Staatlich Anerkannte Physiotherapie Schule Ortenau

Εισαγωγή

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Οι άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού που κάνουμε

Η αγάπη της εργασίας με τους ανθρώπους και η απόλαυση των σωματικών δραστηριοτήτων είναι θεμελιώδη χαρακτηριστικά ενός φυσιοθεραπευτή. Είναι ιδιότητες που έρχονται στο προσκήνιο και βοηθούν καθημερινά, ειδικά όταν εργάζονται μαζί με τους ασθενείς τους. Οι στενές διαπροσωπικές σχέσεις και η συνεργασία διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο - αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Ortenau Σχολή Φυσικοθεραπείας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η καριέρα της φυσιοθεραπείας, σύμφωνα με τον τρόπο με τον οποίο τη διδάσκουμε, δεν εξετάζει μόνο το σώμα του ασθενούς, αλλά και το άτομο ως σύνολο.

Εμείς, τα μέλη της σχολικής διοίκησης, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως συνεργάτες που εργάζονται με τους μαθητές μας, πάντα προσιτοί και έτοιμοι να τους προσφέρουμε υποστήριξη. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα όπου οι μαθητές μας αισθάνονται σαν στο σπίτι τους και μπορούν να ζήσουν και να μάθουν χωρίς πίεση ή άγχος. Επιπλέον, στοχεύουμε να τους υποστηρίξουμε για να αναπτύξουμε μια ρεαλιστική κατανόηση των ιδιοτήτων που απαιτούνται για να εργαστούμε ως φυσιοθεραπευτές. Το επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρεται είναι εξαιρετικά υψηλό. Το πιο σημαντικό όμως είναι η καθημερινή εμπειρία ότι οι άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε.

Εκπαίδευση πρώτης κατηγορίας

Η ποιότητα της διδασκαλίας μας έχει κάνει την Φυσιοθεραπεία Ortenau σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και διαπιστευμένο εκπαιδευτικό κέντρο. Υποστηριζόμενες από ομάδα έμπειρου διδακτικού προσωπικού που αποτελείται από πανεπιστημιακούς καθηγητές, ειδικευμένους ιατρούς και φυσιοθεραπευτές, οι φοιτητές μας περάσουν τρία χρόνια με έντονη μελέτη κάθε λεπτομέρειας των διαφόρων επιστημονικών, θεωρητικών και πρακτικών πτυχών του επαγγέλματος.

Μετά την αποφοίτησή τους οι φοιτητές θα είναι σε θέση να παρέχουν πρακτική θεραπεία και να εφαρμόζουν τεχνικές με μεθοδικό τρόπο. Επιπλέον, θα είναι πιο ικανές να προβάλουν ολιστικά τους ασθενείς τους. Οι διαπροσωπικές δεξιότητες και η συμπάθεια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην άσκηση του επαγγέλματός μας. Καθοδηγούμενοι από τους δασκάλους τους, οι μαθητές μας βιώνουν και νιώθουν πώς κινούνται τα σώματά τους για να κατανοήσουν τις συνθήκες των ασθενών τους.

Η Σχολή Φυσικοθεραπείας Ortenau συνεργάζεται με νοσοκομεία σε όλη τη Γερμανία, τη Γαλλία (κυρίως την Αλσατία) και την Ελβετία. Η θέση μας στο Νότιο Μπάντεν, κοντά στα γαλλικά και ελβετικά σύνορα, μας επιτρέπει να καλλιεργούμε τις επαγγελματικές σχέσεις μας με συναδέλφους από αυτά τα ιδρύματα και να συνεργαζόμαστε στενά με το σχολείο-εταίρο μας στο γειτονικό Στρασβούργο. Οι μαθητές μας επωφελούνται από τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράμε με τους γείτονές μας και από την εγγύτητά μας σε εξαιρετικά κέντρα έρευνας όπως το Freiburg, η Καρλσρούη και το Στρασβούργο.

Παράλληλα με την τυπική μας εκπαίδευση, προσφέρουμε εξειδικευμένες προηγμένες τάξεις που μεταφέρουν τα τελευταία ευρήματα στους τομείς της ιατρικής και της φυσιοθεραπείας. Οι φοιτητές μας μπορούν να παρακολουθήσουν αυτές τις εξειδικευμένες τάξεις τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων. Οι ιδέες που συνέβαλαν οι εξωτερικοί συμμετέχοντες και οι ζωηρές συζητήσεις βοηθούν τους μαθητές να βλέπουν διάφορα πεδία από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες. Επιπλέον, αυτές οι συνεδρίες βοηθούν συχνά τους μαθητές να δημιουργήσουν επαφές που μπορεί να τους βοηθήσουν κατά την είσοδο στην επαγγελματική ζωή.

Κίνηση

Εστιάζουμε στους ανθρώπους καθώς κινούνται. Συνεπώς, είναι αυτονόητο ότι η μέση σχολική ημέρα είναι πολύ διαφορετική και βλέπει τους μαθητές μας πάντα εν κινήσει. Η μετακίνηση αποτελεί επίσης αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων που προσφέρονται για την άσκηση του ελεύθερου χρόνου τους. Το Μαύρο Δάσος και τα βουνά Vogesges είναι σχεδόν στο κατώφλι μας και είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για να βγούμε εκεί και να τους πείσουμε να βγουν εκεί και να κινηθούν σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. Οι καλοδιατηρημένες διαδρομές με ποδήλατο και πεζοπορία γύρω από το Eckartsweier, καθώς και οι τοπικές εγκαταστάσεις για ποδόσφαιρο, αθλητισμό και γυμναστική, προσφέρουν άλλες εξαιρετικές ευκαιρίες για αθλήματα και αναψυχή.

