Keystone logo
Unitelma Sapienza

Unitelma Sapienza

Unitelma Sapienza

Εισαγωγή

Αποστολή και ιστορία

Unitelma Sapienza είναι το μόνο διαδικτυακό ιταλικό πανεπιστήμιο που συντηρείται από κοινοπραξία που αποτελείται από δημόσιες επιχειρήσεις και συνδέεται άμεσα με το καλύτερο ιταλικό δημόσιο πανεπιστήμιο: το Πανεπιστήμιο της Ρώμης "La Sapienza", με 130.000 φοιτητές και προσωπικό 4.000 εκπαιδευτικών και ερευνητές. Unitelma Sapienza , μέσω της χρήσης προηγμένης τεχνολογίας πληροφοριών και μεθοδολογιών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προωθεί την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς περιορισμούς χώρου, χρόνου, παρέχοντας υπηρεσίες σε φοιτητές και εργαζόμενους εκτός γραφείου, οι οποίοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν τακτικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η διδασκαλία, η κατάρτιση και η έρευνα στην πανεπιστημιούπολη, συνδυάζουν τις απαραίτητες οικονομικές, διαχειριστικές και νομικές γνώσεις που απαιτούνται για τη διαχείριση πολύπλοκων επιχειρήσεων εντός της "κοινωνίας της πληροφορίας" Unitelma Sapienza δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη της έρευνας, ιδίως στον επιστημονικό και οικονομικό τομέα επίσης όπως στη διαχείριση της τεχνολογίας των πληροφοριών, με ιδιαίτερη προσοχή σε θεωρίες, μοντέλα, διαδικασίες, τεχνολογίες και εφαρμογές για την ανάπτυξη μιας εικονικής πανεπιστημιούπολης μέσω του Διαδικτύου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα φροντιστήρια: έχουμε καθηγητές που ασχολούνται με ακαδημαϊκές δραστηριότητες και δασκάλους που ασχολούνται κυρίως με τα κίνητρα και την επίτευξη των στόχων σταδιοδρομίας του μαθητή. Και οι δύο αυτοί αριθμοί προορίζονται να αυξήσουν τη διαδραστικότητα με τους μαθητές για μια πιο συνεργατική μάθηση.

Οργάνωση και διαχείριση

Ο Καγκελάριος που είναι συνήθως καθηγητής και εξέχουσα προσωπικότητα εκλέγεται για μια εξαετή περίοδο, χρησιμεύει ως ο επικεφαλής του Πανεπιστημίου, εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο, σε ακαδημαϊκές δραστηριότητες και προεδρεύει της Ακαδημαϊκής Γερουσίας που προεδρεύει επίσης των γενικών σημαντικών τελετών. Ο νυν Καγκελάριος, καθηγ. Ο Francesco Avallone εργάζεται για αρκετά χρόνια σε έρευνες που σχετίζονται με το άγχος και την οργανωτική ευημερία. Η Γερουσία είναι το ανώτερο ακαδημαϊκό σώμα του Πανεπιστημίου που αποφασίζει για την ακαδημαϊκή πολιτική, το σχεδιασμό, τον συντονισμό και την αξιολόγηση των διδακτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων και αποτελείται τόσο από μέλη ΔΕΠ όσο και από μέλη του προσωπικού. Νομικά και συνταγματικά είναι υπεύθυνη για την ακαδημαϊκή δραστηριότητα του Πανεπιστημίου - δηλαδή τη διδασκαλία και την έρευνα. Το Πανεπιστήμιο «Τμήμα Νομικής και Οικονομίας» είναι ένα τμήμα ευρείας βάσης που καλύπτει όλες τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές δραστηριότητες. παραγωγή πρώτης τάξεως έρευνας σε όλο το εύρος του κλάδου. Το Τμήμα έχει δεσμευτεί για την αριστεία στη διδασκαλία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι το εταιρικό όργανο που ιδρύθηκε από το Καταστατικό με πλήρη ευθύνη για την κυβέρνηση και την ευημερία του Πανεπιστημίου και όλα τα συμφέροντα που σχετίζονται με αυτό, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, καθηγητών, προσωπικού και αποφοίτων. Αντιπροσωπεύεται από διακεκριμένα πρόσωπα από ιταλικά ακαδημαϊκά ιδρύματα και την κοινωνία των πολιτών, οι αρμοδιότητες είναι:

