Keystone logo
Medical University of Bialystok

Medical University of Bialystok

Medical University of Bialystok

Εισαγωγή

Το Medical University of Bialystok είναι ένα σύγχρονο, ταχέως αναπτυσσόμενο δημόσιο πανεπιστήμιο με αποστολή να παρέχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για επαγγελματικό, υπεύθυνο, κορυφαίο ιατρικό προσωπικό. να διεξάγει επιστημονική έρευνα στο πιο προηγμένο επίπεδο παγκοσμίως· να εφαρμόζει καινοτόμες λύσεις σε συνεργασία με παρόχους ιατρικών υπηρεσιών και να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες.

Το πανεπιστήμιό μας επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη του ακαδημαϊκού προσωπικού. Οι ερευνητές επωφελούνται από πολυάριθμες υποτροφίες, πρακτική άσκηση, κατάρτιση και εκπαιδευτικές επισκέψεις στα καλύτερα επιστημονικά και εκπαιδευτικά κέντρα στον κόσμο.

Το Medical University of Bialystok αναλαμβάνει πολυάριθμες επιστημονικές πρωτοβουλίες σημαντικής σημασίας για την περιοχή και τη χώρα. Είναι πρόδρομος και ηγέτης στη διεξαγωγή εργασιών για την τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας έρευνας για τη γονιδιωματική, την πρωτεϊνομική, τη μεταβολομική, τη ραδιοϊατρική και τη βιοπληροφορική.

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου βρίσκεται στο παλάτι Branicki του 18ου αιώνα, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Το MUB είναι ένα κρατικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ιδρύθηκε το 1950. Το Πανεπιστήμιο αποτελείται από 82 τμήματα βασικών επιστημών, 51 κλινικά τμήματα, 4 διατμηματικά τμήματα και 7 ανεξάρτητα εργαστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Medical University of Bialystok βρίσκεται σε μια περιοχή με εξαιρετικά τουριστικά αξιοθέατα. Η περιοχή του Podlasie φιλοξενεί διάφορες εθνικότητες, γλώσσες, θρησκείες, παραδόσεις και κουζίνες. Είναι επίσης μια περιοχή εξαιρετική για τη φύση της, καθώς υπάρχουν τέσσερα εθνικά πάρκα, τρία πάρκα τοπίου και σχεδόν 90 φυσικά καταφύγια, τα οποία μαζί αποτελούν την περιοχή γνωστή ως Πράσινοι Πνεύμονες της Πολωνίας.

Γιατί να επιλέξετε το Πανεπιστήμιο μας;

 • Παγκοσμίως αναγνωρισμένο Δίπλωμα
 • Ένα αποτελεσματικό σύστημα ιατρικής εκπαίδευσης και πρακτικής κατάρτισης, επιβεβαιωμένο από υψηλές βαθμολογίες υποψηφίων στις εξετάσεις
 • Μικρές ομάδες μελέτης, τόσο σε προκλινικά όσο και σε κλινικά μαθήματα
 • Σύγχρονα, άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, νοσοκομεία και κλινικές
 • Ιατρική Υψηλής Ευκρίνειας
 • Υπερσύγχρονο Κέντρο Ιατρικής Προσομοίωσης
 • Περισσότερες από 50 διεθνείς συμφωνίες με Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο
 • Αναπτυγμένη και ολοκληρωμένη κοινότητα αλλοδαπών και Πολωνών φοιτητών
 • Κοιτώνες υψηλών προδιαγραφών με πρόσβαση στο internet
 • 17 φοιτητικές οργανώσεις
 • Πολλές διεθνείς εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας, π.χ. Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού, Διεθνής Ημέρα Μαγειρικής ή Διεθνής Νύχτα Καραόκε
 • Πάνω από 350 Διεθνείς Απόφοιτοι – υπάρχει μια λέσχη αλλοδαπών αποφοίτων
 • Χαμηλό κόστος ζωής
 • Πολύ καλή σιδηροδρομική και οδική σύνδεση με τη Βαρσοβία (το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Πολωνίας με πτήσεις σε πολλές δεκάδες χώρες στον κόσμο)

166773_WELCOMECENTRE.jpg

Οι ξένοι φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα WELCOME CENTER , σκοπός του οποίου είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία για ξένους φοιτητές, Ph.D. φοιτητές, και ακαδημαϊκό προσωπικό. Στο Welcome Center θα μπορούν να λάβουν επαγγελματική βοήθεια σχετικά με τη λειτουργία τους στο Πανεπιστήμιο και στο Bialystok. Οι επιδέξιοι υπάλληλοι του Welcome Center - φιλικοί, ενεργητικοί νέοι, προσφέρουν βοήθεια στην αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων στο Πανεπιστήμιο, στο γραφείο της πόλης ή στην ενοικίαση διαμερίσματος.

Υπάρχει επίσης μια δωρεάν αγγλόφωνη εφαρμογή myMUB για κινητά για διεθνείς φοιτητές.

180515_GRAFIKAMYMUB.PNG

Η εφαρμογή προσφέρει πολλές χρήσιμες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων διαδραστικών χαρτών της πανεπιστημιούπολης MUB και της πόλης με τα ενσωματωμένα πανεπιστημιακά κτίρια, καθώς και μνημεία, γραφεία και σημεία εξυπηρέτησης του Bialystok. Η ενσωμάτωση με τους Χάρτες Google και Apple σάς επιτρέπει να πλοηγείστε ομαλά στην τοποθεσία που έχετε επιλέξει. Εκτός από πολλές πληροφορίες σχετικά με το Medical University of Bialystok , η εφαρμογή περιέχει πολύ καθολικό περιεχόμενο.

