Keystone logo

Politehnica University Timisoara

A logo

Εισαγωγή

Πολυτεχνείο Τιμισοάρα (UPT) Είναι ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά πανεπιστήμια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Ιδρύθηκε το 1920 ως απάντηση στην ανάγκη για μηχανικούς στο πλαίσιο της οικονομικής ανάκαμψης μετά το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τη διάρκεια των 95 ετών της ύπαρξής του, Πολυτεχνείο Τιμισοάρα Παρήγαγε πάνω από 123.000 μηχανικούς, που εκτιμήθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την ικανότητά τους.

Τα προγράμματα σπουδών οργανώνονται σύμφωνα με το σύστημα της Μπολόνια. Πάνω από 12.000 φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι σε διάφορα επίπεδα (Bachelor, Master, Doctoral και Postdoctoral), ενώ περίπου. 700 διδακτικού προσωπικού και περίπου. Συνολικά 500 διοικητικοί και επικουρικοί υπάλληλοι εργάζονται στο πλαίσιο του.

Το πανεπιστήμιο Politehnica Timisoara έχει 10 σχολές: Σχολή Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας. Τμήμα Αυτοματισμού και Πληροφορικής Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Σχολή Επιστημών Επικοινωνιών Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Τμήμα Ηλεκτρονικής, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Τμήμα Βιομηχανικής Χημείας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής. Σχολή Διοίκησης Παραγωγής και Μεταφορών. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Μηχανική Σχολή στη Hunedoara.

Πολυτεχνείο Τιμισοάρα κατέχει μια εκπαιδευτική και ερευνητική υποδομή - κτίρια και εξοπλισμό - συγκρίσιμα με τα πιο έγκριτα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Έγιναν σημαντικές επενδύσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου Politehnica Timisoara έχουν στη διάθεσή τους μια σύγχρονη φοιτητική εστία, η οποία περιλαμβάνει δύο καφετέριες και 16 φοιτητικές κατοικίες που προσφέρουν πάνω από 5 500 καταλύματα. Όλα τα 1800 φοιτητικά δωμάτια είναι επιπλωμένα, διαθέτουν σύνδεση στο Internet και καλωδιακή τηλεόραση.

Το πανεπιστήμιο έχει Πάνω από 250 διμερείς συμφωνίες Erasmus + και περισσότερες από 100 συμφωνίες συνεργασίας με πανεπιστήμια από όλη την Ευρώπη, αλλά και από την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 200 φοιτητές πραγματοποιούν σπουδές ή πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, ενώ περισσότεροι από 100 σπουδαστές από ιδρύματα-εταίρους έρχονται να σπουδάσουν ή να κάνουν μια βιομηχανική τοποθέτηση υπό την επίβλεψη συντονιστή UPT.

Θα έχετε στη διάθεσή σας ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων της πανεπιστημιούπολης για να κάνετε τη διαμονή σας στο UPT όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και παραγωγική.

Υποστήριξη με βίζες. Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων παρέχει πληροφορίες και υποστηρίζει την αίτησή σας για την απόκτηση της βίζας και της άδειας παραμονής. • ΚΑΤΑΛΥΜΑ. Εγγυόμαστε οικονομικά καταλύματα πανεπιστήμιο για όλους τους ξένους φοιτητές. Τα δωμάτια διαθέτουν Internet, καλωδιακή τηλεόραση, ψυγείο, έπιπλα και κλινοσκεπάσματα, και μοιράζονται από 2 ή περισσότερους μαθητές. Τα μπάνια, πλυσταριά, διαβάζοντας τα δωμάτια και κουζίνα κοινόχρηστα, καθώς και. Όλες οι κατοικίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το UPT κτίρια και το κέντρο της πόλης. Διαμονή σε κατοικίες μπορούν να παρέχονται με τις πρώτες 4 ημέρες πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Οι μαθητές μπορούν να αγοράσουν κουπόνια γεύματος για τις καφετέριες μαθητή. Κάθε κουπόνι εξασφαλίζει ένα γεύμα σε τιμή περίπου. 2 ευρώ. Στην πανεπιστημιούπολη φοιτητής θα βρείτε επίσης ένα σούπερ μάρκετ, διάφορα παντοπωλεία και μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια. Οι περισσότεροι φοιτητικές κατοικίες έχουν μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

