Keystone logo
Tartu Health Care College

Tartu Health Care College

Tartu Health Care College

Εισαγωγή

Tartu Health Care College Αποστολή και όραμα

Αποστολή: παροχή ανταγωνιστικής, υψηλής ποιότητας, καινοτόμου, διεθνούς, δια βίου μάθησης με βάση την Ε&Α σε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον.

Ως πρότυπο, επηρεάζουμε τη συμπεριφορά μας στην υγεία της κοινότητας και διαμορφώνουμε ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης, ενσωματώνουμε μια ποικιλία τομέων υγείας στην έρευνα και την έρευνα και την ανάπτυξη και συμμετέχουμε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με τις πολιτικές υγειονομικής περίθαλψης.

Όταν μαθαίνουμε και εργαζόμαστε στο Κολλέγιο, δημιουργούμε ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι αποκτούν γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της συνοχής της κοινότητας και στην επίδρασή της και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Εσθονίας.

ΣΗΜ.: Στις 4 Μαρτίου από τις 16:00-17:00 στο Tartu Health Care College , θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα στη Φυσικοθεραπεία & Ακτινογραφία.

Μπορείτε να εγγραφείτε στο διαδικτυακό σεμινάριο εδώ.

Όραμα: ένας αναγνωρισμένος συνεργάτης στην ανάπτυξη μιας ευτυχισμένης κοινωνίας της γνώσης με γνώμονα την υγεία

Η ενσωμάτωση των περιβαλλόντων μάθησης και εργασίας, η εισαγωγή καινοτομίας, η εφαρμογή νέων ιδεών και η σύμπραξη σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του Κολλεγίου αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη μιας κοινωνίας της γνώσης. Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη και ευαισθητοποίηση αποτελούν σημαντικά συστατικά μιας ευτυχισμένης ζωής.

Βασικές αξίες του THCC

 • Ακεραιότητα - ισορροπημένες σχέσεις μεταξύ πνευματικής, σωματικής και κοινωνικής ευημερίας και περιβάλλοντος και στάση απέναντι στη ζωή που εκτιμά την υγεία.
 • Ανάπτυξη - ανάπτυξη σε ανοικτό, ελεύθερο, δημιουργικό και καινοτόμο περιβάλλον μάθησης και εργασίας, εναλλακτικές λύσεις και ευθύνες.
 • Ανθρωποκεντρισμός - ειλικρινείς, σεβασμό, αξιοπρέπεια, ισότητα, εμπιστοσύνη και φροντίδα των σχέσεων με τους μαθητές, τους συναδέλφους και τον εαυτό του.
 • Επαγγελματισμός - συνεκτικές γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές, δέσμευση για επαγγελματική, επαγγελματική και εξειδικευμένη δραστηριότητα.

Ακαδημαϊκή και ερευνητική δομή

Η ακαδημαϊκή και ερευνητική διάρθρωση είναι επικεφαλής του Αντιπρύτανου για τις Ακαδημαϊκές Υποθέσεις και αποτελείται από Τμήματα Μελετών, Παιδαγωγικό Συμβούλιο, Κέντρο Αρμοδιότητας (Open College, Υπηρεσίες, Έργα), Διεθνείς Σχέσεις, Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Συμβούλιο Εφαρμοσμένης Έρευνας με επικεφαλής τον Πρύτανης.

Οι κυριότεροι παράγοντες της ακαδημαϊκής και ερευνητικής δομής είναι τα τμήματα μελετών οργανώνοντας και αναπτύσσοντας τη διαδικασία διδασκαλίας του Κολλεγίου. Υπάρχουν 4 Τμήματα Μελέτης:

 • Τμήμα Νοσηλευτικής και Μαιευτικής
 • Τμήμα Επιστημών Ακτινογραφίας και Βιοϊατρικών Εργαστηρίων
 • Φυσιοθεραπεία και Τμήμα Υγείας Περιβάλλοντος
 • Τμήμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής και ερευνητικής δομής είναι το Παιδαγωγικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Αντιπρύτανο για τις Ακαδημαϊκές Υποθέσεις. Στόχος του Παιδαγωγικού Συμβουλίου είναι να καθιερώσει την ποιότητα των ακαδημαϊκών, ερευνητικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του Κολλεγίου.

