU συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα ανταλλαγών ERASMUS+ . Οι φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν σε ξένα πανεπιστήμια ή να πάνε στο εξωτερικό για πρακτική άσκηση για περίοδο έως και ενός έτους. Οι συμβάσεις ακαδημαϊκών ανταλλαγών έχουν υπογραφεί με πανεπιστήμια σε 49 χώρες. Η πλειοψηφία των εταίρων ERASMUS+ είναι στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία και τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Το όραμά μας

Ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο επιστημών υγείας για την ευημερία της κοινωνίας. Θα επιδιώξουμε, μέσα από τις προσπάθειες όλης της κοινότητάς μας, να γίνουμε ένα από τα 701+ καλύτερα πανεπιστήμια στην κατάταξη QS World University Rankings.

Η αποστολή μας

Το όραμα θα επιδιωχθεί μέσω της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ μας - να δημιουργήσουμε, να συσσωρεύσουμε, να συστηματοποιήσουμε και να διαδόσουμε την επιστημονική γνώση και τα νεότερα επιτεύγματα στις σπουδές και τις επιστήμες, να διδάξουμε και να αναπτύξουμε μια δημιουργική, ειλικρινή, πρωτοποριακή, μορφωμένη, ανεξάρτητη και επιχειρηματική προσωπικότητα, να προωθήσουμε τη δημοκρατία και ευημερία, ανάπτυξη μιας υγιούς και μορφωμένης κοινωνίας. Ο ουσιαστικός ρόλος του LSMU σε αυτή τη διαδικασία εκπαίδευσης είναι η επιδίωξη μιας υγιούς κοινωνίας, η οποία εγγυάται την κοινωνική και οικονομική πρόοδο της χώρας, την πολιτισμική της ταυτότητα καθώς και τη δημιουργία, υποστήριξη και ανάπτυξη εθνικών και παγκόσμιων πολιτιστικών παραδόσεων. Η υγεία και η ευημερία του ζωικού κόσμου είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού του στόχου.

Καινοτόμο Περιβάλλον

Η Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου είναι μια από τις πιο σύγχρονες βιβλιοθήκες στην ΕΕ, η οποία είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Βιβλιοθηκών, LIBER, του κύριου δικτύου ερευνητικών βιβλιοθηκών στην Ευρώπη. Η βιβλιοθήκη διαθέτει τεχνολογίες εικονικής και RFID και είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ ερευνητών και φοιτητών όχι μόνο στη Λιθουανία αλλά και σε ξένες χώρες για τη μοναδική αρχιτεκτονική και τα συστήματα πληροφοριών της.

Το LSMU συμμετέχει στην ανάπτυξη έργων που καταλήγουν σε νέες τεχνολογίες, επαυξημένη επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη καθώς και σε ανανεωμένη και εκσυγχρονισμένη υποδομή του Πανεπιστημίου.

Μια επιλογή για ξένους φοιτητές

Από το 1990, το LSMU είναι το Alma Mater πολλών διεθνών φοιτητών και περισσότεροι από 1600 αλλοδαποί φοιτητές πλήρους απασχόλησης από 87 χώρες (κυρίως από Σουηδία, Ισραήλ, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λίβανο, Ινδία, Νότια Κορέα) είναι εγγεγραμμένοι εδώ. . Αποτελούσε σχεδόν το 26% του συνολικού φοιτητικού πληθυσμού στο LSMU.

Ο αριθμός των σπουδών διεθνώς αυξάνεται κάθε χρόνο. Η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Φινλανδία και η Νορβηγία είναι οι πιο δημοφιλείς χώρες-εταίροι του Erasmus μεταξύ των φοιτητών LSMU. Οι αλλοδαποί φοιτητές που επιλέγουν να σπουδάσουν στο LSMU προέρχονται συνήθως από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, το Βέλγιο και την Πολωνία.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Διεθνής Εμπειρία και Αναγνώριση

Το LSMU συνεργάζεται με περισσότερα από 140 ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ασιατικά πανεπιστήμια για σκοπούς μελέτης και έρευνας.