Χάρη στην εφαρμογή myMUB μπορείτε:

 • λάβετε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου,
 • μάθετε ενδιαφέροντα στοιχεία για το Bialystok, καθώς και βρείτε πολύτιμες συμβουλές για τη διαμονή και τις σπουδές στην Πολωνία,
 • ελέγξτε τη θέση του επιλεγμένου κτιρίου του πανεπιστημίου, του γραφείου, του σημείου εξυπηρέτησης ή του ενδιαφέροντος μέρους στον χάρτη της πανεπιστημιούπολης και του Bialystok και η εφαρμογή θα σας καθοδηγήσει εύκολα στον προορισμό σας. Επιπλέον, θα λάβετε βασικές πληροφορίες για το μέρος (ώρες λειτουργίας, τηλέφωνο, e-mail),
 • μετατρέψτε εύκολα ξένα νομίσματα (EUR, USD, GBP, NOK, SEK) σε PLN και αντίστροφα,
 • χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο διαχείρισης ημερήσιου προγράμματος ενσωματωμένο στο ημερολόγιο του smartphone σας,
 • δείτε μοναδικές φωτογραφίες του παλατιού και του κήπου Branicki, τοιχογραφίες ή τα πιο δημοφιλή αστικά μνημεία στο Bialystok, φτιαγμένα ειδικά για την εφαρμογή,
 • και βρείτε πολλές άλλες λύσεις για να διευκολύνετε τις σπουδές σας στο Πανεπιστήμιο μας και την καθημερινή ζωή στο Bialystok.

Μετά την επέκταση, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να συνδεθείτε στο προσωπικό σας προφίλ και στη συνέχεια να ελέγχετε το ατομικό σας πρόγραμμα και να λαμβάνετε σημαντικές ειδοποιήσεις που απευθύνονται στον συγκεκριμένο αλλοδαπό φοιτητή, έτος σπουδών ή ομάδα άσκησης. Οι προαναφερθείσες λειτουργίες είναι διαθέσιμες χάρη στη νέα ενότητα "Student Zone". Πρόσβαση στη ενότητα "Student Zone" μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο οι φοιτητές του τμήματος αγγλικών. Είναι σίγουρα το πιο σημαντικό μέρος της επέκτασης της εφαρμογής myMUB. Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες λειτουργίες είναι διαθέσιμες για όλους.

Google Play: Κάντε κλικ εδώ

App Store: Κάντε κλικ εδώ

Σχολή

Η Ιατρική Σχολή είναι η παλαιότερη από όλες τις σχολές Medical University of Bialystok . Άνοιξε την ίδια εποχή με την Ακαδημία Ιατρών του Bialystok, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Υπουργικού Συμβουλίου της 3ης Φεβρουαρίου 1950. Το 1969, το πεδίο δράσης της Σχολής αυξήθηκε με την ίδρυση του Τμήματος Οδοντιατρικής. Τα επόμενα χρόνια προστέθηκαν τακτικά νέα μαθήματα ιατρικών σπουδών. Το 1999, το Τμήμα Νοσηλευτικής άνοιξε στην Ιατρική Σχολή για να γίνει στη συνέχεια ανεξάρτητη μονάδα του Σχολικού οργανισμού, με το όνομα Σχολή Νοσηλευτικής και Υγείας. Το 6ετές πρόγραμμα ιατρικής εκπαίδευσης στα αγγλικά ξεκίνησε το 2004. Στην Ιατρική Σχολή, η εκπαίδευση στις οδοντιατρικές τεχνικές ξεκίνησε για πρώτη φορά ως πρακτικό μάθημα στην Οδοντιατρική το ακαδημαϊκό έτος 2009/2010. Η Σχολή έχει την εξουσία να απονέμει τίτλους διδάκτορα, π.χ. Ph.D. στις Ιατρικές Επιστήμες και Ph.D. με Habilitation στην Ιατρική, Ιατρική Βιολογία και Οδοντιατρική. Οι ερευνητικοί και διδακτικοί πόροι της Σχολής συνέχισαν να αυξάνονται και να προοδεύουν όλα αυτά τα χρόνια, με την πρόσληψη πολλών νέων δασκάλων και την κατασκευή νέων τμημάτων/κλινικών. Η διδασκαλία, η έρευνα, η διάγνωση και η θεραπεία ασθενών παρέχονται από τη Σχολή μέσω των 69 μονάδων οργάνωσής της, συμπεριλαμβανομένων 26 Τμημάτων, 40 Κλινικών, 2 Κέντρων Σπουδών και δύο ανεξάρτητα εργαστηρίων.

Διεθνείς Διαπιστεύσεις

Ιδρυμα:

183280_LogoAPHEA.png

APHEA – Οργανισμός Διαπίστευσης Αγωγής Δημόσιας Υγείας

Η APHEA εκπροσωπεί τις πέντε κορυφαίες ενώσεις δημόσιας υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια και δεσμεύεται να διασφαλίζει και να βελτιώνει την ποιότητα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε όλη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια και τον κόσμο. Η διαπίστευση στοχεύει στη στήριξη της συνεχούς βελτίωσης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας διεθνή και διαφανή αναγνώριση ποιότητας.

Πεδίο διαπίστευσης:

 • Προγράμματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημόσιας Υγείας

Ιδρυμα:

183278_LogoMedicalBoardOfCalifornia.png

MBC – Ιατρικό Συμβούλιο της Καλιφόρνια

Το Ιατρικό Συμβούλιο της Καλιφόρνια είναι μια κρατική κυβερνητική υπηρεσία που αδειοδοτεί και πειθαρχεί τους γιατρούς. Η αποστολή του Ιατρικού Συμβουλίου της Καλιφόρνια είναι να προστατεύει τους καταναλωτές υγειονομικής περίθαλψης μέσω της κατάλληλης αδειοδότησης και ρύθμισης γιατρών και χειρουργών και ορισμένων συνεργαζόμενων επαγγελματιών υγείας και μέσω της σθεναρής, αντικειμενικής επιβολής του νόμου περί ιατρικής πρακτικής και να προωθήσει την πρόσβαση σε ποιοτική ιατρική περίθαλψη μέσω αδειοδοτήσεις και ρυθμιστικές λειτουργίες του διοικητικού συμβουλίου.

