Keystone logo
Medizinische Hochschule Brandenburg

Medizinische Hochschule Brandenburg

Medizinische Hochschule Brandenburg

Εισαγωγή

Νέοι γιατροί και ψυχολόγοι για τη χώρα

Τι πρέπει να κάνει ο γιατρός ή ο κλινικός ψυχολόγος του αύριο; Ποιες ασθένειες έρχονται σε μας μέσω της δημογραφικής αλλαγής; Πώς η εξατομικευμένη ιατρική υψηλής τεχνολογίας παραμένει οικονομικά προσιτή και ανθρώπινη;

Το Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) βλέπει την ιδρυτική του MHB καθώς και το μοναδικό σημείο πώλησής του σε μια συγκεκριμένη απάντηση στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της κοινωνίας μας για το σύστημα υγείας γενικά και την εκπαίδευση για να γίνει γιατρός, ψυχοθεραπευτής, κλινικός ψυχολόγος και άλλα επαγγέλματα υγείας.

Από τη χώρα. Για τη χώρα.

Το Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) είναι ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πανεπιστήμιο σε δημοτικές και μη κερδοσκοπικές χορηγίες. Υποδηλώνει καινοτόμες ιδέες διδασκαλίας, καθώς και για την ενότητα της έρευνας, της διδασκαλίας και της φροντίδας των ασθενών. Με τις τρεις πανεπιστημιακές κλινικές μας Ruppiner Kliniken, Städtisches Klinikum Brandenburg και Immanuel Klinikum Bernau, Heart Center Brandenburg και επί του παρόντος περισσότερες από 20 συνεργαζόμενες κλινικές και περίπου 100 πρακτικές διδασκαλίας σε ολόκληρη τη χώρα, συνδυάζουμε επιστημονική και προσανατολισμένη στην πρακτική τεχνογνωσία για τη μελέτη μιας νέας γενιάς ιατρών και ψυχολόγων. Στην πολιτεία του Βρανδεμβούργου. Και πέρα.

Ο σκοπός και η θεμελιώδης αξίωση της Ιατρικής Σχολής του Βρανδεμβούργου είναι να καθιερώσει μια σύγχρονη και πρακτική, φιλελεύθερη και περιεκτική εκπαίδευση που να λαμβάνει υπόψη τις απαιτήσεις του μεταγενέστερου επαγγέλματος. Με την εκπαίδευση επαγγελματιών, ανθρώπινων ικανών και κοινωνικά αφοσιωμένων γιατρών και ψυχολόγων, θέλουμε να συμβάλουμε ενεργά στην επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων και στην παροχή της καλύτερης δυνατής περίθαλψης ασθενών για τη χώρα. Στο Βραδεμβούργο. Και πέρα.

Στο πλαίσιο της ιδρυτικής μας ώθησης και με βάση τους στόχους μας, θέλουμε να γίνουμε και να γίνουμε ένα πανεπιστήμιο που να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, που θαρραλέα ανοίγει νέα εδάφη στη διδασκαλία και την έρευνα, που τολμάει τολμηρά νέα εδάφη και, ως εκπαιδευτικός πρωτοπόρος, συμβάλλει στην επίλυση πιεστικών κοινωνικών ζητημάτων. Και θέλουμε να γίνουμε και να γίνουμε ένα πανεπιστήμιο που δίνει χώρο για ανάπτυξη ταλέντων και προσωπικότητας.

Ένα πανεπιστήμιο που αγωνίζεται για το ατομικό δυναμικό ανάπτυξης κάθε ατόμου, το οποίο προωθεί και προκαλεί. Ένα πανεπιστήμιο που αποδεικνύει επανειλημμένα την ικανότητά του να μαθαίνει, να καινοτομεί και να αναπτύσσει σχέσεις σε μελλοντικά καθήκοντα. Ένα πανεπιστήμιο όπου δεν είναι μόνο διασκεδαστικό να μελετάς, αλλά και να διδάσκει, να ερευνά και να εργάζεται. Και τέλος: ένα πανεπιστήμιο που, με τη μη κερδοσκοπική επιχειρηματική του φύση και τη μοναδική ομάδα μετόχων που αποτελείται από δήμους, νοσοκομεία και διακονία, θέλει να συμβάλει στον εφοδιασμό της χώρας, στο μέλλον της υγείας και στις κοινωνικές αλλαγές. Στη χώρα. Για τη χώρα.