Το Πανεπιστήμιο είναι μέλος πολλών διεθνών οργανισμών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων (EUA), η Ένωση Σχολών Δημόσιας Υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια (ASPHER), η Ένωση Ιατρικών Σχολών στην Ευρώπη (AMSE), η Ένωση για την Ιατρική Εκπαίδευση στην Ευρώπη (AMEE), Πανεπιστημιακό Δίκτυο Περιοχής της Βαλτικής Θάλασσας (BSRUN), Οργανισμός Ph.D. Εκπαίδευση στη Βιοϊατρική και τις Επιστήμες Υγείας στο Ευρωπαϊκό Σύστημα (ORPHEUS), European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE), World Veterinary Association κ.λπ.

Το LSMU είναι επίσης μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), όπου εκπληρώνει το ρόλο ενός κέντρου συνεργασίας για έρευνα και εκπαίδευση στην επιδημιολογία καθώς και για την πρόληψη καρδιαγγειακών και άλλων χρόνιων μη μεταδοτικών ασθενειών.

Τα προγράμματα σπουδών στο LSMU πληρούν τα πρότυπα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που εφαρμόζονται στις χώρες της ΕΕ και οι απόφοιτοι είναι επιλέξιμοι για να λάβουν μέρος στην εξέταση ιατρικής άδειας στις Ηνωμένες Πολιτείες (USMLE) και στην εξέταση PLAB του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σπουδές στο LSMU

Το LSMU καλωσορίζει διεθνείς φοιτητές στα ακόλουθα προγράμματα σπουδών:

ΠρόγραμμαΔιάρκειαΓλώσσαΠτυχίο και Προσόντα
Βραβευμένο
Ολοκληρωμένες μελέτες
Φάρμακο6 χρόνιαΑγγλικάMSc στις Επιστήμες Υγείας, Ιατρός
Οδοντολογία (Οδοντιατρική) 5 χρόνιαΑγγλικάMSc στις Επιστήμες Υγείας, Ιατρός Οδοντολόγος
Φαρμακείο5 χρόνιαENMSc στις Επιστήμες Υγείας, Φαρμακοποιός
Κτηνιατρική6 χρόνιαENMSc στις Κτηνιατρικές Επιστήμες, Κτηνίατρος
Πτυχιακές σπουδές
Θηλασμός4 χρόνιαΑγγλικάΠτυχίο Επιστημών Υγείας, Νοσηλευτής Γενικής Ιατρικής
Εργοθεραπεία4 χρόνιαΑγγλικάΠτυχίο Επιστημών Υγείας, Εργοθεραπευτής
Ψυχολογία Υγείας4 χρόνιαΑγγλικάΠτυχίο Κοινωνικών Επιστημών
Φυσιοθεραπεία4 χρόνιαΑγγλικάΠτυχίο Επιστημών Υγείας, Φυσικοθεραπευτής
Ιατρική & Κτηνιατρική Γενετική3,5 χρόνιαΑγγλικάΠτυχίο Επιστημών Υγείας, Τεχνικός Βιοϊατρικής
Οδοντική υγιεινή4 χρόνιαΑγγλικάΠτυχίο στοματικής φροντίδας και προσόντα Οδοντιάτρου Υγιεινού 
Μεταπτυχιακές σπουδές
Κλινική Ψυχολογία Υγείας2 χρόνιαΑγγλικάMSc στις Κοινωνικές Επιστήμες
Εργαστηριακή Ιατρική Βιολογία2 χρόνιαΑγγλικάMSc στις Επιστήμες Υγείας
Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία2 χρόνιαΑγγλικάMSc στις Επιστήμες Υγείας
Lifestyle Medicine
(Ανάμεικτο)
1,5 έτοςΑγγλικάMSc στις Επιστήμες Υγείας
Προχωρημένη Νοσηλευτική Πρακτική2 χρόνιαΑγγλικάMSc in Health Sciences, Advanced Practice Nurse
Επιστήμη Τροφίμων2 χρόνιαΑγγλικάMSc στις Γεωπονικές Επιστήμες
Επιστήμη των Ζώων2 χρόνιαΑγγλικάMSc στις Γεωπονικές Επιστήμες
Αλληλεπίδραση Ζώου και Ανθρώπου2 χρόνιαΑγγλικάMSc στις Γεωπονικές Επιστήμες
Σύντομα μαθήματα
Προϊατρικό μάθημα (διαδικτυακό) 10 εβδομάδεςΑγγλικά
Μεταπτυχιακές ΥποτροφίεςΑγγλικά

Τοποθεσίες

Τοποθεσίες
  • A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas, , Kaunas

Ερωτήσεις