Πεδίο διαπίστευσης:

 • Πρόγραμμα Ιατρικής (στα πολωνικά)

Ιδρυμα:

183279_LogoEd.jpg

NCFMEA – Εθνική Επιτροπή Ιατρικής Εκπαίδευσης και Διαπίστευσης στο εξωτερικό

Η Επιτροπή είναι εξουσιοδοτημένη να αξιολογεί τα πρότυπα διαπίστευσης που εφαρμόζονται σε ξένες ιατρικές σχολές και να προσδιορίζει τη συγκρισιμότητα αυτών των προτύπων με τα πρότυπα που εφαρμόζονται σε ιατρικές σχολές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Medical University of Bialystok είναι διαπιστευμένο από την Πολωνική Επιτροπή Διαπίστευσης (PKA), η οποία έχει επιβεβαιωθεί από το NFCMEA ότι χρησιμοποιεί συμβατά πρότυπα για τη διαπίστευση ιατρικών σχολών σε εκείνες στις ΗΠΑ, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι το Medical University of Bialystok συμμορφώνεται με τα πρότυπα των ΗΠΑ.

Οι αποφάσεις συγκρισιμότητας του NCFMEA υπόκεινται σε περιοδική αξιολόγηση.

Πεδίο διαπίστευσης:

 • Πρόγραμμα Ιατρικής

Στατιστική

 • 8 Ερευνητικές Εγκαταστάσεις
 • 230 Χρόνια Παράδοσης στην Ιατρική
 • 800 Ακαδημαϊκοί Δάσκαλοι
 • +5k Μαθητές

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Το Πανεπιστήμιο διαθέτει υπερσύγχρονη ερευνητική και εκπαιδευτική υποδομή, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: σύγχρονο Πανεπιστημιακό Διδακτικό Νοσοκομείο, Ευρωπεριφερειακό Φαρμακευτικό Κέντρο, Διδακτικό και Επιστημονικό Κέντρο της Σχολής Επιστημών Υγείας, Κέντρο Πειραματικής Ιατρικής, Κέντρο Κλινική Έρευνα, Κέντρο Βιοπληροφορικής και Ανάλυσης Δεδομένων, Εργαστήριο Μοριακής Απεικόνισης και Κέντρο Ιατρικής Προσομοίωσης.

  Η θέση του Πανεπιστημίου έχει επαληθευτεί μέσω αξιολόγησης του Υπουργείου Επιστημών και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την οποία και οι τρεις Διευθύνσεις MUB έχουν καθεστώς κατηγορίας Α και KNOW (2012 - 2017). Επιπλέον, το MUB ήταν το μόνο πανεπιστήμιο στην Πολωνία στο οποίο απονεμήθηκε το COFUND, μια υποτροφία κύρους για το πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών που προσφέρεται, ως μέρος του προγράμματος Marie Skłodowska-Curie στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Horizon 2020.

  Αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο έχει περίπου 5500 φοιτητές σε 16 ιατρικούς κλάδους, εκ των οποίων 400 άτομα σπουδάζουν στο English Division. Ξένοι φοιτητές έρχονται να σπουδάσουν εδώ από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως η Νορβηγία, η Σουηδία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ισπανία, η Σαουδική Αραβία, για να αναφέρουμε μόνο μερικές.

  Το MUB προσφέρει εκπαίδευση στους ακόλουθους τομείς: Εργαστηριακή Ιατρική, Βιοστατιστική, Διαιτολογία, Ηλεκτροακτινολογία, Φαρμακευτική, Φυσιοθεραπεία, Κοσμετολογία, Ιατρική, Οδοντιατρική, Λογοθεραπεία με Φωνοακουολογία, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Επείγουσα Ιατρική, Δημόσια Υγεία και Τεχνολογία Οδοντιατρικής, , καθώς και διδακτορικά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου είναι καλά προετοιμασμένοι να εργαστούν με ασθενείς, φροντίζοντας τους και την ευημερία τους, σεβόμενοι τις καθολικές ηθικές αρχές. Ωστόσο, έχουν επίσης τα προσόντα για μια καριέρα στην έρευνα, εξερευνώντας τα μυστήρια της επιστήμης που μπορούν στη συνέχεια να εφαρμοστούν στην πράξη.

  Υπάρχουν λέσχες σπουδών και φοιτητικές οργανώσεις στο πανεπιστήμιο, όπου οι φοιτητές συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές, μαθαίνουν ορισμένες πρακτικές δεξιότητες, λαμβάνουν μέρος σε επιστημονικά συνέδρια και επιδιώκουν τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα.

  Το Πανεπιστήμιο έχει την έδρα του σε ένα μπαρόκ παλάτι του δέκατου όγδοου αιώνα που ονομάζεται Βερσαλλίες του Βορρά, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει πανεπιστημιούπολη, σχολικά κτίρια, δύο νοσοκομεία διδασκαλίας, φοιτητικές εστίες και αθλητικές εγκαταστάσεις σε κοντινή απόσταση.

  Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη

  Η φοίτηση στο Medical University of Bialystok υποστηρίζεται από μια σύγχρονη και πολύ καλά εξοπλισμένη Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Είναι η μεγαλύτερη επιστημονική-ιατρική βιβλιοθήκη στην περιοχή Podlasie. Ιδρύθηκε το 1950 μαζί με το Πανεπιστήμιο.

  Η Βιβλιοθήκη προσφέρει ποικίλες υπηρεσίες και εκπαίδευση και έχει την πρόσθετη λειτουργία ενός κέντρου πληροφοριών ιατρικής επιστήμης. Οι πόροι του χρησιμοποιούνται κυρίως από φοιτητές, μεταπτυχιακούς, ερευνητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό, καθώς και επαγγελματίες υγείας από την περιοχή και επιστημονικά ιδρύματα αλλού.

  Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη σχεδόν 130.000 βιβλία + 50.000 περιοδικά + 8.000 ειδικές συλλογές. Εκτός από τις έντυπες πηγές, η Βιβλιοθήκη παρέχει πρόσβαση σε πολλές βιβλιογραφικές και πλήρεις βάσεις δεδομένων, που περιλαμβάνουν 15.000 ηλεκτρονικά περιοδικά. Το ακαδημαϊκό προσωπικό και οι φοιτητές χρησιμοποιούν τις διαδικτυακές πηγές όχι μόνο μέσω του ακαδημαϊκού δικτύου αλλά και από τους οικιακούς υπολογιστές τους, 24ωρη πρόσβαση στην επιστημονική βιβλιογραφία. Λεπτομέρειες για τους πόρους της βιβλιοθήκης είναι διαθέσιμες σε διαδικτυακούς καταλόγους. Οι χρήστες της βιβλιοθήκης μπορούν να κάνουν κράτηση για τους τίτλους που θέλουν να δανειστούν και να παρακολουθούν την κατάσταση του λογαριασμού τους μέσω του συστήματος απομακρυσμένης βιβλιοθήκης ALEPH.

  Έντυποι και ψηφιακοί πόροι είναι διαθέσιμοι για χρήση σε δύο κομψές αίθουσες ανάγνωσης, με σταθμούς εργασίας υπολογιστή και ασύρματη σύνδεση στο Internet.

  Εκτός από τις βασικές υπηρεσίες της, η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί διαλέξεις για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και εκθέτει πίνακες Πολωνών καλλιτεχνών που εργάστηκαν στην Πολωνία και στο εξωτερικό σε μια σειρά εκθέσεων που διαφημίζονται ως Art in the Library.

  Δίγλωσσο Σύστημα Ετικετών

  Ένα δίγλωσσο σύστημα σήμανσης (πολωνικά και αγγλικά) έχει εγκατασταθεί σε κτίρια, αίθουσες, αίθουσες διδασκαλίας και διαδρομές επικοινωνίας που βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη. Μεταξύ των κτιρίων που φέρουν ετικέτα, μπορεί κανείς να διακρίνει χώρους όπως Collegium Primum, Collegium Universum, Branicki Palace, Collegium Integratio, Φοιτητικές Κοιτώνες, Κέντρο Ιατρικής Προσομοίωσης, Ευρωπεριφερειακό Κέντρο Φαρμακευτικών.

  Ολόκληρο το σύστημα αποτελείται από 68 εξωτερικούς και 2.511 εσωτερικούς πίνακες πληροφοριών.

  Με αυτόν τον τρόπο, το Πανεπιστήμιο προσπαθεί να διευκολύνει τους επισκέπτες από το εξωτερικό να περιηγηθούν στην πανεπιστημιούπολη, κυρίως φοιτητές αλλά και επιστήμονες, διδακτορικούς φοιτητές και διοικητικό προσωπικό που μένουν εδώ στο πλαίσιο διαφόρων τύπων ανταλλαγών ή έργων.

  Το έργο χρηματοδοτείται από την Πολωνική Εθνική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών στο πλαίσιο του Προγράμματος Welcome to Poland (2020)

   Εισαγωγές

   Για να πληροί τις προϋποθέσεις εισδοχής στο Medical University of Bialystok , κάθε υποψήφιος πρέπει να ολοκληρώσει την επίσημη διαδικασία αποδοχής μέσω ενός ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφής. Σε περίπτωση οποιουδήποτε ζητήματος που προκύψει από τη διαδικασία εγγραφής, στείλτε ένα email μέσω του ηλεκτρονικού μας συστήματος εγγραφής.

   Για να αξιολογηθεί η αίτησή σας, πρέπει να ολοκληρώσετε όλα τα απαιτούμενα βήματα και να πατήσετε το κουμπί υποβολής. Η αίτηση που δεν υποβάλλεται δεν θα ληφθεί υπόψη.

   Το Medical University of Bialystok δεν προσφέρει 4ετή προγράμματα MD που διδάσκονται στα αγγλικά.

   Προϋποθέσεις εισαγωγής στο Πρόγραμμα MD για 6 χρόνια Αγγλικά

   Το 6ετές πρόγραμμα MD προσφέρεται για αποφοίτους Λυκείου που:

   • Να διαθέτει απολυτήριο σχολείου. το πιστοποιητικό πρέπει να περιέχει δήλωση ότι ο κάτοχός του έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για θέση σε Πανεπιστήμιο ή Ινστιτούτο Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι θετικοί βαθμοί σε δύο από τα τέσσερα μαθήματα - Χημεία, Βιολογία, Φυσική ή Μαθηματικά - πρέπει να εμφανίζονται στο πιστοποιητικό.
   • Ή έχουν περάσει τις εξετάσεις Matura (Τελικές εξετάσεις Λυκείου) σε δύο από τα τέσσερα μαθήματα: Χημεία, Βιολογία, Φυσική ή Μαθηματικά.

   Κάθε υποψήφιος για ένα πρώτο έτος είναι υπεύθυνος για την παροχή απόδειξης των προσόντων του για την εισαγωγή. Οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί με βάση τη θέση τους στον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων. Η θέση στη λίστα κατάταξης βασίζεται στο σύνολο των βαθμών που επιτεύχθηκαν στα ακόλουθα:

   Μέρος Ι:

   Ο αριθμός των βαθμών που υπολογίστηκαν από τους βαθμούς τους που καταγράφηκαν στο επίσημο αντίγραφο/πιστοποιητικό ωριμότητας/και κατόπιν αιτήματος του υποψηφίου, οι βαθμοί που καταγράφηκαν στα άλλα πιστοποιητικά (εξέταση θεμάτων SAT II ή άλλα μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά μαθήματα) Η βάση για τη μετατροπή θα είναι ένα σύστημα εσωτερικής αξιολόγησης* βασισμένο σε δημόσιες πληροφορίες που διατίθενται από το Λύκειο ή το Υπουργείο Παιδείας από τη χώρα προέλευσης του υποψηφίου. Ο ελάχιστος αριθμός απαιτούμενων βαθμών που υπολογίζονται εκ νέου από τους βαθμούς πρέπει να είναι τουλάχιστον 100* Απαιτούνται δύο βαθμοί από τα ακόλουθα τέσσερα μαθήματα και λαμβάνονται για αξιολόγηση: Χημεία, Βιολογία, Φυσική ή Μαθηματικά.