 • Ο καθορισμός των κύριων στόχων του Πανεπιστημίου και η έγκριση των πολιτικών και διαδικασιών για την υλοποίηση τέτοιων στόχων.
 • Η αναθεώρηση και έγκριση του προϋπολογισμού λειτουργίας και κεφαλαίου του Πανεπιστημίου.
 • Τέτοιες άλλες αρμοδιότητες όπως ο νόμος, οι κυβερνητικές οδηγίες.
 • Το Πανεπιστήμιο διασφαλίζει ότι όλες οι δραστηριότητές του υπόκεινται σε διασφάλιση, αξιολόγηση και βελτίωση της ποιότητας μέσω περιοδικών αξιολογήσεων από τα κύρια διοικητικά του όργανα.

Διεθνείς σχέσεις

Unitelma Sapienza έχει δεσμευτεί να ενισχύσει το διεθνές επίπεδο συμμετοχής για το Πανεπιστήμιο και τον φοιτητικό του πληθυσμό · συγκεκριμένα:

 • Στο άνοιγμα νέων δυνατοτήτων για τη συμμετοχή των φοιτητών στην ΕΕ ζητεί διεθνή κινητικότητα φοιτητών μέσω (Erasmus).
 • Βελτίωση της συμμετοχής του ακαδημαϊκού και διοικητικού τεχνικού προσωπικού στις εκκλήσεις της ΕΕ για διεθνή κινητικότητα διδασκόντων και προσωπικού ·
 • Ανάπτυξη και παραγωγή διαδικτυακών δραστηριοτήτων με στόχο τη διεθνή αγορά, επίσης μέσω συμφωνιών με τρίτα μέρη.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δραστηριότητες του έργου περιλαμβάνουν την έναρξη τμήματος της ιστοσελίδας του στην αγγλική γλώσσα. την ενεργοποίηση μαθημάτων κατάρτισης που προσφέρονται μόνο στα αγγλικά (Master in International Cooperation, Finance and Development) · παραγωγή μαθημάτων κατάρτισης σε δύο γλώσσες (Σχεδιασμός έργου και διαχείριση έργου) · η αγγλική μετάφραση ορισμένων υφιστάμενων πλοιάρχων (Νεογνολογία). δημιουργία δικτύου με διεθνή αναγνωρισμένα διαδικτυακά πανεπιστήμια. Το 2015, έξι δάσκαλοι και δύο υπάλληλοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus για μελέτη και έρευνα, ενώ για το δεύτερο έτος γύρου, μικρές ομάδες μαθητών έχουν ήδη συμμετάσχει στο πρόγραμμα κινητικότητας φοιτητών Erasmus. Το πανεπιστήμιο θα φιλοξενήσει το διεθνές συνέδριο για το συνταγματικό δίκαιο Ιταλία-Ιβηρική-Αμερική (5 -8 Οκτωβρίου 2015). Το πανεπιστήμιο επιλέγεται από ξένους καθηγητές για ανταλλαγή έρευνας (πιο πρόσφατη δρ. Simona Guerra, Visiting Scholar, Lecturer in Politics in the University of Leicester. Το πανεπιστήμιο, τέλος, σε συνεργασία με ερευνητικά ιδρύματα και ιταλικά και ξένα πανεπιστήμια, παρουσιάστηκε το 2015, τα ακόλουθα έργα με κοινοτική χρηματοδότηση: Erasmus Plus KA2 Learn-plus "Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για γνώση και επιχειρηματικότητα; Erasmus Plus KA3 Diversity 3.0" "alσες ευκαιρίες για ισότητα, κοινωνική και χωρίς αποκλεισμούς καινοτομία" και συμμετέχει στο έργο "Γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της κοινής γνώμης και Ευρωπαϊκή ηγεσία: Συμμετοχή σε διάλογο για τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης »· Το Πανεπιστήμιο προωθεί σεμινάρια και συνέδρια σπουδών που πραγματοποιούνται παρουσία και μεταδίδονται.

Τοποθεσίες

 • Rome

  Viale Regina Elena, 295 00161 Rome (Italy), , Rome

 • USA Online

  USA Online, Ηνωμένες Πολιτείες

  • Spain Online

   Spain Online, Ισπανία

   • Mexico Online

    Mexico Online, Μεξικό

    • Australia Online

     Australia Online, Αυστραλία

     • Canada Online

      Canada Online, Καναδάς

      • Rome

       Viale Regina Elena, 295 00161 Rome (Italy), , Rome

      Ερωτήσεις