Ιατρική και ψυχολογία με καρδιά, χέρι και εγκέφαλο

Στην έρευνα, εστιάζεται στο φάρμακο της γήρανσης, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες, τους μηχανισμούς και τις αλλαγές που συμβαίνουν στο πλαίσιο της διαδικασίας γήρανσης, οδηγώντας σε ασθένειες ή περιορισμούς του σώματος ή του νου που απαιτούν ιατρική διάγνωση, θεραπεία ή πρόληψη.

Η ακαδημαϊκή MHB βασίζεται αφενός στα ευρήματα της βασικής έρευνας, αλλά αφετέρου βασίζεται επίσης σε μια ολιστική, ανθρωπιστική, προσωπική και ολοκληρωμένη ιατρική και ψυχολογία με καρδιά, χέρι και εγκέφαλο, στην οποία το άτομο με το ατομικό, σωματικό, κοινωνικό και διανοητικό του Το επίκεντρο είναι η τοποθεσία και όχι μόνο η ιατρική ή η περίπτωση προμήθειας.

Το Ruppiner Kliniken, το Städtische Klinikum στο Βρανδεμβούργο για τον Καρκίνο Havel και το Καρδιολογικό Κέντρο του Immanuel Klinikum Bernau στο Βραδεμβούργο λειτουργούν ως πανεπιστημιακές κλινικές και εγγυώνται με τους καθηγητές τους τη στενή σχέση μεταξύ έρευνας, διδασκαλίας και περίθαλψης ασθενών. Άλλες συνεργαζόμενες κλινικές και πρακτικές διδασκαλίας καθώς και ορισμένοι διάσημοι εταίροι συνεργασίας από τους τομείς της υγείας, της πολιτικής και της επιστήμης συμμετέχουν ενεργά.

ισότητα

Η σεξουαλική παρενόχληση, ο εκφοβισμός και οι διακρίσεις καθώς και κάθε είδους βία αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής.

Θέλουμε να ανταποκριθούμε στην ευθύνη μας ως υπεύθυνος για τις ίσες ευκαιρίες στο MHB και να προσπαθήσουμε για μια τοποθεσία χωρίς μάθηση, διδασκαλία και εργασία χωρίς διακρίσεις.

Αυτό ισχύει επίσης ιδίως για τις διαδικασίες εισδοχής για τους αιτούντες, τις διαδικασίες διορισμού καθώς και για τις κενές θέσεις εργασίας και τις επιτροπές στην ιατρική και την ψυχολογία.

Ως αξιωματικός ίσων ευκαιριών, θέλουμε να προσπαθήσουμε να βρούμε απαντήσεις μαζί με εκείνους που επηρεάζονται, να αναπτύξουμε πιθανές λύσεις και να προτείνουμε πιθανά άτομα επαφής εάν είναι απαραίτητο. Φυσικά, η επαφή θα αντιμετωπιστεί εμπιστευτικά.

Οι ψυχοκοινωνικές συμβουλές για θέματα εκφοβισμού, διακρίσεων, αντισημιτισμού, δεξιού εξτρεμισμού, βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης θα επεκταθούν στην Ιατρική Σχολή του Βρανδεμβούργου.

Μέρος της δουλειάς μας είναι επίσης η ανάπτυξη ιδεών για φιλική προς την οικογένεια εργασία και σπουδές στο MHB καθώς και συστηματοποίηση ενός καταλόγου με μέτρα υποστήριξης για άτομα με αναπηρία.

Μαζί με το τμήμα επικοινωνίας, θέλουμε να εφαρμόσουμε μια έννοια επικοινωνίας ευαίσθητη στο φύλο για την εξωτερική και εσωτερική παρουσίαση του MHB .

