
Μεταπτυχιακό in
Master in Advanced Health Care Practice - Διεπαγγελματική Διαχείριση Πόνου
Western University Faculty of Health Sciences

Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
London, Καναδάς
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Διάρκεια
1 έτος
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
CAD 37.000 *
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
* διεθνής | για εγχώριο: $14.000 CAD
Εισαγωγή
Το Διεπαγγελματικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Πόνου (IPM) επιτρέπει στους κλινικούς γιατρούς που αναζητούν νέες δεξιότητες και τεχνογνωσία να βελτιώσουν την κλινική τους προσέγγιση στη διαχείριση του πόνου. Επαγγελματίες υγείας από διάφορους κλάδους, όπως η ιατρική, η φυσιοθεραπεία, η φαρμακευτική, η νοσηλευτική, η εργοθεραπεία, η κοινωνική εργασία, η ψυχολογία και η οδοντιατρική θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα.
Η εκπαιδευτική προσέγγιση του προγράμματος με βάση τις ικανότητες σημαίνει ότι αξιολογείστε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζετε τις γνώσεις που μαθαίνετε και πώς τις ενσωματώνετε στη φροντίδα ασθενών.
Το πρόγραμμα IPM σας διδάσκει να αμφισβητείτε τους παραδοσιακούς τρόπους σκέψης και πρακτικής. Θα ενθαρρυνθείτε να αναζητήσετε δημιουργικές λύσεις και υποστήριξη για την ανάπτυξη προηγμένων κλινικών συλλογισμών και δεξιοτήτων κριτικής σκέψης. Αυτές οι δεξιότητες είναι απαραίτητες για την κατανόηση και τη θεραπεία διαφορετικών εμπειριών πόνου και για τους κλινικούς ιατρούς που εργάζονται στη διαχείριση του πόνου να τις κατακτήσουν.
Χαρακτηριστικά προγράμματος
- Λάβετε ατομική υποστήριξη και καθοδήγηση από έναν έμπειρο μέντορα κατά τη διάρκεια της κλινικής καθοδήγησης σας
- Αξιολογήστε τα επαγγελματικά σας επιτεύγματα και μέσα από αυθεντικές μαθησιακές εμπειρίες
- Μάθετε να εφαρμόζετε τις δεξιότητες λήψης κλινικών αποφάσεων για να αναπτύξετε ολοκληρωμένα και εξατομικευμένα σχέδια θεραπείας για τους ασθενείς
- Σχεδιάστε και πραγματοποιήστε μια ομαδική ερευνητική εργασία και γράψτε μια έτοιμη για δημοσίευση επιστημονική εργασία
Εκθεσιακός χώρος
Εισαγωγές
Διδακτέα ύλη
Το πρόγραμμα Διεπαγγελματικής Διαχείρισης Πόνου βασίζεται σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο βασισμένο σε ικανότητες, όπου οι εκπαιδευόμενοι επικεντρώνονται στην ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων μέχρι να συγκεντρώσουν αρκετά στοιχεία για να αποδείξουν τη γνώση στα μάτια ενός ανεξάρτητου κριτή.
Με τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, ο χρόνος είναι σταθερός (συνήθως ένα εξάμηνο ή ένα εξάμηνο) ενώ το αποτέλεσμα είναι μεταβλητό (ο βαθμός που λαμβάνει κάθε φοιτητής). Σε μια προσέγγιση CBE, ο χρόνος είναι μεταβλητός (χρειάζεται όσο χρειάζεται για να κυριαρχήσει η ικανότητα) αλλά το αποτέλεσμα είναι σταθερό (όλοι κατέχουν την ικανότητα). Σε ένα καθαρό πρόγραμμα CBE, τα μαθήματα αντικαθίστανται από μαθησιακές δραστηριότητες, πρακτική και εφαρμογή αξιόπιστων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Οι αποδείξεις της κυριαρχίας συγκεντρώνονται μέσω της άμεσης παρατήρησης, των προσομοιώσεων, των αναστοχασμών και άλλων τρόπων που δείχνουν ότι ο εκπαιδευόμενος έχει κατακτήσει την ικανότητα σε ένα πραγματικό περιβάλλον.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν επιδείξει γνώση πέντε βασικών ικανοτήτων:
- Διεπαγγελματική Συνεργασία
- Αυτογνωσία και Αναστοχαστικότητα
- Κριτική συλλογιστική και δημιουργική επίλυση προβλημάτων
- Ενσυναισθηματική πρακτική και συλλογισμός
- Εξειδίκευση πόνου
Κλινική Καθοδήγηση
Βασικό στοιχείο αυτού του προγράμματος είναι η απαίτηση ακαδημαϊκής/κλινικής καθοδήγησης. Στους μαθητές θα ανατεθεί ο δικός τους ακαδημαϊκός μέντορας με τον οποίο θα συναντώνται για μόνιμες συναντήσεις κάθε δύο εβδομάδες. Θα αναμένεται να συνεργαστούν με τον ακαδημαϊκό μέντορα και το πρόγραμμα για να εντοπίσουν έναν κατάλληλο κλινικό μέντορα από τον οποίο θα ήθελαν να μάθουν. Αυτός ο κλινικός μέντορας δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ειδικός στη διαχείριση του πόνου, αλλά θα πρέπει να θεωρείται ως ένας αξιόπιστος και σεβαστός κλινικός ιατρός με τον οποίο ο εκπαιδευόμενος μπορεί να συνεργαστεί για τουλάχιστον 15 ώρες (πέντε ώρες ανά τρίμηνο). Η φύση αυτής της δέσμευσης μπορεί να φαίνεται διαφορετική για διαφορετικούς μαθητές ανάλογα με το πλαίσιο και τη γεωγραφική προσβασιμότητα. Παραδείγματα θα ήταν συζητήσεις περίπλοκων περιπτώσεων ασθενών, σκίαση, άμεση καθοδήγηση στην κλινική, συζητήσεις για νέες κλινικές γνώσεις ή εκμάθηση νέων κλινικών τεχνικών. Οι εκπαιδευόμενοι θα τηρούν ένα αρχείο καταγραφής για κάθε συνεδρία καθοδήγησης και οι κλινικοί μέντορες θα λαμβάνουν μια μικρή αμοιβή για την παροχή ωρών καθοδήγησης.
Η ικανοποίηση της απαίτησης κλινικής καθοδήγησης περιλαμβάνει:
- Αλληλεπίδραση με εγκεκριμένους κλινικούς μέντορες
- Υποβολή αρχείου καταγραφής δέσμευσης στο τέλος κάθε περιόδου που δείχνει τις ώρες που ολοκληρώθηκαν και τη φύση της καθοδήγησης
- Τουλάχιστον πέντε ώρες ανά τρίμηνο (συνολικά 15 ώρες) άμεσης αλληλεπίδρασης μεταξύ φοιτητή και κλινικού μέντορα
- Αυτές οι κρίσιμες αλληλεπιδράσεις θα πρέπει επίσης να αποτυπωθούν σε όλο το χαρτοφυλάκιο του μαθητή ως απόδειξη της κατάκτησης μιας ή περισσότερων από τις απαιτούμενες ικανότητες
Οι μαθητές είναι υπεύθυνοι για την εξασφάλιση του δικού τους κλινικού μέντορα.