ΙΑΤΡΙΚΉ ΦΡΟΝΤΊΔΑ. Το Student Polyclinic βρίσκεται στο Student Campus και παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες γενικής ιατρικής, εσωτερικής ιατρικής και ηχογραφίας, δερματολογίας, οικογενειακού προγραμματισμού, γυναικολογίας, ορχηνολαρυγγολογίας, οφθαλμολογίας. Οι μαθητές μπορούν επίσης να παραπέμπονται σε ειδικούς και σε άλλους τομείς, όταν είναι απαραίτητο.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. Υπάρχουν δύο αθλητικά κέντρα διαθέσιμη για τους φοιτητές και το προσωπικό UPT. Θα έχετε πρόσβαση στην αίθουσα γυμναστικής, γήπεδα ποδοσφαίρου υπαίθριο, στίβο, καλύπτονται πεδία μίνι-ποδοσφαίρου, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες με σάουνα και όργανα γυμναστικής, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, η άσφαλτος και τα πεδία τένις ταρτάν.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πολυτεχνείο του Τιμισοάρα έχει μια μεγάλη συλλογή από βιβλία και δημοσιεύσεις, καθώς και τις σχετικές επιστημονικές βάσεις δεδομένων. Ανάγνωση χώρους, μικρούς χώρους ομαδικής εργασίας, χώρους υπολογιστών μέριμνας και συναφείς υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στους κατόχους της κάρτας βιβλιοθήκης. Μία αίθουσα μελέτης της βιβλιοθήκης είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Οι ανταλλαγές φοιτητών αναμένεται να φτάσει μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους. Το καλωσόρισμα δραστηριότητες βοηθούν τους μαθητές να ανακαλύψουν την πόλη και το πανεπιστήμιο, τις υπηρεσίες και τις ευκαιρίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ενώ είναι εγγεγραμμένοι στο UPT. Οι αλλοδαποί φοιτητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν το άνοιγμα του ακαδημαϊκού έτους και το καλωσόρισμα συνάντηση που διοργανώθηκε στη σχολή τους, καθώς και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων.

ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Για τους φοιτητές UPT: ακαδημαϊκοί σύμβουλοι για όλη τη διάρκεια των σπουδών, υπηρεσίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και εκθέσεις σταδιοδρομίας, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση στο eduroam (επιτρέποντας δωρεάν σύνδεση στο Internet σε 74 χώρες), δωρεάν μέσα μαζικής μεταφοράς Τιμισοάρα για μαθητές ηλικίας κάτω των 26 ετών και για διδακτορικούς φοιτητές κάτω των 30 ετών, δωρεάν εισιτήρια τρένων στα ρουμανικά, εκπτώσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

TOP 10 λόγοι για να επιλέξετε UPT:

 1. Σχέση ποιότητας και τιμής. Τα δίδακτρα τόσο για Ρουμάνους όσο και για διεθνείς φοιτητές είναι λογικά και προσιτά. Υποτροφίες που βασίζονται σε ακαδημαϊκά επιτεύγματα ή οικονομικές ανάγκες είναι επίσης διαθέσιμες.
 2. Εξαιρετική υποδομή για τη διδασκαλία και την έρευνα. Το πανεπιστήμιο πραγματοποιεί συνεχείς επενδύσεις για να ενημερώσει την υποδομή του.
 3. Μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων σπουδών. Το UPT προσφέρει προγράμματα σπουδών που διδάσκονται σε διάφορες γλώσσες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.
 4. Πτυχίο υψηλής ποιότητας στην ΕΕ. Πιστοποιημένα, διεθνώς αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών που διδάσκονται στα αγγλικά, γερμανικά ή γαλλικά.
 5. Υψηλή απασχολησιμότητα αποφοίτων. Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με το επιχειρηματικό περιβάλλον και προσφέρουμε επαγγελματικά προγράμματα σπουδών με μεγάλες προοπτικές σταδιοδρομίας μετά την αποφοίτησή τους.
 6. Πλήρης υποστήριξη κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, ακαδημαϊκή καθοδήγηση και συμβουλευτική σταδιοδρομίας.
 7. Συμπαγής, φιλική, κεντρικά τοποθετημένη πανεπιστημιούπολη. Οι φοιτητικές κατοικίες, οι καφετέριες, τα αθλητικά κέντρα, η βιβλιοθήκη, οι αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια βρίσκονται όλα σε μια συμπαγή περιοχή, κοντά στο κέντρο της πόλης.
 8. Εξαιρετική τοποθεσία. Η Timişoara είναι μια ασφαλής, διασκεδαστική και πολιτιστικά διαφορετική πόλη, με ζωντανή καλλιτεχνική ζωή και δυναμική επιχειρηματική κοινότητα. Πάνω από 40000 Ρουμάνοι και ξένοι σπουδαστές μελετούν εδώ για να επιτύχουν τους στόχους της σταδιοδρομίας τους
 9. Διεθνείς προοπτικές. Χαιρετίζουμε τους σπουδαστές και τους προσκεκλημένους διδάσκοντες από μια μεγάλη ποικιλία χωρών και προσφέρουμε στους φοιτητές μας την ευκαιρία να λάβουν επιχορήγηση για να σπουδάσουν ή να κάνουν πρακτική άσκηση στο εξωτερικό σε ένα από τα ιδρύματα-εταίρους μας.
 10. Ισχυρές φοιτητικές ενώσεις. Οι φοιτητικές ενώσεις οργανώνουν πολλές κοινωνικές, ακαδημαϊκές και επαγγελματικές εκδηλώσεις. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων του πανεπιστημίου.

Τοποθεσίες

 • 2 Piaţa Victoriei, RO-300006, Timișoara

Ερωτήσεις