Δομή Διοίκησης και Υποστήριξης

Δομή Διοίκησης και Υποστήριξης είναι η δομή υποστήριξης που αποσκοπεί στην οργάνωση και ανάπτυξη διοικητικών και οικονομικών δραστηριοτήτων. Κύριο καθήκον αυτού του Τμήματος είναι η παροχή της λειτουργίας των υποδομών, η οικονομική υποστήριξη και ο τεχνικός εξοπλισμός για τις σπουδές, η διαχείριση του φοιτητικού ξενώνα και η συντήρηση των περιουσιακών στοιχείων του Κολλεγίου.

Η δομή αποτελείται από 4 μονάδες:

 • Διοικητικό και Οικονομικό Τμήμα (Οικονομική Υπηρεσία, Υπηρεσία Πληροφορικής, Διοικητική Υπηρεσία, Φοιτητικό Hostel)
 • Γραφείο Πρύτανης (Διαχείριση Ποιότητας, Νομική, Επικοινωνία)
 • Τμήμα Ακαδημαϊκών Υποθέσεων
 • Βιβλιοθήκη.

123421_pilt_sisevaade3.JPG

Σύντομη ιστορία του Κολλεγίου

Το 1811 ιδρύθηκε από τον καθηγητή Chr. Fr. Deutsch στη μαιευτική κλινική του Πανεπιστημίου του Tartu. αυτό το σχολείο των μαιών θεωρείται προκάτοχος του σημερινού κολλεγίου.

Μέσα σε περίπου 200 χρόνια το κολέγιο συγχωνεύθηκε με διαφορετικά σχολεία, είχε διαφορετικά ονόματα (το πιο γνωστό είναι το όνομα Tartu Medical School / Tartu Meditsiinikool που βάρυνε το κολλέγιο το 1960-2005) και παρείχε εκπαίδευση και κατάρτιση σε διάφορους ειδικούς τομείς και σε διαφορετικά επίπεδα.

Από το 2005 το κολλέγιο λειτουργούσε νόμιμα ως επαγγελματικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. η αλλαγή αυτή ήταν δυνατή λόγω των εξαιρετικών αποτελεσμάτων της διεθνούς διαπίστευσης το 2004.

Η διδασκαλία και η μελέτη του κολλεγίου έχουν διεξαχθεί σε διαφορετικά κτίρια, αλλά από το 2011 η THCC έχει δικό της κτίριο μελέτης. Το 2008, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας έλαβε απόφαση για τη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός νέου κτιρίου μελέτης του κολλεγίου και στις 24 Νοεμβρίου 2010 τέθηκε η πρώτη πέτρα του κτιρίου. Το 2011, το κτίριο μελέτης του κολλεγίου ολοκληρώθηκε στο Nooruse 5 με τη χρηματοδότηση της ΕΕ. Το 2011, ο αρχιτέκτονας Tarmo Piirmets ανταμείφθηκε με το ετήσιο βραβείο για την εσωτερική σχεδίαση του κολλεγίου από την Εσθονική Ένωση Εσωτερικών Αρχιτεκτόνων.

Στοιχεία για εμάς

Νομική μορφή: Ένα κρατικό ίδρυμα επαγγελματικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Εσθονίας.

Ιδρύθηκε: Το 1811 και το 2005 ονομάστηκε Tartu Tervishoiu Kõrgkool/ Tartu Health Care College .

eu_regional_development_fund_vertical%20%281%29_2.pdf
194147_studyinestonia_horisontal_RGB_negative.png
194150_eu_regional_development_fund_horizontal1.jpg

Τοποθεσίες

 • Tartu

  Nooruse 5, 50411 Tartu Estonia, 50411, Tartu

  Ερωτήσεις