Keystone logo
University of Antwerp

University of Antwerp

University of Antwerp

Εισαγωγή

Το πανεπιστήμιό μας βρίσκεται στην πόλη της Αμβέρσας, στην καρδιά του Βελγίου και της Ευρώπης. Το λιμάνι της Αμβέρσας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Η πόλη της Αμβέρσας δεν είναι απλώς μια αρχαία μεσαιωνική και μπαρόκ πόλη, γεμάτη ιστορία. Είναι επίσης μια πολύβουη μητρόπολη με ζωντανή κοινωνική σκηνή, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και πολιτιστικές αντιθέσεις. Πάνω από 170 εθνικότητες ζουν εδώ, περισσότερες από ό,τι στη Νέα Υόρκη! Αυτή η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα αντικατοπτρίζεται και στο University of Antwerp .

Η πρώτης τάξεως έρευνα και εκπαίδευση καθιστούν το University of Antwerp ένα υπέροχο μέρος για σπουδές και εργασία. Ενισχύουμε τον δεσμό μεταξύ έρευνας και εκπαίδευσης. Η διεθνοποίηση είναι το κλειδί για την αποστολή μας. Δεν είναι τυχαίο ότι το University of Antwerp είναι εταίρος σε ένα πολλά υποσχόμενο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Δίκτυο, τα Νέα Πανεπιστήμια για το Μέλλον της Ευρώπης www.YUFE.eu.

Ως σπίτι μακριά από το σπίτι για περισσότερους από 20.000 φοιτητές, το University of Antwerp υπερηφανεύεται ότι λειτουργεί σε ανθρώπινη κλίμακα. Η σχολή και το προσωπικό μας θα σας καλωσορίσουν σε κορυφαίες υποδομές σε μία από τις τέσσερις πανεπιστημιουπόλεις μας. Όσο βρίσκεστε εδώ, προσκαλείστε επίσης να απολαύσετε τον ζωντανό πολιτιστικό μας προγραμματισμό, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και πολλές άλλες διαθέσιμες φοιτητικές υπηρεσίες.

Σχολές

 • Εφαρμοσμένη Μηχανική
 • Τέχνες
 • Επιχειρήσεις και Οικονομικά
 • Επιστήμες Σχεδιασμού
 • Νόμος
 • Ιατρική και Επιστήμες Υγείας
 • Φαρμακευτικές, βιοϊατρικές και κτηνιατρικές επιστήμες
 • Επιστήμη
 • Κοινωνικές επιστήμες

Το University of Antwerp μετρά επίσης 17 ινστιτούτα και κέντρα, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Πολιτικής Ανάπτυξης (IOB). Διαθέτει επίσης 15 Κέντρα Αριστείας.

Στατιστική

Γεγονότα και αριθμοί

 • 23 202 φοιτητές (17,5% από το εξωτερικό, 127 εθνικότητες)
 • 2339 Διδάκτωρ. Φοιτητές
 • 280 διδακτορικές υπερασπίσεις ετησίως
 • 4420 επιστημονικές δημοσιεύσεις ετησίως
 • 6974 μέλη του προσωπικού (23% από το εξωτερικό, 134 εθνικότητες)
 • 918 καθηγητές
 • 501 βοηθοί
 • 3639 ερευνητές
 • 1633 διοικητικό και τεχνικό προσωπικό
 • 80.000+ αποφοίτοι
 • 4 πανεπιστημιουπόλεις στην Αμβέρσα

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Το University of Antwerp έχει περισσότερα από ογδόντα κτίρια απλωμένα σε τέσσερις πανεπιστημιουπόλεις. Ανάλογα με την επιλογή σπουδών σας, θα καταλήξετε είτε στο κέντρο της πόλης είτε στις καταπράσινες παρυφές.

   Εισαγωγές

   Θέλετε να εγγραφείτε σε ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα στο University of Antwerp ; Θα χρειαστεί να πληροίτε ορισμένες προϋποθέσεις εισδοχής. Ελέγξτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις εισδοχής μας και τη διαδικασία αίτησής μας στον ιστότοπό μας.

   Απαιτήσεις Βίζας

   Η βίζα είναι το έγγραφο που σας δίνει το δικαίωμα να εισέλθετε στη χώρα. Κατά την άφιξή σας στο Βέλγιο, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για άδεια διαμονής ή δήλωση παρουσίας στο γραφείο τοπικής αυτοδιοίκησης στον τόπο διαμονής σας. Ελέγξτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη βίζα, την άδεια παραμονής και την άδεια εργασίας για να ζήσετε στην Αμβέρσα στον ιστότοπό μας.

   Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

   Το University of Antwerp συμμετέχει άμεσα στη διαδικασία επιλογής ορισμένων προγραμμάτων υποτροφιών ( Υποτροφίες με συμμετοχή UAntwerp ). Επιπλέον, οι φοιτητές μπορούν επίσης να ελέγξουν εάν είναι επιλέξιμοι για ευκαιρίες εξωτερικής χρηματοδότησης ( Εξωτερικές υποτροφίες ). Οι υποτροφίες είναι διαθέσιμες για Bachelor, Master, PhD ή για προγράμματα μικρότερης διάρκειας.

   Ελέγξτε με τη βελγική πρεσβεία στη χώρα σας εάν έχουν επιλογές χρηματοδότησης.