Σε τελική ανάλυση, θα θέλαμε να στηρίξουμε τις γυναίκες ως μέρος της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας και να αναπτύξουμε ένα δομημένο πρόγραμμα υποστήριξης για την προώθηση των νέων ταλέντων.

Κατανομή καθηκόντων

  1. Σας συμβουλεύουμε το Προεδρείο για θέματα οικογενειακής φιλικότητας, διακρίσεων και σεξουαλικής παρενόχλησης.
  2. Δεσμευόμαστε ενεργά για ίσες ευκαιρίες (γυναίκες, άνδρες, τρίτο φύλο) στο MHB . Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να εργαστούμε για την ισότητα και, μακροπρόθεσμα, για μια ισορροπημένη αναλογία φύλου σε όλους τους τομείς του πανεπιστημίου όσον αφορά τις διαδικασίες διορισμού και στελέχωσης, καθώς και για την προώθηση νέων ερευνητών ως αξιωματούχου ίσων ευκαιριών.
  3. Η ανάπτυξη οικογενειακών δομών στο MHB είναι το τρίτο επίκεντρο της δουλειάς μας. Εκτός από την επέκταση της υποδομής (αίθουσες νοσηλείας και αλλαγής μωρών, δωμάτια γονιών-παιδιών, προσβασιμότητα), αφορά επίσης μια πολιτιστική αλλαγή στο πανεπιστήμιο, με τη βοήθεια της οποίας η μελέτη και η εργασία με παιδιά ή άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις (π.χ. συγγενείς που χρειάζονται φροντίδα) μπορούν να γίνουν πιο εύκολα .

μοντέλο

Το Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) είναι ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πανεπιστήμιο σε δημοτικές και μη κερδοσκοπικές χορηγίες. Με τις πανεπιστημιακές μας κλινικές, άλλες κλινικές και πρακτικές διδασκαλίας που συνεργάζονται σε εθνικό επίπεδο, υποστηρίζουμε μια νέα κατανόηση της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στην ιατρική, την ψυχολογία και άλλα επαγγέλματα υγείας.

Στην ανάπτυξη, προώθηση και προώθηση γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων, αντιμετωπίζουμε συνεχώς τα τόξα του κόσμου της ζωής για να επιτύχουμε βιώσιμες προσεγγίσεις και μεθόδους στην έρευνα, τη διδασκαλία και τη φροντίδα στην πολιτεία του Βρανδεμβούργου, για παράδειγμα.

Η προσωπικότητα έχει σημασία

Στα πτυχιακά μας προγράμματα που βασίζονται στην πρακτική και στην επιστήμη, οι μαθητές υποστηρίζονται να αναπτύξουν τις ικανότητές τους να σκέφτονται επιστημονικά, να αναπτύσσουν ειδικές ικανότητες και δεξιότητες στην αντιμετώπιση ανθρώπων που συναντούν, καθώς και στη δια βίου μάθηση. Με την αντίληψή μας για τη διμερή προοπτική - τόσο ενσυναισθητική όσο και επεξηγηματική -, επιτυγχάνουμε μια ολοκληρωμένη και προσωπική φροντίδα. Στο πανεπιστήμιο εφαρμόζουμε μια ζωντανή, ανοιχτή και αξιόπιστη συνεργασία. Συμπεριλαμβάνοντας τους μαθητές στο σχεδιασμό της διδασκαλίας, δημιουργούμε ένα καινοτόμο και συνεχώς αναπτυσσόμενο φάσμα μαθημάτων. Οι μαθητές καθώς και οι δάσκαλοι και οι εργαζόμενοι μαθαίνουν από εμάς να αντιμετωπίζουν τον δικό τους ρόλο στο σύστημα υγείας και στην κοινωνία με ανακλαστικό τρόπο. Η περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικότητας σημαίνει έναν ουσιαστικό και ελκυστικό στόχο για όλα τα μέλη του πανεπιστημίου μας.

