Keystone logo
University of Eastern Finland Μεταπτυχιακό στη Βιοϊατρική
University of Eastern Finland

Μεταπτυχιακό στη Βιοϊατρική

Kuopio, Φινλανδία

2 Years

Αγγλικά

Πλήρης απασχόληση

Request application deadline

Sep 2025

EUR 8.000 / per year *

Στην Πανεπιστημιούπολη

* ανά ακαδημαϊκό έτος. Προσφέρουμε γενναιόδωρες παραιτήσεις από τα δίδακτρα, οι οποίες ανέρχονται έως και στο 70% της ετήσιας αμοιβής

Εισαγωγή

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Βιοϊατρική προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία εκπαίδευσης σε μοριακές βιοεπιστήμες σε συνδυασμό με ιατρική στη Σχολή Ιατρικής του UEF. Η εκπαίδευση προάγει τις γνώσεις σας στις πιο πρόσφατες εξελίξεις της μοριακής βιοϊατρικής και τις μεταφραστικές της ευκαιρίες, εστιάζοντας σε προγνωστικά και διαγνωστικά με βάση το γονιδίωμα καθώς και εξατομικευμένες θεραπείες.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που βασίζεται στη διατριβή είναι έντασης έρευνας και έχει αναπτυχθεί από έμπειρους δασκάλους και επιστήμονες στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικής, το Ινστιτούτο AI Virtanen για τις Μοριακές Επιστήμες και τη Σχολή Φαρμακευτικής. Σας παρέχει ένα σταθερό υπόβαθρο για παράδειγμα, στη βιομηχανία φαρμακευτικών και βιοτεχνολογιών, καθώς και για μεταπτυχιακές σπουδές. Το κύριο πρόγραμμα διατριβής διεξάγεται σε ερευνητικές ομάδες του UEF ή για έναν βιομηχανικό εταίρο.

Καριέρα

Οι ειδικοί της βιοϊατρικής είναι ένας ολοένα και πιο σημαντικός σύνδεσμος μεταξύ της ιατρικής και των φυσικών επιστημών. Στην αυριανή αγορά εργασίας, αυτοί οι ειδικοί θα έχουν εξ ολοκλήρου νέα είδη ρόλων. Υπάρχει ανάγκη για βιοϊατρικούς ειδικούς στην έρευνα, τις επιχειρήσεις και τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Για παράδειγμα, η εξατομικευμένη φροντίδα των ασθενών απαιτεί κατανόηση των μοριακών μηχανισμών των ασθενειών, καθώς και η γνώση των ταχέως αναπτυσσόμενων τεχνολογιών και των μαζών δεδομένων. Η βιοϊατρική είναι ένας διεθνής τομέας στον οποίο είναι ευκολότερο να βρεθεί εργασία στο εξωτερικό από ό, τι για παράδειγμα στον τομέα της ιατρικής, η οποία είναι πιο στενά ρυθμισμένη σε εθνικό επίπεδο. Οι διεθνείς προοπτικές σταδιοδρομίας ενισχύονται από το γεγονός ότι η βιοϊατρική εκπαίδευση προσφέρεται στα αγγλικά

MSc που αποφοιτούν από τη Biomedicine εργάζονται ως:

  • Ερευνητές (πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και φαρμακευτικές, βιοτεχνολογίες, εταιρείες ιατρικών συσκευών)
  • Υπεύθυνοι ανάπτυξης και διαχείρισης ποιότητας
  • Σύνδεσμοι ιατρικής επιστήμης (επαγγελματίες συμβούλων υγειονομικής περίθαλψης που απασχολούνται από τις προαναφερθείσες εταιρείες)
  • Εκπαιδευτικοί (πανεπιστήμια, πολυτεχνικές)
  • Υπάλληλοι (κρατική / δημοτική κυβέρνηση, υπηρεσίες της ΕΕ)
  • Επιχειρηματίες

Δίδακτρα και υποτροφίες

Οι σπουδαστές που δεν είναι πολίτες κράτους μέλους της ΕΕ / ΕΟΧ * είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τα δίδακτρα των 15.000 € ανά ακαδημαϊκό έτος. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις εξαιρέσεις, επισκεφθείτε το Studyinfo

Το University of Eastern Finland προσφέρει υποτροφίες για φοιτητές εκτός ΕΕ / ΕΟΧ, δηλαδή στο 80% των φοιτητών εκτός ΕΕ / ΕΟΧ στο πρόγραμμα Biomedicine MSc χορηγείται υποτροφία με τη μορφή μερικής παραίτησης από τα δίδακτρα. Οι αποφάσεις σχετικά με τις υποτροφίες λαμβάνονται με βάση την ακαδημαϊκή αξία των υποψηφίων.

Οι υποτροφίες χορηγούνται για δύο ακαδημαϊκά έτη με την προϋπόθεση ότι ο φοιτητής πρέπει να έχει συμπληρώσει 55 μονάδες ECTS ανά ακαδημαϊκό έτος. Ο Ακαδημαϊκός Πρύτανης μπορεί να απονείμει διακριτική υποτροφία για το δεύτερο ακαδημαϊκό έτος σε εκείνους τους φοιτητές που ζήτησαν αλλά δεν κατάφεραν να λάβουν υποτροφία για το πρώτο τους έτος. Ο προαπαιτούμενος αριθμός πιστωτικών μονάδων σπουδών που σχετίζονται με την πρόοδο των φοιτητών κατά το πρώτο ακαδημαϊκό έτος τους εφαρμόζεται επίσης σε διακριτικές υποτροφίες.

Δεν υπάρχει ξεχωριστή αίτηση για την υποτροφία. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο αίτησης σπουδαστών. Οι υποψήφιοι που υποβάλλουν αίτηση υποτροφίας πρέπει να συμπληρώσουν συμπληρωματικά την "Αίτηση Υποτροφίας", η οποία βρίσκεται στο τέλος του Εντύπου Αίτησης Φοιτητών. Η απόφαση για την υποτροφία γίνεται σε συνδυασμό με την είσοδο του φοιτητή και ο μαθητής ενημερώνεται για το αποτέλεσμα στην επιστολή αποδοχής.

Η υποτροφία δεν καλύπτει τα έξοδα διαβίωσης. Οι σπουδαστές αναμένεται να καλύψουν όλα τα έξοδα διαβίωσης (περίπου 800 € το μήνα) και άλλα έξοδα που σχετίζονται με τη μελέτη από τους δικούς τους οικονομικούς πόρους.

Άλλα υποχρεωτικά τέλη: Μέλη της Ένωσης Φοιτητών. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στον ιστότοπο της Ένωσης Φοιτητών.

  • Χώρες της ΕΕ: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας και Γιβραλτάρ.
  • Χώρες του ΕΟΧ: Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία.
  • Ελβετία (εκτός ΕΕ / ΕΟΧ).

Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

Ευκαιρίες καριέρας

Δίδακτρα προγράμματος

Σχετικά με το Σχολείο

Ερωτήσεις