   Σημειώστε ότι τα δίδακτρα για τα περισσότερα από τα προγράμματα σπουδών της UAntwerp είναι λογικά σε σύγκριση διεθνώς. Το κόστος ζωής για τους φοιτητές στο Βέλγιο είναι περίπου 16.000 € ετησίως.

   Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας.

   Στατιστικά Αποφοίτων

   Κατάταξη

   Το University of Antwerp , το οποίο ιδρύθηκε το 2003, σημειώνει εξαιρετικά καλή βαθμολογία στην κατάταξη Young University:

   • Times Higher Education Millennials 2020 - Κατάταξη 5
   • Κατάταξη Times Higher Education Young University 2023 - Κατάταξη 7
   • QS 50 κάτω από 50 2021 - Κατάταξη 20

   Παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων

   UAntwerp μέσα

   Ορισμένα από τα προγράμματά μας έχουν ιδιαίτερα υψηλή...

   Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιστήμες εκπαίδευσης κατέκτησε την 79η θέση που άξιζε στην κατάταξη των Times Higher Education Subject Ranking 2024 . UAntwerp κατατάχθηκε 101-125 στο μάθημα Clinical & Health και στο μάθημα Law of the Times Higher Education Subject Ranking 2024 . Στο Times Higher Education Subject Ranking Social Sciences 2024 θα βρείτε UAntwerp στη θέση 126-150.

   UAntwerp πήγε επίσης καλά στην Κατάταξη Θεμάτων Επικοινωνίας της Σαγκάης 2022: το πρόγραμμά μας στις Επιστήμες της Επικοινωνίας κατατάχθηκε στην 45η θέση. Το πρόγραμμα Πολιτικών Επιστημών κατετάγη 51-75 στην Κατάταξη Θεμάτων Πολιτικών Επιστημών της Σαγκάης 2022. Παρατηρήσαμε μια ωραία εξέλιξη στη θέση μας για την Κατάταξη Θεμάτων Δημόσιας Υγείας της Σαγκάης, η οποία μας κατέταξε 101-150 για το 2022.

   Η Business Economics έφτασε στην κατάταξη των Financial Times Masters in Management Ranking για πρώτη φορά το 2018. UAntwerp κατατάσσεται στην 87η θέση το 2022, όπου κατατάσσεται στην 6η θέση παγκοσμίως ως προς την αξία για τα χρήματα .

   Εν τω μεταξύ, η Σχολή Επιχειρήσεων και Οικονομικών μας απέκτησε 3 αναγνωρισμένες διεθνείς διαπιστεύσεις: ACCSB, EFMD και EQUIS.

   Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας

   Μαρτυρίες Φοιτητών

   Ζωή στην πανεπιστημιούπολη & εγκαταστάσεις

   Ως διεθνής φοιτητής, έχετε πρόσβαση σε πολλές εγκαταστάσεις όπως βιβλιοθήκη, ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, χώρους μελέτης, μια σειρά από χρήσιμες φοιτητικές υπηρεσίες και γιατρούς στην πανεπιστημιούπολη. Και, με το πάσο UAntwerp MOVE, μπορείτε να λάβετε μέρος σε δωρεάν ομαδικά μαθήματα γυμναστικής, να επισκεφθείτε μουσεία και εκθέσεις, να λάβετε εκπτώσεις σε τοπικά γυμναστήρια κ.λπ.

   Η Αμβέρσα έχει τα πάντα να προσφέρει στους διεθνείς φοιτητές της. Αυτή η πόλη σε μέγεθος τσέπης με τη ζωντανή ατμόσφαιρα και την ιστορική της γοητεία θα σας κάνει να ερωτευτείτε σε ελάχιστο χρόνο. Θα βρείτε το παρελθόν της Αμβέρσας να λάμπει καθώς περπατάτε σε δρόμους με μεσαιωνική όψη ή ενώ θαυμάζετε ένα από τα 43 μουσεία. Ταυτόχρονα, θα διαπιστώσετε ότι είναι επίσης μια μοντέρνα, ζωντανή πόλη με πολλά μπαρ, εστιατόρια και τοπικές σπεσιαλιτέ (γνωστή και ως μπύρα, σοκολάτες και πατάτες) για να δοκιμάσετε. Πάνω από 500.000 πολίτες από 178 εθνικότητες αποκαλούν την Αμβέρσα σπίτι τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι μιλούν πολλές γλώσσες και είναι πολύ πρόθυμοι να σας μιλήσουν για το αγαπημένο τους μέρος.

   Προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα

   Δείξτε τη δέσμευσή σας και την ετοιμότητά σας να πετύχετε στη σχολή επιχειρήσεων δίνοντας την εξέταση GMAT – την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη εξέταση για εισαγωγές που μετρά τις δεξιότητες κριτικής σκέψης και συλλογισμού σας.

   Κατεβάστε το μίνι κουίζ GMAT για να πάρετε μια γεύση από τις ερωτήσεις που θα βρείτε στην εξέταση.

   Τοποθεσίες

   • Antwerp

    Prinsstraat 13, 2000, Antwerp

   • Antwerp

    Prinsstraat 13, 2000, Antwerp

    Chat with students

    Ερωτήσεις