Εναλλακτικά, ημερήσιες εκδρομές στο Freiburg, στην Καρλσρούη, στο Στρασβούργο και στη Βασιλεία είναι ιδανικές για μαθητές που χρειάζονται ένα διάλειμμα. Εκτός από τα μαθήματα, προσφέρουμε δωρεάν μαθήματα σε θέματα όπως αεροβική, tai chi, qigong και ακαδημαϊκό σχέδιο. Σκοπός τους είναι να βοηθήσουν τους μαθητές να χαλαρώσουν, βελτιώνοντας παράλληλα την αυτογνωσία τους και την αντίληψη των δικών τους οργάνων.

Είναι πάντα συναρπαστικό να βλέπουμε πώς οι μαθητές μας αντλούν από την προσωπική τους εμπειρία της κίνησης και, εμπνευσμένοι από τις διάφορες δραστηριότητες που προσφέρουμε, δεσμεύονται πλήρως για την επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων. Αυτό είναι το κλειδί, καθώς μόνο μέσω αυτών των προσωπικών εμπειριών γίνεται αντιληπτό το γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ περισσότερο από το άθροισμα των τμημάτων του.

τοποθετήσεις σε θέσεις εργασίας

Οι φυσιοθεραπευτές εργάζονται σε διάφορους ειδικευμένους ιατρικούς χώρους και η σταδιοδρομία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και ευκαιριών, μέχρι την κατοχή ιδιωτικής πρακτικής. Δείχνουμε στους μαθητές μας όλες τις επιλογές που τους προσφέρονται και τους υποστηρίζουν ενεργά για να βρουν την προσωπική τους εξειδίκευση στον τομέα της φυσιοθεραπείας.

Ως μέρος ενός διασυνοριακού δικτύου, είμαστε σε θέση να τους έρθουμε σε επαφή με συναδέλφους και ιδρύματα που εργάζονται σε αυτούς τους τομείς. Από το δεύτερο έτος του κύκλου κατάρτισης, οι φοιτητές πραγματοποιούν εποπτευόμενες τοποθετήσεις σε επιλεγμένα ιδρύματα στο Baden-Württemberg, στην Αλσατία και σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Οι κλινικές τοποθετήσεις περιλαμβάνουν συνολικά 1600 ώρες σε εξειδικευμένα τμήματα. Αποτελούν ένα εντατικό μέρος της κατάρτισης και αποτελούν αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση ενός επιτυχημένου επαγγελματικού μέλλοντος. Πουθενά αλλού οι σπουδαστές δεν θα δοκιμάσουν τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των επαγγελμάτων που έχουν επιλέξει πιο άμεσα απ 'ό, τι όταν τους ασκούν πραγματικά. Εκείνοι που ξεκινούν στην καριέρα τους έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πόσο σωματικό και ψυχολογικό στρες μπορούν να υπομείνουν, να δοκιμάσουν την υπομονή και την επιμονή τους και να χρησιμοποιήσουν αυτές τις νέες ιδέες για να επαναπροσδιορίσουν τους προσωπικούς τους στόχους.

Ένα σχολείο στην καρδιά της κοινότητας - η πανεπιστημιούπολη

Η φυσιοθεραπεία περιλαμβάνει τη βοήθεια κάθε ατόμου για να βρει τον καλύτερο τρόπο να αποκτήσει μια πλήρη αίσθηση ευημερίας. Αυτή η φιλοσοφία αντανακλάται στο κοινωνικό περιβάλλον του σχολείου μας. Η διαβίωση και η μάθηση στην κοινότητα του Eckartsweier, όπου βρίσκεται το σχολείο μας, χαρακτηρίζεται από στενές διαπροσωπικές σχέσεις, συνεργασία και τη γοητεία του νήσου Μπάντεν των ντόπιων. Τα πολύχρωμα ζωγραφισμένα, σύγχρονα σχολικά κτίρια ταιριάζουν απόλυτα με τα παραδοσιακά εξοχικά σπίτια του χωριού, συνδυάζοντας το ειδυλλιακό, αγροτικό περιβάλλον με μια ζεστή βουτιά χρώματος. Συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον τέλεια, η πανεπιστημιούπολη και το χωριό ενώνουν ως ένα. Οι σπουδαστές μας προέρχονται από όλη την Ευρώπη, καθιστώντας τον Eckartsweier σε έναν ζωντανό τόπο συνάντησης για μια ποικιλία πολιτισμών. Η εξαιρετική υποδομή με ποικιλία καταστημάτων και εγκαταστάσεων αναψυχής, καθώς και ο χαλαρός τρόπος ζωής κάνουν την ύπαρξη στην άκρη του Μέλανα Δρυμού μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Αυτά τα τέλεια περιβάλλοντα βοηθούν τους μαθητές να πετύχουν στην κατανόηση και να βιώσουν την καριέρα της φυσιοθεραπείας από πρώτο χέρι.

Τοποθεσίες

  • Staatl. anerkannte Physiotherapieschule Ortenau gGmbH Birkenstraße 5 (entrance Willstätterstraße) 77731 Willstätt-Eckartsweier Germany, , Germany Online

Ερωτήσεις