Μεταπτυχιακό στην Καινοτομία στη Διατροφή, την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Τεχνολογία
Universidade Santiago de Compostela
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Lugo, Ισπανία
Γλώσσες
Ισπανικά, Γαλικιανός
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
1 - 2 έτος
Βήμα
Πλήρης απασχόληση, Μερικής απασχόλησης
Δίδακτρα
EUR 1.160 / per year
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
Εισαγωγή
Το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Καινοτομία στη Διατροφή, την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα είναι επίσημο πτυχίο, διάρκειας 90 μονάδων, που αντιστοιχεί στον τομέα της Επιστήμης, το οποίο προσφέρει στους φοιτητές ποιοτική εκπαίδευση εξειδικευμένου χαρακτήρα στη Διατροφή. Τεχνολογία και Ασφάλεια Τροφίμων που επιτρέπει την κοινωνική ανταπόκριση στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τη διατροφική βελτίωση και την προστασία της υγείας των καταναλωτών και της ασφάλειας των τροφίμων.
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του μεταπτυχιακού, που ανήκουν σε διαφορετικούς τομείς γνώσης, παρέχουν εκτενή εκπαίδευση στις διάφορες πτυχές που σχετίζονται με τα τρόφιμα, τη διατροφή και την τροφική αλυσίδα, η οποία θα επιτρέψει μια διεπιστημονική κατάρτιση, με στόχο την προώθηση της εξειδίκευσης, την ενσωμάτωσή της σε εταιρείες τομέα τροφίμων, καθώς και κάθε επίσημη δομή ελέγχου των δημόσιων διοικήσεων και των διαφόρων οργανισμών που εμπλέκονται στην τροφική αλυσίδα. Εκτός από το διδακτικό προσωπικό του USC, συμμετέχουν στο επαγγελματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών (CSIC) και της Γαλικιανής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας, Διατροφής και Μεταβολισμού.
Αυτό το Master στοχεύει να εκπαιδεύσει πτυχιούχους με επιστημονικό προσανατολισμό και άριστη ακαδημαϊκή προετοιμασία, ικανούς να είναι δάσκαλοι και ερευνητές υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο της Διατροφής, της Τεχνολογίας και της Ασφάλειας των Τροφίμων με την ευρεία έννοια, και οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν τις διδακτορικές τους σπουδές, να αναπτύξουν τη δική σας βιομηχανία ή να συνεργαστείτε στην καινοτομία και την ανάπτυξη σε τομείς που σχετίζονται με επιχειρήσεις τροφίμων ή/και τροφίμων.
Από την άλλη πλευρά, το Πτυχίο στοχεύει να φέρει τους φοιτητές πιο κοντά στον κόσμο της εργασίας πραγματοποιώντας προεπαγγελματικές πρακτικές σε αγροδιατροφικές εταιρείες. Υπό αυτή την έννοια, η εμπλοκή του επιχειρηματικού ιστού είναι πολύ σημαντική, καθώς μετράει με τη συνεργασία πολυάριθμων εταιρειών του κλάδου, καθώς και όλων εκείνων που συνδέονται με το Food Cluster of Galicia.
Το μορφωτικό επίπεδο που επιτυγχάνεται στο μεταπτυχιακό μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως βάση για την έναρξη των σπουδών που οδηγούν στο διδακτορικό, το οποίο είναι το μικρόβιο των νέων γενιών ερευνητών σε δημόσιους και ιδιωτικούς ερευνητικούς φορείς, τμήματα R+D+i σε εταιρείες, εργαστήρια, επίσημα κέντρα ελέγχου και, κατά περίπτωση, μελλοντικούς πανεπιστημιακούς καθηγητές στον τομέα της Διατροφής, της Βρωματολογίας, της Τεχνολογίας Τροφίμων και της Υγιεινής.