   Σε περίπτωση που ο αιτών βρίσκεται στο τελευταίο έτος σπουδών στο λύκειο, θα πρέπει να προσκομίσει επίσημο αντίγραφο γυμνασίου που να δείχνει τους βαθμούς που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου ή τους αναμενόμενους τελικούς βαθμούς. Με την παραλαβή του απολυτηρίου Λυκείου, ο υποψήφιος έχει επίσης υποχρέωση να το προσκομίσει στο Πανεπιστήμιο.

   * σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο μέγιστος αριθμός τοποθετήσεων, τίθεται σε εφαρμογή η εκτεταμένη πρόσληψη με κατώτερο όριο βαθμών.

   Μέρος II:

   Ο αριθμός των βαθμών που επιτυγχάνονται κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης* με βάση τα κίνητρα, την προδιάθεση και τη γνώση της αγγλικής γλώσσας του υποψηφίου για ιατρικές σπουδές και το ιατρικό επάγγελμα - 100 βαθμοί κατ' ανώτατο όριο.

   *Θα προγραμματιστεί συνέντευξη υπό τους όρους υποβολής όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

   *Ο υποψήφιος μπορεί να λάβει συνέντευξη αυτοπροσώπως ή μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας, εφόσον προσκομιστούν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και καταβληθεί το αντίτιμο πρόσληψης.

   *Σύστημα εσωτερικής αξιολόγησης

   Εγγραφα

   Όλοι οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

   1. Συμπληρωμένο έντυπο αίτησης.

   Ένα έντυπο αίτησης θα πρέπει να συμπληρωθεί μέσω του διαδικτυακού μας συστήματος εγγραφής, να εκτυπωθεί κατά τη διάρκεια του βήματος "απαιτούμενα έγγραφα" και να υπογραφεί με χειρόγραφη υπογραφή.

   2. Απολυτήριο/Απτυχίο Λυκείου και, κατά περίπτωση, Εξέταση Εγγραφής.

   • Και τα δύο έγγραφα πρέπει να παρουσιάζονται ως γνήσιο επικυρωμένο αντίγραφο με Apostille.
   • Για τους φοιτητές από χώρες που δεν καλύπτονται από τη Σύμβαση Apostille, πρέπει να ληφθεί ένα γνήσιο επικυρωμένο αντίγραφο με σφραγίδα νομιμοποίησης από πρόξενο της Δημοκρατίας της Πολωνίας στη χώρα όπου εκδόθηκε το πιστοποιητικό.

   3. Απαιτούμενα θέματα:

   Δύο στα τέσσερα: Χημεία, Βιολογία, Φυσική ή Μαθηματικά.

   4. Δήλωση επιλεξιμότητας (εάν το Πιστοποιητικό Απολυτηρίου δεν περιέχει δήλωση ότι ο κάτοχός του έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για θέση σε Πανεπιστήμιο Ανώτατης Εκπαίδευσης).

   Δήλωση που να δηλώνει σαφώς ότι το σχετικό πιστοποιητικό (Πιστοποιητικό Απολυτηρίου/Διπλώματος Λυκείου) δίνει το δικαίωμα στον κάτοχο να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο ή σε οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που χορηγεί ακαδημαϊκούς τίτλους στη χώρα όπου εκδόθηκε το πιστοποιητικό.

   Αυτό το έγγραφο θα πρέπει να συμπληρωθεί και να επικυρωθεί (με υπογραφή και επίσημη σφραγίδα) από:

   • Οι αρχές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (π. Υπουργείο Παιδείας) της χώρας όπου εκδόθηκε το πιστοποιητικό, ή
   • Πρόξενος της Δημοκρατίας της Πολωνίας στη χώρα όπου έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό, ή
   • Το ίδρυμα της διπλωματικής αποστολής της χώρας σας βρίσκεται στην Πολωνία.

   Αυτό το έγγραφο δεν ισχύει για υποψήφιους μαθητές των οποίων το Απολυτήριο/Απόλυμα Λυκείου περιλαμβάνει ήδη μια τέτοια δήλωση.

   5. Πιστοποιητικό υγείας.

   Αυτό πρέπει να υποβληθεί σε πρωτότυπο έντυπο πιστοποιητικού υγείας που έχετε κατεβάσει από τον ιστότοπό μας ή το ηλεκτρονικό μας σύστημα εγγραφής (βήμα "απαιτούμενα έγγραφα").

   6. Φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου του αιτούντος (η σελίδα με την εικόνα και τα προσωπικά στοιχεία).

   7. Φωτοαντίγραφο του δελτίου ασφάλισης του αιτούντος.

   8. 1 έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου (πρέπει να φαίνεται ολόκληρο το κεφάλι).

   Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν κατά τη διαδικασία εγγραφής στο ηλεκτρονικό μας σύστημα εγγραφής.

   Αφού ο υποψήφιος λάβει την Υποσχετική Επιστολή Εγγραφής υποχρεούται να παραδώσει πρωτότυπο ή πιστό επικυρωμένο αντίγραφο στην Κοσμητεία.

   Αιτήσεις ή άλλα έγγραφα που υποβάλλονται μέσω email δεν θα ληφθούν υπόψη.

