Master στην Κλινική Διατροφή
University of Tartu
Πληροφορία κλειδί
Επιλέξτε τοποθεσία
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Tartu, Εσθονία
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
2 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 5.000 / per year
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Sep 2024
Εισαγωγή
- Το University of Tartu ανήκει στο κορυφαίο 1% των πανεπιστημίων στον κόσμο.
- Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού τίτλου στην Κλινική Διατροφή, θα γίνετε ειδικός που μπορεί να συνδυάσει αποτελεσματικά κλινικές και βασικές επιστημονικές γνώσεις για να δημιουργήσει διατροφικά σχέδια και να βελτιστοποιήσει τη φροντίδα των ασθενών.
- Οποιοσδήποτε έχει πτυχίο πανεπιστημίου ή ισοδύναμο σε οποιονδήποτε τομέα που σχετίζεται με την υγεία και καλά αγγλικά είναι επιλέξιμος. Η προηγούμενη εμπειρία μπορεί να είναι κλινική, εργαστηριακή, δημόσια υγεία ή αμιγώς επιστημονική.
- Αυτό το πρόγραμμα είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Κλινική Διατροφή διεξάγεται επιτόπου στο Tartu. Το πρόγραμμα σπουδών παρέχει μια ευρεία γνώση της βιοχημείας, της φυσιολογίας και του μεταβολισμού, η οποία στηρίζει την κλινική παροχή. Η μορφή μελέτης περιλαμβάνει διαλέξεις, σεμινάρια και πρακτική εργασία.
Κατά το πρώτο έτος, θα έχετε μια καλή επισκόπηση σχεδόν όλων των πτυχών της κλινικής διατροφής, bUT η έμφαση δίνεται στη νοσοκομειακή πρακτική με ενήλικες ασθενείς. Περιλαμβάνουμε τις αρχές και τις μεθόδους επιστημονικής έρευνας και συζήτησης της ιατρικής δεοντολογίας.
Η κύρια δραστηριότητα του δεύτερου έτους είναι ένα μεταπτυχιακό ερευνητικό έργο. Αυτό μπορεί να γίνει στο Tartu, στη γενέτειρα του μαθητή ή σε άλλο ακαδημαϊκό κέντρο. Υπάρχει επίσης πρακτική άσκηση όπου ο φοιτητής εργάζεται σε αναγνωρισμένο κέντρο διατροφής για να αποκτήσει πρακτική εμπειρία σχετική με την καριέρα του. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει είτε στην Εσθονία είτε στο εξωτερικό.
Ο ιδρυτής και κύριος ομιλητής του προγράμματος είναι ο καθηγητής Alastair Forbes, ο οποίος ίδρυσε προηγουμένως ένα μάθημα κλινικής διατροφής στο UCL του Λονδίνου.
Εισαγωγές
Υποτροφίες και Χρηματοδότηση
Δεν υπάρχουν απαλλαγές από τα δίδακτρα.
Διδακτέα ύλη
Ενότητες
1. Εισαγωγική ενότητα
2. Εισαγωγή στην κλινική επιστήμη
3. Κλινική ενότητα 1
4. Κλινική ενότητα 2
5. Κλινική ενότητα 3
6. Επιλογή ενότητας
7. Εξάσκηση
8. Έκτακτες ειδήσεις στην κλινική διατροφή
9. Μεταπτυχιακή εργασία
10. Προαιρετικά θέματα
Κατάταξη
Το University of Tartu ανήκει στο κορυφαίο 1,2% των πανεπιστημίων του κόσμου.
Αποτέλεσμα προγράμματος
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, εσείς:
- γνωρίζουν τα βασικά στοιχεία της βιοχημείας, της φυσιολογίας και του μεταβολισμού των θρεπτικών συστατικών.
- μπορεί να αξιολογήσει τις κλινικές διατροφικές ανάγκες των ασθενών.
- γνωρίζουν τις αρχές της μεταβολικής ρύθμισης του στρες και της αντίστασης στην ινσουλίνη.
- γνωρίζουν τις αρχές της χειρουργικής μείωσης του στρες και της διαχείρισης της διατροφής σε περιεγχειρητικούς ασθενείς και ασθενείς εντατικής θεραπείας·
- κατανοούν τα διατροφικά προβλήματα των ασθενών με κακοήθεις όγκους και τα ειδικά διατροφικά προβλήματα του πάσχοντος οργανισμού.
- κατανοούν τις μη φυσιολογικές ισορροπίες υγρών και γνωρίζουν τις επιπτώσεις του αλκοόλ στη διατροφή και την υγεία σε περίπτωση ασθένειας·
- κατανοούν τις μεταβολικές επιπτώσεις των τραυματισμών στο κεφάλι και των εγκαυμάτων·
- κατανοούν τις διατροφικές τροποποιήσεις των ασθενειών που επηρεάζουν το ήπαρ, τα νεφρά, τον εγκέφαλο και την αναπνευστική οδό
- μπορεί να επινοήσει μια κατάλληλη διατροφή και διατροφικές συστάσεις για την παχυσαρκία, τον διαβήτη, τη νευρική ανορεξία και τις τροφικές αλλεργίες.
- προσανατολίζονται στις ιδιαιτερότητες της τεχνητής σίτισης στο σπίτι.
- μπορεί να χρησιμοποιήσει βασικά εργαλεία στατιστικής και ιατρικής έρευνας για τον προγραμματισμό της διατροφής.
- κατέχουν τις μεθόδους κριτικής ανάλυσης και ερμηνείας της λογοτεχνίας και τις δεξιότητες συγγραφής και παρουσίασης επιστημονικών εργασιών.
Δίδακτρα προγράμματος
Ευκαιρίες καριέρας
Ο υποσιτισμός και τα αυξανόμενα προβλήματα που σχετίζονται με την παχυσαρκία υποδεικνύουν μια αυξανόμενη κλινική ανάγκη για κατάλληλα εκπαιδευμένους επαγγελματίες. Η ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού τίτλου θα παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την ανάπτυξη της κλινικής διατροφής σε νοσοκομεία, οικογενειακές πρακτικές, γηροκομεία, αθλητική ιατρική, δημόσια υγεία και βιομηχανία τροφίμων. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ακαδημαϊκά πιστοποιημένους ειδικούς σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Η εκπλήρωση του μεταπτυχιακού προγράμματος Κλινικής Διατροφής θα πρέπει να βελτιώνει την καριέρα.