Keystone logo
The University of Edinburgh

The University of Edinburgh

The University of Edinburgh

Εισαγωγή

Είμαστε παγκοσμίως αναγνωρισμένοι για την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία μας και παρέχουμε στους μαθητές μας διδασκαλία παγκόσμιας κλάσης για περισσότερα από 425 χρόνια.

The University of Edinburgh" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/18/188668_onlineheaderms3.png" alt="188668_onlineheaderms3.png" data-json="{"author":"University of Edinburgh","author_url":"","source":""}" />

Ένα πτυχίο Εδιμβούργου λειτουργεί για εσάς

The University of Edinburgh είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, κατατάσσεται σταθερά στα κορυφαία 50 του κόσμου και βρίσκεται στην 22η θέση στην κατάταξη QS World University Rankings του 2024.

Οι απόφοιτοί μας κατατάσσονται στην 26η θέση παγκοσμίως από τους εργοδότες 1 .

Αριστεία στην έρευνα

The University of Edinburgh έχει διεθνή φήμη για την καινοτόμο έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ερευνητικού Πλαισίου Αριστείας 2021 (REF2021), το Πανεπιστήμιο κατατάσσεται τέταρτο στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάση την ποιότητα και το εύρος της έρευνάς του - γνωστή ως ερευνητική δύναμη - και είναι το κορυφαίο ίδρυμα της Σκωτίας.

Τα αποτελέσματα REF2021 αποκαλύπτουν ότι σχεδόν το 90 τοις εκατό της ερευνητικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου ανήκει στις υψηλότερες κατηγορίες – 4 αστέρων και 3 αστέρων – οι οποίες ταξινομούνται αντίστοιχα ως «παγκοσμίως κορυφαίες» και «διεθνώς άριστες», σημειώνοντας αύξηση 10 ποσοστιαίων μονάδων από την προηγούμενη REF το 2014.

Calton Hill in Edinburgh

Καινοτομία στη διδασκαλία

Η τελευταία έκθεση από τον Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας μας απένειμε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία για την ποιότητα της μαθησιακής εμπειρίας των μαθητών. Εργαζόμαστε πάντα για να αναπτύξουμε καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία, προκειμένου να ανακαλύψουμε τις μεθόδους που λειτουργούν καλύτερα για τους μαθητές, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών ηλεκτρονικής μάθησης και της μάθησης με τη βοήθεια ομοτίμων.

Ειδικοί στη διαδικτυακή μάθηση

Προσφέρουμε το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο 2 , καλωσορίζοντας περισσότερους από 8.000 διαδικτυακούς φοιτητές από το 2005. Τα ευέλικτα και υποστηρικτικά μας προγράμματα είναι καθιερωμένα και αποτελούν ολοένα και πιο δημοφιλή επιλογή για φοιτητές που θέλουν να εξισορροπήσουν περαιτέρω σπουδές με επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις.

Όμορφη πρωτεύουσα

Κατατάσσεται στις 10 κορυφαίες φοιτητικές πόλεις του κόσμου 3 , το Εδιμβούργο είναι μια συμπαγής πόλη με εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις, που διευκολύνουν τη μετακίνηση και το ταξίδι σε άλλα μέρη της Σκωτίας.

Αρκετά μεγάλο για να προσφέρει κάτι για όλους, αλλά αρκετά μικρό για να νιώσει σαν στο σπίτι του, το Εδιμβούργο είναι μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη και όμορφη ευρωπαϊκή πόλη με μια ποικιλόμορφη, πολυπολιτισμική κοινότητα.​

Εγκαταστάσεις και υποστήριξη που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε

Θα έχετε πρόσβαση σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες στον κόσμο, που φιλοξενεί πάνω από 1,8 εκατομμύρια έντυπους τόμους. Θα επωφεληθείτε επίσης από 30 εργαστήρια υπολογιστών ανοιχτής πρόσβασης με 24ωρη πρόσβαση σε βασικές τοποθεσίες, καθώς και δωρεάν δάνεια φορητών υπολογιστών.