   Όλα τα έγγραφα που υποβάλλονται πρέπει να είναι πρωτότυπα ή γνήσια επικυρωμένα αντίγραφα. Εάν τα έγγραφα δεν είναι γραμμένα στα αγγλικά, πρέπει να συνοδεύονται από μεταφράσεις (στα αγγλικά ή τα πολωνικά) επικυρωμένες από εγκεκριμένο ίδρυμα (π.χ. τον εκδίδοντα φορέα ή ορκωτό μεταφραστή). Πιστοποιητικό Απολυτηρίου/Απολυτήριο Λυκείου και/εφόσον ισχύουν τα πρωτότυπα των Εξετάσεων Εγγραφής πρέπει να παραδοθούν στην Κοσμητεία για προβολή πριν από την έναρξη του προκαταρκτικού μαθήματος.

   Το αληθινό επικυρωμένο αντίγραφο με Apostille και πρωτότυπα πρέπει να είναι στην ίδια γλώσσα.

   Προσοχή: οι αιτήσεις που υποβάλλονται μετά τη λήξη της προθεσμίας ή είναι ελλιπείς δεν θα ληφθούν υπόψη.

   Απαιτήσεις Βίζας

   Πληροφορίες για τις θεωρήσεις

   Για να σπουδάσετε στην Πολωνία, κάθε φοιτητής θα πρέπει να νομιμοποιήσει τη διαμονή σας στην επικράτεια της Δημοκρατίας της Πολωνίας.

   Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου δεν χρειάζονται βίζα για να σπουδάσουν στην Πολωνία. Μπορούν να εισέλθουν στην Πολωνία με την ταυτότητά τους (ένα έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο, όπως διαβατήριο, ή άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα και την υπηκοότητά τους). Ωστόσο, μόλις φτάσουν θα πρέπει να δηλώσουν τη διαμονή τους στην Πολωνία για περίοδο που υπερβαίνει τις 90 ημέρες. Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση στον Κυβερνήτη της Περιφέρειας Podlasie για προσωρινή άδεια διαμονής

   Εάν δεν είστε πολίτης της ΕΕ , θα χρειαστεί να λάβετε βίζα σε πολωνικό προξενείο στη χώρα σας πριν από την άφιξή σας στην Πολωνία. Μόλις φτάσετε στην Πολωνία, θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για προσωρινή κάρτα διαμονής προκειμένου να παρατείνετε τη διαμονή σας.

   Όλοι οι πολίτες της ΕΕ και τρίτων χωρών υποχρεούνται να νομιμοποιήσουν τη διαμονή τους στην Πολωνία εάν υπερβαίνει τις 90 ημέρες ή μετά την ημερομηνία λήξης της θεώρησής τους.

   Κάθε μαθητής πρέπει να υποβάλει αίτηση για Δελτίο Προσωρινής Διαμονής στο τοπικό Γραφείο Βοεβοδεσίας. Για να ανοίξει η διαδικασία οι φοιτητές πρέπει να υποβάλουν τα ακόλουθα:

   1. Ένα έγκυρο διαβατήριο (2 φωτοτυπίες)
   2. Ταξιδιωτικά έγγραφα (αεροπορικά εισιτήρια/κάρτες επιβίβασης)
   3. Συμπληρωμένο έντυπο αίτησης – 4 αντίγραφα (διαθέσιμα από το Γραφείο του Voivodeship)
   4. 4 έγχρωμες φωτογραφίες 4,5×3,5 cm (αριστερό προφίλ)
   5. Επιβεβαίωση εγγραφής τοπικού καταλύματος (στον κοιτώνα ή σε άλλη διεύθυνση όπου θα διαμένει ο φοιτητής - meldunek*)
   6. Απόδειξη κρατικού δανείου ή τραπεζικό αντίγραφο για την επαλήθευση της διαθεσιμότητας επαρκών μετρητών για την υποστήριξη του φοιτητή κατά τη διάρκεια της παραμονής του και των σπουδών του
   7. Εκδόθηκε βεβαίωση από τον Κοσμήτορα για την επιβεβαίωση της ιδιότητας του φοιτητή.
   8. Ασφαλιστήριο συμβόλαιο με ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη για τη διάρκεια της παραμονής του αντισυμβαλλομένου στην Πολωνία

   Όλα τα έγγραφα πρέπει να συμπληρωθούν στα πολωνικά ή να μεταφραστούν στα πολωνικά από ορκωτό μεταφραστή.

   Η Κάρτα Διαμονής ισχύει για 15 μήνες + 3 μήνες παράταση. Τα τέλη χαρτοσήμου για την έκδοση κάρτας προσωρινής διαμονής και για την επίσημη διαδικασία είναι 390 PLN.

   Τα άτομα που έχουν λάβει βίζα για όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Πολωνία δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για Κάρτα Προσωρινής Διαμονής.

   *Meldunek σημαίνει εγγραφή στον τόπο διαμονής σας στην Πολωνία.

   Πρέπει να υποβάλετε την αίτησή σας αυτοπροσώπως , το αργότερο την τελευταία ημέρα της νόμιμης περιόδου της παραμονής σας στην Πολωνία. Συνιστάται σε όλους τους φοιτητές εκτός ΕΕ να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή με τη νομιμοποίηση της διαμονής τους.

   Να θυμάστε ότι η διαδικασία αίτησης βίζας μπορεί να διαρκέσει πολύ. Προτού υποβάλετε αίτηση στο Πανεπιστήμιο μας, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να λάβετε βίζα πριν από την έναρξη των προκαταρκτικών μαθημάτων.

   Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

   Πολωνική Εθνική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (NAWA)

   Το NAWA είναι ένα νέο ίδρυμα, που ιδρύθηκε για πρώτη φορά την 1η Οκτωβρίου 2017. Ο ρόλος του είναι να συντονίζει τις κρατικές δραστηριότητες που οδηγούν τη διαδικασία διεθνοποίησης των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων στην Πολωνία. Η αποστολή του NAWA είναι να προωθήσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη της Πολωνίας στον τομέα της επιστήμης και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

   Στόχοι NAWA:

   • Υποστήριξη της διεθνούς κινητικότητας φοιτητών, ακαδημαϊκών και ερευνητών·
   • Υποστήριξη της διαδικασίας διεθνοποίησης των πολωνικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ερευνητικών ιδρυμάτων.
   • Προώθηση της πολωνικής επιστήμης και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
   • Προώθηση και υποστήριξη της διδασκαλίας της πολωνικής γλώσσας.
   • Για πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, επικοινωνήστε με το νέο Τμήμα Διεθνούς Συνεργασίας MUB.