Δημιουργία συνεργασιών μέσω εκτίμησης και εμπιστοσύνης

Προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας, χτίζουμε δίκτυα και συνεργασίες σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μαζί με άλλα πανεπιστήμια, επιστημονικά ιδρύματα και εταίρους της κοινωνίας των πολιτών, σχεδιάζουμε έρευνα και αναπτύσσουμε νέες ιδέες και έργα για αμοιβαίο όφελος.

Καλλιεργούμε έναν ελεύθερο λόγο και αμφισβητούμε τις σκέψεις και τις πράξεις μας. Διαμορφώνουμε δεσμευμένες κοινότητες μέσω τακτικής, διαφανούς ανταλλαγής εντός του πανεπιστημίου και με τους χορηγούς και τους συνεργάτες μας.

MHB ως εργαστήριο εκπαίδευσης

Η επιστήμη και η εκπαίδευση μπορούν να επιτύχουν αν επιτρέψουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους να αποτύχουν στην αναζήτηση της καλύτερης λύσης. Το ιδανικό μας είναι το άτομο που παίζει, που σκέφτεται υπεύθυνα και ενεργεί χαριτωμένα και συνδέεται με τον κόσμο. Σε αυτήν την κατανόηση, παραμένουμε όπως είμαστε - γνωρίζοντας ότι αλλάζουμε συνεχώς. Με εμπιστοσύνη στην ατομικότητα και τον επαγγελματισμό των εμπλεκομένων, αφήνουμε χώρο για ταλέντο, ατομικό χαρακτήρα και πείσμα. Ως επιστημονικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, είμαστε περίεργοι για τον πολιτισμό του αύριο.

Η πολυφωνία ως πρόγραμμα

Ενισχύουμε την πλάτη εκείνων που τσακίζουν ενάντια στις προκαταλήψεις, σπάζουν τα πρότυπα και ισορροπούν διαφορετικά συμφέροντα. Κατά τη λήψη αποφάσεων, υποφέρουμε αντικρουόμενες αξίες. Αναζητούμε ερωτήσεις που αλλάζουν τη σκέψη μας, τους στόχους μας και τις μεθόδους μας, σεβόμενοι ταυτόχρονα τις διαφορετικές καταγωγές μας.

Στο επίκεντρο της συνεργασίας υπάρχει μια κουλτούρα υψηλής ικανότητας ολοκλήρωσης σε μια διαδικασία συνεχούς συζήτησης - με τη δύναμη των καλών επιχειρημάτων. Δείχνουμε τα χρώματα μας, παίρνουμε το ένα το άλλο σοβαρά και εμμένουμε στους στόχους μας.

Αισθανόμαστε την προσωπικότητα του άλλου και αντισταθμίζουμε τις αδυναμίες μας με πάθος. Γνωρίζουμε τις δομές και αγαπάμε την πολύπλοκη ζωή - επίσης εκτός εργασίας

Η δική μας ευθύνη

Ως πανεπιστήμιο, υποστηρίζουμε την ελευθερία της έρευνας, της διδασκαλίας και της προσωπικότητας.

Μέσω της αλληλεπίδρασης επιστημονικών κλάδων όπως η ιατρική και η ψυχολογία, οι μαθητές και οι καθηγητές μας μαθαίνουν να ξεπερνούν τα όρια των θεμάτων και να δίνουν στα επαγγέλματά τους νέες ιδιότητες.

Βελτιώνουμε την υγειονομική περίθαλψη στη χώρα μας μέσω της επιστήμης, της τέχνης και της φιλοσοφίας, καθώς και μέσω της εφαρμογής των ερευνητικών μας αποτελεσμάτων.

Ως πανεπιστήμιο που δημιουργήθηκε από πολίτες για πολίτες, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε κοινωνικά συναφή μοντέλα και έννοιες για ένα βιώσιμο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Με περιέργεια, ειλικρίνεια και θάρρος, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εμπνευζόμαστε από τις κοινωνικές και κοινωνικές προκλήσεις της χώρας μας.

Τοποθεσίες

Τοποθεσίες
  • Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane Referat für Studienangelegenheiten Fehrbelliner Straße 38, 16816, Neuruppin

Ερωτήσεις