Στόχοι
Όσοι μαθητές επιδεικνύουν, επιπλέον, συστηματική κατανόηση και γνώση των σχετικών μεθοδολογιών έρευνας στην Τεχνολογία και την Ασφάλεια των Τροφίμων τελευταίας γενιάς, οι οποίοι επιδεικνύουν την ικανότητα να συλλάβουν, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ποιοτική πρωτότυπη έρευνα που συμβάλλει στην ανάπτυξη της γνώσης σε αυτό τομέα, θα μπορέσουν να επιτύχουν τον τίτλο του γιατρού.
Αποτέλεσμα προγράμματος
Βασικές ικανότητες
- Κατέχουν και κατανοούν γνώσεις που παρέχουν τη βάση ή την ευκαιρία να είσαι πρωτότυπος στην ανάπτυξη ή/και εφαρμογή ιδεών, συχνά σε ερευνητικό πλαίσιο
- Ότι οι μαθητές γνωρίζουν πώς να εφαρμόζουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει και την ικανότητά τους να επιλύουν προβλήματα σε νέα ή άγνωστα περιβάλλοντα σε ευρύτερα (ή πολυεπιστημονικά) πλαίσια που σχετίζονται με τον τομέα σπουδών τους
- Ότι οι μαθητές είναι σε θέση να ενσωματώσουν τη γνώση και να αντιμετωπίσουν την πολυπλοκότητα της διατύπωσης κρίσεων με βάση πληροφορίες που, ελλιπείς ή περιορισμένες, περιλαμβάνουν προβληματισμούς σχετικά με τις κοινωνικές και ηθικές ευθύνες που συνδέονται με την εφαρμογή της γνώσης και των κρίσεων τους
- Ότι οι μαθητές γνωρίζουν πώς να μεταδίδουν τα συμπεράσματά τους και τις γνώσεις και τους τελικούς λόγους που τους υποστηρίζουν σε εξειδικευμένο και μη κοινό με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο
- Ότι οι μαθητές διαθέτουν τις μαθησιακές δεξιότητες που τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να σπουδάζουν με τρόπο που θα πρέπει να είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοκατευθυνόμενοι ή αυτόνομοι.
Εκθεσιακός χώρος
Ευκαιρίες καριέρας
Επαγγελματικές αποχωρήσεις
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του μεταπτυχιακού, που ανήκουν σε διαφορετικούς τομείς γνώσης, παρέχουν εκτενή εκπαίδευση στις διάφορες πτυχές που σχετίζονται με τα τρόφιμα, τη διατροφή και την τροφική αλυσίδα, η οποία θα επιτρέψει μια διεπιστημονική κατάρτιση, με στόχο την προώθηση της εξειδίκευσης, την ενσωμάτωσή της σε εταιρείες τομέα τροφίμων, καθώς και κάθε επίσημη δομή ελέγχου των δημόσιων διοικήσεων και των διαφόρων οργανισμών που εμπλέκονται στην τροφική αλυσίδα.
Προορίζεται να εκπαιδεύσει πτυχιούχους με επιστημονικό προσανατολισμό και άριστη ακαδημαϊκή προετοιμασία, ικανούς να είναι δάσκαλοι και ερευνητές υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο της Διατροφής, της Τεχνολογίας και της Ασφάλειας των Τροφίμων με την ευρεία της έννοια και που μπορούν να συνεχίσουν τις διδακτορικές τους σπουδές, να αναπτύξουν δική του βιομηχανία ή συνεργάζεται στην καινοτομία και την ανάπτυξη σε τομείς που σχετίζονται με εταιρείες τροφίμων ή/και τροφίμων.
Το επίπεδο κατάρτισης που επιτυγχάνεται στο μεταπτυχιακό μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως βάση για την έναρξη των σπουδών που οδηγούν στο Διδακτορικό Δίπλωμα. Το διδακτορικό είναι το μικρόβιο των νέων γενιών ερευνητών σε δημόσιους και ιδιωτικούς ερευνητικούς φορείς, τμήματα IDI σε εταιρείες, εργαστήρια, επίσημα κέντρα ελέγχου και, κατά περίπτωση, μελλοντικούς πανεπιστημιακούς καθηγητές στον τομέα της Διατροφής, της Βρωματολογίας και της Τεχνολογίας Τροφίμων και Υγιεινής.