Προσφέρουμε μια δωρεάν Συμβουλευτική Υπηρεσία Φοιτητών και ένα Πανεπιστημιακό Κέντρο Υγείας, και η Υπηρεσία Μαθητικής Αναπηρίας μας παρέχει μια σειρά υποστήριξης για φοιτητές με αναπηρίες. Προσφέρουμε επίσης εξαιρετικές υπηρεσίες παιδικής μέριμνας, διευκολύνοντας τη γονεϊκότητα και τη μελέτη.

Εντυπωσιακή παγκόσμια κοινότητα

Η φιλόδοξη στρατηγική διεθνοποίησης μας διασφαλίζει ότι η διδασκαλία και η έρευνα που παρέχουμε προσφέρει παγκόσμια οφέλη. Κατατασσόμαστε στα 20 καλύτερα διεθνή πανεπιστήμια του κόσμου 4 . Εδώ σπουδάζουν μαθητές από τα δύο τρίτα των χωρών του κόσμου.

Συνεργαζόμαστε με μια σειρά από κορυφαία ιδρύματα παγκοσμίως σε τομείς τόσο διαφορετικούς όπως η ηλεκτρονική επιστήμη, η μηχανική, οι επιστήμες της ζωής και οι ιατρικές επιστήμες και οι τέχνες και ο πολιτισμός. Είμαστε επίσης μέλος του παγκόσμιου ερευνητικού δικτύου Universitas 21 και των ευρωπαϊκών δικτύων Coimbra Group και LERU.

Πρωτοπορία στην κοινωνική ευθύνη και βιωσιμότητα

Δεσμευόμαστε να είμαστε παγκόσμιος ηγέτης στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή και η αυξανόμενη ζήτηση για ενέργεια, τροφή και νερό.

Ως το πρώτο Πανεπιστήμιο Fairtrade της Σκωτίας, προωθούμε καλύτερες συνθήκες για τους αγρότες και τις κοινότητες στις αναπτυσσόμενες χώρες από το 2004.

Υπερασπιζόμασταν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ήμασταν ιδρυτές που υπέγραψαν τη δέσμευση για το κλίμα των πανεπιστημίων και κολεγίων το 2009 και την εκστρατεία 10:10.

Το Πανεπιστήμιο φιλοξενεί πολλές Παγκόσμιες Ακαδημίες που δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία, τη δικαιοσύνη, το περιβάλλον και τη γεωργία και την επισιτιστική ασφάλεια. Οι Ακαδημίες διασχίζουν τα όρια στην έρευνα και τη διδασκαλία, υιοθετώντας μια διεπιστημονική απάντηση σε προκλητικά παγκόσμια ζητήματα.

1QS World University Rankings 2024 2Higher Education Statistics Agency 2017/18 3QS Student Cities 2023 4Times Higher Education, τα περισσότερα διεθνή πανεπιστήμια στον κόσμο 2022

Απαιτήσεις Βίζας

Ίσως χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα για να εισέλθετε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατάταξη

Κατατάσσουμε σταθερά ένα από τα καλύτερα 50 πανεπιστήμια στον κόσμο. Είμαστε 22οι στην πιο πρόσφατη κατάταξη QS World University Rankings.

Οι απόφοιτοί μας κατατάσσονται στην 26η θέση στον κόσμο από τους εργοδότες (QS World University Rankings 2024)

Το Εδιμβούργο κατατάσσεται στη 2η καλύτερη φοιτητική πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο, 5η στην Ευρώπη και 10η στον κόσμο. (QS Best Student Cities 2023)

Μαρτυρίες Φοιτητών

Τοποθεσίες

  • Edinburgh

    Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YL, Edinburgh

  • Edinburgh

    Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YL, Edinburgh

    Ερωτήσεις