   Κατάταξη

   Διεθνείς κατατάξεις

   Ως μέρος της υλοποίησης της στρατηγικής διεθνοποίησης, θεωρείται ότι θα αυξηθεί η παρουσία του Medical University of Bialystok στην παγκόσμια κατάταξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα πανεπιστήμια που περιλαμβάνονται στις διεθνείς κατατάξεις, λόγω της μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητάς τους, είναι πιο ελκυστικοί προορισμοί για τους διεθνείς φοιτητές. Η συμπερίληψη του MUB στις διεθνείς κατατάξεις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στη θέση των αποφοίτων ΑΕΙ στην αγορά εργασίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αξιολόγηση των πανεπιστημίων βασίζεται σε μετρήσιμους δείκτες. Τα πανεπιστήμια αξιολογούνται και κατατάσσονται ανάλογα με το αντικείμενο και το εύρος των δραστηριοτήτων που καλύπτει η κατάταξη. Κατά την αξιολόγηση εξετάζεται επίσης η φήμη του Πανεπιστημίου σε σχέση με το ερευνητικό προσωπικό, τους εργοδότες και τους φοιτητές.

   Το Medical University of Bialystok έχει πρόσφατα ταξινομηθεί στην περίφημη, παγκόσμια κατάταξη "Times Higher Education World University Ranking".

   Times Higher Education World University Ranking (THE) - Στο THE World University Rankings, χρησιμοποιούνται 5 κριτήρια για την αξιολόγηση: εκπαίδευση, διεθνοποίηση του πανεπιστημίου, διεξαγόμενη έρευνα, ποσοστά αναφορών και δημοσίευσης, καθώς και συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίου και επιχειρήσεων. Η Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων αποτελείται από γενικές, θεματικές, φήμης και περιφερειακές κατατάξεις.

   Το πανεπιστήμιο τοποθετήθηκε στη θέση 1001-1200, που είναι το 3ο αποτέλεσμα στη χώρα! Η φετινή κατάταξη περιλαμβάνει μόνο δύο πολωνικά ιατρικά πανεπιστήμια - το Medical University of Bialystok και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας.

   Το Πανεπιστήμιο μας σημείωσε ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα στις κατηγορίες Εισοδήματος Διδασκαλίας και Βιομηχανίας.

   Το Medical University of Bialystok προσπαθεί αυτή τη στιγμή να συμπεριληφθεί στις λίστες με 2 καταξιώσεις κύρους: την κατάταξη QS World University Ranking και την κατάταξη U-Multirank 2021 ανά θέμα.

   QS World University Ranking (QS) - εκπονήθηκε από τη βρετανική εταιρεία Quacquarelli Symmonds που ειδικεύεται σε δημοσιεύσεις σχετικά με το θέμα της εκπαίδευσης και των σπουδών στο εξωτερικό. Κατά την προετοιμασία του κύρους QS World University Ranking, λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια: η φήμη του Πανεπιστημίου στο ακαδημαϊκό περιβάλλον, η αξιολόγηση και το κύρος μεταξύ των εργοδοτών, η αναλογία ακαδημαϊκού προσωπικού προς τον αριθμό των φοιτητών, ο αριθμός των φοιτητών και των εργαζομένων από το εξωτερικό, ο αριθμός των παραπομπών του προσωπικού του πανεπιστημίου. Εκτός από την κύρια κατάταξη, μπορούν να αξιολογηθούν επιμέρους επιστημονικοί κλάδοι και πεδία σπουδών.

   Το U-Multirank ανά θέμα - αξιολογεί τομείς σπουδών σε πέντε βασικούς τομείς δραστηριότητας: έρευνα, διεθνής συνεργασία, ποιότητα διδασκαλίας και μάθησης, μεταφορά γνώσης και τεχνολογίας και συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο. Στόχος της κατάταξης (που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) είναι να δημιουργηθεί ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στους υποψηφίους να αναζητούν πανεπιστήμια με βάση τα πιο σχετικά κριτήρια για αυτά.

   Μέχρι στιγμής το Medical University of Bialystok συμπεριλήφθηκε στις λίστες 7 διεθνών πανεπιστημιακών κατατάξεων.

   US News Best Global Universities Rankings (US News) - αναπτύχθηκε από μια αμερικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης από τη δεκαετία του 1930. Η κατάταξή του βασίζεται σε μια λίστα με 1500 πανεπιστήμια με τον υψηλότερο αριθμό δημοσιεύσεων και 250 κορυφαία πανεπιστήμια που κατατάσσονται βάσει έρευνας φήμης. Από αυτή τη δεξαμενή, τα 1500 κορυφαία πανεπιστήμια περιλαμβάνονται στην κύρια κατάταξη. Τα επιμέρους πεδία σπουδών υπόκεινται σε ξεχωριστές ταξινομήσεις.

   Το Medical University of Bialystok κατατάσσεται επί του παρόντος στην 725η θέση στην κατηγορία Κλινική Ιατρική.

   U-Multirank - αξιολογεί τα πανεπιστήμια σε πέντε βασικούς τομείς δραστηριότητας: έρευνα, διεθνής συνεργασία, ποιότητα διδασκαλίας και μάθησης, μεταφορά γνώσης και τεχνολογίας και συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο. Στόχος της κατάταξης (που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) είναι να δημιουργηθεί ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στους υποψηφίους να αναζητούν πανεπιστήμια με βάση τα πιο σχετικά κριτήρια για αυτά. Το Medical University of Bialystok συμπεριλήφθηκε στην κατάταξη U-Multirank 2018/19.

   Το Medical University of Bialystok συμπεριλήφθηκε στην παγκόσμια κατάταξη. Το Πανεπιστήμιο μας χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή αξιολόγηση της παραμέτρου «Έρευνα». Όλοι οι δείκτες βαθμολογήθηκαν με 7 'A' (πολύ καλό), γεγονός που διακρίνει το MUB από άλλα πολωνικά πανεπιστήμια.

   SCImago (SIR) – Η κατάταξη SIR κατατάσσει τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα με βάση δείκτες πολλαπλών κριτηρίων. Οι σημαντικότερες από αυτές, που έχουν καίριο αντίκτυπο στην αξιολόγηση, είναι το ερευνητικό δυναμικό, η καινοτομία, καθώς και ο αντίκτυπος των δράσεων του ιδρύματος στον κοινωνικό χώρο. Για σκοπούς κατάταξης, ο υπολογισμός δημιουργείται ετησίως με βάση τα αποτελέσματα που λαμβάνονται σε μια περίοδο πέντε ετών που λήγει δύο χρόνια πριν από την έκδοση της κατάταξης.

   Το Medical University of Bialystok έχει καταταχθεί στην 630η κατάταξη SCImago Institutions Rankings (SIR). Στην περιφερειακή κατάταξη για την Ανατολική Ευρώπη, η MUB κατέλαβε την υψηλή θέση 43. Μεταξύ των πολωνικών πανεπιστημίων, κατατάχθηκε στην 9η θέση.

   Κατάταξη CWTS Leiden - βασίζεται σε βιβλιογραφικά δεδομένα από τη βάση δεδομένων Web of Science που δημιουργήθηκε από το Clarivate Analytics. Η πρώτη έκδοση της κατάταξης πραγματοποιήθηκε το 2007. Από τότε, η κατάταξη κερδίζει σταθερά δημοτικότητα. Αυτή είναι μια κατάταξη με ένα κριτήριο. Αξιολογεί τα πανεπιστήμια για τις ερευνητικές και δημοσιεύσεις τους.

   Το Medical University of Bialystok κατατάσσεται στην υψηλή 1073η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Αυτό υπογραμμίζει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει το MUB στην ποιότητα του δημοσιευμένου περιεχομένου.

   Web of Universities (Webometrics) – η Κατάταξη δημοσιεύει ιστομετρικούς δείκτες για περισσότερα από 12.000 πανεπιστήμια. Δημιουργείται με βάση ένα σύνθετο ευρετήριο. Λαμβάνει υπόψη τόσο την ποσότητα του διαδικτυακού περιεχομένου (ο αριθμός των ιστότοπων και των αρχείων στο Διαδίκτυο) όσο και την αναγνωρισιμότητα, την ορατότητα και τον αντίκτυπο αυτών των διαδικτυακών δημοσιεύσεων. Υπολογίζονται με βάση τον αριθμό των εξωτερικών συνδέσμων. Η κατάταξη είναι μια πρωτοβουλία της Cybermetrics Lab – μιας ερευνητικής ομάδας του Ισπανικού Εθνικού Ερευνητικού Συμβουλίου. Στόχος της κατάταξης είναι η αύξηση της παρουσίας ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στο διαδίκτυο, καθώς και η προώθηση της δωρεάν πρόσβασης στα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας στο διαδίκτυο.

   Το Medical University of Bialystok κατατάχθηκε στην 1636η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και στην 28η θέση στην Πολωνία.

   Πανεπιστημιακή κατάταξη ανά ακαδημαϊκή επίδοση (URAP) - ο κύριος στόχος του URAP είναι να αναπτύξει ένα σύστημα κατάταξης βασισμένο σε δείκτες ακαδημαϊκών επιδόσεων που αντικατοπτρίζουν την ποιότητα και την ποσότητα των ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων. Το URAP δημοσιεύει την παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων από το 2010. Από το 2011 δημοσιεύονται και οι κατατάξεις ανά θέμα. Οι πιο πρόσφατες κατατάξεις καλύπτουν 3.000 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και 61 διαφορετικούς ειδικούς τομείς.

   Το Medical University of Bialystok κατατάσσεται στην 1487η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Επίσης συμπεριλήφθηκε στην 651η θέση στην κατηγορία των Ιατρικών και Επιστημών Υγείας.

   Το UniRank - είναι ένας κορυφαίος διεθνής κατάλογος και μηχανή αναζήτησης ιδρυμάτων που σχετίζονται με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, περιέχει κριτικές και βαθμολογίες για περισσότερα από 13.723 επίσημα αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε 200 χώρες. Βασίζεται σε δικές του πηγές. Δεν διενεργεί διαδικασία για τη λήψη δεδομένων βάσει πληροφοριών που αναφέρουν τα πανεπιστήμια.

   Το Medical University of Bialystok έχει συμπεριληφθεί στην παγκόσμια και εθνική κατάταξη UniRank.

   Το Τμήμα Διεθνούς Συνεργασίας MUB ως μονάδα που συντονίζει τις διεθνείς κατατάξεις ζητά την επείγουσα συμμετοχή άλλων μονάδων στη μελέτη διεθνούς φήμης των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εκτός από τα σχετικά στοιχεία ενός συγκεκριμένου ιδρύματος, αυτό είναι το δεύτερο πιο κοινό στοιχείο της αξιολόγησης των πανεπιστημίων. Η μελέτη διεξάγεται τόσο σε ακαδημαϊκό προσωπικό όσο και σε εργοδότες. Η θέση στη διεθνή κατάταξη δεν συνδέεται μόνο με το επιστημονικό και διδακτικό αλλά και το δυναμικό υποδομής. Πολλές φορές εξαρτάται και από τη φήμη ενός πανεπιστημίου στη διεθνή ερευνητική κοινότητα.

   Τοποθεσίες

   Τοποθεσίες
   • Medical University of Bialystok ul. Jana Kilińskiego 1 15-089 Białystok Poland, 15-089, Bialystok

   Ερωτήσεις